Με λένε Γιώργο και όπως λένε είδα φως και μπήκα...
Η επαφή μου με το linux - ubuntu είναι μηδενική. Απλά άκουσα για αυτό, μου άρεσε το όνομα
Σκέφτομαι ωστόσο επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι και να ψάχνομαι να εγκαταστήσω το ubuntu.
Σα συνέπεια αυτού και επειδή όπως προανέφερα είμαι τελείως άσχετος με τη όλη φιλοσοφία αφού όλα τα χρόνια χρησιμοποιώ παράθυρα (από εποχή WinDoze95) προκύπτουν κάποια ερωτήματα τα οποία θα φανούν αστεία έως γελοία για εσας αλλά για εμένα είναι απλώς μία άλλη γλώσσα...
1. Καταρχήν με ενδιαφέρει να εγκαταστήσω παράλληλα σε άλλο partition. Τα προγράμματα και ότι άλλο έχω στο δίσκο και δούλευαν με windows εξακολουθούν να παραμένουν ? Αυτόματα ο υπολογιστής από εκεί και μετά όποτε ανοίγει θα ρωτάει ?
2. Θα έχω πρόβλημα να στήσω το μηχάνημα αναφορικά με drivers ? Θα δει κάρτες γραφικών, ήχου κ.λπ. Χρειάζεται να εγκαταστήσω εκ νέου με τα cd των καρτών τους drivers ή λόγω του ότι οι drivers υπάρχουν ήδη τους βλέπει ? Αγοράζω κάτι καινούργιο σε hardware. Το cd περιέχει drivers αλλά για windows. Τι κάνω σε αττή την περίπτωση ? Router του ΟΤΕ θα το δει ? Πώς θα στήσω το net (γιατί χωρίς αυτό δε θα μπορέσω να λύσω κανένα άλλο πρόβλημα)
3. Xfce - GNOME - KDE: Τι λέτε ? (υπόψην ότι μιλάμε για "άσχετο" με το σπορ χρήστη - AMD Athlon 64bit 2GHz - 512Mb)
Και πάλι χαίρομαι που σας βρήκα και ελπίζω να αντέξετε το ζάλισμα μέχρι να αρχίσω να μπουσουλίζω...