Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 18 Μάιος 2010, 12:01

εγω τη πρωτη μου επαφη με linux την είχα με μια διανομη ubuntu 6 ή 7 αν θυμαμαι καλα , που τη μοίραζε σε cd παράταξη της σχολής μου!! τότε ήμουν 1ετης και ενθουσιάστηκα μόλις τα είδα (δεν ήξερα τπτ αλλο πέρα απο windows- δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν το linux) έτσι τα δοκιμασα για λίγες μονο μέρες γιατι μου φάνηκαν δύσκολα με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσω στα xp

Τώρα μετα απο 5 χρονια σε windows έβαλα το linux και είμαι με αυτα 3 μήνες , τα έχω συνηθίσει αρκετά αλλα θέλω σιγα σιγα να μαθαίνω να κάνω ολες τις λειτουργίες μου μεσω terminal για να πω τα έμαθα 100% :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 20 Μάιος 2010, 02:05

ALdaperan έγραψε:για να πω τα έμαθα 100% :D

Το θέμα είναι ότι το Linux σου δίνει τόση ελευθερία να χωθείς τόσο βαθιά που πιστεύω ποτέ δεν μπορείς να πεις εύκολα, το έμαθα 100%.
Στα windows απλά βλέπεις το περιτύλιγμα και δεν μπορεί να παρέμβεις, σε linux μπορείς να φτιάξεις ακόμα και τη δική σου διανομή με ότι ακριβώς ρυθμίσεις και συστατικά θες.
Σαν σύγκριση: ό,τι έχει ο κατάλογος του φαστφουντάδικου <-> μαγειρεύω ό,τι γουστάρω
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 20 Μάιος 2010, 08:23

Από το 7.04. Εψαχνα κάτι που θα με έσωζε από το σταθερό κύκλο «Εγκατάσταση windows -> προοδευτική πτώση ή/και ιοί-δυσλειτουργία-> φορμάτ...». Η νομιμότητα ήρθε ως μπόνους, που πια έγινε αδιαπραγμάτευτο! Πλέον δεν έχω σύστημα windows (έχω 4 μηχανήματα) εκτός από ένα σχεδόν αχρησιμοποίητο, για να τρέχω OCR, όποτε μου χρειαστεί. Κρυφή πληγή το OCR και μοναδική επαφή με την MS, ειδικά αφότου ανακάλυψα το KDE και το Digikam...

Ο χρόνος των win είχε για μένα κέρδος, αλλά άσχετο με τα windows. Εμαθα να έχω οργανωμένο αρχείο, να παίρνω backup, να ξηλώνω και να ράβω σε χρόνο ρεκόρ, να παίζω με το bios για να αλλάζω boot sequence... Ολα πρωτόγνωρα την εποχή τους. Σοβαρά τώρα, πάντα ευχαριστώ την MS για το ότι έκανε το .doc παγκόμιο στάνταρ (όταν μάθαινα υπήρχαν πολλά φορμάτ, τώρα όλοι σε ένα παίζουν). Και που όλοι ασχολούνται με τα προϊόντα της και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου άνετα και ανενόχλητος.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 20 Μάιος 2010, 10:43

7 χρόνια αποκλειστικά linux. Τα παράθυρα έχουν ξεθωριάσει πλέον και σαν ανάμνηση. Το πιο καλό όμως είναι ότι το εγκατέστησα και σε όλους τους υπολογιστές στο σχολείο που εργάζομαι και 20 συνάδελφοι το χρησιμοποιούν καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα παρά τις κάποιες γκρίνιες στην αρχή.
Έκανα το πέρασμα γιατί κάθε βδομάδα έπρεπε να καθαρίζω 17 υπολογιστές από ιούς και πολύ συχνά έπρεπε να εγκαθιστώ τα πάντα από την αρχή.
Ξεκίνησα με Suse ( κάποιος μου το πρότεινε ) και μετά πέρασα στο ubuntu 8.04. Τώρα ετοιμάζω το πέρασμα στο 10.04.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του linux γενικότερα και του ubuntu είναι οι ενεργές κοινότητες που αποτελούν την καλύτερη υποστήριξη που μπορεί να έχει κανείς. Στα πρώτα μου βήματα είχα την ανεκτίμητη βοήθεια του forum του ILUG ( Ioannina Linux User Group ) και στη συνέχεια αυτού εδώ.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 20 Μάιος 2010, 12:11

Εγώ σε λίγες μέρες κλείνω 2 χρόνια .Ξεκίνησα με την 8.04 διανομή dual boot με windows xp ,έπειτα όμως από μία βλακεία των windows που μου χάλασαν το boot των windows όταν πέρασα την 8.10 τότε έβγαλα τα xp για πάντα και από τότε λειτουργώ μόνο ubuntu linux .Έχω προσπαθήσει στη σχολή μου ( Α.Τ.Ε.Ι λογιστικής χαλκίδας) να βάλουμε ubuntu στους υπολογιστές αλλά οι καθηγητές δεν καταλαβαίνουν.Εδώ δεν ξέρουν να λειτουργούν καλά καλά τα windows .Ακόμα και στο ποιο απλό εργαστήριο που κάναμε πληροφορική (word ,excel,access) δεν θέλανε να το ακούνε ,με κοιτάζανε με μισό μάτι.Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ όσο θέλω με τον υπολογιστή μου και παρόλο που έχω 2 χρόνια linux μπορώ να πω ότι ξέρω λίγα (ίσα ίσα τα βασικά για να μπορώ να βοηθάω τους τελείος άσχετους και για να τραβάω κόσμο,που ήδη έχω τραβήξει 5 άτομα να βάλουν linux).
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu Mate 14.10
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

When you are a leader,you can become everything you want
Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 26 Μάιος 2010, 18:55

Εδώ και ένα χρόνο όλα καλά με το linux και ας γκρινίαζει ο καθηγητής μου ότι δεν κάνεις την δουλεία σου και το μόν που τον νοιάζει είναι να κάνει την δουλεία του. Αν φάνταστομε ότι είναι και καθηγητής στο Τει ΛΑμίας στο τμήμα πληροφορικής πολύ πως πλά δεν μπήκε στην λογική ότι "μήπως το κάνω καλύτερα με linux?" η "μήπως το κάνω φτινότερα?". Ακόμα πολοί συμφοιτητές μου λένε ότι είναι για το (ooops) αλλά απλά δεν είδαν τι μπορείς να κανεις με το linux δεν είδαν ότι όλα είναι φτηνά και οτι με την εκπίκτική τιμή των 0,0 ευτώ μπορείς να έχεις ένα καλό σύστημα. Απλά όσοι το κατήγορούν δεν ξέρουν τι χάνουν.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 26 Μάιος 2010, 20:32

Off topic:
pc_magas έγραψε:Εδώ και ένα χρόνο όλα καλά με το linux και ας γκρινίαζει ο καθηγητής μου ότι δεν κάνεις την δουλεία σου και το μόν που τον νοιάζει είναι να κάνει την δουλεία του. Αν φάνταστομε ότι είναι και καθηγητής στο Τει ΛΑμίας στο τμήμα πληροφορικής πολύ πως πλά δεν μπήκε στην λογική ότι "μήπως το κάνω καλύτερα με linux?" η "μήπως το κάνω φτινότερα?". Ακόμα πολοί συμφοιτητές μου λένε ότι είναι για το (ooops) αλλά απλά δεν είδαν τι μπορείς να κανεις με το linux δεν είδαν ότι όλα είναι φτηνά και οτι με την εκπίκτική τιμή των 0,0 ευτώ μπορείς να έχεις ένα καλό σύστημα. Απλά όσοι το κατήγορούν δεν ξέρουν τι χάνουν.

Η τιμή δεν ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο επειδή , πολύ απλά, έχει πειρατικά τα windows.
Η δύναμη του Linux είναι η ελευθερία του και κατά δεύτερο λόγο η τιμή του, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.
Τώρα φοιτητές πληροφορικής που λένε ότι είναι για τον @#$%^& ένα λειτουργικό ή software γενικότερα χωρίς να το δοκιμάσουν, μπήκανε σε λάθος σχολή μάλλον. Τώρα για τον καθηγητή που θέλει να κάνει τη δουλειά του απλά, τι να πω... κρίμα... ευτυχώς που δεν ακολούθησε ερευνητική καριέρα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 28 Μάιος 2010, 17:31

Εντάξει αλλά ο καθένας να έχει να συμβάλει στο λογισμικό όπου χρησιμοποιεί καθημερινά είναι η μεγαλίτερη δύναμη του open sourse. Ακόμα και το πειρατικό έχει το κόστος του (κακό αντίγραφο, συχνότερα bugs κλπ κλπ) ακόμα το close sourse συμμετέσουν λίγοι και είναι πιθανότερο να έχει bug ενώ το open sourse είναι απλά για ανθρώπους με μεράκι και αγάπη. Απλά αν δεν σου κάνειο την δουλεία μπορείς να κάνεις ένα πλήρες σύστημα να κάνει την δουλέια σου. Κυρίως το Linux και το bsd μπορέι να λειτοθργίσει σαν "καμβάς" για λογισμικά έργα εχνης εξού η open sοurse φιλοσοφία είνα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδεολογία των χάκερ, μπορέις να πεις και των ραδιοπειρατών.
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 31 Μάιος 2010, 21:09

Πάνω από χρόνο, μόνο Linuχ Ubuntu!!! :clap:
Έχω υγιείς PC και Laptop,φυσικά με ubuntu... :thumbup:
Νιώθω και εγώ υγιείς!!! :crazy: ;)

Όπως το ίδιο νιώθουν και μερικοί γνωστοί μου,που είχα την χαρά να τους περάσω το ubuntu ..
στα pc και τα laptop τους!!!! :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 01 Ιουν 2010, 18:08

Να σας πώ κάτι και η μάνα μου χρησιμοποιεί linux μερικέσ φορέσ μόνο και μόνο για να παίζει κυρίως Same Gnome και μερικές φορες και Πανσιεντζα. Λοιπόν "Πασιεντζόβιοι" για πανσίετζα μόνο δν χρειάζεται να πληρώνεται τα μαλιοκέφαλά σας η να έχετε "σαράβαλο" λογισμικο που ζυγίζει 10 Μεγατόνους το πανάλαφρο Ubuntu has a better one :thumbup:
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ