Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό lina_mdb » 30 Σεπ 2008, 20:16

Γειά σας , είμαι η Λίνα και σπουδάζω στην Πάτρα στους ηλεκτρολόγους.
Η επαφη μου με το Linux, ξεκινάει χρόνια πριν με το ubuntu 5.10 , στη συνέχεια δοκίμασα πολλές διανομές μέχρι τώρα είχα κατασταλάξει στο debian αλλά είπα να κάνω ένα triple boot και με ubuntu 8.04 και δυστυχώς με τα xp.
Γενικά είμαι των debianοειδων διανομών όπως φαίνεται :P
Αυτά για την ώρα, χαίρομαι που το forum της κοινότητας είναι αρκετά ενεργό
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο- Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά

Laptop : Dell Inspiron 3537
Ubuntu 14.04
CPU: Intel i5 -4200U / AMD Radeon HD 8670M / 8GB ram
lina_mdb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Σεπ 2008, 21:14

lina_mdb έγραψε:Γειά σας , είμαι η Λίνα και σπουδάζω στην Πάτρα στους ηλεκτρολόγους.
Η επαφη μου με το Linux, ξεκινάει χρόνια πριν με το ubuntu 5.10 , στη συνέχεια δοκίμασα πολλές διανομές μέχρι τώρα είχα κατασταλάξει στο debian αλλά είπα να κάνω ένα triple boot και με ubuntu 8.04 και δυστυχώς με τα xp.
Γενικά είμαι των debianοειδων διανομών όπως φαίνεται :P
Αυτά για την ώρα, χαίρομαι που το forum της κοινότητας είναι αρκετά ενεργό

Καλός όρισες , ερώτηση γιατί ακόμα έχεις παράθυρα ? :) :) :)
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lina_mdb » 01 Οκτ 2008, 16:21

Καλως σας, δυστυχως έχω ακόμα παράθυρα για κάτι εφαρμόγες τις σχολής (τύπου NASM, MASM για assemby, Orcad για σχεδιασμό ηλεκτρονικών και άλλα για εργαστήρια που δεν υπάρχουν os εναλλακτικές)
Βέβαια, είναι και το άτιμο το premiere για video editing & rendering, το οποίο μεσω wine δεν αποδίδει τα ίδια

Αλλα μην αγχώνεσαι, το partition των xp πλέον χρσιμοποιείται μια φορά την εβδομάδα :P που θα μου πάει θα απογαλακτιστώ τελείως..
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο- Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά

Laptop : Dell Inspiron 3537
Ubuntu 14.04
CPU: Intel i5 -4200U / AMD Radeon HD 8670M / 8GB ram
lina_mdb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 01 Οκτ 2008, 17:09

lina_mdb έγραψε:Καλως σας, δυστυχως έχω ακόμα παράθυρα για κάτι εφαρμόγες τις σχολής (τύπου NASM, MASM για assemby, Orcad για σχεδιασμό ηλεκτρονικών και άλλα για εργαστήρια που δεν υπάρχουν os εναλλακτικές)

Yπάρχουν assembly εναλλακτικές για linux. Ένα μέρος του πυρήνα είναι γραμμένο σε assembly. Ο gcc υποστηρίζει AT&T assembly. Για http://www.nasm.us/ υπάρχει rpm πακέτο, το οποίο μπορείς να το μετατρέψεις σε deb με το alien ή ακόμη καλύτερα να μεταγλωττίσεις τον κώδικα. Για MASM σταμάτησα να ψάχνω όταν έμαθα ότι για τι αντιστοιχεί το Μ.

Για σχεδιασμό ηλεκτρονικών ακούστηκαν ξανα εδώ στο forum κάποιες προτάσεις.

Αλλά μιας και ξέρεις assembly, γιατί δε γράφεις έναν οδηγό για μας που τόσο θέλουμε να μάθουμε. (Πάντα ήθελα να πω ότι έγραψα ένα προγραμματάκι σε assembly :D )
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 01 Οκτ 2008, 19:36

Dimitris έγραψε:
Αλλά μιας και ξέρεις assembly, γιατί δε γράφεις έναν οδηγό για μας που τόσο θέλουμε να μάθουμε. (Πάντα ήθελα να πω ότι έγραψα ένα προγραμματάκι σε assembly :D )

Χμ... Δε νομίζω οτι θα είναι και τόσο εύκολο αφού κάθε αρχιτεκτονική έχει δική της assembly (ακόμη και στην ίδια αρχιτεκτονική μπορεί να υπάρχουν διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία και από γενιά σε γενιά επεξεργαστών) και η assembly του x86 έχει ΠΑΡΑ πολλές εντολές (και πολλές παραλλαγές κάθε εντολής - CISC επεξεργαστές). Ίσως ένα tutorial για MIPS (RISC)assembly να είναι (σχετικά) αρκετά μικρό ώστε να "χωρέσει" σε ένα οδηγό για forum. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από το πόση όρεξη έχει αυτός που θα γράψει τον οδηγό και αυτούς που θα τον διαβάσουν!
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Οκτ 2008, 23:32

Με VirtualBox ή VMWare μπορείς να έχεις μια εγκατάσταση Windows στο Linux. Με τη χρήση του Seamless mode ή Unity αντίστοιχα, μπορείς να έχεις προγράμματα από την ιδεατή μηχανή να συμπεριφέρονται όπως κανονικά προγράμματα του Linux. Τα περισσότερα προγράμματα που δεν απαιτούν υποστήριξη 3D οπότε τρέχουν μια χαρά σε ιδεατή μηχανή.

Αν ο υπολογιστής υποστηρίζει και επεκτάσεις VMx (διαφοροποίηση λειτουργικών συστημάτων σε επίπεδο υλισμικού), τότε οι ιδεατές μηχανές είναι ακόμα καλύτερες.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ArgiDeli » 04 Οκτ 2008, 12:19

Γεια σας και απο εμένα

Λεγομαι Αργύρης και χρησημοποιώ ubuntu εδω και 4-5 μήνες .Είμαι υπερευχαρηστημενος με το λειτουργικό,εχει σχεδον τα παντα......σταθερή λειτουργία,eyecandy μεσω του compiz,φοβερά προγράμματα οπως το Miro για να βλεπεις Videocasts και μια ενεργή κοινότητα η οποία μπορεί να σε βοηθησει με τις γνωσεις της.
Παρολαυτα στη αρχή επερεπε να εχω Dual-boot με τα windows λογω προγραμμάτων οπως το multisim και matlab,με λιγο ψαξιμο ομως απαλαχθηκα και απο αυτο με το VirtualBox,η καλυτερη λυση ομως θα ηταν να υπαρξουν αντίστοιχα τα open-source προγραμματα με τον ιδιο στοιβαρό σχεδιασμό (αυτά που υπαρχουν δεν μου αρσεσαν καθόλου).....και τελος θα ηταν φοβερό να υπαρξει μια εκδοση του emesene,aMSN......κτλ που να υποστηρήζει Shared folders.
Το καλό ειναι οτι βρίσκω ολω και περισοτερους χρηστες ubuntu και open-source OS,αντε σιγα σιγα να σπασουν τo μονοπολιο της MS στα desktop pcs και της apple(φοβερα προιοντα αλλα........εταιρεια καρχαριών),το μεγαλο βημα λεγεται οτι θα γίνει με το Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope http://thegreekz.com/forum/showthread.php?t=378512
Keep on rocking.....Ubuntu.
Άβαταρ μέλους
ArgiDeli
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ark@s » 21 Οκτ 2008, 18:26

Καλησπέρα και από εμένα....
Ονομάζομαι Λεωνίδας και είμαι μεταπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Σάμο.
Χρησιμοποιώ ubuntu 8.04, ενώ έχω παίξει και με την προηγούμενη έκδοση ενω windows χρησιμοποιώ πλέον μόνο μέσω virtual box :)
Άβαταρ μέλους
ark@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimisKJ » 21 Οκτ 2008, 19:35

Χαιρετω και γω... Δημητρης απο Σερρες, τελειοφοιτος πληροφορικης και αιωνιος φοιτητης (τα γνωστα αποβρασματα της κοινωνιας)... :D

Η πρωτη επαφη με το linux ξεκινα το '98 περιπου με το #linux στο irc και διαφορους απιστευτους τυπαδες, ενιοτε, να καφριλιαζουν σε οσους δεν ξερουν "τα βασικα". Η πρωτη πραγματικη επαφη γινεται το 2001-2002 με το Suse 7.3 και εκεινο το φοβερο Yast... Το'βαλα στα ποδια καθως μια απλη soundblaster ηθελε ποσες ωρες να την κανω να δουλεψει, το XMMS κολλουσε διαρκως... Μαυρα χαλια. Επομενη επαφη το 2004 με καποια εκδοση του Mandrake σε εργαστηριο της σχολης που για 1 εξαμηνο γραφαμε κωδικα java και servlets στο Netbeans. Πολυ καλες εντυπωσεις. Καπου στο τελος του 2006 βρηκα χρονο και δοκιμασα το Ubuntu 6.06, αλλά ενα ανεκδιηγητο winmodem που ειχα με αποθαρυνε μετα απο 7-10 μερες προσπαθειων να μπω στο ιντερνετ.

Η αληθεια ειναι οτι ουδεποτε ειχα προβληματα με τα Windows (pre-installed σε laptops), τοσο ως φοιτητης αλλα και ως επαγγελματιας (J2EE developer για καποιο διαστημα). Δεν ειχα ισχυρα κινητρα να κανω το switch. Και φτανουμε στον φετινο Ιουλιο που λιγο πριν την απολυση απο τον στρατο δοκιμαζω το ubuntu 8.04 και ολα εγιναν τοοοοσο ευκολα. Ειμαι εντυπωσιασμενος.
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο - Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.10 (32bit)
Acer Aspire 1692: Intel M740 (1.73GHz) / ATI Mobility Radeon X600 (M24 3150)/ 2GB DDR /Intel AC'97 Audio/
Intel PRO/Wireless 2200BG / 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
dimisKJ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 22 Οκτ 2008, 15:44

Απο το 1992 ασχολουμαι με τους ηλεκτρονικους υπολογιστες
δεν εχουν περάσει ακόμα 3 ώρες απο την εγκατάσταση του ubutu στο λαπ τοπ μου
ακομα δέν μπορώ να συνηδειτοποιησω τις δυνατοτητες της καινουργιας αυτης ανακαλυψης
νοιοθω σε καθε κλικ του ποντικου οτι κατι στον υπολογιστη μου εχει αλαξει νομ.ιζω οτι μπροστα μου εχω ενα καινουργιο λαπτοπ με δυνατοτητες που μεχρι πριν λιγες ωρες δεν γνωριζα
αυτο που πριν λιγες μερες μου συστηνε η micro$oft να πετάξω στα σκουπίδια γιατί δέν ήταν συμβατο με τα vista τωρα το βλέπω να παίζει καλύτερα και απο οταν το αγορασα
να σερφαρει στο ιντερνετ με απιστευτες ταχυτητες θελοντας να μου αποδηξει οτι ακομα ειναι αξιο της εμπιστοσυνης μου αν και γνωρίζω οτι τιποτε απο ολα αυτα δεν θα γινοταν πραγματικοτητα αν δεν υπηρχαν ολοι εκεινοι "ολοι εσεις" ανωνυμοι και επωνυμοι που καθημερινα αφιερώνουν τον χρονο τους για να υποστηριξουν τετοιες προσπαθειες

και σταματω εδω μενοντας σιοπηλος στην εξερευνηση τουτου του καινουργιου για μενα κοσμου
θελωντας για ακομα μια φορα να πω ενα μεγαλο Ευχαριστώ για όσα προσφερετε

καλη συνεχεια σε ολους
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων