monkgr έγραψε:Γι' αὐτὸ καὶ δὲν νομίζω ὅτι θὰ ἀκολουθήσω στὶς «καινοτομίες» τοῦ Unity καὶ τῆς παραθυροποίησης ποὺ ἐπιδιώκει ὁ mr Mark, ἔχοντας καβαλήσει τὸ καλάμι τοῦ πρώτου σὲ δημοτικότητα.
Off topic:
Όλα καλά και ωραία αλλά ο κύριος Mark, προσφέρει κάτι που δεν υπήρχε στο linux για χρόνια. Ανάπτυξη για desktop περιβάλλοντα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί στο ubuntu η αξία του, αν και εδώ και καιρό δεν είμαι χρήστης της διανομής. Καμία από τις κινήσεις στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, ιδίως αυτές που προωθούνται από τους μεγάλους του χώρου (red hat, novell), δεν είχε ποτέ σαν στόχο το desktop. Και αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Mark, για όποιο λόγο και αν το κάνει, θεμιτό ή αθέμιτο, να δημιουργήσει μια linux διανομή για καθημερινή χρήση σε desktop.Πχ να μπορώ να δουλέψω τον υπολογιστή μου όταν αντιγράφω κάτι στο usb flash μου, αλλά όχι δε μπορεί να περάσει ο brain f*** scheduler upstream.
Και το unity δεν ξέρω πως μπορούμε να το καταδικάσουμε αν δε το έχουμε δει ακόμα. Και αφού αποφάσισαν πως δεν τα πάνε καλά με τον τρόπο ανάπτυξης του Gnome και τα συμφέροντα άλλων εταιρειών και στόχων, γιατί να μη δοκιμάσουν να δημιουργήσουν κάτι νέο που προσεγγίζει καλλίτερα τους στόχους τους;
Επίσης περιμένω να δω την υλοποίηση του wayland που είναι πραγματικά πρωτοπορία, δηλαδή γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το server μοντέλο που δεν είναι απαραίτητο στο desktop;
Και τι πάει να πει παραθυροποίηση; Δηλαδή η προσφορά ενός άμεσα λειτουργικού περιβάλλοντος σε μη geeks είναι παραθυροποίηση;
Συγγνώμη για το μεγάλο offtopic.

| Προγραμματισμός: