Οι προσπάθειες άρχισαν πριν 3 χρόνια το πολύ που έβαλα για 1η φορά linux στο pc μου και νομίζω ηταν ubuntu τυχαίο;
Με το που είδα οτι πρέπει να μπλέξω με terminals κλπ το έσβησα που όρεξη τοτε φρέσκο pc τούμπανο ηταν καιρός για να καώ στα bech τις ati με crisis κλπ.
Πέρασε σχεδόν ενας χρόνος για να τα ξανά βάλω για δοκιμή ο λόγος ενα τότε netbookακι που ειχα αγοράσει.
Πραγματικά τα κράτησα όσο μπορούσα (μου εχει κολλήσει το τα i know ) 2 βδομάδες νομίζω.
Είχα ρίξει τοτε το πρώτο μου κάψιμο διαβάζοντας για terminal κλπ ελα ομως που τοτε δεν μπορούσα να κάνω βίντεο κλήση με ενα φιλαράκι μου μια τον έβλεπα εγω μια αυτός
Τα ξανά έβγαλα οσο και αν μου άρεσε ως gui.
Μέχρι πριν ενα μηνά λοιπόν δοκίμαζα διάφορες διανομές του linux προτελευταία ηταν το opensuse το οποιο κράτησα αρκετές μέρες ως dual boot και ηταν ο λόγος που με έκανε να ξανά σκεφτώ να βάλω ubuntu στο pc μου.
Αφου λοιπόν απο το 2007 μεχρι τώρα αλλάξανε οι ανάγκες μου λογο ηλικίας αν θέλετε κ ολας 25 πλέον (φτου γέρασα
Πριν ενα χρόνο μάλιστα μια προσπάθεια παρόμοια που ειχα για να αντικαταστήσω οποιοδήποτε αλλο λειτουργικό με την διανομή ubuntu στάθηκε ατυχής.
Λογο support διάφορων προγραμμάτων.
Πριν ενα χρόνο (ίσως και παραπάνω) δεν υπήρχαν (υπήρχαν για κάποιους δηλαδή καταλαβαίνατε πολλά bugs κλπ.) εφαρμογές για video edit πχ υπήρχε το avidemux το μόνο σταθερό τότε.
Τωρα τα πράγματα εχουν αλλάξει πάρα πολύ.
Και αφού αλλάξανε άλλαξα και εγώ.
Έσβησα για πάντα τα windows ξανά θυμήθηκα οτι εχω διαβάσει για linux και εντολές και πραγματικά πλεον το νιώθω οσο πότε άλλοτε το λειτουργικό.
Η προτίμηση μου δεν ειναι μόνο απο τα windows τα οποια δεν τα μισώ αντιθέτως μου πρόσφεραν ωραίες στιγμές και γιαυτό τα σέβομαι(σε ενα σημείο μπορώ να πω οτι μου άρεσε το εβδομαδιαίο φορματ
Ο λόγος λοιπόν είναι η ελευθεριά της βούλησης.
Με την δικιά μου κρίση καθημερινή "φτιάχνω" το λογισμικό μου έτσι ώστε να το φέρνω στα μέτρα μου, το support ειναι καλύτερο απο ποτέ και απο software αλλά και απο hw και πραγματικά ειναι σαν μια δυναμική ιστοσελίδα για μένα πλέον.
Εχω ξεχάσει τι πάει να πει format δεν το σκέφτομαι πλέον όπως έχω ξεχάσει τα dual - trible boots.
Ο λόγος λοιπόν ειναι η ελευθεριά που μου εχει χαρίσει και η γνώση η οποία ισως αργήσει να έρθει όπως και σε μένα αλλά οταν έρθει θα ειναι πραγματικά μια αξέχαστη καθημερινή εμπειρία ζωής.
Όσα είχα διαβάσει λοιπόν ακόμα και πριν 3 χρόνια τα θυμάμαι ολα (σχεδόν εντάξει δεν ειμαι και ελέφαντας) και πλέον το λειτουργικό για μένα πάντα το "παίζω στα δάχτυλα" μου σιγά σιγά..Οι ποιο παλιοί και προχωρημένοι χρήστες ξέρουν τι εννοώ.
Όλα είναι θέμα αντιλήψεις και τρόπου σκέψεις αν μπεις στο τρόπο σκέψεις του open source τότε ολα τα άλλα είναι εύκολα.
Ο δικός σας λόγος;