Περί <<τέλους>> επιτηδεύματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Περί <<τέλους>> επιτηδεύματος

Δημοσίευσηαπό dim459 » 29 Σεπ 2011, 20:46

Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόυγου Αθηνών
http://www.dsanet.gr/1024x768.htm
και ρίξτε μια ματιά στην προσφυγή του ΔΣΑ κατά του τέλους επιτηδεύματος (κάντε κλικ στο σχετικό εναλασσόμενο banner στην κορυφή της σελίδας).
Είναι κάμποσες σελίδες pdf, αλλά πέρα από κάποια εξειδικευμένα εδάφια, είναι απολύτως κατανοητή και κατατοπιστική.
Έτσι, για να μη μας περνούν για μαλ***ες τουλάχιστον....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Περί <<τέλους>> επιτηδεύματος

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Σεπ 2011, 21:44

Την ανικανότητα του κράτους να εισπράξει φόρους από εκεί που πρέπει , προσπαθεί η κυβέρνηση να την καλύψει εκβιάζοντας αυτούς που μπορεί .

Ένα μπράβο στον ΔΣΑ για την άμεση αντίδρασή του . Έχω την εντύπωση πως ανάλογα θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδος , καθώς και οι επίσημοι φορείς των υπολοίπων επαγγελματιών που θίγονται .

Δίαβασα όλο το κείμενο . Ήθελα να παραθέσω και κάποια "highlights" από την απόφαση για το "τέλος" , αλλά δυστυχώς το copy-paste από το κείμενο του PDF έβγαινε χάλια και βαρέθηκα να τα γράψω με το χέρι .
dim459 έγραψε:Έτσι, για να μη μας περνούν για μαλ***ες τουλάχιστον....

Ε , καλά τους κατηγορείς ; Μέχρι τώρα τους βγαίνει ...
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Σεπ 2011, 00:02

Koίταξε, χωρίς να θέλω να παινέψω το σύλλογό μας, διότι όλοι μας κατά καιρούς έχουμε διαμαρτυρηθεί για διάφορες μαλ^^^ίες του, οφείλω να πω ότι σε αρκετά θέματα αντιδρά σωστά και είναι ευαισθητοποιημένος.
Τώρα τι τύχη έχουν οι προσφυγές μας είναι άλλο καπέλο, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν είναι θέμα αβασιμότητας (αυτό έλειπε να μην ήξερε ο σύλλογός μας πότε και εάν υπάρχει θέμα νομιμότητας ή όχι) αλλά από αλλού ελεγχόμενης σκοπιμότητας.
Τουλάχιστον για ένα πράγμα μπορώ να περηφανευτώ, όταν λέμε απεργία, εννοούμε ΑΠΕΡΓΙΑ, δηλαδή 100% συμμετοχή.
Φαντάζομαι ότι είμαστε ο μόνος κλάδος στην Ελλάδα που απεργεί στο σύνολο του, χωρίς εξαιρέσεις (βεβαίως και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, σε αυτό το θέμα είμαστε ολίγον τι σταλινικοί, δίνονται μόνο ειδικές άδειες για πολύ συγκεκριμένους λόγους).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Σεπ 2011, 00:16

dim459 έγραψε:Φαντάζομαι ότι είμαστε ο μόνος κλάδος στην Ελλάδα που απεργεί στο σύνολο του

Και η ΠΟΣΠΕΡΤ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Οι δικοί μας πάλι (ΟΒΥΕ) δεν νομίζω να έχουν κυρήξει ποτέ απεργία (δεν ξέρω και πως θα γινόταν κάτι τέτοιο βέβαια ...)
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 03 Οκτ 2011, 13:49

Πότε εκδικάζεται; Μπορείς να μας ενημερώνεις σε παρακαλώ;
Επίσης, αν κατάλαβα καλά, θέλουν να ακυρώσουν τον χαρακτηρισμό του ανταποδοτικού τέλους επειδή είναι φόρος, αλλά θα χρειαστεί άλλη εκδίκαση για την αντισυνταγματικότητα του; Μπράβο τους, μακάρι να το έκαναν συνέχεια αυτό, και όχι μόνο όταν πόναει η τσέπη τους. Συγχώρεσε την ειρωνεία μου, αλλά χρειάζομαστε εσάς τους δικηγόρους να δράτε αυτοβούλως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Οκτ 2011, 22:23

Στα διοικητικά δικαστήρια ο προσδιορισμός της συζήτησης γίνεται από το δικαστήριο και κλητεύεται ο διάδικος, εν αντιθέσει με τα αστικά που προσδιορίζεται δικάσιμος κατά την κατάθεση.
Οπότε βλέπουμε.
Μην περιμένεις και πολλά, διάβασε το δεύτερο post μου.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων