Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

Δημοσίευσηαπό xqtr » 26 Φεβ 2011, 13:25

logari81 έγραψε:
1. Επιστροφή στην επαρχία.
2. Δημιουργία κήπου.
3. Γνωριμία με τους γείτονες.

Με λιγα λογια... ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ!, επιστροφη στα παλιά, στις ριζες μας και καλη/ανοιχτη καρδια για να αλληλο-βοηθουμαστε. Και οταν λεω επιστροφη στα παλια... εννοω... οπως ζουσαν παλια οι παππουδες μας. Κατσικουλες, περιβολακι κτλ. Η ζωη στα αστικα κεντρα θα γινει ανυποφορη. Προσπαθειστε να δειτε καμμια ταινια που να αναφερετε στο μεγαλο κραχ του 1929. Τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο τοτε!

logari81 έγραψε:
4. Οργάνωση σε συνεταιρισμούς, σωστούς αυτήν την φορά, όχι σοσια-ληστικούς αλλά αυτοοργανωτικούς, αλληλέγγυους, διαφανείς. Όπως ακριβώς τα έργα ΕΛΛΑΚ. Όπως ακριβώς η παρέα μας εδώ στο φόρουμ. Δεν χρειάζεται να έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για να κάνουμε κατι χρήσιμο, χρειάζεται εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμός, διαφάνεια και πολύ δουλεια. Πιθανοί τομείς δράσης με σειρα προτεραιότητας:
- 4.1. Αγροτική παραγωγή (ζαρζαβατικά, ξηροί καρποί, εξειδικευμένες καλλιέργειες, βιολογική καλλιέργεια).
- 4.2. Μεταποίηση/παρασκευή ειδών διατροφής (υπάρχουν ήδη πολλοί τετοιοι συνεταιρισμοί).
- 4.3. Βιοτεχνία ενδυμασίας/υπόδυσης (την θυμόμαστε ακόμα έ; πέρασε κάποτε κι από εδώ).
- 4.4. Βιοτεχνία ηλεκτρονικών και μηχανουργικών κατασκευών.
- 4.5. Υπηρεσίες πληροφορικής.
- 4.6. Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αυτοματισμοί, σύνθετα υλικά, συσκευές μικρών διαστάσεων/υψηλής ακρίβειας.
....
5. Ενίσχυση των τοπικών οικονομιών/συνεταιρισμών, η υποδομή υπάρχει ήδη και λέγεται παζάρι και μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτά που προσπαθούν να εξαφανίσουν τώρα.
6. Οργάνωση εξαγωγών προιόντων με χαρακτηρισυικό την υψηλή ποιότητα κι εξειδίκευση.

Ολα αυτα που αναφερεις, επρεπε να εχουν γινει ηδη. Τωρα, πιστευω, ειναι πολυ αργα! Οτι προσπαθεια και να γινει εκ μερους των επιχειρησεων, δυστυχως δεν θα εχει αποτελεσμα, καθως η αγορα εχει "κατσει". Εχουν σταματησει τα παντα. Δεν υπαρχει ρευστο. Ακομα και αυτος που εχει 5 δεκαρες, ψωνιζει απο μεγαλες αλυσιδες, φτηνα προιοντα για να αξιοποιηση καλυτερα τα χρηματα του. Οποτε αθελα του, βοηθα και αυτος να χειροτερεψη η κριση.

giormatsis έγραψε:
Και όμως γηραιέ υπάρχουν συνεταιρισμοί που δουλεύουν...!!!

Aπλως η εξαιρεση του κανονα... κατα τα αλλα.. οι συνεταιρισμοι γενικως μονο χρεη εχουν δημιουργησει, λογω "κλεψιας"

Γενικα... οταν κοιτας ΜΟΝΟ το μνημονιο ή ΜΟΝΟ τις εξεργεσης στην Β.Αφρικη ή ΜΟΝΟ την οικονομικη κριση στην Ελλαδα δεν προκειτε να καταλαβεις και πολλα. Οταν κοιτας το δεντρο, χανεις το δασος, λενε.
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 26 Φεβ 2011, 14:05

xqtr έγραψε:Οτι προσπαθεια και να γινει εκ μερους των επιχειρησεων, δυστυχως δεν θα εχει αποτελεσμα, καθως η αγορα εχει "κατσει". Εχουν σταματησει τα παντα. Δεν υπαρχει ρευστο. Ακομα και αυτος που εχει 5 δεκαρες, ψωνιζει απο μεγαλες αλυσιδες, φτηνα προιοντα για να αξιοποιηση καλυτερα τα χρηματα του. Οποτε αθελα του, βοηθα και αυτος να χειροτερεψη η κριση.

Μία ιδέα είναι η δημιουργία ενός υβριδικού μοντέλου:
1. Για το εσωτερικό και ειδικά στην επαρχία είναι να προωθηθεί το δουλειά με δουλειά, η δημιουργία τραπεζων χρόνου, η δημιουργία τοπικών νομισμάτων με ταυτόχρονη απαλλαγή από την κρατική φορολογία για όλα τα προιόντα που δεν πωλούνται σε €.
2. Η χρήση του € να περιοριστεί μόνο για εξαγωγές και για την προμήθεια πρώτων υλών.

Η προτάσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην σωτηρία του κράτους αλλά στην σωτηρία την δική μας, δηλαδη της κοινωνίας. Το ελληνικό κράτος έχει ξεκαθαρίσει με ποιανού τη μεριά είναι. Μένει να αποφασίσει η ελληνική κοινωνία με ποια μεριά θα πάει και κυρίως όχι μόνο να το αποφασίσει αλλά και να το πράξει.

Σε ότι αφορά την αυταρκεια, η αυτάρκεια είναι το σχετικά εύκολο κομμάτι, το δυσκολο κομμάτι είναι η επιχειρηματικότητα και η παραγωγή. Αυτήν την στιγμή η επιχειρηματικότητα είναι αμεσα συνδεδεμένη με και εξαρτημένη από το κράτος. Όταν θα δούμε μορφές επιχειρηματικότητας και οικονομιών αποδεσμευμένες από το κράτος και συνδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες, θα αρχισει να ξετυλίγεται το κουβαρι.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 26 Φεβ 2011, 17:41

xqtr έγραψε:Γενικα... οταν κοιτας ΜΟΝΟ το μνημονιο ή ΜΟΝΟ τις εξεργεσης στην Β.Αφρικη ή ΜΟΝΟ την οικονομικη κριση στην Ελλαδα δεν προκειτε να καταλαβεις και πολλα. Οταν κοιτας το δεντρο, χανεις το δασος, λενε.

Γενικά... για τους άλλους. Γιατί γενικά σε αυτό το θέμα έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας. Εδώ βλέπουμε το δάσος και δε ξέρουμε τι να το κάνουμε, αλλά τουλάχιστον το βλέπουμε. Οπότε ας συνεισφέρω άλλο λίγο.
logari81 έγραψε:Μία ιδέα είναι η δημιουργία ενός υβριδικού μοντέλου:
1. Για το εσωτερικό και ειδικά στην επαρχία είναι να προωθηθεί το δουλειά με δουλειά, η δημιουργία τραπεζων χρόνου, η δημιουργία τοπικών νομισμάτων με ταυτόχρονη απαλλαγή από την κρατική φορολογία για όλα τα προιόντα που δεν πωλούνται σε €.
2. Η χρήση του € να περιοριστεί μόνο για εξαγωγές και για την προμήθεια πρώτων υλών.

Η προτάσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην σωτηρία του κράτους αλλά στην σωτηρία την δική μας, δηλαδη της κοινωνίας. Το ελληνικό κράτος έχει ξεκαθαρίσει με ποιανού τη μεριά είναι. Μένει να αποφασίσει η ελληνική κοινωνία με ποια μεριά θα πάει και κυρίως όχι μόνο να το αποφασίσει αλλά και να το πράξει.

Σε ότι αφορά την αυταρκεια, η αυτάρκεια είναι το σχετικά εύκολο κομμάτι, το δυσκολο κομμάτι είναι η επιχειρηματικότητα και η παραγωγή. Αυτήν την στιγμή η επιχειρηματικότητα είναι αμεσα συνδεδεμένη με και εξαρτημένη από το κράτος. Όταν θα δούμε μορφές επιχειρηματικότητας και οικονομιών αποδεσμευμένες από το κράτος και συνδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες, θα αρχισει να ξετυλίγεται το κουβαρι.

Καλά όλα αυτά, αλλά θέλω να σου θυμίσω πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ανεξάρτητη από τα κόμματα εξουσίας, τα οποία κάνουν ό,τι μπορούν για να το διατηρήσουν αυτό, διότι γνωρίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο για την διάλυση της μέχρι τώρα πολιτικής τους.

Off topic:
@logari81,
δε λογοκρίνω την υπογραφή σου, αλλά γιατί μόνο οι πατέντες λογισμικού? Τα φάρμακα? οι νέες μορφές ενέργειας? κτλ?
Επίσης το copyright δεν έχει καταντήσει εκνευριστικά γελοίο?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 26 Φεβ 2011, 23:48

mangelasakis έγραψε:Προσωπικά θα προτειμούσα να ήταν η Κρήτη ένα μικρό αυτόνομο κράτος όπως παλιότερα που ήταν Κρητική πολιτεία. Τότε θα έβλεπες με τι ρυθμούς θα αναπτυσόταν η Κρήτη. Ενώ τώρα περιμένουμε από τους βορειοελλαδήτες να δούμε προκοπή πουλώντας μπαμπάκι. :eh: Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν πάντα και χωρίς παρεξήγηση...

Καμμία προσβολή καί παρεξήγηση
αλλά αφού σάς είμαστε βαρίδια γιατί δέν τήν ζητάτε τήν αυτονομία?
δέν θα είστε οι μόνοι στήν Ευρώπη,
Βάσκοι, Σκωτσέζοι, καί πολλοί άλλοι ζητάνε το ίδιο

έχετε βέβαια καί τήν άλλη εναλλακτική:
να ζητήσετε να αυτονομηθούμε εμείς.......

xqtr έγραψε:Γενικα... οταν κοιτας ΜΟΝΟ το μνημονιο ή ΜΟΝΟ τις εξεργεσης στην Β.Αφρικη ή ΜΟΝΟ την οικονομικη κριση στην Ελλαδα δεν προκειτε να καταλαβεις και πολλα. Οταν κοιτας το δεντρο, χανεις το δασος, λενε.

Συμφωνώ, τά προβλήματα είναι ενιαία καί ψάχνοντας γιά αποσπασματικές λύσεις είναι σάν να προσπαθούμε να μπαλώσουμε ένα τεράστιο φράγμα πού καταρρέει,
με λάσπη καί άχυρα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τούς στόχους μας συλλογικά σάν ανθρωπότητα γιά να αποφύγουμε τήν αυτοκαταστροφή

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

«Αγαπητοί Έλληνες»

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 03 Μαρ 2011, 11:37

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
έγραψε:Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις ?, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις ?. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

έγραψε:Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000 E. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 E λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις ? που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε μ

Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 03 Μαρ 2011, 13:52

Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Μαρ 2011, 05:39

Th P έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Προσωπικά θα προτειμούσα να ήταν η Κρήτη ένα μικρό αυτόνομο κράτος όπως παλιότερα που ήταν Κρητική πολιτεία. Τότε θα έβλεπες με τι ρυθμούς θα αναπτυσόταν η Κρήτη. Ενώ τώρα περιμένουμε από τους βορειοελλαδήτες να δούμε προκοπή πουλώντας μπαμπάκι. :eh: Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν πάντα και χωρίς παρεξήγηση...

Καμμία προσβολή καί παρεξήγηση
αλλά αφού σάς είμαστε βαρίδια γιατί δέν τήν ζητάτε τήν αυτονομία?
δέν θα είστε οι μόνοι στήν Ευρώπη,
Βάσκοι, Σκωτσέζοι, καί πολλοί άλλοι ζητάνε το ίδιο

Κι εγώ θα προτιμούσα την Ήπειρο αυτόνομη, π.χ. ως αναβίωση του Δεσποτάτου της Ηπείρου, αλλά δεν γίνονται αυτά. Καλώς ή κακώς -για μένα καλώς- ήμαστε όλοι Έλληνες. Εντάξει, άλλο αυτονομία εντός ενός ομόσπονδου κράτους κι άλλο ανεξαρτησία. Αλλά, π.χ., η Ήπειρος δεν θα ήταν βιώσιμη ως ανεξάρτητο κράτος. Κατά τ' άλλα, τώρα πλέον υπάρχουν οι περιφέρειες με εκλεγμένους εκπροσώπους κλπ. Δεν βλέπω τον λόγο να θέλει να αυτονομηθεί οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας. ;)
Th P έγραψε:έχετε βέβαια καί τήν άλλη εναλλακτική:
να ζητήσετε να αυτονομηθούμε εμείς.......

Είπαμε, δεν έχει νομίζω νόημα να ζητάμε αυτονομία για τις περιφέρειες. ;)
Th P έγραψε:

Συμφωνώ, τά προβλήματα είναι ενιαία καί ψάχνοντας γιά αποσπασματικές λύσεις είναι σάν να προσπαθούμε να μπαλώσουμε ένα τεράστιο φράγμα πού καταρρέει,
με λάσπη καί άχυρα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τούς στόχους μας συλλογικά σάν ανθρωπότητα γιά να αποφύγουμε τήν αυτοκαταστροφή

Φιλικά
Θανάσης Π.

Be the change you wanna see! Κάνε πράξη την αλλαγή που θέλεις να επιφέρεις. Όλα ξεκινάνε από τον μικρό κύκλο του καθενός. Εγώ ξέρω πάντως ότι ανήκω στους χαμηλοσυνταξιούχους και το μνημόνιο με τις αλλαγές του με πονάει χοντρά στην τσέπη. Χίλιες φορές καλύτερα θα ήταν να βγαίναμε προσωρινά από το Ευρώ και να κηρύτταμε πτώχευση ώστε να επέλθει κούρεμα των οφειλών. Πολύ φοβάμαι ότι και πάλι μετά χρόνια κι αιματηρές θυσίες πάλι εκεί θα καταλήξουμε. :cry: :thumbdown: :sick: :evil: :crazy: :-x :twisted: :-o :twisted:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 04 Μαρ 2011, 11:18

Epirotes έγραψε:Χίλιες φορές καλύτερα θα ήταν να βγαίναμε προσωρινά από το Ευρώ και να κηρύτταμε πτώχευση ώστε να επέλθει κούρεμα των οφειλών. Πολύ φοβάμαι ότι και πάλι μετά χρόνια κι αιματηρές θυσίες πάλι εκεί θα καταλήξουμε.

Και ποιός θα σε ξαναδανείσει μετά???Διότι τα λεφτα που παίρνεις κάθε μήνα δεν είναι του κράτους σου αλλά ξένα , δανεικά, άρα ούτε και δικά σου, ζεις(όχι μόνο εσύ και 'γω και άλλοι) με δανεικά, απλά μεσολαβεί άλλος στην ζητιανιά!!!Κατάντια.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 06 Μαρ 2011, 23:30

Epirotes έγραψε:
Είπαμε, δεν έχει νομίζω νόημα να ζητάμε αυτονομία

Θά μπορούσε να μήν είναι μόνο ευσεβείς πόθοι?

Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 10 Μαρ 2011, 13:00

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΛΟΙ Ο λαος λέει "φυλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μίσα" . Μαλιστα πριν λίγες μέρες άκουσα σε ολα τα καναλια στα δελτία ότι η κυβέρνηση είναι κοντά να αναγκείλει μερική χρεωκοπία απο στόματα βουλευτών μάλιστα!!!!

Χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου 2011 ;

έγραψε:Anti-ntp:Τώρα αν θα γινει η οχι δεν ξέρουμε εμείς απλά το αναρτούμε.
Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή.
Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά αυτό που συμβαίνει.
Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη.
Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.
Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.
Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.
Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία.

Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί..
Σας παραθέτω αυτά που μου είπε.
"Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.
Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.
Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα."

Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.

Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.
Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.

Με εκτίμηση Γ.Β.

πηγη: http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/25-2011.html
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων