@CyberCr33p
E? Το να μην θες να μην βγάζεις το μέγιστο κέρδος τότε ακολουθάς MArx κατά γράμμα (έστω και άθελά σου
Συντονιστής: konnn

CyberCr33p έγραψε:Εάν θέλετε και τη δικιά μου άποψη ως εργοδότη, αυτό που έχω να πω είναι ότι εκτός από τους πελάτες που πρέπει να τους έχεις ευχαριστημένους, πρέπει να έχεις αντίστοιχα και το προσωπικό σου ευχαριστημένο (και δεν αναφέρομαι μόνο χρηματικά). Η αρχή που ακολουθώ εδώ και 9 χρόνια είναι να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες με λογικές τιμές ώστε ούτε ο πελάτης να θεωρεί ότι τον ρίχνουμε ούτε εμείς να θεωρούμε ότι δουλεύουμε τσάμπα. Για να σχηματίσουν όμως οι πελάτες καλή εικόνα για μια επιχείρηση πρέπει το προσωπικό σου να έχει γνώσεις πάνω στη δουλειά του καθώς και να ξέρει πώς να απαντήσει/συμπεριφερθεί στους πελάτες. Προσωπικά θα προτιμούσα να προσλάβω κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και ας έχει λιγότερες γνώσεις στο αντικείμενο από κάποιον άλλον με περισσότερες γνώσεις αλλά κοιτάει μόνο πότε θα πληρωθεί και κάνει τη δουλειά ως αγγαρεία. Ως συμπέρασμα, προτιμώ ως εργοδότης να βάζω λιγότερα χρήματα στη τσέπη μου, και να δίνω περισσότερα χρήματα σε υπάλληλο αρκεί να ξέρω ότι ο υπάλληλος ενδιαφέρεται για την εταιρεία και θα είναι εκεί όταν θα υπάρξει ανάγκη και δεν θα σε κρεμάσει.

rat έγραψε:Αν είχα μια επιχείριση και είχα 3 υπαλλήλους να κόβουν τιμολόγια και τους έδινα από 700 ευρώ (υποθετικά είναι όλα, ούτε επιχείριση έχω ούτε υπαλλήλους).
Αν ο ένας από αυτούς ένοιωθε πως δεν τον αμείβονταν ικανοποιητικά και ενώ οι 2 έκοβαν 300 τιμολόγια ο καθένας ο 3ος έκοβε 50. Για πόσο πιστεύεις πως θα συνέχιζα να τον αμείβω.
Τα ποσά, οι υπάλληλοι και εγώ σαν εργοδότης μπορεί να είναι θεωρητικά αλλά κάτι αντίστοιχο συνέβη σε εταιρεία. Πιστεύω πως φαντάζεσαι την κατάληξη της εργασιακής σχέσης του υπαλλήλου με την εταιρεία μετά από αυτό.
Και ότι λέω δεν το λέω σαν θεωρία μόνο, πιστεύω (χωρίς να σε γνωρίζω, όπως και κανέναν άλλο εδώ μέσα, πέραν του ότι γράφει) ότι μπορώ να έχω κάποια χρόνια εμπειρίας περισσότερα από σένα και κάποιοι άλλοι κάποια χρόνια περισσότερα από μένα.

έγραψε:Εχεις περισσοτερα χρονια εμπειριας απο μενα αλλα αυτη τη στιγμη δεν ψαχνεις για δουλεια
εχεις την θεση σου και ο χρονος σου αναλώνεται σε άλλα ψαξίματα.

rat έγραψε:
Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν ψάχνω για δουλειά, αν η δουλειά που έχω θα υπάρχει για χρόνια ακόμη και αν αναλώνεται ο χρόνος μου σε άλλα ψαξίματα. Οι αρχαίοι έλεγαν συν Αθηνά και χείρα κίνει, νομίζω κάτι ήξεραν.
Στη σχολή όσοι αποφοιτήσατε είχατε όλοι τις ίδιες γνώσεις ?
Το ότι θα περάσει από συνέντευξη επειδή έχει έναν γνωστό δεν θα του εξασφαλίσει και τη δουλειά.
Ας υποθέσουμε πως έχεις ένα κατάστημα και το μόνο που κάνεις είναι εγκαταστάσεις σε υπολογιστές (windows, linux, software).
Θα προσλάβεις έναν κολλητό σου από την σχολή κάποια που έχει πάρει το ECDL και είναι κοπέλα του αδερφού σου ή κάποιον που έχει τελειώσει το Λύκειο και δουλεύει 5 χρόνια σε αντίστοιχο κατάστημα ?