Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 02 Δεκ 2010, 14:25

monkgr έγραψε:Γι' αὐτὸ καὶ δὲν νομίζω ὅτι θὰ ἀκολουθήσω στὶς «καινοτομίες» τοῦ Unity καὶ τῆς παραθυροποίησης ποὺ ἐπιδιώκει ὁ mr Mark, ἔχοντας καβαλήσει τὸ καλάμι τοῦ πρώτου σὲ δημοτικότητα.

Off topic:
Όλα καλά και ωραία αλλά ο κύριος Mark, προσφέρει κάτι που δεν υπήρχε στο linux για χρόνια. Ανάπτυξη για desktop περιβάλλοντα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί στο ubuntu η αξία του, αν και εδώ και καιρό δεν είμαι χρήστης της διανομής. Καμία από τις κινήσεις στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, ιδίως αυτές που προωθούνται από τους μεγάλους του χώρου (red hat, novell), δεν είχε ποτέ σαν στόχο το desktop. Και αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Mark, για όποιο λόγο και αν το κάνει, θεμιτό ή αθέμιτο, να δημιουργήσει μια linux διανομή για καθημερινή χρήση σε desktop.Πχ να μπορώ να δουλέψω τον υπολογιστή μου όταν αντιγράφω κάτι στο usb flash μου, αλλά όχι δε μπορεί να περάσει ο brain f*** scheduler upstream.
Και το unity δεν ξέρω πως μπορούμε να το καταδικάσουμε αν δε το έχουμε δει ακόμα. Και αφού αποφάσισαν πως δεν τα πάνε καλά με τον τρόπο ανάπτυξης του Gnome και τα συμφέροντα άλλων εταιρειών και στόχων, γιατί να μη δοκιμάσουν να δημιουργήσουν κάτι νέο που προσεγγίζει καλλίτερα τους στόχους τους;
Επίσης περιμένω να δω την υλοποίηση του wayland που είναι πραγματικά πρωτοπορία, δηλαδή γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το server μοντέλο που δεν είναι απαραίτητο στο desktop;
Και τι πάει να πει παραθυροποίηση; Δηλαδή η προσφορά ενός άμεσα λειτουργικού περιβάλλοντος σε μη geeks είναι παραθυροποίηση;
Συγγνώμη για το μεγάλο offtopic.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 02 Δεκ 2010, 14:35

Ὅπως ἔχω ξαναπεῖ σὲ ἄλλη παρόμοια καὶ ψιλοσχετικὴ συζήτηση, δὲν πρόκειται νὰ ἐγκαταλείψω τὸ φόρουμ, ἀλλὰ (ἴσως, πρὸς τὸ παρόν, γιατὶ πράγματι θὰ περιμένω πρῶτα νὰ δῶ τὶς ἐξελίξεις) τὴ διανομή. Ἂν ἡ διανομὴ παραμείνει Linux (γιατὶ ἐκεῖ ἔγκεινται οἱ ἀμφιβολίες μου - μὲ τὸσα customizations ποὺ κάνει ἡ Canonical, φοβᾶμαι ὅτι θὰ κάνει τὸ Ubuntu σὲ σχέση μὲ τὸ Linux ὅ,τι εἶναι τὸ λειτουργικὸ τοῦ Mac σὲ σχέση μὲ τὸ BSD) - ἄν, λέω, παραμείνει Linux, θὰ μπορῶ νὰ βοηθάω ἀνεξάρτητα ἀπὸ διανομή, ὅπως κάνουν καὶ ἄλλοι ἐδῶ μέσα, γιατὶ τὸ Linux, κάτω ἀπὸ τήν ἐπιφάνεια τῶν διανομῶν, εἶναι ἕνα.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 02 Δεκ 2010, 14:41

monkgr έγραψε:Ὅπως ἔχω ξαναπεῖ σὲ ἄλλη παρόμοια καὶ ψιλοσχετικὴ συζήτηση, δὲν πρόκειται νὰ ἐγκαταλείψω τὸ φόρουμ, ἀλλὰ (ἴσως, πρὸς τὸ παρόν, γιατὶ πράγματι θὰ περιμένω πρῶτα νὰ δῶ τὶς ἐξελίξεις) τὴ διανομή. Ἂν ἡ διανομὴ παραμείνει Linux (γιατὶ ἐκεῖ ἔγκεινται οἱ ἀμφιβολίες μου - μὲ τὸσα customizations ποὺ κάνει ἡ Canonical, φοβᾶμαι ὅτι θὰ κάνει τὸ Ubuntu σὲ σχέση μὲ τὸ Linux ὅ,τι εἶναι τὸ λειτουργικὸ τοῦ Mac σὲ σχέση μὲ τὸ BSD) - ἄν, λέω, παραμείνει Linux, θὰ μπορῶ νὰ βοηθάω ἀνεξάρτητα ἀπὸ διανομή, ὅπως κάνουν καὶ ἄλλοι ἐδῶ μέσα, γιατὶ τὸ Linux, κάτω ἀπὸ τήν ἐπιφάνεια τῶν διανομῶν, εἶναι ἕνα.

μα αυτό είναι Λίνουξ φίλε να το κάνεις όπως γουστάρεις εσύ, να βάζεις ότι γουστάρεις, να του αλλάζεις τα φώτα και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΝΟΥΞ!
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 02 Δεκ 2010, 14:41

Η διαφορά είναι ότι αφού η ανάπτυξη είναι σε GPL άδειες, όπως και ο πυρήνας, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι, ο κώδικας θα πρέπει να παραμένει ανοιχτός. Οι άδειες ΒSD από την άλλη δεν παρέχουν αυτού του είδους την προστασία, καθώς έχεις το δικαίωμα να πάρεις τον κώδικα και να το χρησιμοποιήσεις σε κλειστού κώδικα προγράμματα.
Πάντως ούτε εγώ, αλλά ούτε και πολλοί άλλοι, έχουμε φύγει από το forum, αν και είμαστε σε άλλες διανομές από καιρό, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ζωντανές κοινότητες για το linux στο διαδίκτυο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 02 Δεκ 2010, 14:42

bendersteed έγραψε:Όλα καλά και ωραία αλλά ο κύριος Mark, προσφέρει κάτι που δεν υπήρχε στο linux για χρόνια. Ανάπτυξη για desktop περιβάλλοντα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί στο ubuntu η αξία του, αν και εδώ και καιρό δεν είμαι χρήστης της διανομής. Καμία από τις κινήσεις στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, ιδίως αυτές που προωθούνται από τους μεγάλους του χώρου (red hat, novell), δεν είχε ποτέ σαν στόχο το desktop. Και αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Mark, για όποιο λόγο και αν το κάνει, θεμιτό ή αθέμιτο, να δημιουργήσει μια linux διανομή για καθημερινή χρήση σε desktop.Πχ να μπορώ να δουλέψω τον υπολογιστή μου όταν αντιγράφω κάτι στο usb flash μου, αλλά όχι δε μπορεί να περάσει ο brain f*** scheduler upstream.

Στις διαθέσιμες δουλειές στην Canonical, http://webapps.ubuntu.com/employment/
αναφέρει για «Hardware Certification Engineer», που είναι αυτό που θέλουμε, υπολογιστές συμβατοί με Linux.
Στην αρχή υπήρχαν 3 θέσεις για Hardware Certification Engineer, και καλύφθηκε ήδη η μία.

Κοιτώντας στην αρχαιότητα, όταν πάει ένας λαός να καταφέρει κάτι μεγάλο, μετά από λίγο, εξαφανίζεται.
Αυτό που θέλω να βλέπω είναι επιμονή για την επίτευξη του στόχου, να περάσουμε σε ελ/λακ για το λειτουργικό σύστημα και τη σουΐτα γραφείου.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 02 Δεκ 2010, 15:51

Off topic:
Παααρα πολύ offtopic (γιατί κοντεύουμε νά αλλάξουμε το θέμα του Fedil σε `επιλογή διανομής γιά νέοεισερχόμενους στο linux`
αλλά άν δέν το πώ θά σκάσω
Πιστεύω ότι ο μονομάχος είναι ubuntu καθαρό με έτοιμα εγκατεστημένα εξτραδάκια όπως είπα καί πιό πάνω,
πού εύκολα μπορούν νά εγκατασταθούν από τά αποθετήρια
και αυτό το λέω γιατί τόν είχα μέχρι πρόσφατα
καί από τόν μονομάχο 5 έκανα upgrade στο ubuntu 10.10
Ερώτηση: άν είχε καί τήν παραμικρή διαφορά με το ubuntu, πώς θά ήταν δυνατό να γίνει επιτυχώς το upgrade?

Kαί κάτι ακόμα: έχω τήν υποψία ότι ο μονομάχος σχετίζεται με κάποιο τρόπο μέ ένα αράβικο remaster τού ubuntu, το sabily manarat
πού έχω αναφέρει εδώ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=14848&hilit=clonezila
αλλά οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες γιά νά μπορέσω νά το αποδείξω

Φιλικα
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 02 Δεκ 2010, 16:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 02 Δεκ 2010, 16:00

Th P έγραψε:Off topic:
Παααρα πολύ offtopic (γιατί κοντεύουμε νά αλλάξουμε το θέμα του MakisM1 σε `επιλογή διανομής γιά νέοεισερχόμενους στο linux`...
Εγω δεν εχω τιποτα να κανω με το φονο.. το θεμα ηθελα να πω...Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 02 Δεκ 2010, 16:07

Off topic:
ουυπς ! Ζονγκ
πώς μού κόλλησε ότι το ανέβασες εσύ
το διορθώνω !
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 03 Δεκ 2010, 09:18

Επιστροφή στο θέμα μας και παρακαλώ να περιοριστούν τα εκτός θέματος.

Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 03 Δεκ 2010, 11:17

Οὔγκ! Παλαβὴ πέννα δὲν τὸ ξανακάνει... Παλαβὴ πέννα μίλησε!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων