Πως έμαθα για το ubuntu ;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πως έμαθα για το ubuntu ;

Δημοσίευσηαπό dim459 » 17 Ιουν 2011, 00:11

Τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω αν είναι ιδεά μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι έχουν αρχίσει και γράφονται αλλά και συμμετέχουν ενεργά πάρα πολλά νέα μέλη.
Αφού σας καλωσορίσω όλους, πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πως ακριβώς πληροφορηθήκατε την ύπαρξη του ubuntu (ή του linux γενικότερα). Δεν αναφέρομαι στους λόγους που επιλέξατε να φύγετε από τα windows και να δοκιμάσετε κάτι άλλο (υπάρχουν σχετικά threads γι αυτό), αλλά καθαρά πως μάθατε για την ύπαρξη άλλου λειτουργικού.
Μιας και δε διαθέτουμε τα τεράστια κεφάλαια που δαπανούν άλλοι για promotion, καλό θα ήταν να ξέρουμε ποια μέθοδος είχε αποτελέσματα στη διάδοση του λειτουργικού μας.
(Προσωπικώς όσο κι αν το παιδεύω δε θυμάμαι, ήξερα σίγουρα για το linux από τα μέσα της δεκαετίας του 90, αλλά το απετόλμησα δέκα χρόνια μετά).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πως έμαθα για το ubuntu ;

Δημοσίευσηαπό Qdata » 17 Ιουν 2011, 01:07

Όντως έχουμε πολλές εγγραφές σε μια ημέρα και θα ήταν καλό να ξέρουμε πως έμαθαν για την κοινότητα μας.Έτσι θα ξέρουμε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης!Προσωπικά έμαθα για το Ubuntu όταν πείρα ένα laptop(μαθητικό από το κράτος) το οποίο είχε dual-boot Windows XP + Ubuntu 9.04.Φοβόμουν να μπω στα "γράμματα" που έλεγαν "Ubuntu 9.04" γιατί τότε ήμουν σε σημείο που μάθαινα τα windows και είχα στο μυαλό μου ένα εξωγήινο λειτουργικό σύστημα!Έκανα την μεγάλη κίνηση να μπω σε Ubuntu και ακόμα έχω το βίντεο με την πρώτη μου εκκίνηση από Ubuntu!Είχα καλή εντύπωση και αφού συνέχιζα να είμαι στα windows έκανα μια αναζήτηση όταν χρειάστηκα βοήθεια σε κάτι ασήμαντο και βρήκα για την κοινότητά μας από το Google!Αυτή ήταν μου με έκανε να ψάξω περισσότερο το θέμα και στο τέλος περνούσα κάθε μέρα μπροστά στον υπολογιστή ώστε να μαθαίνω καθημερινά νέα πράγματα!

Μέρες που έχω στο μυαλό μου:

• 3/Οκτωβρίου/2009 Παίρνω με το μαθητικό κουπόνι το notebook και μόλις βλέπω "Καλωσορίσατε στα Windows XP!"(ή κάτι τέτοιο) ρώτα "Τι είναι τα windows;".Τέτοιες άλλες πιο κουφές ερωτήσεις!
  • 6/Απριλίου/2010 - 00:34 το πρώτο μου boot σε Ubuntu 9.04!
  • 18/Ιουνίου/2010 - 19:40 εγγραφή και ανακάλυψη του φόρουμ και γενικότερα της Ελληνικής κοινότητας του Ubuntu!
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό miro2 » 18 Ιουν 2011, 18:24

χμμμ...μετα την αποφαση μου να μπω στον κοσμο του λινου3(η3ερα καποια πραγματα γι αυτο απο διαφορες πηγες εκτος ιντερνετ), επρεπε να διαλε3ω διανομη...εκανα λοιπον μια αναζητηση μεσω google σχετικα με το ποια 8α ηταν καλυτερο να 3εκινησω οντας αρχαρια...ημουν αναμεσα σε ubuntu και opensuse, τελικα επελε3α το πρωτο(και δεν το μετανιωσα κα8ολου :))στο μελλον βεβαια 8α η8ελα να δοκιμασω και τη δευτερη, για να εχω και την εμπειρια του KDE.
οσο αφορα την κοινοτητα, και παλι μια λε3η 8α ''πω''...Google!!(βασικα, εχουν αρχισει και παραμαζευονται τα πραγματα που της χρωσταω...:P)
Γνώσεις-Linux: Εντελώς Αρχάρια ┃ Προγραμματισμός:Κάποιες γνώσεις Pascal & C++ ┃ Αγγλικά:Πολύ καλά

Ubuntu 10.10
laptop acer aspire 6930G
Intel Core 2 Duo processor P8600┃2.4GHz, 3 MB L2 cache)┃4 GB DDR2┃500 GB HDD┃16'' HD
miro2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 18 Ιουν 2011, 18:41

Αν και πάει καιρός, το πως έμαθα για την ύπαρξη του λινουξ έγινε κάπως έτσι:
Πρώτη μου επαφή με το προγραμματισμό και συγκεκριμένα με την Visual Basic, τρελάθηκα διάβαζα τρελά για τον προγραμματισμό μέχρι που μια μέρα προσπαθούσα να μάθω την C++... κάπου σε ένα άρθρο διάβασα την λέξη LINUX. Αναρωτήθηκα τη ήταν αυτό και ευτυχώς έκανα τον κόπο να αναζητήσω την λέξη στο Google, πρώτο αποτέλεσμα ήταν φωτογραφία με τον πιγκουίνο!! Μετά από ένα μικρό flash-back θυμήθηκα την εικόνα στο presentation του σχολείου όπου ο καθηγητής μας έδειχνε logos διάφορων λειτουργικών συστημάτων. Σε συνδυασμό με την όρεξη μου για εκμάθηση τον Η/Υ αλλά και για τον προγραμματισμό το έψαξα περισσότερο κατέληξα να κάνω εγκατάσταση το Ubuntu και έτρεξα από αυτό πρώτη φορά λειτουργικό σύστημα LINUX.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό maenolis » 18 Ιουν 2011, 19:09

Ο άγιος καθηγητής προγραμματισμού έβαλε link στο site του μαθήματος για κατέβασμα του 10.04.Να ναι καλά ο άνθρωπος!!Κόλλησαν τα win τα έβαλα και έπαιζαν!
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: c,c++,sql,html,css ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικό →Dual boot Ubuntu 12.04 64-bit (en_US.UTF-8) & Windows 7 Professional 64-bit
3 Προδιαγραφές → Intel® Core™ i3-2330M CPU @ 2.20GHz × 4 ‖ RAM 7.7 Gb
4 Κάρτες γραφικών: Intel® HD3000
5 Σκληρός Δίσκος: → OCZ Vertex4 Sata III 128Gb
Άβαταρ μέλους
maenolis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Ιουν 2011, 01:06

Θα μου επιτρέψετε να κάνω εδώ το unfair και να προσθέσω την απάντηση του τεμπελχανά του κουνιάδου μου, ο οποίος ενώ διαβάζει τα γραφόμενα στο forum, δεν έχει κάνει καν τον κόπο να γραφτεί και σήμερα το πρωί στο εξοχικό όταν πίναμε φραπέ γελώντας είπε : <<εγώ το έμαθα από σένα>>. Η απάντηση λοιπόν είναι ως εξής :

Κουνιάδος :
Το έμαθα από το γαμπρό μου...
... που μου είπε για το ubuntu...
... που μου έβαλε ubuntu...
... που μου αναβαθμίζει το ubuntu ...
... που μου συντηρεί το ubuntu ...
... και γενικώς τον υπολογιστή μου ...
... τον οποίο συμμαζεύει όταν επανειλημμένως τον κάνω κώλο...
... και χωρίς τον οποίο δε θα είχα laptop αλλά γκαζιέρα.

Ελπίζω να το διαβάσεις !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Ιουν 2011, 01:00

Aπο ενα φιλαρακι. ΜΟυ προτεινε σε καποια φαση καθως μιλουσαμε στο μσν
το wubi. Μεχρι τοτε ακουγα λινουξ και χεζομουν πανω μου!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Udaba » 22 Ιουν 2011, 01:03

Από ένα φόρουμ .... :)
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.38-11-generic-pae
3 Προδιαγραφές → 2x Intel Core2 CPU 6400 2.13GHz ‖ RAM 4026 MiB ‖ ASUS INC. P5G41T-M LX2/GB/LPT
4 Κάρτες γραφικών: nVidia GF108 [GeForce GT 430] [10de:0de1] (rev a1)
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03)
Udaba
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minios67 » 25 Ιουν 2011, 15:21

Ανέκαθεν με γοήτευε η πληροφορική, ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας ZX spectrum (http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum), μετά ήρθε το MS DOS και τα πρώτα Γουίντοοοοουουζζζζζζζζζ. Επειδή αγόραζα αρκετά περιοδικά πληροφορικής, προ αμνημονεύτων χρόνων σε ένα δισκάκι είχε και κάποιο Linux που αδυνατώ να θυμηθώ ποιο, προσπάθησα να το τρέξω, μπόρεσα ή όχι επίσης δεν θυμάμαι. Κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι, έκανα και μια πληροφορική αποτοξίνωση για μερικά χρόνια, επανήλθα κι όλα είχαν αλλάξει, κοίταγα σαν άσχετος. Άρχισα να ξαναμπαίνω στο νόημα, και τότε ό φίλος μου και προϊστάμενός μου Ντίνος Γιαννόπουλος μου γνώρισε το Ubuntu. Το ερωτεύθηκα με την πρώτη ματιά, ελπίζω να γεράσουμε μαζί :clap: :bow:
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 26 Ιουν 2011, 01:10

Για το λινουξ έμαθα 1η φορά πριν 8 χρόνια στο βιβλίο της πληροφορικής της Α γυμνασίου.Στο κεφάλαιο για τα λειτουργικά συστήματα έλεγε απλά και μονο σε μια προταση καποια παραδειγματα λειτουργικων συστημάτων.Περσι που αποκτησα τον 1ο μου υπολογιστή θεωρουσα οτι το λινουξ ήταν πολυ ψαγμενο λειτουργικο και μονο για προχωρημενους αλλά μετά απο έρευνα στο διαδικτυο ανακάλυψα οτι δεν ισχυει αυτο.Έτσι,έβαλα λινουξ.
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων