Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 08 Ιαν 2012, 16:42

@CyberCr33p
E? Το να μην θες να μην βγάζεις το μέγιστο κέρδος τότε ακολουθάς MArx κατά γράμμα (έστω και άθελά σου
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 18:27

Πλεον απο προσωπικη πειρα δεν υπάρχει τιποτα για δουλεια ουτε και στον Γερμανό ή την Wind σαν εξωτερικος πωλητής.
Εχω στειλει αρκετα βιογραφικα... (καμια 20αρια ως τωρα). 2 θέσεις εργασίας για 300 βιογραφικά.

Περιμενω απλα τον Μαιο να φυγω φαντάρος και να γυρισω πισω να δω τι θα κανω. Το κακο με τις πιο πολλες επιχειρησεις ειναι οτι
ζητανε προσωπικο αρχικα αμισθί δηθεν επειδη εισαι νεος και πρεπει να σε μαθουνε και να παρεις προυπηρεσια. Εγω τσαμπα δεν δουλευω παντως
ουτε ενα λεπτο. Πιστευω ειναι εκμεταλευση και παραμυθι.

Δουλειες πιστευω υπαρχουνε ακομη αλλα τα χουνε κανει τοσο σκατα που δεν μπορεις να βρεις οσο για καλους μισθους σαν αυτους που μου λεγανε σε ενα αλλο θρεντ για τους σπουδαγμενους? καλα κρασια... τον βασικο αν παρεις και θα εισαι και ευχαριστημενος . Πιστευω η μεταναστευση ισως ειναι πλεον μονοδρομος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 18:33

CyberCr33p έγραψε:Εάν θέλετε και τη δικιά μου άποψη ως εργοδότη, αυτό που έχω να πω είναι ότι εκτός από τους πελάτες που πρέπει να τους έχεις ευχαριστημένους, πρέπει να έχεις αντίστοιχα και το προσωπικό σου ευχαριστημένο (και δεν αναφέρομαι μόνο χρηματικά). Η αρχή που ακολουθώ εδώ και 9 χρόνια είναι να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες με λογικές τιμές ώστε ούτε ο πελάτης να θεωρεί ότι τον ρίχνουμε ούτε εμείς να θεωρούμε ότι δουλεύουμε τσάμπα. Για να σχηματίσουν όμως οι πελάτες καλή εικόνα για μια επιχείρηση πρέπει το προσωπικό σου να έχει γνώσεις πάνω στη δουλειά του καθώς και να ξέρει πώς να απαντήσει/συμπεριφερθεί στους πελάτες. Προσωπικά θα προτιμούσα να προσλάβω κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και ας έχει λιγότερες γνώσεις στο αντικείμενο από κάποιον άλλον με περισσότερες γνώσεις αλλά κοιτάει μόνο πότε θα πληρωθεί και κάνει τη δουλειά ως αγγαρεία. Ως συμπέρασμα, προτιμώ ως εργοδότης να βάζω λιγότερα χρήματα στη τσέπη μου, και να δίνω περισσότερα χρήματα σε υπάλληλο αρκεί να ξέρω ότι ο υπάλληλος ενδιαφέρεται για την εταιρεία και θα είναι εκεί όταν θα υπάρξει ανάγκη και δεν θα σε κρεμάσει.

Αν επιτρεπεται ποια ειναι η επιχειρηση σου? Ψαχνει για υπαλλήλους ?

EDIT: Πρεπει να ειναι αυτη που χεις στο προφιλ σου? Τωρα την ειδα. Θελω να φτιαξω ενα δικο μου σαιτ
και ισως σε προτιμησω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 08 Ιαν 2012, 19:23

Διάβασα όλες τις απόψεις μέχρι τώρα και λέω να πω και εγώ 1-2 απόψεις επί του θέματος. Συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι ποιος έγραψε τι και δεν αναφέρω/απαντάω σε αυτά που έχει γράψει κάποιος αλλά γενικά στα όσα διάβασα.
Κάποιος από τους συνομιλούντες γράφει πως αν πρόκειται να του δίνουν έναν μικρό μισθό θα δουλεύει για το όσο κρίνει αυτός και θα κρατάει και δυνάμεις για μια 2η ή 3η δουλειά. Δηλαδή θα κάνει πως δουλεύει. Σε δημόσιο θέλει να βρει δουλειά ?
Κάποιος άλλος πρότεινε μια δουλειά (με κάποια προσόντα βέβαια, λογικό είναι). Οι γνώσεις δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη και φυσικά δεν έρχονται κατά παραγγελία. Ο μελλοντικός μας εργοδότης δεν θα περιμένει να μάθουμε c/java/cobol ή ότι χρειάζεται για να μας προσλάβει (αλίμονο αν δούλευαν έτσι οι εταιρείες) αλλά θα στραφεί σε κάποιον που ξέρει το αντικείμενο και που το έμαθε είτε γιατί του άρεσε να μάθει κάτι παραπάνω είτε γιατί θεώρησε ότι του χρειαζόταν είτε γιατί είδε πως προς τα εκεί θα στραφεί η αγορά. Δε νομίζω να ξεκινήσει κάποιος να μάθει να χρησιμοποιεί dos ή dbase ή fortran (όχι ότι αποκλείεται κάποιος να τα χρησιμοποιεί ακόμη). Κανείς δεν πίεσε κάποιον να διαβάσει για να γίνει προγραμματιστής ή μηχανικός ή δικηγόρος (κατά την γνώμη μου αν κάποιος πιέστηκε για να γίνει κάτι, αν δεν θα είναι τουλάχιστον κακός θα είναι μια μετριότητα) υπάρχουν και επαγγέλματα που δεν χρειάζεται να διαβάζεις για χρόνια και που πιθανόν να αμείβονται και καλύτερα υδραυλικός, ηλεκτρολόγος ελαιοχρωματιστής, αγρότης.
Ποίος είπε πως θα πρέπει όλοι να γίνουμε απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ επειδή κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν ένα σωρό σχολές και επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι μπορεί κάποιος να πάει να σπουδάσει αποφοιτώντας από το Λύκειο με ένα βαθμό πολύ κάτω από το 10 (όχι ότι ο βαθμός είναι πάντα αντιπροσωπευτικός) μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα (μείωση της ανεργίας, τόνωση της κάθε τοπικής αγοράς που δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι σχολές). Και πόσο μάλλον ότι όλον αυτό τον κόσμο πρέπει να τον απορροφήσει το Δημόσιο. Μόνο στην Ελλάδα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων ήταν υψηλότερες από των ιδιωτικών.
Κάπου αναφέρθηκε για το κόστος του καφέ και για το πόσο βγάζει αυτός που έχει την χ εταιρεία. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει το πόσο τζίρο κάνει η κάθε εταιρεία που δουλεύουμε ? Ή το πόσο είναι το κέρδος της κάθε εταιρείας ? Καλώς ή κακώς δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να κάνουμε τα ίδια πράγματα, άλλοι μπορούμε να είμαστε υπάλληλοι, άλλοι αφεντικά, (άλλοι συνδικαλιστές στην Ελλάδα, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω από ποιους αμείβονται και τι έργο παράγουν) είτε μας αρέσει είτε όχι.
Κάποιος είπε πως με 10 ευρώ την ώρα αν κάνει μάθημα είναι ευχαριστημένος. Αν το κόστος μεταφοράς του στον χώρο του μαθητή είναι 8 ευρώ θα ήταν ικανοποιημένος με τα ίδια χρήματα ? Αν οι γονείς του μαθητή διαπίστωναν πως το παιδί τους δεν μάθαινε τίποτα από τον εν λόγω καθηγητή θα συνέχιζαν να του δίνουν τα ίδια χρήματα (όχι γιατί δεν θα είχε γνώσεις, ή γιατί δεν θα τα έπιανε ο μαθητής αλλά γιατί δεν θα είχε μεταδοτικότητα ο καθηγητής). Πιστεύω πως όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές και σίγουρα έχουμε δει καθηγητές που δεν θα πρεπε να βρίσκονται μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας με αυτή την ιδιότητα τουλάχιστον.
Κάποιος ανέφερε να φύγει και για το εξωτερικό. Δεν γνωρίζω πως είναι η κατάσταση στο εξωτερικό από θέμα εργασίας αλλά δεν νομίζω πως θα πλήρωναν κάποιον που δεν θα δούλευε για να τους αποφέρει κέρδος. (Πιστεύω πως το θέμα κοστολόγησης το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι εμείς εδώ).
Συγνώμη αν έγραψα πολλά και αν έγινα κουραστικός.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 19:32

Δεν εγινες κουραστικος αλλα ολα αυτα ειναι στην θεωρια. Στην πραξη παιζουν αλλα πραγματα ρολο.

Στην θεωρια εσυ καλα τα λες αλλα αν στην πραξη δεν πληρωνεις καλα τον εργαζομενο η επιχειρηση σου δεν θα εχει κερδος.
Ο εργαζομενος θα νιωθει πως δεν τον αναγνωριζεις και ετσι δεν θα δινει το 100% των δυνατοτητων του. Οσους και να φερεις
το ιδιο θα κανουνε...

Υπαρχουν και ανθρωποι που δεν το καταλαβαινουν αυτο στην δικια τους επιχειρηση θα κανουν κακο.

EDIT: Και στην σχολη μας ελεγαν πως δεν υπαρχει περιπτωση να αποφοιτησετε και να μην βρειτε δουλεια... και στα φροντιστηρια πριν μπουμε στην σχολη τα ιδια ελεγαν... οτι η πληροφορικη ειναι το μελλον. Αποδεικνυεται μεσα απο πραξεις πως αυτα ηταν θεωρια. Αλλο θεωρια αλλο πραξη.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 19:41

ΕΠισης για την θέση στην Allianz για προγραμματιστη μηχανογραφησης αν την θυμαμαι καλα που ζητουσε 5 χρονια προυπηρεσια
εγω βαζω και στοιχημα με λεφτα πως αν καποιος εχει γνωστο του εκει μεσα , αυριο κιολας θα εχει συνέντευξη. ΜΟυ το χει πει φιλος του πατερα μου
που ειναι εργοδοτης τι ακριβως γινεται.... δινουν ενα e-mail και στελνουν ολοι βιογραφικα... με αποτελεσμα να δημιουργειτε ενας πακος απο αυτα
και μου ειπε επισης πως ειναι πολυ πιο ευκολο να εμπιστευτει καποιον γνωστο του παρα καποιο αγνωστο και αψυχο βιογραφικο.

Παντου ετσι γινεται.... ακομη και σε αλλους τομεις. Εδω και για να γνωρισεις μια κοπελα πιο ευκολο ειναι απο κοινες παρεες.... τα χουμε δει ολα αυτα
και στην πραξη πως δουλευει δεν τα βγαζουμε απο το μυαλο μας για αυτο και ειμαι απολυτα σιγουρος στο σημειο να βαλω και χρηματικο στοιχημα για αυτα που λεω!!!!!!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 08 Ιαν 2012, 19:48

Αν είχα μια επιχείριση και είχα 3 υπαλλήλους να κόβουν τιμολόγια και τους έδινα από 700 ευρώ (υποθετικά είναι όλα, ούτε επιχείριση έχω ούτε υπαλλήλους).
Αν ο ένας από αυτούς ένοιωθε πως δεν τον αμείβονταν ικανοποιητικά και ενώ οι 2 έκοβαν 300 τιμολόγια ο καθένας ο 3ος έκοβε 50. Για πόσο πιστεύεις πως θα συνέχιζα να τον αμείβω.
Τα ποσά, οι υπάλληλοι και εγώ σαν εργοδότης μπορεί να είναι θεωρητικά αλλά κάτι αντίστοιχο συνέβη σε εταιρεία. Πιστεύω πως φαντάζεσαι την κατάληξη της εργασιακής σχέσης του υπαλλήλου με την εταιρεία μετά από αυτό.
Και ότι λέω δεν το λέω σαν θεωρία μόνο, πιστεύω (χωρίς να σε γνωρίζω, όπως και κανέναν άλλο εδώ μέσα, πέραν του ότι γράφει) ότι μπορώ να έχω κάποια χρόνια εμπειρίας περισσότερα από σένα και κάποιοι άλλοι κάποια χρόνια περισσότερα από μένα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 19:53

rat έγραψε:Αν είχα μια επιχείριση και είχα 3 υπαλλήλους να κόβουν τιμολόγια και τους έδινα από 700 ευρώ (υποθετικά είναι όλα, ούτε επιχείριση έχω ούτε υπαλλήλους).
Αν ο ένας από αυτούς ένοιωθε πως δεν τον αμείβονταν ικανοποιητικά και ενώ οι 2 έκοβαν 300 τιμολόγια ο καθένας ο 3ος έκοβε 50. Για πόσο πιστεύεις πως θα συνέχιζα να τον αμείβω.
Τα ποσά, οι υπάλληλοι και εγώ σαν εργοδότης μπορεί να είναι θεωρητικά αλλά κάτι αντίστοιχο συνέβη σε εταιρεία. Πιστεύω πως φαντάζεσαι την κατάληξη της εργασιακής σχέσης του υπαλλήλου με την εταιρεία μετά από αυτό.
Και ότι λέω δεν το λέω σαν θεωρία μόνο, πιστεύω (χωρίς να σε γνωρίζω, όπως και κανέναν άλλο εδώ μέσα, πέραν του ότι γράφει) ότι μπορώ να έχω κάποια χρόνια εμπειρίας περισσότερα από σένα και κάποιοι άλλοι κάποια χρόνια περισσότερα από μένα.

Εχεις περισσοτερα χρονια εμπειριας απο μενα αλλα αυτη τη στιγμη δεν ψαχνεις για δουλεια :)
εχεις την θεση σου και ο χρονος σου αναλώνεται σε άλλα ψαξίματα. ΟΙ καθηγητες που λενε στην σχολη
"θα βρειτε δουλεια...." και θα βρειτε... λενε θεωριες για μενα γιατι ειναι απλα βολεμενοι εκει και νομιζουν πως
επειδη η τυχη πηγε καλα σε αυτους θα παει σε ολο τον κοσμο. Και εμενα αμα με βαζανε σε μια θεση να μπαινω μεσα
και να διδασκω και να παιρνω 5000 το μηνα θα τα εβλεπα ολα ασπρα και θα νομιζα πως ολοι μπορουν να βρουν τα παντα!!!!

Άλλο να εισαι οντως άστεγος και άλλο να βλέπεις καθημερινα πολλούς άστεγους. Υπο αυτη την έννοια μιλησα για θεωρια
επαγγελματικη εμπειρια δεν εχω καθολου.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 08 Ιαν 2012, 19:58

έγραψε:Εχεις περισσοτερα χρονια εμπειριας απο μενα αλλα αυτη τη στιγμη δεν ψαχνεις για δουλεια :)
εχεις την θεση σου και ο χρονος σου αναλώνεται σε άλλα ψαξίματα.

Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν ψάχνω για δουλειά, αν η δουλειά που έχω θα υπάρχει για χρόνια ακόμη και αν αναλώνεται ο χρόνος μου σε άλλα ψαξίματα. Οι αρχαίοι έλεγαν συν Αθηνά και χείρα κίνει, νομίζω κάτι ήξεραν.

Στη σχολή όσοι αποφοιτήσατε είχατε όλοι τις ίδιες γνώσεις ?
Το ότι θα περάσει από συνέντευξη επειδή έχει έναν γνωστό δεν θα του εξασφαλίσει και τη δουλειά.
Ας υποθέσουμε πως έχεις ένα κατάστημα και το μόνο που κάνεις είναι εγκαταστάσεις σε υπολογιστές (windows, linux, software).
Θα προσλάβεις έναν κολλητό σου από την σχολή κάποια που έχει πάρει το ECDL και είναι κοπέλα του αδερφού σου ή κάποιον που έχει τελειώσει το Λύκειο και δουλεύει 5 χρόνια σε αντίστοιχο κατάστημα ?
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Ιαν 2012, 20:07

rat έγραψε:

Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν ψάχνω για δουλειά, αν η δουλειά που έχω θα υπάρχει για χρόνια ακόμη και αν αναλώνεται ο χρόνος μου σε άλλα ψαξίματα. Οι αρχαίοι έλεγαν συν Αθηνά και χείρα κίνει, νομίζω κάτι ήξεραν.

Στη σχολή όσοι αποφοιτήσατε είχατε όλοι τις ίδιες γνώσεις ?
Το ότι θα περάσει από συνέντευξη επειδή έχει έναν γνωστό δεν θα του εξασφαλίσει και τη δουλειά.
Ας υποθέσουμε πως έχεις ένα κατάστημα και το μόνο που κάνεις είναι εγκαταστάσεις σε υπολογιστές (windows, linux, software).
Θα προσλάβεις έναν κολλητό σου από την σχολή κάποια που έχει πάρει το ECDL και είναι κοπέλα του αδερφού σου ή κάποιον που έχει τελειώσει το Λύκειο και δουλεύει 5 χρόνια σε αντίστοιχο κατάστημα ?

Με συγχωρεις αλλα δεν μπορω να συνεχισω αλλο την κουβεντα με υποθεσεις
γιατι πιστευω οτι δεν εχει νοημα και θα πέσω και σε θεωριες που μπορει και να μην ισχυουν. Αυτη τη στιγμη εχω ολα αυτα που λες... και μπορω να κανω
και εγκαταστασεις και εχω και βασικες γνωσεις δικτυων και ξερω και κατι λιγα απο προγραμματισμο
και δεν μπορω να βρω πουθενα δουλεια ουτε σαν πωλητής στην Wind. Σου ειπα και πριν πως μιλαω προσωπικα και μονο και με βαση την δικη μου εμπειρια.
Το τονισα και εξαρχης αλλωστε.

Και φυσικα δεν ειναι μονο τι σου αρεσει να κανεις σε αυτη τη ζωη.... και μενα μου αρεσει να προγραμματιζω σε C αλλα καπου πρεπει να βρω να δουλεψω και εγω ξερεις ετσι? Δεν μπορω να καθομαι ολη μερα σπιτι να τρεχω τον gcc και να χαιρομαι μονος μου οι θέσεις για C στην ελλαδα (δεν εχω βρει καμια και πουθενα) αλλα αντε να βαλουμε οτι ειναι 2 στις 100. ΑΝ καποιος ενω δεν βλεπει φως και ευκαιριες αν σταματησει να ασχολειται με κατι δεν μπορει κανεις να τον κατηγορησει για αυτο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων