ποσους εχετε πεισει να χρησιμοποιουν linux ?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

ποσους εχετε πεισει

0- προσπαθω να τον πεισω αλλα δεν πειθεται με τπτ!!
13
14%
1-10
68
74%
11-20
4
4%
20-30
1
1%
30++
6
7%

Σύνολο ψήφων : 92

Re: ποσους εχετε πεισει να χρησιμοποιουν linux ?

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 29 Ιαν 2011, 22:12

s.dalas έγραψε:Aν νομίζεις πως ο κόσμος θα περάσει σε linux γιατί ειναι δωρεάν σε σχέση με τα windows κάνεις λάθος.

Μπορεί το οικονομικό να είναι ενα ψίχουλο, αλλά ενα ψίχουλο δε φτιαχνει το καρβέλι...

Ο κόσμος θα στραφει στο λινουξ όταν καταλάβει την αξία του. Τη σταθερότητα του και την ασφάλεια του. Την υπεροχή του δηλαδή σε σχέση με τα windows.

Ο κόσμος κοιτάει να κάνει τη δουλειά του. Αν πρέπει να πληρώσει για να την κάνει θα πληρώσει. Αν έχει την επιλογή του τσάμπα (και μέτρια δουλειά π.χ. δεν παίζουν όλες οι εφαρμογές μου κτλ) θα προτιμήσει να πληρώσει!

μα αυτο θέλω να πω , οτι αν αποκτησει μεγαλυτερο μεριδιο το λινουξ απο τα αλλα λειτουργικα θα αντιστραφουν οι ρόλοι ... οι απειλές εναντια στο λινουξ θα ειναι μεγαλύτερες απο τα windows . Εγω αυτο τη φοβία θέλω να εκφράσω . Ξερω οτι αντικειμενικα ειναι πιο δύσκολο να προσβληθει το λινουξ αλλα οχι ακατόρθωτο . Αρα για τι ασφαλεια και σταθερότητα θα μιλαμε τότε..?

Τεσπα δε θέλω να κανω το δικηγορο του διαβολου ,ουτε να αμφισβητησω το λινουξ κλπ κλπ . Αλοιμονο και εγω θα ηθελα να το βλέπω να κατακτα ολο και περισσότερους χρήστες . Απλά ετσι εξεφρασα μια απορία για το μέλλον και πως θα μπορουσε να εξελιχθει...Δε συνεχιζω γιατι βγηκαμε οφφ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 29 Ιαν 2011, 22:15

To οff topic πολλές φορές βοηθά για μια πολύ ουσιαστική συζήτηση...
Aν συνεχίσει να είναι open source η ασφαλεία θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα!
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 20 Φεβ 2011, 00:31

1, την αδερφή μου & αυτή με το ζόρι. Της έδωσα ένα laptop μόνο με ubuntu μέσα & έτσι δεν είχε & άλλες επιλογές 8-). Του κλείδωσα & το bios για να μην μπορεί κανένας άλλος να αλλάξει τη σειρά εκκίνησης (boot sequense) για να βγάλει το πολύτιμο ubuntu & να περάσει window$ χεχε :mrgreen:. Στην αρχή δεν της πολυάρεσε (συνηθισμένη από τα window$ βλέπετε), αλλά όταν πέταξε τις παρωπίδες της micro$oft & άνοιξε το μυαλό της ξετρελάθηκε με το linux & δεν θέλει τίποτα άλλο. Έτσι της ξεκλείδωσα & το bios μετά.
Τώρα προσπαθώ να ψήσω 1 φίλο & μάλλον θα τον καταφέρω. Είναι άσχετος με υπολογιστές οπότε είτε με window$ ξεκινήσει, είτε με linux το ίδιο πράγμα είναι γι'αυτόν. Εννοείται ότι είναι καλύτερα γι'αυτόν να ξεκινήσει κατευθείαν με ubuntu. :thumbup:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Φεβ 2011, 04:00

ALdaperan έγραψε:
μα αυτο θέλω να πω , οτι αν αποκτησει μεγαλυτερο μεριδιο το λινουξ απο τα αλλα λειτουργικα θα αντιστραφουν οι ρόλοι ... οι απειλές εναντια στο λινουξ θα ειναι μεγαλύτερες απο τα windows . Εγω αυτο τη φοβία θέλω να εκφράσω . Ξερω οτι αντικειμενικα ειναι πιο δύσκολο να προσβληθει το λινουξ αλλα οχι ακατόρθωτο . Αρα για τι ασφαλεια και σταθερότητα θα μιλαμε τότε..?

Τεσπα δε θέλω να κανω το δικηγορο του διαβολου ,ουτε να αμφισβητησω το λινουξ κλπ κλπ . Αλοιμονο και εγω θα ηθελα να το βλέπω να κατακτα ολο και περισσότερους χρήστες . Απλά ετσι εξεφρασα μια απορία για το μέλλον και πως θα μπορουσε να εξελιχθει...Δε συνεχιζω γιατι βγηκαμε οφφ

ΕΞαρταται την διανομη. Οσα χρονια και να περασουν... ορισμενες διανομες που δεν ειναι τοσο φιλικες στον χρηστη
δεν προκειται να κατακτηθουν ποτε. Οποτε αν τυχον ποτε ξενερωσεις επειδη ηρθε πολυς κοσμος σε καποια διανομη και γιναμε πολλοι και εχουμε θεματα ιων και παραγνωριζομαστε χαχαχα :P βαλε στο ντουαλ μποτ και μια 2η διανομη οχι τοσο φιλικη... το λινουξ θελει διαβασμα και ενασχοληση. Οι περισσοτεροι που εχουν αλλες δουλειες δεν ασχολουνται
και ορισμενοι πληροφορικαριοι απλα βαριουνται να το κανουν μεχρι να αναγκαστουν. Ειτε επειδη θα βλεπουν οτι το επιπεδο των γνωσεων τους δεν τους κανει μαχιμους... ειτε επειδη θα τους το ζητανε οι εταιρειες.

Τελος... δεν εχουν και τοση σημασια ολα αυτα που λεμε μιας και θα παραμεινει ανοιχτο το λογισμικο. Και καποιος ιος να βρεθει θα αντιμετωπισθει σχετικα γρηγορα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 20 Φεβ 2011, 11:46

Star_Light έγραψε:ορισμενες διανομες που δεν ειναι τοσο φιλικες στον χρηστη
δεν προκειται να κατακτηθουν ποτε.
Οι διανομές είναι όλες linux. Δε θα υπάρχει άλλος ιος για ubuntu και αλλος για slack....

Οπότε κρατάω μόνο αυτό
Star_Light έγραψε:Τελος... δεν εχουν και τοση σημασια ολα αυτα που λεμε μιας και θα παραμεινει ανοιχτο το λογισμικο. Και καποιος ιος να βρεθει θα αντιμετωπισθει σχετικα γρηγορα.
+1 !!
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 21 Φεβ 2011, 11:00

Τὸ πρόβλημα τῆς ἐξάπλωσης τῶν ἱῶν σὲ ἕνα λειτουργικὸ σύστημα ἐξαρτᾶται ἐν πολλοῖς ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς χρῆστες καὶ τὴ συμπεριφορὰ ποὺ ἀναπτύσσουν. Τὸ Linux δὲν ἔχει λόγους νὰ φοβηθεῖ ἰδιαίτερα γιατί:
α) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ μὴ μπαίνουν στὸ σύστημα ὡς διαχειριστές, παρὰ μόνο γιὰ πολύ σοβαροὺς λόγους
β) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ ἐγκαθιστοῦν προγράμματα ἀπὸ τὰ ἐπίσημα ἀποθετήρια τῶν διανομῶν τους (ἀκόμα καὶ τὰ PPA ἀποθετήρια εἶναι πολὺ πιὸ ἀσφαλῆ ἀπὸ τὰ διάφορα warez πού μαστίζουν τὸν κόσμο τῶν Windows)
γ) Οἱ περισσότεροι ἰοὶ ποὺ κυκλοφοροῦν εἶναι φτιαγμένοι ἀπὸ ψιλοάσχετα πιτσιρίκια ποὺ βρίσκουν ἕτοιμα τὰ ἐργαλεῖα γιὰ τὴ δημιουργία ἰοῦ. Αὐτὰ τὰ πιτσιρίκια δὲν ἔχουν τὶς γνώσεις γιὰ νά φτιάξουν ἰὸ ἰκανὸ νὰ ἀπειλήσει περιβάλλον Linux - νὰ παρακάμψει, δηλαδή, τίς ἰδιομορφίες τῆς κάθε διανομῆς γιὰ νὰ ἀποκτήσει πρόσβαση στὸ root account.
δ) Οἱ ἐνημερώσεις ἀσφαλείας στὰ προγράμματα ποὺ γράφονται γιὰ περιβάλλον *nix «τρέχουν» τὸ ἴδιο γρήγορα, ἂν ὄχι περισσότερο, ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ θὰ θελήσουν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὰ κενὰ ἀσφαλείας.
ε) Τὸ Linux προωθεῖ τὴν ἰδέα τῆς κοινότητας, σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ κλειστὸ λογισμικό, ποὺ βασίζεται στὴ φιλοσοφία τοῦ καταναλωτισμοῦ. Ἡ δύναμη τῆς κοινότητας εἶναι ἀνυπέρβλητη, κάτι ποὺ τὸ ξέρουν καλὰ οἱ περισσότεροι Λινουξάδες καὶ ποὺ καλὸ θὰ ἦταν νὰ τὸ μάθαιναν ὅλο καὶ περισσότεροι πολίτες στὸ γενικότερο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, μπᾶς καὶ δοῦμε καμμιὰ καλύτερη μέρα! :wtf:
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Φεβ 2011, 13:25

monkgr έγραψε:Τὸ πρόβλημα τῆς ἐξάπλωσης τῶν ἱῶν σὲ ἕνα λειτουργικὸ σύστημα ἐξαρτᾶται ἐν πολλοῖς ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς χρῆστες καὶ τὴ συμπεριφορὰ ποὺ ἀναπτύσσουν. Τὸ Linux δὲν ἔχει λόγους νὰ φοβηθεῖ ἰδιαίτερα γιατί:
α) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ μὴ μπαίνουν στὸ σύστημα ὡς διαχειριστές, παρὰ μόνο γιὰ πολύ σοβαροὺς λόγους
β) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ ἐγκαθιστοῦν προγράμματα ἀπὸ τὰ ἐπίσημα ἀποθετήρια τῶν διανομῶν τους (ἀκόμα καὶ τὰ PPA ἀποθετήρια εἶναι πολὺ πιὸ ἀσφαλῆ ἀπὸ τὰ διάφορα warez πού μαστίζουν τὸν κόσμο τῶν Windows)
γ) Οἱ περισσότεροι ἰοὶ ποὺ κυκλοφοροῦν εἶναι φτιαγμένοι ἀπὸ ψιλοάσχετα πιτσιρίκια ποὺ βρίσκουν ἕτοιμα τὰ ἐργαλεῖα γιὰ τὴ δημιουργία ἰοῦ. Αὐτὰ τὰ πιτσιρίκια δὲν ἔχουν τὶς γνώσεις γιὰ νά φτιάξουν ἰὸ ἰκανὸ νὰ ἀπειλήσει περιβάλλον Linux - νὰ παρακάμψει, δηλαδή, τίς ἰδιομορφίες τῆς κάθε διανομῆς γιὰ νὰ ἀποκτήσει πρόσβαση στὸ root account.
δ) Οἱ ἐνημερώσεις ἀσφαλείας στὰ προγράμματα ποὺ γράφονται γιὰ περιβάλλον *nix «τρέχουν» τὸ ἴδιο γρήγορα, ἂν ὄχι περισσότερο, ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ θὰ θελήσουν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὰ κενὰ ἀσφαλείας.
ε) Τὸ Linux προωθεῖ τὴν ἰδέα τῆς κοινότητας, σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ κλειστὸ λογισμικό, ποὺ βασίζεται στὴ φιλοσοφία τοῦ καταναλωτισμοῦ. Ἡ δύναμη τῆς κοινότητας εἶναι ἀνυπέρβλητη, κάτι ποὺ τὸ ξέρουν καλὰ οἱ περισσότεροι Λινουξάδες καὶ ποὺ καλὸ θὰ ἦταν νὰ τὸ μάθαιναν ὅλο καὶ περισσότεροι πολίτες στὸ γενικότερο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, μπᾶς καὶ δοῦμε καμμιὰ καλύτερη μέρα! :wtf:

Σε ολα οσα ειπες εισαι απολυτα σωστος απλα εγω θα σταθω στα 2 που εχω μπολταρει :D
σχετικα με το γ) παλιοτερα οταν δεν ασχολιομουν και δεν γνωριζα ενας τυπος μου μπλοκαρε το μσν σε μια συζητηση που ειχα
με εναν αλλο τυπο αυτος ο αλλος υπαινιχθηκε οτι γνωριζε ποιος μου το εκανε τοτε και μαλιστα τον αποκαλεσε με το ψευδωνυμο του...
τωρα που τον βρηκα στο δρομο μετα απο καιρο του λεω καλα ρε φιλε τοσο σπουδαιο ηταν το κατορθωμα του ποια (με ξενο κωδικα - με ξενο προγραμμα - με ξενα κολυβα) που μου τον αποκαλουσες και με το ψευδωνυμο ? Γελοιοι! Ασχετοι και γελοιοι.... και εγω ασχετος ειμαι αλλα δεν παριστανω τον καμποσο.... ιδεα δεν εχουν απο προγραμματισμο και εγω προσωπικα για αυτους θελω να μπει ενας πραγματικος στο συστημα τους και να τους δωσει ενα καλο μαθημα. Ισως ακουστω λιγο περιεργος αλλα μονο ετσι βαζουν μυαλο ορισμενοι τετοιοι.

σχετικα με το ε) οπως το ειπες... καταναλωτισμος.. και πριμουρα (εχω ΜΑΚ / εχω τα νεα γουιντοους γιουπιιι) , στο λινουξ μαθαινεις να δουλευεις ομαδικα μεσα απο τις κοινοτητες και ΣΩΣΤΑ , μαθαινεις απο σωστη βαση τι παιζει με τους υπολογιστες και αυτα ειναι τα σημαντικοτερα και πολυτιμοτερα , η δυναμη της κοινοτητας ειναι ανυπερβλητη ακριβως οπως το ειπες.

Την καλημερα μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων