Καλημέρα,
θα ήθελα να στήσω ένα eshop και επειδή δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ, ψάχνω για έναν προγραμματιστή να με βοηθήσει, φυσικά με αμοιβή.
Επειδή έψαξα λίγο τις ελεύθερες εναλλακτικές, είδα ότι οι περισσότερες είναι σε php, οπότε αποκλείονται μιας και δεν έχω ιδέα. Θα προτιμούσα ένα ecommerce συστημα το οποίο θα είναι γραμμένο σε ruby, python, perl (με αυτή τη σειρά προτιμησης). Σε ruby βρήκα το spree και μου άρεσε. Αλλά δεν υπάρχουν μεταφρασεις στα ελληνικά (οπότε θα πρέπει να γίνουν) και το eshop χρειάζεται να είναι multilingual, δηλαδή τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά (αλλα να υποστηριζει και προσθηκη 3ης+ γλωσσας). Σε python υπάρχουν διαφορες εναλλακτικές γραμμενες με το django. Για perl δεν έψαξα, αλλά σίγουρα όλο και κάτι θα υπάρχει.
Ένα άλλο ζήτημα στα eshop είναι οι τρόποι πληρωμής. Το σύστημα πρέπει να υποστηρίζει, κατά τη γνώμη, στην τοπική αγορά την αντικαταβολή, (ίσως κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και για τη διεθνή αγορά paypal, και κάρτες.
Θα χρειαστεί επίσης κι ένα πακετο και οδηγος εγκατάστασης (για debian) όσο γίνεται πιο πλήρη, για να γίνεται η εγκατάσταση με μια εντολή.
Τέλος, αν γίνεται, η εμφανιση του eshop θα πρέπει να ταιριάζει όσο γίνεται περισσότερο με την υπόλοιπη ιστοσελίδα.
Φυσικά όλες οι αλλαγές θα διατεθούν μετά υπό την ίδια άδεια όπως το αρχικό πακέτο.
Ανακεφαλαιώνοντας απαιτούνται τα εξης:
1. Eshop γραμμένο σε ruby, python, perl (με αυτή τη σειρά προτίμησης)
2. Multilingual eshop με μεταφράσεις στα ελληνικά & αγγλικα
3. Ποικιλία τρόπων πληρωμής
4. Πακέτο και οδηγός εγκατάστασης
5. Μορφοποίηση εμφάνισης (αν γίνεται)
Τέλος, για φορολογικούς λόγους θα προτιμούσα κάποιον που να μπορεί να κόψει τιμολογιο παροχής υπηρεσιών (δεν είναι δυσκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε έναρξη επαγγελματος ακόμη κι αν δεν έχει πτυχιο, μη μπερδεύεστε).
Οποίος ενδιαφερεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα για περισσότερες λεπτομέριες.