Πoια γλώσσα προγραμματισμού να μάθω;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πoια γλώσσα προγραμματισμού να μάθω;

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Ιουν 2010, 14:34

Καλησπερα
εχω μαθει και δωσει εξετασεις τις πιο κατω γλωσσες
Visual Basic 6.0
Pascal
Java

έχω πολλή όρεξη για μάθηση και θέλω να μάθω και άλλες
πια μου συστήνεται και γιατί?
είμαι μεταξύ c, c++, html :?:
Τελευταία επεξεργασία από M.Jackson και 01 Ιουν 2010, 15:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Πια γλώσσα προγραμματισμού να μάθω;

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 01 Ιουν 2010, 14:48

Απο μερια μου συνιστω C και python. :roll: Off topic:
Ποια γλωσσα οχι πια ! :oops:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Re: Πoια γλώσσα προγραμματισμού να μάθω;

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Ιουν 2010, 15:29

ευχαριστώ
και αν μάθω c εύκολα μαθαίνω και c++ .. ε;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ark@s » 01 Ιουν 2010, 16:59

M.Jackson έγραψε:ευχαριστώ
και αν μάθω c εύκολα μαθαίνω και c++ .. ε;

Και από την στιγμή που ξέρεις και java , τότε θα είναι εύκολο πιστεύω να μάθεις και c++ μετά.
Στη θέση σου θα μάθαινα και php. Και όχι html
Άβαταρ μέλους
ark@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Ιουν 2010, 17:45

θα το έχω στα υπόψη μου
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 01 Ιουν 2010, 17:56

Στις περισσοτερες σχολες πληροφορικης μαθαινουν πρωτα C και μετα C++ για τον λογο που ειπες. Σχεδον ολες οι εντολες της C ισχυουν και για την C++. Επισης αυτο που μας εχουν πει στην σχολη ειναι οτι ολοι πρεπει τουλαχιστον να ξερουν να διαβαζουν C. Σκεψου πως τα περισσοτερα OS (διορθωστε με αν κανω λαθος) ειναι γραμμενα σε C. Και το iPhone ειναι γραμμενο σε C Objective (παλι διορθωστε με αν κανω λαθος). H C++ παλι ειναι πολυ ωραια γλωσσα και πολυ δυνατη.

Η συμβουλη μου ειναι μαθε πρωτα C, χωρις να εμβαθυνεις παρα πολυ και περνα σε C++, ή αν εχεις πραγματικα ορεξη μαθε καλα και τις 2.

Java δεν εχω μαθει ακομα (δεν εχω περασει το μαθημα! :P ). Δεν μου αρεσει πολυ, μου φαινεται πως χανεται το νοημα του προγραματισμου. Ολη την ωρα στο API εισαι! :P Αλλα μαλλον την εχω παρει με κακο ματι. Στο επομενο 6μηνο θα ξαναδοκιμασω.

Python δεν εχω ιδεα αλλα ακουω απο ολους τα καλυτερα.

Αν και απο οτι καταλαβαινω για να εχεις ασχοληθει ηδη τοσο, κατα πασα πιθανοτητα θα μαθεις ολες τις γλωσσες που σου προτεινουμε. Το θεμα ειναι με ποια σειρα! :P
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Ιουν 2010, 18:30

φίλε ο καθηγητής μου, μου λέει για την java τα καλύτερα λόγια για τον λόγο οτι είναι το μέλλον (web application) και οτι ειναι δυνατή γλώσσα.
iphone OS: Programmed in: C, C++, Objective-C
όλοι οι browser σχεδόν είναι γραμμένοι σε c++ chrome,firefox αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένα OS και Browser δεν χρησιμοποιούν java αφού είναι εξίσου δυνατή όσο η c++;
οι πληροφορίες που μου δίνεις είναι πολλή σημαντικές γιατί θέλω να σπουδάσω Computer Science!
τώρα η σειρά δεν έχει και τόσο σχέση :D

Off topic:
να σας πω την αλήθεια καλύτερα να ξεκινήσεις απο VB διότι είναι πολλή απλή και μπορείς να κάνεις και να βλέπεις με πολλή ευκολία προγράμματα που κάνεις, ήταν η πρώτη μου γλώσσα και πιστεύω αν δεν ξεκινούσα με αυτή θα τα παρατούσα γιατι ουσιαστικά οι άλλες γλώσσες είναι κώδικας και θα βαριόμουνα αλλά αγάπησα των προγραμματισμό με την VB και μετά κατάλαβα πως C,C++,JAVA είναι οι καλύτερες γλώσσες και οταν διάβασα οτι τα περισσότερα OS και Browser που δούλευα για καιρό (windows 98,windows xp, IE, Firefox, Google Chrome,Linux κ.τ.λ) είναι γραμμένα σε αυτές, τότε με τράβηξε ακόμη περισσότερο και είπα "γιατί η microsoft ή η Google είναι πιο έξυπνες απο εμένα απλά διαθέτουν χρήμα και επαγγελματισμό για να εκπληρώσουν τους στόχους τους." τοτε ο προγραμματισμός έγινε το sport μου και η μελλοντική μου δουλειά :)

να σε ρωτήσω κάτι άσχετο τα μαθηματικά κατεύθυνσης χρειάζονται; ναι ξέρω μαθηματικά αλλά όχι τα επιλεγόμενα
Τελευταία επεξεργασία από M.Jackson και 02 Ιουν 2010, 21:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 01 Ιουν 2010, 18:50

Η Java δεν χρησιμοποιειται διοτι ειναι πολυ αργη συγκριτικα με την C++ και ειδικα με την C. Σκεψου το καπως ετσι:
Ευκολια στο γραψιμο: C < C++ < Java
Ταχυτητα: Java < C++ < C
Οσο πιο ευκολη ειναι μια γλωσσα για τον ανθρωπο, τοσο πιο δυσκολη για την μηχανη. Βεβαια αυτος ειναι ενα πολυ απλοικος τροπος για να το περιγραψω, και μην το παιρνεις τοις μετρητοις αλλα σε γενικες γραμμες ισχυει. Γι' αυτο τα λειτουργικα συστηματα -που ειναι τεραστια προγραμματα- ειναι γραμμενα σε C, γιατι αν ηταν σε αλλη γλωσσα θα ηταν πολυ πιο αργα, και γι' αυτο οι web εφαρμογες ειναι γραμμενες σε Java, γιατι ειναι "πολυ μικρα" προγραμματα.
Παντως οσον αφορα την Java, ο καθηγητης σου εχει δικιο, κι εγω οταν ειπα σε εναν γνωστο μου -ο οποιος κανει το διδακτορικο του πανω στην Διαχειριση Πληροφοριας- οτι δεν περασα Java και οτι δεν μου αρεσει και πολυ, με εβρισε. Μου τονισε πως οπου κι αν παω θα μου ζητησουν Java και πως οχι μονο να μαθω, αλλα να μαθω πολυ καλα! Και αυτο προκειται να κανω.
Κατα τα αλλα σου προτεινω να ακολουθησεις την σειρα που κανουν και τα πανεπιστημια, δλδ C -> C++ -> Java (αφου ξερεις ηδη Java, κανε Python), δεν μπορει, κατι θα ξερουν παραπανω.

Τελος, οσον αφορα τα μαθηματικα, δεν θα ελεγα πως χρειαζονται τρελα μαθηματικα. Κυριως καλη κατανοηση της αλγεβρας (Πινακες κ.τ.λ). Αλλα αν σπουδασεις οτιδηποτε σχετικο με Computer Science, θα σου μαθουν αλγεβρα απο το πρωτο 6μηνο! :P Μαθηματικα καλα χρειαζεσαι αν θελεις να ασχοληθεις με 3D γραφικα. Εκει χρειαζεσαι, μαθηματικη αναλυση, κωνικες τομες και αλλα... Με λιγα λογια, αν θελεις να γινεις 3D Game Designer ειναι απαραιτητα τα καλα μαθηματικα.
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Ιουν 2010, 19:00

προγραμματιστής θέλω να γίνω καλέ :)
διάβασα πως η java είναι μια copia δηλαδή απόγονος της c++ που της c++ είναι η c (διορθώστε με αν κάνω λάθος)
τώρα αφού ξέρω την java τότε θα μάθω την c και μετά την c++ και στο μακρινό μέλλον html :p
άρα σε ευχαριστώ για της πληροφορίες φίλε μου με ξεμπέρδεψες :)
αα και κάτι άλλο μιας και εσύ σπουδάζεις και σίγουρα το έψαξες (το ψάχνω τώρα εγώ :p) σίγουρα ο προγραμματιστής έχει μέλλον ε;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 01 Ιουν 2010, 19:34

O προγραμματιστης, φυσικα και εχει μελλον. Το θεμα ειναι προγραματιστης σε τι και που. Αλλα αυτο ειναι ενα δικο thread. Αν θελεις μπορεις να το ξεκινησεις και το συζηταμε. Χαιρομαι που βοηθησα.

Υ.Γ. Πρωτα εγινε η C η οποια θεωρειτω φοβερη, γι'αυτο χρησιμοποιειται ακομα και σημερα, 40 σχεδον χρονια μετα. Μετα βγηκε ενας τυπος και ειπε, "H C μπορει να γινει πολυ πιο ευκολη, ασε που δεν ειναι και αντικειμενοστραφης! Θα βασιστουμε σε αυτην και θα κανουμε την C++" Αν δεν κανω λαθος η C++ ειναι η πρωτη αντικειμενοστραφης γλωσσα. Και πριν 18 χρονια αν δεν κανω λαθος ειπαν κατι τυποι στην Sun, "Παιδια τι λετε τωρα, η C++ μπορει να γινει πολυ πιο απλη. Και ποιος χρειαζεται δεικτες!! Θα κανουμε την Java που βασιζεται σε C++". :P
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων