Κίνδυνος για εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Κίνδυνος για εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

Δημοσίευσηαπό Th P » 30 Αύγ 2011, 17:42

έγραψε:Οι ερευνητές των Kaspersky Labs ανακάλυψαν ότι άγνωστοι κατάφεραν να υποκλέψουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που μπορεί να αποτελέσει όχημα για κλοπή προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά, οι απατεώνες είναι εν δυνάμει σε θέση να απειλήσουν οποιοδήποτε Google account.

Το πιστοποιητικό αυτό είναι έγκυρο για όλα τα domains της Google και οι hackers μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξαπολύσουν επιθέσεις του τύπου man-in-the-middle. Με το εν λόγω certificate, οι επιτήδειοι μπορούν να παρουσιάσουν το site τους ως πιστοποιημένο site της Google και με αυτό τον τρόπο να κλέψουν usernames και passwords από ανυποψίαστους χρήστες του Internet.

Το επικίνδυνο, πλέον, πιστοποιητικό εκδόθηκε από την ολλανδική εταιρεία DigiNotar. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν για την κλοπή του ευθύνονται τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας της DigiNotar ή αν πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη επίθεση κατά της ολλανδικής εταιρείας.

πηγή: pcmagazine
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: Κίνδυνος για εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 30 Αύγ 2011, 19:07

Ξέρεται κανά καλό vpn server? η κανά ελεύθερο ssh server για ssh tunelling?
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων