C vs C++ vs Java

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

C vs C++ vs Java

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 18 Ιουν 2010, 22:14

ποια κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιο προγραμματιστή έτσι ώστε να την μάθει καλά για να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα..;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: C vs C++ vs Java

Δημοσίευσηαπό silvestros » 18 Ιουν 2010, 23:23

Απο τον τιτλο μονο καταλαβαινω οτι μαλλον δεν ξερεις καθολου προγραμματισμο (η συγκριση C vs C++ φταει). Πλεον, κατα την γνωμη μου, η C μπορει να εξοιπηρετησει μονο εκπαιδευτικους σκοπους.
Τωρα, όσο αφορα τις αλλες δυο, εγω θα σου προτεινω την Java διοτι ειναι πιο ευκολη απο την C++ και εχει απειρες βιβλιοθηκες ετοιμες. Αν ξερεις Java και σε ενδιαφερει και το web development, θα μαθεις πιο ευκολα και javascript.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.10 σε Lenovo G550
Προδιαγραφές ⇛ Pentium Dual-Core T4300 2.10GHz │ 2 Gb RAM │ Intel GMA X4500M │ Broadcom BCM4312 802.11b/g │ 15.6" 1366x768
Άβαταρ μέλους
silvestros
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 19 Ιουν 2010, 02:08

+1 επί της ουσίας με τον προπληκτρολογήσαντα.

Αν και γενικά θεωρώ ότι, η C δεν εξυπηρετεί μονάχα εκπαιδευτικούς σκοπούς και ότι ακόμα έχει ένα τεράστιο κοινό ειδικά σε scientific programming και διάφορα low-level open-source projects, πιστεύω και εγώ ότι όντως τέτοια ερωτήματα (Flora vs Fiona vs Foula) είναι λίγο άκυρα. :P

@M.Jackson : Πες μας τί θες να κάνεις, να σου πούμε τί _εργαλείο_ θες.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2010, 09:03

Βασικα java ξερω και θα την δοσω εξεταση συντομα c εμΑθα μονος μου και θα αρχισω c++ απλα ο καθηγητις μου, μου λεει java ειναι το μελλον και η καλυτερη.. Και θελω να ξερω αν αλυθεβει θελω να κανω γενκα προγραμματα αλλα βλεπω πως mac os x, windows, chrome browser ειναι σε c,c++ γιατι δεν ειναι σε java αφου ειναι η καλυτερη;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Ιουν 2010, 10:42

M.Jackson έγραψε:java ειναι το μελλον

Ο καθηγητής σου μάλλον δουλεύει για την Oracle, η οποία αγόρασε τη Sun/Java. :P H java είναι η ίδια με την python σε κάποια σημεία, φορτώνει *πρώτα* ένα εικονικό περιβάλλον (Java virtual machine - JVM) στη μνήμη και μετά τρέχει τα υπόλοιπα. Οπόταν δεν τρώει ώρα κατά τη δημιουργία των πακέτων, αλλά τρώει ώρα όταν τρέχει/φορτώνει το java πρόγραμμα. Παράδειγμα, εδώ φορτώνει 800mb (virtual memory) και 240mb memory όταν τρέχει το JDownloader. Δεν είμαι σίγουρος για αυτά που μόλις είπα, οπόταν θα ήταν καλό να το ψάξεις.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι που θα ανταποκρίνεται ή θα υπολογίζει γρήγορα, η C++ είτε η C είναι ιδανικές και γρήγορες γλώσσες όταν γίνουν compile. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες πολλές γλώσσες, η κάθε μια από αυτές είναι ιδανική στο να κάνει μια λειτουργία, κάποιες για μαθηματικά κτλ.
Αν θέλεις κάτι που θα προγραμματίζεις (γράφεις δλδ) γρήγορα με point-and-click (ισχύει σχεδόν σε όλες), τότε μια από τις ακόλουθες θα κάνει τη δουλειά: Java, C# (ή "Mono" για Linux), Python, Ruby κτλ.

Παρόμοια, υπάρχουν γλώσσες που σε βοηθάνε να κρατήσεις τον τρόπο γραφής που εμαθες για μια γλωσσα και να τα εφαρμόσεις χρησιμοποιώντας πακέτα/classes άλλων γλωσσών. Δηλαδή μπορείς να μάθεις python και να χρησιμοποιείς συναρτήσεις/μεθόδους της java.
Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι αν μάθεις python, μπορείς να κρατήσεις τη γλώσσα και τον «τρόπο γραφής» και να χρησιμοποιήσεις πακέτα/classes από την java ή την c# -- λέγονται Jython και Ironpython αντίστοιχα (όχι και από τις δύο ταυτόχρονα).

Οποιαδήποτε γλώσσα και να μάθεις, θα είναι το *δικό σου* μέλλον. Επειδή ο καθηγητής σου έμαθε μια γλώσσα καλά, δε σημαίνει ότι όλες οι άλλες πρέπει να υποτιμηθούν :!: Ούτε σημαίνει πως πρέπει να μείνεις στάσιμος σε μια γλώσσα προγραμματισμού. H java δημιουργήθηκε και συμπλήρωσε ένα κενό πολύ παλιά και γι' αυτό θεωρείται καλή γλώσσα, αφού υπάρχει τόσο καιρό και «καλλιεργείται».
Τώρα όμως το ίδιο κενό συμπληρώνουν και άλλες γλώσσες με μεγαλύτερη επιτυχία και ευελιξία. Άσε που σύντομα και η Google φτιάχνει τη δική της γλώσσα (http://golang.org/).

Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο/στυλ γραφής. Κάποιου μπορεί να αρέσει η ruby, κάποιου άλλου η python, κάποιου τρίτου η mono/c#... το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι γλώσσες σαν την C/C++ είναι ο στύλος που κρατάει τις υπόλοιπες γλώσσες. Είτε C μάθεις είτε C++ μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εξίσου επιτυχημένα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... _languages

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... _languages
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... y_category

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... uctions%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... _languages
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2010, 11:03

για να σου πω την αλήθεια γουστάρω περισσότερο την c/c++ παρά την java φυσικά μου αρέσει και η java (άλλα φοβαμε μήπως κάνω λάθος και εκι που έχω την ευκαιρία να μάθω ΚΑΛΑ την java να την αφήσω και να το μετανιώσω στο τέλος) αλλά δεν ξέρω και ο καθηγητής μου το τονίζει συνέχεια πως η java είναι καλύτερη (και των εμπιστεύομαι διότι είναι σωστός και το έχει ψάξει).. την c την έμαθα καλά και μπορώ να πω πως είναι ωραία θα μάθω και την c++ αλλά
(για ακόμη μια φορά κάνω την ερώτηση) γιατί κανένας browser δεν είναι γραμμένος στην java; αφού η "ειδικότητα" της είναι το web;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Ιουν 2010, 19:04

Όπως είπα, ο καθένας έχει τη γνώμη του και τους λόγους του. ;)

Επειδή η java έδωσε την ικανότητα στους διαχειριστές των ιστοσελίδων να φτιάχνουν "applets" (προγράμματα που φόρτωναν μέσω διαδικτύου), προγραμματάκια που ήταν μέρος της ιστοσελίδας είτε από μόνα τους, τα οποία θα έτρεχαν σε όλα τα συστήματα, και όχι μόνο με internet explorer + windows (όπως έκανε το ActiveX). Διάβασε εδώ: http://www.redherring.com/Home/6264

Γιατί να φτιάξεις ένα web browser που θέλει 10 ώρες να φορτωθεί, αφού υπάρχει το Chromium/Google chrome που θέλει μερικά δευτερόλεπτα να ανοιξει; :)

Νομίζω υπάρχει το lobo web browser που είναι σε java: http://www.google.com/search?q=java+web+browser
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2010, 20:31

ευχαριστώ
άρα την java μόνο για μικρο εφαρμογές και για πιο διαδίκτυο
μεγάλα προγράμματα c/c++
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 19 Ιουν 2010, 21:16

M.Jackson έγραψε:java ειναι το μελλον
Δεν υπάρχει μέλλον σε αυτά. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να κάνεις. Αν σου στείλω ένα μοντέλο πεπρασμένων στοιχείων με 5000000 βαθμούς ελευθερίας άντε λύσε το με Java. Ούτε καν αξίζει να προσπαθήσεις... Η Fortran όμως το λύνει. Επίσης ποιος είπε ότι η C είναι για ιστορικούς λόγους και μόνο; Ο πυρήνας και το σύστημα που χρησιμοποιείτε έχει γραφτεί κατα 99% σε C. Το πλεονέκτημα της C++ έναντι της C, είναι η αντικειμενοστρέφεια και η κληρονομικότητα που σε βοηθάει να γράφεις κώδικα, ο οποίος αναπαράγεται, αυτόματα από τα αντικείμενα που κληρονομούν ιδιότητες/μεθόδους από ένα αρχικό αντικείμενο. Αυτό είναι η δύναμη της C++ και το πλεονέκτημα που έχεις είναι ότι γράφεις κώδικα σε πολύ λίγότερες γραμμές από ότι αν το έγραφες σε C. Όσο για το Scientific μερίδιο, αυτό κατοχυρώνεται με διαφορά στη Fortran μιας και είναι σχεδιασμένη για αυτό το σκοπό. Τέλος αν θέλει κανείς να γράφει Web εφαρμογές, εντάξει είναι η Java. Αλλά δε μπορεί να συγκριθεί η ταχύτητα εκτέλεσης εφαρμογών Java, με αντίστοιχες C/C++/Fortran.
EDIT : Γιατί δε μεταφέρετε το νήμα στο Εφαρμογές για Αναπτυξη Λογισμικού αλλά το βάζετε στο Περί ανέμων; Εκεί νομίζω είναι η θέση του.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2010, 22:28

εμ φίλε ει κει είναι εφαρμογές εδώ είναι συζήτηση έτσι πιστεύω
ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX