Social Network The Movie

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Social Network The Movie

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 04 Νοέμ 2010, 23:57

Ανοίγω αυτό το θέμα έτσι για να πει ο καθένας με αφορμή την ταινία τη γνώμη του για το φαινόμενο της εποχής που διανύουμε.
Εγώ προς το παρόν θα θίξω μόνο αυτό το απόσπασμα απο την ταινία.

Κατά το σχεδιασμό της σελίδας λέει:
-Χρειάζομαι ένα linux που να τρέχει Αpache με mySQL στο παρασκήνιο...

Μήπως ήρθε η δικαίωση για το απαρχαιωμένο linux που εμείς οι μυστήριοι κουλτουριάριδες και τσαμπατζίδες φωνάζουμε οτι είναι πανίσχυρο???

Το αναφέρω όχι γιατί δεν το ξέρουμε αλλά για να δουν και οι δύσπιστοι οτι το φαινόμενο του αιώνα μας μέχρι στιγμής πατάει σε linux...
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Social Network The Movie

Δημοσίευσηαπό RideR » 06 Νοέμ 2010, 20:29

Παρόλο που δεν έχω δει την ταινία ήθελα να αναφερθώ στα λεγόμενά σου.Όντως πιστεύω πως στο linux θα στηριχθούν πολλές εφαρμόγες που υλοποιούνται κυρίως από ερασιτέχνες προγραμματιστές(με τον όρο ερασιτέχνες εννοώ άτομα που ασχολούνται με προγραμματισμό χωρίς να δουλεύουν σε κάποια επιχείρηση και απλά το κάνουν γιατί τους αρέσει).Και είναι απολύτως λογικό αφού η Microsoft σου <<δένει>> τα χέρια με τις πανάκριβες εφαρμογές της οι οποίες απ' ότι έχω καταλάβει είναι πλούσιες σε εφέ και φτωχές σε λειτουργίες!Και δεν μιλάω σαν ένας πιστός του linux(καθώς δεν εχω και πολλές γνώσεις)αλλά ως ένας απλός χρήστης υπολογιστή που ψάχνει πράγματα που θα κάνουν την ζωή του πιο εύκολη και πιο γρήγορη(χωρίς lag :D :D ).
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃Προγραμματισμός: Στα Πρώτα Βήματα... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 10.04 64 bit/Windows 7 Professional 64 bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X4 955 Processor 3.20GHz4GB of RamATI Radeon HD 5800 Series 1280x1024
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RideR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 06 Νοέμ 2010, 20:39

RideR έγραψε:Όντως πιστεύω πως στο linux θα στηριχθούν πολλές εφαρμόγες που υλοποιούνται κυρίως από ερασιτέχνες προγραμματιστές(με τον όρο ερασιτέχνες εννοώ άτομα που ασχολούνται με προγραμματισμό χωρίς να δουλεύουν σε κάποια επιχείρηση και απλά το κάνουν γιατί τους αρέσει).

Εδώ διαφωνούμε... Βλέπεις άνοιξα αυτο το θέμα για να τονίσω τη χρήση του λινουξ απο πανίσχυρες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και οι πιο πολλοί δεν το γνωρίζουν. Και φυσικά υπαρχουν και άλλες. Είναι τυχαίο που περίπου το 50% των servers χρησιμοποιούν Apache? Είναι τυχαίο που όσοι ασχολούνται με δίκτυα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που πληρώνουν καθε τρεις και λίγο για windows server για να πέρνουν μπλε οθόνες!! και οι ίδιοι υποστηρίζουν οτι θα ήθελαν να στήσουν server linux και ας είναι οι clients σε windows (αφου αυτό θέλει η εταιρεία?) ?
RideR έγραψε:Και είναι απολύτως λογικό αφού η Microsoft σου <<δένει>> τα χέρια με τις πανάκριβες εφαρμογές της οι οποίες απ' ότι έχω καταλάβει είναι πλούσιες σε εφέ και φτωχές σε λειτουργίες!

Ο ερασιτέχνης που δε το χρειάζεται για δουλειά θα το βρει σπασμένο. Γιατί δεν το κάνει και πάει στο δύσκολο και πανάρχαιο λινουξ (ειρωνικός είναι ο χαρακτηρισμός για αυτούς που τον χρησιμοποιούν).
RideR έγραψε:Και δεν μιλάω σαν ένας πιστός του linux(καθώς δεν εχω και πολλές γνώσεις)αλλά ως ένας απλός χρήστης υπολογιστή που ψάχνει πράγματα που θα κάνουν την ζωή του πιο εύκολη και πιο γρήγορη(χωρίς lag :D :D ).

Εδώ απλά συφωνώ και επαυξάνω !!
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 06 Νοέμ 2010, 20:57

s.dalas έγραψε:Είναι τυχαίο που περίπου το 50% των servers χρησιμοποιούν Apache?

Yπολογίζεται οτι εξυπηρετεί πάνω από το 54% των ιστοσελίδων. ;)
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apache7 » 07 Νοέμ 2010, 00:44

Την είδα την ταινία, σαν ταινία είναι πολύ καλή και κυρίως μου άρεσαν οι ερμηνείες των Adrew Garfield (ως Eduardo Saverin) και του Justin Timberlake (ως Sean Parker). Τώρα ως προς το λειτουργικό των servers, χαρακτηριστικά όταν ο Eduardo παγώνει τους λογαριασμούς ο Mark του λέει ότι διακινδυνεύει την υστεροφημία του site, αφού φημίζεται για την αξιοπιστία του. Εάν (λέω, εάν) υπάρχει κάποιος που νομίζει ότι αξιοπιστία και Microsoft πάνε μαζί, τότε ας αφήσει καλύτερα το πληκτρολόγιο... :wave: :wave:

Αν και apache, windows server κλπ φεύγουν σιγά-σιγά... Βλέπω να εδραιώνεται το joomla όσο περνάει ο καιρός! :!: :!:
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα Βήματα ┃ Προγραμματισμός: Λίγος ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64bit σε HP Pavillion Dv7-2030ev
Προδιαγραφές ⇛ P8600 │ 2GB │ ATi Mobility Radeon HD 4650 │ HP Wireless Card │ HP Bluetooth │ HD Audio │ LCD 17.3"
Άβαταρ μέλους
apache7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 07 Νοέμ 2010, 03:14

apache7 έγραψε:Αν και apache, windows server κλπ φεύγουν σιγά-σιγά... Βλέπω να εδραιώνεται το joomla όσο περνάει ο καιρός!

To Σεπτέμβρη θα μας ξανάρθεις-κόβεσαι!! :P
Σε πειράζω φυσικά έτσι ?
Όμως αυτά τα 2 είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσα να σου παραθέσω πηγές για να διαβάσεις κάποια πράγματα αν σε ενδιαφέρει.
Χοντρικά σκέψου το ως εξης:
O Αpache είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα που εγκαθίσταται σε διάφορες πλατφόρμες (linux-unixoeidi-windows) και κάνει τη δουλεία του web server.
To joomla είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (cms), είναι χοντρικά το μέσο για να σχεδιάσεις τη σελίδα σου το οποίο απαιτεί να εγκατασταθεί πάνω σε ένα web server.
Για αυτό λέμε οτι περίπου το 54% των ιστοσελίδων χρησιμοποιούν apache.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 08 Νοέμ 2010, 02:33

Την ειδα την ταινία.Δεν τρελλάθηκα.
Είδατε στο τέλος που ήταν μέσα στο γραφείο μόνος με το λαπτοπ και είχε την σελίδα του στο autoreload?
KDE είχε.Για slax μου έκανε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Νοέμ 2010, 02:33

Kabamaru22 έγραψε:KDE είχε.
:thumbup: :thumbup:
Αν και έιμαι φαν του γνώμονα!!
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 08 Νοέμ 2010, 02:36

Εμένα προσωπικά μ αρέσει το kde και όχι gnome.Αλλά έχω πρόβλημα με τον knetwork manager και δεν ξέρω τί να κάνω για να συνδεθώ στο ίντερνετ.Μόνο στο kubuntu το κατάφερα και μπήκα στο δίκτυο μου χωρίς να βάλω κωδικό και ακόμα αναρωτιέμαι πως έγινε κάτι τέτοιο.Ωστόσο το kde του kubuntu 10.10 (καινούρια έκδοση kde?) δεν μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 30 Μάιος 2011, 13:32

Χθες βρήκα ελεύθερο χρόνο και είδα την ταινία! Μου άρεσε πάρα πολλή! Ο Mark είναι πανέξυπνος (τουλάχιστον στην ταινία) μου άρεσε ο τρόπος σκέψης του, μου άρεσε και χάρηκα οταν τον είδα να τρέχει Linux (είδα και το τερμιναλ του :D ) μου άρεσε που ήταν πιο ικανός και έκλεψε την ιδέα.. δεν μου άρεσε το ότι δεν είχε φίλους και πως αρκετοί τον μισούν... λίγο σπαστικό που μιλάει πάρα πολλή γρήγορα και τα μάτια μου έκαναν 3000 στροφές το δευτερόλεπτο για να προλάβω τους υπότιτλους αλλά και σπαστικό ήταν ότι μας έδειχνε το δικαστήριο.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων