από nikosal » 16 Νοέμ 2010, 12:45
Τη θυμάμαι και εγώ εκείνη τη σειρά... Νομίζω Κυριακή απόγευμα την πρόβαλε η ΕΡΤ και φυσικά, κολλούσα...
Η νεότερη σειρά ήταν σαφώς καλύτερη, με πιο ώριμο σενάριο, επωφελούμενη από τη γενικότερη ωρίμανση της επιστημονικής φαντασίας (εφ) όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως είχε εξαιρετικές ερμηνείες από Olmos (admiral), McDonnell (πρόεδρος), Sackhoff (Σταρμπακ), Helfer (6), Penikett (Άγκαθων), Hogan (Τάι), Juliani (Γκέιτα). Ουσιαστικά όλο το τιμ ήταν σε πολύ ψηλό επίπεδο, αλλά νομίζω ξεχώρισαν οι αναφερόμενοι. Αφήνω κατά μέρος τον Callis που έκανε νταμπλ, με ερμηνεία + σούπερ χαρακτήρα. Πολλοί έκαναν κριτική στη «στρατιωτικοποίηση» της σειράς, αλλά το δικό μου βλέμμα ήταν πολύ διαφορετικό. Διαπίστωσα δηλ. αντίθετα ότι η σειρά ήταν ρεαλιστική και ανθρωπιστική, πέραν της ολοφάνερης κριτικής στην κατοχή του Ιράκ, όπως την παρακολουθούμε στο τελευταίο επεισόδιο της Season 2 και στην αρχή της 3, όπου οι ομοιότητες και οι αναφορές Cylons - ΗΠΑ και insurgents Ιρακινών και ηρώων της σειράς βγάζουν μάτι. Αυτή εξάλλου ήταν και η κορυφαία στιγμή της σειράς, από την άποψη του «εξιταρίσματος» του θεατή.
Γενικά είμαι fun των εφ σειρών. Έχω απολαύσει περισσότερο από όλες το Deep Space Nine με τον εξαιρετικά περίτεχνο «κόσμο» του, τα σενάρια και τις ερμηνείες. Αλλά και τα Star Trek TNG, Dr Who, Firefly και από λίγο παλιότερα το κορυφαίο Prisoner, το Space 1999, το Ζαφείρι και Ατσάλι και άλλα και άλλα...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3