Γεία σας παιδιά και από μένα.
Με λένε Γιάννη και είμαι προγραμματιστης. Με το Linux έχω πολύ καλές σχέσεις δεδομένου ότι από το 1998 μέχρι σήμερα πάντα υπάρχει μια διανομή στον υπολογιστή μου. Είχα αρχίσει να ασχολούμε με το linux πίσω στο 1998 μόνο και μόνο επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να κάνω εργασίες προγραμματισμού για το Πανεπιστήμιο (Ιωαννίνων) μιας και το δίκτυο του πανεπιστημίου εκείνη την εποχή ήταν σε UNIX (SCO και Solaris). Επομένως ο μόνος τρόπος για εργασία στο σπίτι ήταν το linux. Πρώτη εγκατάσταση ήταν με Suse 6.3 profesional (αγορασμένο). Εκείνη ήταν εποχή!!!! για να κάνεις εγκατάσταση έκανες τον σταυρό σου πρώτα (όπως θα θυμούνται οι παλιοί) και όταν τελικά έβλεπες γραφικό περιβάλον όλο και κάποια συσκευή δεν θα δούλευε! Στη συνέχεια πήγα σε Suse 7.1 φτάνοντας μέχρι το Opensuse 11 δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και άλλες διανομές (kubuntu και PC Linux OS).
Πάντα ήμουν τύπος του kde και ακόμη πιστεύω ότι το kde έχει πολύ περισσότερα καλούδια από το gnome και γιαυτό η σχέση μου με το ubuntu ποτέ δεν ήταν καλή (σε αντίθεση με το kubuntu). Τα τελευταία χρόνια το Linux είναι το κύριο σύστημα στον υπολογιστή μου αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμη ένα partition με windows μόνο για παιχνίδια (τα
wine και cedega, δυστυχώς, απέχουν πολύ από την ποιότητα που δίνει το directx 10 των windows). Ακόμη και η γυναίκα μου κάτω από linux δουλεύει.
Πριν από μερικές μέρες αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά εγκατάσταση το Ubuntu στον υπολογιστή μου στη δουλεια και αυτό μόνο και μόνο για να δω το UNITY. Αυτό ήταν μόλις γύρισα σπίτι το πρώτο που έκανα ήταν να αλλάξω το linux (mint 11 το οποίο έμεινε εγκατεστημένο μόνο 2 μέρες

) σε ubuntu και είμαι σίγουρος ότι για τα επόμενα χρόνια πάλι στο ubuntu θα είμαι.