dim459 έγραψε:Λοιπόν είμαι 41 ετών, υποθέτω ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός.
Νέο παιδί είσαι ακόμα, τι να πω κι εγώ που είμαι 10 χρόνια μεγαλύτερος κι αισθάνομαι ήδη παπούς;
dim459 έγραψε:Ποιος θυμάται λοιπόν (και προσθέτει ότι θέλει)...
Τα ταξί στην Αθήνα γκρι.
Θα έπρεπε, αλλά μάλλον φταίει η ηλικία μου που πλέον ότι θυμάμαι χαίρομαι κι ίσως και το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ζούσα Γερμανία.
dim459 έγραψε:Τα ταξί με ενιαίο τριθέσιο μπροστινό κάθισμα.
Αυτό ναι το θυμάμαι, γιατί ερχόμενος από Γερμανία και μαθημένος αλλιώς μου είχε κάνει εντύπωση.
dim459 έγραψε:Τη Σταδίου διπλής κατευθύνσεως.
Αυτό πάλι όχι, αλλά την εποχή εκείνη περαστικός ήμουν από Αθήνα στις διακοπές.
dim459 έγραψε:Την Ομόνοια στρογγυλή με συντριβάνι.
Αυτό ναι, το θυμάμαι.
dim459 έγραψε:Το γάλα όχι σε freshbox, αλλά σε μπουκάλια.
Όχι, αλλά δεν ζούσα κι εδώ τότε για να το θυμάμαι.
dim459 έγραψε:Το γάλα να το αφήνει ο γαλατάς.
Όχι, βλ. άνω.
dim459 έγραψε:Τα σχολεία πρωί-απόγευμα.
Πρόλαβα δύο τάξεις δημοτικού στο χωριό σε ολοήμερο, πηγαίναμε το πρωί και φεύγαμε απόγευμα 3-4 αν θυμάμαι καλά. Και στον πηγαιμό ήταν καλά γιατί ήταν κατηφόρα, αλλά στο γυρισμό μου έβγαινε η ψυχή στην ανηφόρα -καμιά ώρα δρόμος πρέπει να ήταν. Και το χειμώνα πηγαίναμε φορτωμένοι με ξύλα για να ζεσταίνεται το σχολείο.
dim459 έγραψε:Το Μινιόν, τον Κατράντζο και το Ατενέ (ειδικά τα Χριστούγεννα).
Τα Χριστούγεννα όχι, γιατί δεν ήμουν εδώ, αλλά γενικά τα θυμάμαι από τις διακοπές.
dim459 έγραψε:Τις ποδιές στα σχολεία.
Ναι, είχαμε και στο χωριό.
dim459 έγραψε:Το αλλαντικό <<φιλέτο>> (έμοιαζε με ζαμπόν, αλλά δεν ήταν, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο).
Αυτό όχι.
dim459 έγραψε:Το <<Δισκάδικο της Αθηνάς>>.
Όχι, βλ. άνω.
dim459 έγραψε:Τα παγωτά <<ΑΣΤΥ>>
Αυτά τα θυμάμαι, γιατί καλοκαίρι που ερχόμουν έτρωγα αρκετά.
dim459 έγραψε:Την <<εκπαιδευτική τηλεόραση>>
Μόνο ένα κανάλι (ΥΕΝΕΔ) και στη συνέχεια δύο (ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ).
Ναι, κι ασπρόμαυρα στην αρχή, άργησε λίγο το έγχρωμο.
dim459 έγραψε:Τον εισπράκτορα στα αστικά λεωφορεία.
Βεβαίως, στο πίσω μέρως και να φωνάζει στον οδηγό "ΦΥΓΕ!".
dim459 έγραψε:Τα μικρά 45άρια βινύλια.
Βεβαίως, αν και από Γερμανία αυτά, είχε μια συμμαθήτρια συλλογή, μεταξύ άλλων τους Beatles να τραγουδάν Γερμανικά.
dim459 έγραψε:Τα βράδια της Πέμπτης που άπαντες έβλεπαν ΑΡΗ στο μπάσκετ.
Γκάλης και ξερό ψωμί ...
dim459 έγραψε:Την εκπομπή <<Μουσικόραμα>>
Κάτι θυμάμαι, αν και αμυδρά ...
dim459 έγραψε:Τους πεζούς εφημεριδοπώλες.
Ναι, κι αυτούς τους θυμάμαι, άσε που έχω κάνει πεζός εφημεριδοπώλης στα νιάτα μου στην Γερμανία.
dim459 έγραψε:Τα μπακάλικα (υπό την κλασσική έννοια του όρου, προ Μini Market και με τα σούπερ μάρκετ σπάνια).
Βεβαίως -καλά στο χωριό ένα μπακάλικο ήταν όλο κι όλο που ήταν και καφενείο μαζί. Αλλά και στα Γιάννενα την δεκαετία του 70 λίγο έξω από την πόλη στα Σεισμόπληκτα, ένα μπακάλικο ήταν κοντά μόνο. Και ξέχασες και τα τεφτέρια με τα βερεσέδια ...
Θυμάμαι -με νοσταλγία πάντα- και την βόλτα στα Γιάννενα τα καλοκαίρια: έκλεινε ο κεντρικός δρόμος από το ύψος της πλατείας μέχρι τον παραλήμνιο (καμιά 10αριά λεπτά με τα πόδια) και γέμιζε κόσμο. Θέλαμε να βγούμε να βρεθούμε και δίναμε ραντεβού στην βόλτα. Το ωραίο ήταν ότι και να μην έβρισκες αυτούς που είχες ραντεβού, έβρισκες άλλους φίλους σουλατσάρωντας πάνω-κάτω. Άλλες εποχές, αδιανόητο σήμερα να κλείσει η Δωδώνης για βόλτα. Κι επίσης θυμάμαι το Θέατρο Σκιών στον παραλίμνιο, στον οποίο υπήρχαν όλα κι όλα δύο μαγαζιά -τώρα είναι το ένα δίπλα στ' άλλο.
dim459 έγραψε:
- Τις δεκάρες και τα πενηνταράκια που αγοράζαμε Μίκυ Μάους και γκοφρέτες με τον Σαραβάκο και τον Αναστόπουλο .
Εγώ πρόλαβα και πεντάρες, αλλά και τριαντάδραχμα (συλλεκτικής αξίας σήμερα, αυτά και τα παλιά εικοσάρικα με το δελφίνι).
dim459 έγραψε:- Τον Ζουγανέλη με το " γεια σας παιδιά "
Σωστός!
dim459 έγραψε:- Την ΕΒΓΑ της γειτονιάς (πριν γίνει σύνθημα)
Ναι, πως το ξέχασα;
dim459 έγραψε:- Το ότι το "The final countdown" των Europe είχε γίνει ο 2ος Εθνικός μας ύμνος το καλοκαίρι του '87 .
Αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ. Σπούδαζα Αθήνα τότε κι είχαμε δει τον τελικό μαζί με ξαδέρφια και φίλους σ' ένα σπίτι στο Κερατσίνι και μετά πήραμε το λεωφορείο για Ομόνοια - μιλάμε για απίστευτες εικόνες, πανζουρλισμός!
dim459 έγραψε:Αμάν μωρέ dim τι μας κάνεις βραδυάτικα ...
Χρειάζονται αυτά κάπου και που για να ξεφεύγουμε λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας του φόρουμ. Άσε που έμενα μ' αρέσει να αναπολώ νοσταλγικά το παρελθόν.