Ξέρει κανείς απο ακουστικές κιθάρες?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Δημοσίευσηαπό Nisok » 06 Ιούλ 2010, 01:57

Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Ξέρει κανείς απο ακουστικές κιθάρες?

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιούλ 2010, 03:58

Φαντάζομαι εννοείς μοντέλα καταλληλότητες τιμές κλπ ;
Anyway
Εγώ ξέρω από κιθάρες (παίζω) αλλά τι να αγοράσεις πέρα
από ότι μια εκπαιδευτική κιθάρα κάνει για τις περισσότερες χρήσεις
(πχ συνήθεις οικονομικές Yamaha που κρέμονται χρόνια στις βιτρίνες...)
δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά

Μια εκπαιδευτική κλασική κιθάρα (Yamaha) έχω καμιά 15 χρόνια και είναι θηρίο
την πετάω όπου να ναι και πάντα με ένα κούρδισμα που τις κάνω παίζει γλυκά δυνατά και καθαρά.
Δεν χαλάει το ξύλο της εύκολα γιατί φαίνεται έχει επεξεργαστεί σωστά.
( Μια sammick ηλεκτρική που είχα και δεν ήταν εκπαιδευτική .. στράβωσε σαν το ...κολοκύθι σε 4 χρόνια... :thumbdown: :evil: )
:problem: Οι περισσότεροι που έχω ρωτήσει μου λένε ότι δεν αξίζει να πάρει κανείς πολύ ακριβή κιθάρα κλπ
Έτσι τέλος πάντων μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι κιθάρες που χαρακτηρίζονται 'εκπαιδευτικές'
έχουν την καλύτερη απόδοση όσο αναφορά το value for money
δηλαδή για να πάρεις μια ουσιαστικά καλύτερη από μια εκπαιδευτική θα πρέπει να το πληρώσεις σε ... χρυσάφι

Αν θέλεις να μάθεις κάτι άλλο πες μου :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 06 Ιούλ 2010, 14:33

βασικά με έχουν ψήσει τα εξής μοντέλα:

Yamaha LL6 ειτε FG720
Ibanez AW3000
Martin DX1
Takamine EG511SSC

Αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω.
Κάθε μια με το στύλ της (εκτός απο κανα δυο που μοιάζουν πολύ).
Βέβαια ένας από πιο κύριους παράγοντες είναι το value for money, τον οποίο δεν μπορώ να εκτιμήσω, γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 06 Ιούλ 2010, 15:06

Γενικά οι Ibanez έχουν κατά πολύ υψηλότερη ποιότητα κατασκευής από μια αντίστοιχης τιμής Yamaha. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι βέβαια να παίξεις με κάθε μια κατά τη γνώμη μου και να δεις ποια "κάθεται" καλύτερα στα δάκτυλα σου. Βασικό είναι να μη σε κουράζει στα δάκτυλα με λίγη ώρα παιξίματος. Αυτό βέβαια ρυθμίζεται από το ύψος των χορδών. Για τις άλλες δύο δεν ξέρω γιατι δεν έχω παίξει. Όσον αφορά το σκεύρωμα που αναφέρθηκε, αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα μόνο του ξύλου, αλλά με το πόσο προσέχεις την κιθάρα. Αν τη βάζεις σε υγρασία και ήλιο, ε ναι, και custom made να είναι, θα την καταστρέψεις. Πάντως μία ηλεκτρική Yamaha που έχω από το 1998 παίζει μια χαρά και δεν έχει πάθει ποτέ κάτι, αν και τελευταία δεν παίζω.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 06 Ιούλ 2010, 15:09

Θα σου πρότεινα σε κάθε περίπτωση να αγόραζες την κιθάρα σου από ένα τοπικό μαγαζί (guitar workshop).
Πριν από ένα χρόνο παρήγγειλα μια κιθάρα από το διαδίκτυο (απο γνωστό ξένο e-shop) η οποία ήταν η πρώτη μου. Μετά από κανένα εξάμηνο είπα να πάω να την κάνω ένα setup (συντήρηση, αλλαγή χορδών κτλ) και ο μαγαζάτορας ο οποίος είναι και ειδικός (φτιάχνει custom κιθάρες) μου είπε πως επειδή η κιθάρα μου ήταν σχετικά φτηνή δεν την πρόσεξαν πάρα πολύ στο εργοστάσιο και είχε κάποιες ατέλειες τις οποίες τις διόρθωσε όσο μπορούσε π.χ τα τάστα δεν ήταν απόλυτα ευθύγραμμα, άλλο ήταν λίγοοο πάνω λίγοοοο κάτω , φυσικά ως πρωτάρης δεν μπορούσα να τα δω αλλά το καταλάβαινα καμιά φορά στο παίξιμο.

Αφού ολοκλήρωσε το setup ... άκουσα καθαρό ήχο ! Δεν μπορώ να πω αν ακουγόταν καλύτερα από τότε που αγόρασα την κιθάρα (δεν ήξερα να παίζω κίολας τότε) αλλά κατάλαβα μεγάλη διαφορά. Διορθώθηκε και ένα πρόβλημα που είχα εξ αρχής με το παίξιμο της 6ης χορδής.

Όπως και να χει καλή αρχή :)
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιούλ 2010, 15:20

Όταν βλέπω τέτοιες μάρκες σκέφτομαι
λιγάκι δύσκολο να διαλέξεις ( πέρα από την takamine που πρώτη φορά την ακούω)
πάντως δες αν θές και τις fender είναι και αυτές καλές κιθάρες
πχ
την Fender CD-60
http://www.fender.com/products/search.p ... 0960600206
μπορείς να την βρείς με ~100 ευρώ
http://www.gear4music.com/Guitar-and-Ba ... -Black/CDK

και μπορείς να ψάξεις στο google για σχόλια σε διάφορα forums και blogs κλπ για να συγκρίνεις
Σκέφτομαι
ότι για τα ποιό καλά μοντέλα είναι δύσκολο να βρείς αρνητικά σχόλια οπότε πιστεύω δεν μπορείς να σχηματίσεις αντικειμενική άποψη (καθώς πάντα θα υπάρχεί κάτι αρνητικό αλλά καλύβετε από το κύρος του κόστους και της μάρκας κλπ )
ενώ για τα φτηνά ( όχι βέβαια τα ποιό φτηνά ) μοντέλα (καλής μάρκας) μπορείς να δείς αρκετά σχόλια ακόμα αρκετά από τα οποία να είναι αρνητικά. Παρόλο που θα είναι αντιφατικά πιθανότατα θα σε βοηθήσουν να σχηματίσεις μιά ποιό αντικειμενική εικόνα

βέβαια , εσύ θα αποφασίσεις τι θα πάρεις αλλά το να κάνεις ένα εξαντλητικό ψάξιμο πιστεύω μόνο σε καλό θα σε βγάλει
Πάντως σκέψου να πάρεις συμβουλές από μερικά καταστήματα από πωλητές που πουλάνε χρόνια κιθάρες αυτοί πιστεύω θα ξέρουν καλύτερα για τις μάρκες αλλά και το value for money ...

Προσωπικά κατα πάσα πιθανότητα yamaha ή fender ή ibanez θα έπερνα
φτάνει να την δοκίμαζα να δώ πως θα μου ακουγόταν και να μου έπειθε ο πωλητής ( και το google ... ;) )
ότι είναι από καλά υλικά και καλή κατασκευή ώστε να κρατήσει πολύ καιρό χωρίς να χρειάζεται να την βάζω σε ειδικό θάλαμο σε ειδική θέση με σταθερή θερμοκρασία και άλλα παράλογα. (που έχουν νόημα για αντίκες ή πανάκριβες κιθάρες ώς ένα βαθμό...)
Απλά να την αφήνω στο δωμάτιο μου όρθια σε ένα στήριγμα.
Αυτά :-)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων