πιάστηκε 18χρονος έλληνας cracker

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: πιάστηκε 18χρονος έλληνας cracker

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Ιουν 2011, 21:25

xaris2335 έγραψε:
σε αυτό που αναφέρεσαι είχα βρει ένα κολπάκι που όταν ο άλλος σου έκλεβε νετ του έδειχνε τις ιστοσελίδες ανάποδα.
Όσο για τον πιτσιρικά θα τον χρησιμοποιήσουν τα Αμερικανάκια προς όφελος τους, για να μην σου πω ότι εξασφάλισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Μου έλεγε ένας φίλος, στην Αγγλία τέλος πάντων είχαν πιάσει κάποιον για κράκινγκ και τον βάλανε να φτιάξει ένα πρόγραμμα να εντοπίζει στο νετ εργασίες που είναι ακριβώς ίδιες με τις εργασίες που παραδίδουν όλοι οι φοιτητές στα
Αγγλικά και αμερικάνικα κολέγια. Αυτό υπόψιν το έχουν στη διάθεση τους όλα τα ξένα κολέγια, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Στα ελληνικα δεν τους νοιαζει να το εχουν γιατι και οι καθηγητες τα ιδια κανουν.... hahahah
οχι ολοι βεβαια. Αλλα ενα σημαντικο ποσοστο απο αυτους.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2011, 22:49

Ένα άσχετο (ασχετούλι μικρό μωρέ... ) από μένα ρε παιδιά !
Αναφέρθηκε η εξυπνάδα. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε μία οπτική μου.
Συγκρίνω δύο καταστάσεις. Του δημιουργώ και του καταστρέφω-επιτίθεμαι.
Και στις δύο έχουν ιδιαίτερη σημασία οι νοητικές ικανότητες.
Είναι πιο ψηλά η ικανότητα του καταστρέφειν;

Και με παραδείγματα ρε παιδί μου. Δεν ξέρω βέβαια τι γνώσεις χρειάζονται για να είσαι δικτυακός χακεράς.
Αλλά είναι πιο πολλές, πιο μάγκικες από του τυπά που έγραψε τη python (Ολλανδός νομίζω ε ; ).
Από κάποιον που σχεδιάζει επεξεργαστές;
Δεν ξέρω αλλά νιώθω πως αν τη δω να σκίσω κάποιον ιντερνετικά (κάτι με το λογαριασμό του στο facebook ας πούμε)
Θα πασχίσω μεν αλλά θα καταφέρω κάτι ! Να γράψω κανέναν πυρήνα όμως ;
Άσε που όταν είσαι σε κατάσταση να παρανομείς, είσαι σε ψιλομανία κατάσταση. Είσαι σε διέγερση. . Οι στόχοι σου είναι βραχυπρόθεσμοι. 'Οταν όμως χτίζεις ;
Δηλαδή το να ξέρεις από δίκτυα είναι πιο δύσκολο από προγραματισμό ;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 23 Ιουν 2011, 22:57

Σωστός ο malos συμφωνώ απόλυτα! Αλλά να διευκρινίσω κάτι, κακό είναι το Black Hat Hacking - κοινός cracking - και καλό αυτό που λες το White Hat Hacking - κοινός Hacking - όλοι όσοι έχτισαν κάτι και πρόσφεραν στην κοινωνία του ανοικτού κώδικα είναι Hackers (Linus Torvalds, Richard Stallman) αυτοί ξέρουν ότι ξέρουν και οι Crackers αλλά τα χρησιμοποιούν σωστά!! Αρά δεν είναι θέμα τόσο εξυπνάδας όσο ιδεολογίας.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2011, 23:40

Το ότι φέρεται ως κοινό αίσθημα όμως ότι αυτοί οι τύποι είναι ουάου (οι κράκερς) και όχι οι δηνιουργοί ...!
Μήπως έχει να κάνει με κάτι το χολυγουντιανό; Άρρωστο συνάμα; Ανέραστο ίσως ;
όχι γιατί θυμάμαι μία γκό... που είχα (ε ... δεν την είχα και τόσο ...! ) πιο πιτσιρικάς που μου έλεγε
για τον δόκτωρα Λέκτερ ( τον Χάνιμπαλ ) ενώ μου περιέγραφε το έργο "Η σιωπή των αμνών" ( Η μούγκα στη στρούγκα κοινώς ).
Μίλαγε ρε παιδί μου για τον Κανίβαλο και έ.... στην κυριολεξία ! "Και τι διάννοια" "τι μυαλό" κλπ ).
Ψήθηκα να δω το έργο. Το είδα με άλλους που το είχαν ξαναδεί. Ίδια στάση και αυτοί όλοι τους !
Ουάου κατάσταση. Και εγώ έτσι το έβλεπα τότε.

Λέω λοιπόν μήπως είναι η ίδια μαλακισμένη λειτουργία που έχουμε καμιά φορά; Να είναι το άρρωστο, το εγωιστικό, το κτηνώδες, το αγαλήνευτο, το ..... κλπ,
πολύ ωραίο και επιθυμητό ;
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2011, 23:58

Δηλαδή εγώ που είμαι και μεσήλικας και κουρασμένος και μόνο τα τελευταία 4 χρόνια ξαναέπιασα κομπιούτερ στα χέρια μου
(αλλά αυτή τη φορά όπως ήθελα ! Παιχνίδι για να σκαλίζω) και κατάφερα και στήνω desktop
..... για κάθε σύγχρονη οικογένοια 8-) 8-) 8-)
δεν κάνω πλάκα! Με ευγνομονούν στην οικογένοιά μου που μπορούν να βλέπουν tv από το κομπιούτερ να ακούνε ράδιο εύκολα και ότι θέλουν, να το χειρίζονται ξάπλα από το κρεβάτι τρία μέτρα μακριά (μεγέθυνση οθόνης), να στέλνουν SMS από 'δω χωρίς να σηκώνονται να βρουν το κινητό τους, να στέλνουν αρχεία άμεσα σε μακρινούς υπολογιστές (vsftpd), να κάνουν κλήσεις με τον αριθμό του κινητού τους αλλά χωρίς να χρειάζεται να πιάσουν το κινητό τους, από το μικρόφωνο και τα ηχεία μόνο, να μιλάνε και να βλέπονται από τις οθόνες τους από διαφορετικά δωμάτια μέχρι και οι παπούδες στο δίπλα σπίτι (όχι skype και τέτοια) και πολλές άλλες ευκολίες καθημερινής ζωής ....

Εγώ λοιπόν που παρήγαγα όλα αυτά με τα κομπιούτερ στο σπίτι μας..

Είμαι πιο λίγος από τον πιτσιρικά ;

Αυτός δηλαδή θα φάει τη Μαιρούλα ;

:crazy: :crazy: :crazy: :twisted: :twisted: :-o :-o :-x
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 24 Ιουν 2011, 00:17

@malos διακρίνω μια "ζήλια".Αυτό δεν είναι καλό γιατί ότι κάνεις εσύ πρέπει να το κάνεις για τον εαυτό σου!Αν λοιπόν εσύ έχεις κάνει όλα αυτά για να αποδείξεις κάτι σε κάποιον τότε έχεις χάσει το δρόμο και την αξία του θέματος.
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Ιουν 2011, 00:45

ΧΑΧΑΧΑΧΑ φοβερος ο malos. "Αυτος δηλαδη θα φαει την μαιρουλα?" χαχαχαχαχα Qdata μαλλον δεν το ειδες αυτο στο τελος... Εχουμε την κουραση της μερας και καμια φορα δικαιολογειται... ο ανθρωπος γενικα κανει πλακα.

Βεβαια παρανοει κατι. Πως σε αλλο ποστο δουλευει ο Torvalds και σε αλλο πχ ο Mitnick. ΦΥσικα και ο Torvalds ειναι χακερ. Απλα ο Torvalds χρησιμοποιει τον προγραμματισμο συστηματων κατα κορον... ενω ενας σαν τον 18χρονο νομιζω μονο οταν πρεπει να περασει κατι. Τελοςπαντων δεν το εκφραζω σωστα καλο προγραμματισμο ξερει και ενας σαν τον 18χρονο.... ΜΠορει οχι σε τοσο βαθμο οσο ο Torvalds βασικα σιγουρα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο επειδη ο μεν ενας εφυγε για αλλο τομεα ασφαλεια - δικτυα. Ο 18χρονος τον φανταζομαι σαν εναν τυπο που θα διαβαζε κατι οποτε του χρειαζοταν... ειτε αυτο λεγεται νημα ειτε διεργασια ειτε κατακερματισμος ειτε συναρτησεις συνοψης στην ασφαλεια... ειτε DES ειτε πως υλοποιειται ο AES ... ΤΕΤοιοι τυποι δεν ξερουν απο ορια συνεχως αναπηδουν απο το ενα θεμα στο αλλο. Βλεπουν την ΠΛηροφορικη σαν κατι ενιαιο. Φυσικα θα αναγνωριζα περισσοτερο τον Torvalds μιας και αυτη τη στιγμη το δικο του λειτουργικο χρησιμοποιω.. και εχει προσφερει και εχει και πολυ σωστοτερη ιδεολογια... το καπιταλισμος ειναι ελευθερια δεν μ αρεσε τοσο απο προσωπικη - ηθικη αποψη αλλα οσο αναφορα την ασπλαχνια των καιρων μας δυστυχως ειναι ευαγγελιο για οποιον θελει να πετυχει.

Κατα τα αλλα δεν νομιζω να ειναι απο τους τυπους σαν τον επιδοξο εραστη της μαιρουλας χαχαχαχα με το Slackware ουτε κανας κρακερας που ασχολιοταν με προγραμματα πως θα ξεκλειδωσεις το μσν του αλλουνου κτλπ. Απο ιδεολογια μπορει να παιρνει 0 αλλα δυνατοτητες νομιζω εχει φοβερες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Ιουν 2011, 00:47

και ενταξει μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα... αλλο το να φτιαχνεις επεξεργαστες.... και τι εννοεις? Να φτιαχνεις τα chipset και το BIOS? νΑΙ ΟΚ αυτοι ειναι μετρημενοι στα δακτυλα... δεν διαφωνω αλλα εκει πλεον ασχολεισαι με αλλα πραγματα... δεν εχει καμια σχεση με τα δικτυα... αλλα δεν μπορεις να απαγορευσεις εμενα να μεταπηδαω σε θεματα και ξαφνικα να ερθω και σε αυτο και να σου βρω λυση σε 2-3 μερες αφου θα εχω διαβασει... αυτο ειναι το χακιν για μενα. Ή το να ξερεις πολυ καλα εναν τομεα.... ΠΧ Δικτυα. ΔΗλαδη γνωριζεις ΔΙκτυα στο 100% και ολα τα αλλα στο 80% οταν οι αλλοι γνωριζουν ΔΙκτυα στο 60% και ολα τα αλλα στο 20%
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 24 Ιουν 2011, 00:54

Star_Light έγραψε:αυτο ειναι το χακιν για μενα.

Προσωπικά θεωρώ:
Hacker = Guru
Αλλά ο τύπος παρακάτω τα λέει καλύτερα: http://earthlab.uoi.gr/indy/hacker-howto-gr/ ;)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 24 Ιουν 2011, 02:25

Αχ !!! Καταραμένο Hollywood μας έχεις καταστρέψει .

Ρε παιδιά , δέν έχει σημασία πόσο IQ έχει ο τυπάς .
Επίσης , δέν έχει σημασία πόσο καλός προγραμματιστής είναι ή μπορεί να γίνει .
Ακόμα , δέν έχει σημασία αν θα τον πάρουν να δουλέψει στην CIA , NSA , OHE , NATO ή στην Διαγαλαξιακή ένωση κατασκόπων .
Και τέλος , σαφώς και δέν έχει σημασία αν θα κονομήσει πέντε φράγκα παραπάνω . Κανένας στην ερώτηση '' ποιά είναι η καλύτερη ως τώρα στιγμή της ζωής σου '' δεν απαντά κάτι σχετικό με λεφτά . Είτε είναι φτωχός είτε πλούσιος .

Στο κάτω κάτω νομίζετε ότι ο προγραμματισμός είναι κάτι πολύ δύσκολο ;
Αν ναι , τότε για φανταστείτε έναν καρδιοχειρούργο να βγαίνει από το χειρουργείο και να λέει το αντίστοιχο του '' ρε φίλε , έχω κάποια bugs και το πρόγραμμα δεν κάνει compile . Το έχω αφήσει στην μέση και θα δούμε '' . Φανταστείτε τώρα και το ''πρόγραμμα'' να είναι κανένας συγγενής σας και ελάτε να ξανασυζητήσουμε για το ποιά δουλειά είναι δυσκολότερη .

Και επειδή έχουν ειπωθεί πολλά για εξυπνάδα , θα το εξηγήσω για άλλη μια (αλλά τελευταία) φορά .
Το IQ μετρά πόσο καλά και εύκολα καταλαβαίνεις αυτό που κοιτάζεις .
Εξυπνάδα είναι να καταλαβαίνεις και πέρα από αυτό .

Ο Torvalds δεν είναι έξυπνος επειδή έφτιαξε τον πυρήνα . Τον πυρήνα τον έφτιαξε γιατί είχε τεράστια αντίληψη του αντικειμένου .
Ο Torvalds είναι έξυπνος επειδή στα 42 του έχει καταξιωθεί σαν επιστήμονας , έχει ένα καλό εισόδημα , ασχολείται με το αντικειμενο που γουστάρει , αλλά κυρίως επειδή δεν χρειάστηκε να κάνει ένα κάρο εχθρούς κάνοντας τα παραπάνω κι έτσι μπορεί να καληνυχτίζει τις κόρες του το βράδυ χωρίς να φοβάται ότι στο σπίτι του θα μπουκάρει καμμία μυστική υπηρεσία , αστυνομία , θύματα απάτης που θέλουν εκδίκηση ή αντίπαλοι απατεώνες .
Στάθηκε δηλαδή αρκετά έξυπνος ώστε να δημιουργήσει για τον εαυτό του και την οικογένειά του μια καλή ζωή .
Αυτό μπορείς να το κάνεις ; Αν ναι , τότε είσαι έξυπνος . Αν όχι , τότε απλά έχεις ικανότητες.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων