Καταρχάς θέλω να ρωτήσω τους παλιους που εχουν τελειωσει τις σπουδες τους κατα πόσο έχουν επιτύχει με το πτυχιο τους στην αγορά εργασίας.Ξερω η Ελλάδα δεν δινει και πολλες ευκαιριες στον τομεα της πληροφορικής αλλά παρόλα αυτα θα ήθελα να ακουσω τι επιλογες έχει καποιος που σπουδαζει πληροφορική.
Ακόμη θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο ειναι δύσκολες οι σπουδές.Η σχεση μου με τα μαθηματικα δεν ήταν ποτε ιδιαίτερα καλή,είναι απαραιτητα τα μαθηματικα για την πληροφορικη?Εντάξει τα βασικα,εξισωσεις ας πουμε τα ξερω ακομα,αλλα κατι μιγαδικους,ολοκληρώματα και κατι τέτοια τρελά ούτε όταν ήμουν στο σχολειο δεν τα πολυκαταλάβαινα....
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο μπορει καποιος να μάθει πληροφορικη μονος του.Δηλαδη,η πληροφορικη πέρα απο γλώσσες προγραμματισμου τι άλλο ειναι?Μπορει καποιος να μαθει γλώσσες προγραμματισμου μονος του?Θυμαμαι είχα ξεκινησει να μαθαινω python (μεχρι το hello world για να πω την αληθεια
Ακόμη,κατι τελευταιο,είμαι γραμμένος σε ένα ΤΕΙ πληροφορικής στο οποιο δεν πηγα ποτε γιατι πήγα να σπουδασω κατι άλλο <<καλύτερο>> σύμφωνα με τους γονεις μου.Δεν ξέρω γιατι,αλλα υποτιμουν το ότι ειναι ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ.Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σαυτο,δηλαδή ένας που σπουδαζει πληροφορικη σε ΤΕΙ,δεν ειναι το ίδιο με αυτον που σπουδάζει σε ΑΕΙ?Εκτος δηλαδη απο την διαφορα στο κωλόχαρτο,στη τελικη,τις ίδιες γνώσεις δεν έχουν?Και τα ίδια επαγγέλματα δεν θα κάνουν?
Περιμένω απαντήσεις