Πάω να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πάω να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 26 Οκτ 2010, 13:00

Καλησπέρα παίδες,

Ήρθε και μένα η ώρα μου και έχω μερικές απορίες. Ρωτάω παντού, όχι μόνο στο φόρουμ για Ubuntu :P αλλά όσο περισσότερα ξέρω τόσο καλύτερα θα είμαι προετοιμασμένος.

Το σημείωμα κατάταξής μου έχει την ένδειξη ΥΕΑ, και απ'ότι είδα αυτοί έχουν 5 επιπλέον μήνες θητεία. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι παραπάνω έχει το ΥΕΑ απ'ότι οι απλοί φαντάροι;

Επειδή δεν έχω ατομικό βιβλιάριο υγείας (μόνο οικογενειακό), προφανώς δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου. Ξέρετε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Και το άσχετο: Ξέρετε τι ασκήσεις πρέπει να περάσει κανείς για να μπει αλεξιπτωστές; :mrgreen:

Άντε να τελειώνω και εγώ και να γίνω "καλός πολίτης".
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Re: Πάω να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 26 Οκτ 2010, 13:24

Πάς για δόκιμος, δηλαδή έφεδρος αξιωματικός. Ο χαμάλης των αξιωματικών με λίγα λόγια ή φαντάρος πολυτελείας.
Βιβλιάριο υγείας θα αποκτήσεις στρατιωτικό , δεν το χρειάζεσαι το πολιτικό σου πλέον.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 26 Οκτ 2010, 13:33

kon_nos έγραψε:Το σημείωμα κατάταξής μου έχει την ένδειξη ΥΕΑ, και απ'ότι είδα αυτοί έχουν 5 επιπλέον μήνες θητεία. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι παραπάνω έχει το ΥΕΑ απ'ότι οι απλοί φαντάροι;

Υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός.
Το ότι το γράφει το σημείωμα, δεν σημαίνει τίποτε.
Γίνεται επιλογή και αξιολόγηση στο κέντρο εκπαίδευσης.
Έχει πολύ παραπάνω τρέξιμο, από τον απλό οπλίτη, στην αρχή.
Μόλις όμως τελειώσει την σχολή, σαπίζει στην τεμπελιά,
εκτός και αν τοποθετηθεί σε καμιά μονάδα που πραγματικά δουλεύει (σχετικά σπάνιο)
Παραπάνω θητεία έχει, πόση δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.
Πληρώνεται (με σχετικά κανονικό μισθό) και μένει εκτός μονάδας μετά την υπηρεσία του.
Πρέπει να προσέχει τι υπογράφει, γιατί μπορεί να βρεθεί να χρωστάει στο Δημόσιο για όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε ποιο σώμα κατατάσσεται κάποιος. Άλλο πράγμα ΥΕΑ στο μηχανικό, άλλο στο πεζικό κλπ...
kon_nos έγραψε:Επειδή δεν έχω ατομικό βιβλιάριο υγείας (μόνο οικογενειακό), προφανώς δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου. Ξέρετε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Δεν υπάρχει περίπτωση να το χρειαστείς ή να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και αν θέλεις!
Στον στρατό δεν πηγαίνεις σε όποιον γιατρό θέλεις...
Ανήκεις στην μαμά πατρίδα, που σε προσέχει και σε φροντίζει...
Αν για παράδειγμα πάθεις κάτι στην διάρκεια της θητείας σου,
δεν πρόκειται να σ' αφήσουν να φύγεις (απολυθείς), αν δεν γίνεις απολύτως καλά.
Αυτό συνέβαινε κάποτε τουλάχιστον!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 26 Οκτ 2010, 13:46

Ευχαριστώ giannis12a, pros .

Είμαι πεζικό, στο ΚΕΝ Τρίπολης. Παρουσιάζομαι σε 4 εβδομάδες περίπου. Αυτό το "κανονικός μισθός" καλό ακούγεται αλλά αν μένω εκτός τότε αυτό σημαίνει έξοδα, και για παραπάνω θητεία δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 26 Οκτ 2010, 17:32

Και το θέμα με τα αλεξίπτωτα πως το σκέφτηκες ;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 26 Οκτ 2010, 19:55

Είναι προσωπική τρέλα μου να πάω αλεξίπτωτα. Ξέρω πως δεν θα περάσω καν, αλλά πες το ηλιθιότητα, πες το μ@..... εμένα μου έχει κάτσει. Το πιθανότερο βέβαια είναι να πάω φαντάρος στον Έβρο όπως όλοι.
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 26 Οκτ 2010, 20:14

Στο ιδιο κεντρο πηγα αλλα εχουν περασει τοσα χρονια που ο ανθυπολοχαγος μου θα ειναι στρατηγος τωρα
Ευχομαι καλη θητεια και με το καλο να απολυθεις .
Spoiler: show
Τα αλεξιπτωτα δεν ειναι μονο ριψεις εχουν πολυ τρεξιμο και αν δεν περασεις θα μεινει το τρεξιμο
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 26 Οκτ 2010, 20:16

Επειδή το καθυστέρησα και εγώ αρκετά, λόγω σπουδών και εργασίας, τα έχω αρκετά πρόσφατα.
Το ότι έχεις ένδειξη για ΥΕΑ δε σημαίνει όπως σου είπε ο pros απολύτως τίποτα. Θα παρουσιαστείς και όταν θα σας καλέσουν για τη διαλογή θα πεις και εσυ όπως και οι άλλοι 490 απο τους 500 ευχαριστώ δε θέλω. 5 μήνες παραπάνω, ο σχετικά κανονικός μισθός έρχεται μόνο στην παραμεθώριο - αλλά τα έξοδα του ενοικίου και της ζωής γενικά δε καλύπτονται εκτός και αν βρεις όπως οι περισσότεροι κάποιον συγκάτοικο. Στη δεύτερη δε μετάθεση (κάπου στους 10 μήνες) μετατίθεσαι σε όσο το δυνατόν κοντινότερη μονάδα του σώματος που ανήκεις στον τόπο κατοικίας σου.
Όσο για τα αλεξίπτωτα, στο κέντρο που θα είσαι θα έρθουν για περισυλλογή και άλλα σώματα (εθνοφρουρά (τσολίαδες) , στρατονομία, ειδικές δυνάμεις , σώματα μουσικών κ.α). Τότε θα πρέπει να δηλώσεις για να πας στα αλεξίπτωτα. Εκπαίδευση στο πεύκο ή στην κρήτη και όλη η θητεία γίνεται στον τόπο που επιλέγεις (αθηνα ή κρήτη γιατί δεν έχει αλλού μονάδες για αλεξιπτωτιστές). Βέβαια επειδή γίνονται πολλά δεν ξέρω αν αξίζει για μια απλή θητεία να τα περάσεις. Αν και για να είμαι ειλικρινής, όταν ήμουνα 18 ήθελα και εγώ να υπηρετήσω ή αλεξίπτωτα ή πεζοναύτης αλλά τώρα που παρουσιάστικα δεν το σκέφτηκα καν. Έβρο και -22 C καλύτερα απο το να μου τα σπάνε όλη την ώρα. 9 μήνες είναι θα περάσουν για πλάκα. Να θυμάσαι το εξής - όσο δυσκολότερη είναι μια μονάδα (είχα την τύχη να είμαι σε μια απο τις πιο δύσκολες) τόσο καλύτερες και ισχυρότερες φιλίες κάνεις.
Καλή σου θητεία!
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 26 Οκτ 2010, 21:48

Αντε και πουλαδερός λοιπόν. Καλή προσπάθεια.
Αν και συνήθως με την κατάταξη, όλοι αλλάζουν άποψη.
Σε κάθε περίπτωση καλή θητεία και γρήγορη απόλυση.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaNick » 26 Οκτ 2010, 21:55

Νομίζω ο πιο σημαντικός λόγος για να πας αλεξίπτωτα είναι γιατί θα αξιοποιήσεις αυτούς τους μήνες που θα υπηρετείς μαθαίνοντας και κάτι χρήσιμο ή τέλος πάντων κάνοντας και κάτι διαφορετικό.

Αυτό στην περίπτωση που ΄σαι απλός άνθρωπος και δε σε γεμίζει περηφάνια το "Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ" και ο πράσινος μπερές και το ότι θα ΄σαι ξεχωριστός απ΄ τους λοιπούς σκοπανθρώπους.

Καλή θητεία όπως και να ΄ναι.
PaNick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων