Χρειάζομαι απόψεις απο φοιτητές πληροφορικής,πρώην και νυν

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Χρειάζομαι απόψεις απο φοιτητές πληροφορικής,πρώην και νυν

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 13 Μαρ 2012, 00:44

Λοιπον,βρισκομαι σε μια φάση της ζωης μου που δεν ξέρω ακόμα ποια κατεύθυνση είναι κατάλληλη για εμένα,βασικα ειναι λίγο αργά διότι ήδη σπουδάζω κατι άσχετο με την πληροφορική,όμως η πληροφορική με ελκύει και για αυτο θα ήθελα τις γνωσεις σας και την εμπειρια σας πάνω στο θέμα.Λοιπόν απο που να ξεκινήσω?
Καταρχάς θέλω να ρωτήσω τους παλιους που εχουν τελειωσει τις σπουδες τους κατα πόσο έχουν επιτύχει με το πτυχιο τους στην αγορά εργασίας.Ξερω η Ελλάδα δεν δινει και πολλες ευκαιριες στον τομεα της πληροφορικής αλλά παρόλα αυτα θα ήθελα να ακουσω τι επιλογες έχει καποιος που σπουδαζει πληροφορική.
Ακόμη θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο ειναι δύσκολες οι σπουδές.Η σχεση μου με τα μαθηματικα δεν ήταν ποτε ιδιαίτερα καλή,είναι απαραιτητα τα μαθηματικα για την πληροφορικη?Εντάξει τα βασικα,εξισωσεις ας πουμε τα ξερω ακομα,αλλα κατι μιγαδικους,ολοκληρώματα και κατι τέτοια τρελά ούτε όταν ήμουν στο σχολειο δεν τα πολυκαταλάβαινα....
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο μπορει καποιος να μάθει πληροφορικη μονος του.Δηλαδη,η πληροφορικη πέρα απο γλώσσες προγραμματισμου τι άλλο ειναι?Μπορει καποιος να μαθει γλώσσες προγραμματισμου μονος του?Θυμαμαι είχα ξεκινησει να μαθαινω python (μεχρι το hello world για να πω την αληθεια :P ) μέσω κατι tutorial βιντεο στο ιντερνετ αλλα δεν ξέρω,αρκουν τα βιντεο?Αν καποιος παρει βιβλια μονος του :geek: και εχει βοηθεια απο το ιντερνετ θα τα καταφέρει?ή πρεπει ντε και καλα να πάει πανεπιστήμιο?Θα μου πεις στο πανεπιστημιο πας για να πάρεις το κωλόχαρτο αλλά τέσπα,άλλο ρωτω εγω,αν μπορει καποιος να σπουδασει τον εαυτο του.
Ακόμη,κατι τελευταιο,είμαι γραμμένος σε ένα ΤΕΙ πληροφορικής στο οποιο δεν πηγα ποτε γιατι πήγα να σπουδασω κατι άλλο <<καλύτερο>> σύμφωνα με τους γονεις μου.Δεν ξέρω γιατι,αλλα υποτιμουν το ότι ειναι ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ.Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σαυτο,δηλαδή ένας που σπουδαζει πληροφορικη σε ΤΕΙ,δεν ειναι το ίδιο με αυτον που σπουδάζει σε ΑΕΙ?Εκτος δηλαδη απο την διαφορα στο κωλόχαρτο,στη τελικη,τις ίδιες γνώσεις δεν έχουν?Και τα ίδια επαγγέλματα δεν θα κάνουν? :?:

Περιμένω απαντήσεις :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Χρειάζομαι απόψεις απο φοιτητές πληροφορικής,πρώην και ν

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 13 Μαρ 2012, 01:20

Πιστευω στις δουλειες θα μετρήσουν πολύ οι γνώσεις που έχεις και τι χαρακτήρας εισαι γενικοτερα...

Η Πληροφορικη για μενα ειναι η αποθήκευση και η αναπαράσταση της ανθρώπινης πληροφοριας σε και απο τις μηχανές.

Πχ τα μπισκότα που θα πάς να πάρεις έχουν πάνω τους έναν κωδικό UPC ή ΕΑΝ o οποίος διαβάζεται απο το μηχάνημα για να πει στον υπάλληλο
την τιμή του. Αυτο ειναι η πληροφορικη. Η επεξεργασια της ανθρώπινης πληροφοριας επίσης απο ένα υπολογιστικό σύστημα ειναι πληροφορική πχ το γράψιμο ενος αλγόριθμου σε μια γλώσσα προγραμματισμού. Και η μετατροπή του απο ψευδοκώδικα (ανθρώπινο) σε οδηγίες που μπορούν να εκτελεστούν απο την μηχανή ειναι πληροφορικη.... αυτα και πολλα άλλα μπορούν να χαρακτηρίσουν την πληροφορικη και να αποτελέσουν αλληλένδετες με αυτήν έννοιες.

Ο προγραμματισμος ειναι το αλφάβητο της πληροφορικης. Δεν θα μπορέσεις ποτε να φτάσεις σε ένα καλο επίπεδο στην ΠΛηροφορικη οσο και αν σ αρεσει το διάβασμα αν δεν μάθεις να προγραμματιζεις. Και κατα την γνωμη μου θα πρεπει να πάρεις αρχικα μια γλώσσα και να της αφιερώσεις αρκετο χρονο ωστε να την μάθεις σε βάθος και να εξοικειωθείς με προγραμματιστικές έννοιες αλλα και την προγραμματιστικη σκέψη γενικοτερα.

Τα μαθηματικα και αυτα τα ολοκληρώματα ειναι προχωρημένα μαθηματικά και χρησιμοποιούνται σε ειδικές γλώσσες οπως η MATLAB ή η octave για Linux. ΑΥτα τα μαθηματικά θα σου χρειαστούν μονο σε θέματα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος και γενικότερα λειτουργίες και αλγοριθμους 1ου επιπέδου στο OSI. Δηλαδη καθαρα φυσικο επιπεδο στις τηλεπικοινωνιες διαφορετικα δεν θα έχεις θεμα με αυτα αν θελησεις να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 13 Μαρ 2012, 01:24

Ο Fourier ας πουμε που δίνει το φάσμα ενος σήματος αν θυμάμαι καλα.... παίζει καθαρα με ολοκληρώματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό forestG » 21 Μαρ 2012, 16:09

Γεια!

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι έχει διαφορά το που θα πας. Αν θα πας σε ΤΕΙ ή σε ΑΕΙ. Η διαφορά δεν είναι στο χαρτί ούτε στο ότι θα λες τελείωσα ΑΕΙ. Οι διαφορές είναι πολλές:

1) Οι φοιτητές. Η διαφορά εδω είναι στο κίνητρο. Ο φοιτητής που απλά πέρασε σε ένα ΤΕΙ με βάση το 11-12, απλά πέρασε για να κάνει φοιτητική ζωή. Ο φοιτητής που εβαλε ενα στόχο και πήγε για παραδειμα στην ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή στο ΑΠΘ ή στη Πατρα δεν πέρασε ετσι απλά. Του αρέσει αυτό που κάνει και εχει μεγάλο κίνητρο να ασχολειθεί με το αντικείμενο. Η διαφορά ποιοτικά δεν είναι ότι οι μεν είναι πιο εξυπνοι απο τους δε. Είναι ότι οι μεν έχουν κίνητρο οι δε έχουν πολύ λιγότερο. Αυτό δε σημαίνει ότι μια σχολή υψηλής βαθμολογίας δεν έχει καραγκιόζηδες. Είναι πολλά ΤΕΙ που είναι καφενεία. Αν πας σε καφενείο πολύ δυσκολα να κρατήσεις κίνητρο και να κάνεις κάτι καλό μόνος σου.

Πιο απλά εσυ θες να σπουδάσεις πληροφορική. Αν πεις θέλω να εχω το μεγαλύτερο δυνατο εύρος επιλογής σχολής και κάνεις τα πάντα για να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό ευρος επιλογής τοτε έχεις κίνητρο. Αν πεις "ας πάμε οπου περασουμε" μαλλον δεν σε ενδιαφέρει και τοσο πολύ.

2) Οι καθηγητές. Αν και παντού παίζουν συντεχνίες,οικογενειοκρατία κλπ κατα κανόνα οι καθηγητές στα ΑΕΙ εχουν περισσότερα προσόντα και επίσης παίρνουν περισσότερα προτζεκτ. Οποτε προς το τέλος των σπουδών σου θα έχεις καλύτερες ευκαιρίες (αν το κυνηγήσεις) να ασχοληθείς με κάτι πολύ ενδιαφέρον. Το καλύτερο παραδειγμα εδω είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η Κρήτη έχει μάλιστα και το ΙΤΕ το οποίο κανει ενδιαφέροντα πράγματα. Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει νέους καθηγητές που κάνουν πολύ ερευνα. Το ΕΜΠ εδω υστερεί αρκετά. Λίγοι είναι οι αξιόλογοι ερευνητικά. Για τα υπολοιπα δεν ξέρω.

3) Χρηματοδοτηση. Για πολλούς και διάφορους λόγους η χρηματοδοτηση των ΑΕΙ είναι καλύτερη. Είτε οι λόγοι αυτοί είναι ουσιαστικοί είτε είναι παρασκηνιακοί.

Ενα πολύ καλό πράγμα που μπορείς να κάνεις έιναι να κοιτάς αγγελίες και να βλέπεις τεχνολογίες που ζητούνται. Μπορείς επίσης να αγοράσεις η να κατεβάσεις ορισμένα βιβλία και να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις μόνος σου. Καλό θα ήταν να μην ξεκινήσεις με τη μία εφετζίδικα πράγματα πχ. ιστοσελίδες, flash η οτιδηποτε αλλο. Καλό θα ήταν να μάθεις αλγορίθμους και προγραμματισμό υπο την "κλασσική" εννοια. Για αρχή εγω θα συνιστούσα Pascal και C. Η Pascal είναι μια πολύ παλιά γλώσσα αλλά είναι εκπαιδευτική, πράγμα που σημαίνει ότι και τα βιβλία για την Pascal εχουν περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Όταν θα μάθεις προγραμματισμό μετά πας ευκολα σε άλλες γλώσσες και σε άλλα στυλ προγραμματισμού.
Γενικότερα υπάρχουν πολλά είδη προγραμματισμού. Procedural programming πχ (Pascal, C),Object-Oriented (C++,Java) Functional programming (Lisp), Logical Programming (Prolog) κλπ.

Τα βασικα είναι τα 2 πρώτα κατ'εμε και το σωστό θα ήταν να ξεκινήσεις με procedural και κυρίως Pascal και μετά να μπεις σε Oject Oriented.

Επίσης θα μπορούσες να κοιτάξεις τα Oracle schools που αφορούν την Java και τις βάσεις δεδομένων. Αν και τα μαθήματα δεν είναι δωρεάν έχουν δωρέαν τα παλιά τεστ πιστοποίησης οπου μπορείς να κοιτάς τις ερωτήσεις και να ψάχνεις τις απαντήσεις.

Το βασικότερο γενικά δεν είναι σε τι σχολή θα μπεις, είναι τι θα κάνεις μόνος σου. Απλά είναι καλό το περιβάλλον να σε βοηθάει κιόλας.
forestG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Μαρ 2012, 21:18

@forestG δεν θα ελεγα πως το 1ο που αριθμείς ειναι de facto για τον απλο λογο οτι και ενας φοιτητης μιας σχολης με υψηλοβαθμη βαση μπορει να αφησει τις σπουδες του να πανε παραπισω ειτε λογω ενος απρόοπτου συμβάντος ειτε λογω επειδη θελει να διασκεδάσει.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 21 Μαρ 2012, 21:40

forestG έγραψε:1) Οι φοιτητές. Η διαφορά εδω είναι στο κίνητρο.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι για το φοιτητή να έρθει σε επαφή με άλλους φοιτητές και να φτιάξει μια προγραμματιστική ομάδα, όπου όλοι θα προσπαθούν να μάθουν περισσότερα, μαζί. Γενικά υπάρχουν αρκετά άτομα που τυχαίνει να είναι αδιάφορα, και αν είσαι σε τέτοια ομάδα, σε κρατάει πίσω. Βρίσκεις άτομα που έχουν ενδιαφέρον να μάθουν, και μαθαίνεις μαζί τους.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Μαρ 2012, 23:04

@max mortimer47:
Η Πληροφορική (Informatics) σαν επιστήμη είναι είναι ένα τεράστιο πεδίο που περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων):
* Επιστήμη Υπολογιστών (Μαθηματικά, Αλγόριθμοι, Προγραμματισμός, Θεωρία Γράφων, Τεχνητή Νοημοσύνη)
* Πληροφοριακά Συστήματα (σχεδιασμός, ανάπτυξη, διαχείριση, ασφάλεια)
* Τηλεπικοινωνίες
* Θεωρία Πληροφορίας
και πολλούς άλλους πιο εξειδικευμένους τομείς. Αν σε ενδιαφέρουν οι επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να σου προσφέρει ένα πτυχίο Πληροφορικής, τότε είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα από τους εργοδότες τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις εργασίας που έχουν να κάνουν με software development/engineering, αλλά μέχρι εκεί. Καμία (τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζω) σχολή δεν προσφέρει πραγματική (και σε βάθος) εμπειρία/πρακτική γνώση σε τεχνολογίες και μεθόδους που θα χρειαστούν σε έναν επαγγγελματία του χώρου. Αυτό που προσφέρουν όμως τα προγράμματα σπουδών είναι πραγματική γνώση της θεωρίας πίσω από τα εργαλεία, τις υλοποιήσεις και τις μεθόδους - κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μπορέσεις να τα μελετήσεις μόνος σου. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι το πρόγραμμα σπουδών των σχολών Πληροφορικής σου δίνει τις βάσεις και το έναυσμα για να γίνεις επαγγελματίας του χώρου, αλλά από εκεί και πέρα είσαι μόνος σου (είτε με πτυχίο είτε χωρίς).

Ακόμη, να τονίσω οτι ο κάτοχος ενός πτυχίου Πληροφορικής δεν είναι (μόνο) προγραμματιστής. Έχει γνώσεις που περιλαμβάνουν/καλύπτουν πολλά από τα παραπάνω πεδία και ακόμη περισσότερα που δεν αναφέρω παραπάνω (π.χ. δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη, software engineering, ανάλυση ποιότητας λογισμικού κ.α.).

Όσον αφορά τα μαθηματικά, είναι βασικό κομμάτι της Πληροφορικής αφού αυτή βασίζεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στη Γραμμική Άλγεβρα, τη Λογική, τις Πιθανότητες και τη Στατιστική.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό forestG » 22 Μαρ 2012, 20:07

Star_Light έγραψε:@forestG δεν θα ελεγα πως το 1ο που αριθμείς ειναι de facto για τον απλο λογο οτι και ενας φοιτητης μιας σχολης με υψηλοβαθμη βαση μπορει να αφησει τις σπουδες του να πανε παραπισω ειτε λογω ενος απρόοπτου συμβάντος ειτε λογω επειδη θελει να διασκεδάσει.

Αυτά είναι μεμονωμενες περιπτώσεις. Αυτό που λέω είναι το εξής. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να μπεις στις σχολές: οι εξετάσεις. Κάποιος που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο που πάει να σπουδάσει θέλει να έχει οσο το δυνατόν ευρυτερη επιλογή. Ένα μεσο είναι η υψηλή βαθμολογία. Η βαθμολογία είναι δηλαδή το εργαλείο πρόσβασης. Κάποιος που δεν ενδιαφερεται δεν θα μοχθήσει και θα περάσει οπου λάχει. Εχεις λοιπόν μια σχολή οπου οι περισσότεροι την επελεξαν (π.χ. ΕΜΠ) και μια σχολή που οι περισσότεροι μπήκαν τυχαία (ΤΕΙ Κωλοπετινίτσας). Σίγουρα και στις 2 θα βρείς εξαιρέσεις. Αλλά ο κανόνας υπάρχει. Και τον έχω βιώσει και απο τις 2 πλευρές.
forestG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 09 Απρ 2012, 21:23

@max mortimer47
Φίλε το ΤΕΙ είναι χρήσιμο να σε βοηθήσει να σου δώσει μια γενική τεχνολογική εκπαίδευση διότι μπορεί να ειδικεύεται σε τομείς Πληροφορικής αλλά έχει και θεωρία σημάτων (ψηφιακών και αναλογικών) και Συστημάτων Αυτόματου Ελέγχου. Το θέμα είναι ότι και καθαριστής να είσαι ο Υπολογιστής δεν θα είναι ένα black box. Και όσο δύσκολο να είναι να βρεις δουλεία πάντα υπάρχει λύση. Πχ εργασία εξ αποστάσεως στο εξωτερικό έχω μιλήσει και με Έλληνα developer στο Hackerspace όπου εργάζεται στο ίδρυμα Mozilla. Εξάλλου δεν είναι ανάγκη στον κόσμο του Ελεύθερου λογισμικού να έχεις εργασία για να προσφέρεις. Αρκεί να έχεις τι γνώσεις. Σου προτείνω αν το θες να πάρεις κανά μεταπτυχιακό στην πληροφορική η να ξαναδώσεις Πανελλήνιες. Και αν το αγαπάς πραγματικά κακό έκανες όπου άφησες την σχολή πληροφορικής. Μπορεί το ΤΕΙ να μην κάνει κάποια μαθήματα πχ. Θεωρία πληροφορίας για στο ΤΕΙ Λαμίας όπου σπουδάζω. Αλλά μου δίνει κατεύθυνση στο που να ψάξω για να βρω αυτό όπου χρειάζομαι.

Μαθηματικά σου χρειάζονται οποσδήποτε πολλοί τα βρίσκουν σκούρα χωρίς τα μαθηματικά σε σχολές πληροφορικής. Αλλά δεν είναι και κάτι το τόσο μεγάλο άμα καταλάβεις τις ένοιες του ολοκληρώματος. Και "πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα" τότε θα πας μια χαρά. Εξάλλου το πάθος και η πραγματική αγάπη για ένα αντικείμενο είναι ικανή να κάνει κάθε δυσκολία ενδιαφέρουσα και μηδαμινή.

Προσωπικά σου προτείνω:
A)Αν εξακολουθείς να είσαι γραμμένος πήγαινε στην σχολή αυτή.
Αν όχι τότε:
Α) Να δώσεις ξανά Πανελλήνιες στην τεχνολογική κατεύθυνση όπου θα σου δώσει καλές βάσεις για ένα ΤΕΙ και ΑΕΙ Πληροφορικής.
Β)Επίσεις μπορείς νομίζω να δώσεις και κάτι εισαγωγικές εξετάσεις η με το 20% και να μπεις σε ένα ΤΕΙ ή ΑΕΙ εφόσον ήδη έχεις τελειώσει μια σχολή.

Πρωσοπικά δεν βρίσκω δύσκολες τις σπουδές μου αλλά ενδιαφέρουσες. Μαθαίνω πολλά πράγματα. Πολλές φορές σκέφτομαι πχ όταν λέει στα λειτουργικά για χρονοπρογραμματισμό πως θα υλοποιήσω χρονοπρογραμματιστή? Η δυσκολία έρχεται αν το δεις σαν αγγαρία - υποχρέωση. Αλλά άμα το πάρεις με καλό μάτι και κάνεις "βουρ στον πατσά" και το πάρεις ζεστά και ωραία τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Εξάλλου τα άτομα με πάθος και μεράκι φαίνονται σαν τα άστρα σε νυχτερινο ουράνο...
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 09 Απρ 2012, 23:38

Ας δούμε την άποψη ενός γνωστού hacker, του Richard Stallman.

"programming is not a science, programming is a craft".
ο προγραμματισμός δεν είναι επιστήμη, είναι μία τέχνη (=δεξιότητα). Επίσης αυτοί που έχουν το ταλέντο πρέπει να δουλέψουν σε πραγματικά projects, δηλαδή να κάνουν αλλαγές σε υπάρχοντα προγράμματα, υπό καθοδήγηση, και τα μόνα που είναι ελεύθερα διαθέσιμα είναι τα ΕΛ/ΛΑΚ, ( παρά να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα από το μηδέν).

Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων