Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 29 Σεπ 2009, 01:31

Εγώ πολύ παλιά είχα το OpenSuSe 6.8 μου φαίνεται ( ακόμη έχω κάπου το κουτί με το βιβλίο κ τα 6-7 cd εγκατάστασης ) είχα εντυπωσιαστεί τότε όμως υπήρχε πρόβλημα με τα εσωτερικά modem τότε είχα ένα Zoom της κακιάς ώρας αναλογικές και οι γραμμές στο ίντερνετ τότε. Πέρασαν τα χρόνια έφυγα φοιτητής πήρα το πρώτο λαπτοπ είχε μέσα τα Xp δεν ήθελα να κάνω και πολλά πειράματα τότε γιατί τρέχαμε προγράμματα τις σχολής δεν είχα και εξωτερικό σκληρό και όλα τα δεδομένα μου ήταν μέσα σε εκείνο το λάπτοπ. Ώσπου ξαφνικά μετά από τον αιφνίδιο θάνατο της οθόνης του πολυαγαπημένου μου HP αγόρασα το TOSHIBA είπα να ξαναρχίσω να ασχολούμαι με το Linux την ημέρα εγγραφής μου στο φόρουμ ήταν που είχα βάλει το UBUNTU και δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα ακόμη και τα προγράμματα της σχολής που έχω στα παράθυρα τα τρέχω μέσω wine. :D :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsianos1 » 29 Σεπ 2009, 19:00

κάτι μήνες και έχω ξετρελαθεί!
Άβαταρ μέλους
tsianos1
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ippokratis » 03 Οκτ 2009, 19:40

ApostolosZouk έγραψε:Εγώ πολύ παλιά είχα το OpenSuSe 6.8 μου φαίνεται ( ακόμη έχω κάπου το κουτί με το βιβλίο κ τα 6-7 cd εγκατάστασης ) είχα εντυπωσιαστεί τότε όμως υπήρχε πρόβλημα με τα εσωτερικά modem τότε είχα ένα Zoom της κακιάς ώρας αναλογικές και οι γραμμές στο ίντερνετ τότε. Πέρασαν τα χρόνια έφυγα φοιτητής πήρα το πρώτο λαπτοπ είχε μέσα τα Xp δεν ήθελα να κάνω και πολλά πειράματα τότε γιατί τρέχαμε προγράμματα τις σχολής δεν είχα και εξωτερικό σκληρό και όλα τα δεδομένα μου ήταν μέσα σε εκείνο το λάπτοπ. Ώσπου ξαφνικά μετά από τον αιφνίδιο θάνατο της οθόνης του πολυαγαπημένου μου HP αγόρασα το TOSHIBA είπα να ξαναρχίσω να ασχολούμαι με το Linux την ημέρα εγγραφής μου στο φόρουμ ήταν που είχα βάλει το UBUNTU και δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα ακόμη και τα προγράμματα της σχολής που έχω στα παράθυρα τα τρέχω μέσω wine. :D :D :D

Έτσι είχα ξεκινήσει κι εγώ! Είχα δοκιμάσει αρχικά το Suse, αλλά δεν είχα δίκτυο, αφού το USB modem Sagem 800 του ΟΤΕ ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ρυθμιστεί. Πέρασα Ubuntu, Mint, Fluxbuntu, αλλά δίκτυο τίποτα! Τελικά, με το Ubuntu Ultimate 1.5 βρήκα λύση και ρύθμισα το δίκτυο. Θυμάμαι έμπαινα μέσω κονσόλας
Κώδικας: Επιλογή όλων
pon ueagle-atm
και έβγαινα με
Κώδικας: Επιλογή όλων
poff
! :lol:
Δύσκολες εποχές. Από τότε πέρασαν πολλές διανομές από τα PC μου και συνεχίζουν να περνούν...
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικά:
Gentoo E17
Gentoo Golem
PCLinuxOS E19
Άβαταρ μέλους
ippokratis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό georgeman » 09 Μάιος 2010, 01:22

Βρήκα πριν από μερικά χρονια την διανομή 7 σε ένα περιοδικό και την εγάτέστησα στο τότε desktop. Την κράτησα περίπου δυο εβδομάδες και την έβγαλα γιατί δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Βλέπετε τότε ήθελα να είμαι ο γνώστης της παρέας και να λύνω τα προβλήματα των άλλων. Πρίν από λίγο καιρό, ένας φίλος μου ξαναπρότυνε να τα χρησιμοποιήσω. Εκανα dual boot με vista και διαπίστωσα οτι ο χρόνος ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των vista είναι τραγικός. Ο τρόπος εγκατάστασης των προγραμμάτων σε windows δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο στο linux. Και επειδή οι εφαρμογές που χρειάζομαι είναι γραφείου θεωρώ οτι είναι ανοησία από μέρους μου να συνεχίσω στα windows.
1 Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 11.04 natty 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-22-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU T8100 2.10GHz ‖ RAM 2010 MiB ‖ Vestel Digital The Sun - VESTEL ARES
4 nVidia G86 [GeForce 8400M GS] [10de:0427] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02) ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02)
georgeman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 09 Μάιος 2010, 02:18

Πρώτη επαφή με Linux το 2005, στο γραφείο σε Pentium III Mandriva 2005 Limited Edition. Παρότι τότε είχα και δικαιώματα διαχειριστή στο μηχάνημα, δεν τα πολυπείραξα καθώς δεν ήξερα και πολλά πράγματα. Εγραφα απλά κώδικα σε C και Fortran, με επεξεργαστή κειμένου gvim(τον οποίο θεωρώ και ως τον καλύτερο από όλους :clap: ).Μετά δούλευα πάλι με Mandriva 64bit σε HP workstation αλλά μόνο ως user και κατά το 2006 έβαλα dual-boot Suse-Win XP σε δικό μου υπολογιστή (Athlon 1.8GHz) και τα Suse με ικανοποιούσαν. Απο 'κει άρχιζα να μαθαίνω πιο πολλά για Linux και ως superuser, και μετά έβαλα ένα Slackware αλλά δεν κατάφερα ούτε το ποντίκι να κάνω να δουλέψει σωστά :twisted: και το εγκατέλειψα σύντομα. Μετά Debian (το οποίο θεωρώ αρκετά καλή διανομή) και εκεί έμαθα τα πιο πολλά για Linux. Εβλεπα και τηλεόραση απο 'κει και μάλιστα καλύτερα και από τα WIN XP και τα χρησιμοποιούσα πιο πολύ από ότι τα XP, γιατί ήταν πιο ασφαλής η περιήγηση στο διαδίκτυο. Από τότε και μετά δοκίμαζα και το ubuntu γιατί ήταν πιο εύκολα στο να βρίσκουν συσκευές λόγω πυρήνα, σε σχέση με το Debian, και έτσι έχω τώρα Ubuntu και στο desktop, και στο laptop.
Off topic:
Κάπου διάβασα και αυτό : Ubuntu is a word meaning 'I can't install Debian' :)
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 09 Μάιος 2010, 11:59

Από το 2004 με Suse και Madrake (τότε) όταν φτιάχναμε ένα ασύρματο δίκτυο πόλεως και χρειαζόμασταν ένα λειτουργικό όπου θα έκανε δρομολογήσεις δικτύου (routing) αλλά και θα σήκωνε υπηρεσίες στο δίκτυο.
Το πρώτο μηχάνημα που είχα στήσει ήταν ένας PII 200MHz, RAM 128 MB, HDD 4 GB, VGA S3 4MB, 2 x Ethernet 100 Mbps δεν είχε γραφικό περιβάλλον και έτρεχε FTP,SSH,HTTP,PHP,DC HUB,VOIP,IRC,NFSU,MAME !!!

Αργότερα ασχολήθηκα με ubuntu, έχω μάλιστα και cd από την canonical με το 6.06 που τους ζήτησα και μου στείλανε. Το 6.06 μπήκε στο κύριο pc του σπιτιού, αρχικά σε dual boot σε έναν PIII 1000Mhz τότε. Αναβαθμίζετε από τότε μέχρι σήμερα σε 10.04. Μάλιστα κάποια στιγμή βγήκε ο δίσκος από τον PIII και μπήκε σε νέο μηχάνημα, ένα P4 2.8GHz και απλά το ubuntu φόρτωσε χωρίς κάνενα πρόβλημα από την αλλαγή του hardware. Το μηχάνημα αυτό δουλεύει τα τελευταία 3 χρόνια 24ώρες το 24άωρο και επανεκκινεί μόνο για καινούριο kernel !

Εικόνα
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 09 Μάιος 2010, 13:12

Πρώτη επαφή με Ubuntu και Suse πριν 3-4 χρόνια, αλλά τα πράγματα ήτνα πολύ δύσκολα, και τα έβγαλα μετά από 1 εβδομάδα το πολύ.
Πριν 2 χρόνια πέρασα την 8.04 και από τότε έσβησα εντελώς οποιαδήποτε σχέση με τα Windows.. Σιγά σιγά άρχισα και να βοηθάω φίλους να περάσουν και να προσαρμοστούν και αυτοί στο καταπληκτικό αυτό Λειτουργικό.
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό YianPan » 09 Μάιος 2010, 14:44

Ειπα να βαλω τη δικη μου πινελια..!
Απο το 1992 περιπου μπηκα για πρωτη φορα: DOS 5, Win 3.1 κι επειτα.
Τελευταιo ειναι το Win XP sp2 (αν κι ειναι πειρατικο) :shh:
Εν ετει 2005 καπου ειδα σε περιοδικο RAM or PC Magazine τις δυνατοτητες του Λινουξ αλλα δεν ειχα καποιον να με βοηθησει να βαλω.
Εν ετει 2008 ηθελα να αγορασω λαπτοπ και σκεφτηκα οτι μαλλον ειναι καιρος να βαλω Λινουξ.
Επειδη ακουσα κι διαβασα φορουμ τα προβληματα των sVista!!!
Και το καλοκαιρι για 2 μηνες googlara πολυ για να παρω τη πρωτη μου διανομη.
Τελικα διαλεξα το Ubuntu μετα απο εξονυχιστικη πληροφοριες (κωφος ειμαι κι ανηξερος στα αγγλικα) το οτι ειναι πιο ευκολη διανομη (ενταξει καπου καπου θελει κι τερματικο, σιγα μην φοβηθω κι αυτο, αν κι δεν εμβαθυνα τοσο βαθεια τελικα). Ταυτοχρονα μου επεσε στα χερια μου απο το ειδικο περιοδικο UbuntuLinux με DVD 8.04 LTS. Χαρηκα πολυυυ!
Αρχικα σε dual boot, και μετα πεταξα το "MS-Mιασμα" τελη 2008 με το 8.10 κι ελευθερωθηκααα! :angel:
Τελη Αυγουστου με αρχες Σεπτεμβρη θα ειμαι 2 ετων Λινουξαρας. :)
Τωρα (συντομα) αφου βαλω το 10.04 και επειδη λογω του LTS θα ξεκουρασω ως το επομενω LTS.
Αυτα η ταπεινη μου ζωη.

Υ.Γ.: Ηθελα πολυ να περασω κι στους φιλους μου το Λινουξ τελικα 4 ατομα δεχτηκαν και συντομα θα γινει κι 5ος.
Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Οχι ┃ Αγγλικά: Οχι
---
Distro: Ubuntu 20.04.5 LTS, Desktop: Gnome 3.36.9, Kernel: 5.15.0-48-generic - x86_64
Machine: Acer Aspire E15 Type: E5-521G-88A8
CPU: AMD Quadcore A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 2GHz
RAM: 4 GB SDRAM DDR3L
Graphics: AMD Radeon R5-M240 SDRAM DDR3
Ethernet: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit
Wirelles: Qualcomm Atheros QCA9565/AR9565
Mouse: Wacom Graphire ET-0405-U (USB tablets)
Άβαταρ μέλους
YianPan
seniorTUX
seniorTUX

IRC: Yianpan71
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 09 Μάιος 2010, 14:54

Η πρωτη μου γνωριμια ήταν με το madrake 7.μου άρεσε πολύ και ήταν πολυ διαφορετικό από τα παράθυρα.Δυστιχώς δεν μπορούσα να εγκαταστήσω το μοντεμ και την κάρτα γραφικών αν θυμάμαι καλά....για περίπου 8 χρόνια ήμουν δυστυχής παραθυριστής μέχρι προπερσυ που δοκίμασα ubuntu 8.04 από τότε απολαμβάνω τον κόσμο των ubuntu! :thumbup:
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό VasilisTsirkinidis » 09 Μάιος 2010, 17:22

2 χρόνια και εξ αρχής ubuntu. Σε αυτή τη φάση απλά φλερτάρω με το KDE. Δεν έχω δοκιμάσει άλλα distro γιατί βαριέμαι τις ριζικές αλλαγές(πακέτα εφαρμογές κτλ..).

Πιστεύω ότι έχοντας μια διανομή linux στον υπολογιστή σου αυτός γίνεται 100 φορές πιο παραγωγικός. Ότι εφαρμογή μπορείς να φανταστείς είναι ένα κλικ μακριά. Απλά και γρήγορα.

Τις προάλλες η μητέρα μου που είναι δασκάλα ήθελε βοήθεια με την διοργάνωση της γιορτής στο σχολείο που δουλεύει. Ήθελε να κατεβάσω 3 τραγούδια, να τα κάνω edit και να σταματάνε
πιο νωρίς από το κανονικό για να ταιριάζουν με το χορευτικό και να τα κάνω σε ένα φορμάτ που να τα παίζει το κασετόφωνο του σχολείου και τέλος να τα βάλω σε ένα cd.

Όλες οι εφαρμογές που χρειάστηκαν για όλα αυτά μου πήρε 2 λεπτά για να τις βρώ και να τις εγκαταστήσω και να τις χρησιμοποιήσω άλλα 5. Αυτό με παράθυρα θα μου είχε σπάσει τα @@.

Μόνο με το linux αισθάνομαι ότι ο υπολογιστής μου ανήκει και μπορώ να τον κάνω ότι θέλω.

Keep it open sourced! :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 σε desktop pc με GIGABYTE GA-P31-DS3L motherboard (intel p31 express chipset)
Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz │ 4124MB (260MB used) │ SVGA PCI - EX SPARKLE 9500GT 512 MB │ HDA-Intel - HDA Intel │ SAMSUNG 2243BWX, 1680x1050
Άβαταρ μέλους
VasilisTsirkinidis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων