Ζητείται προγραμματιστής

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Ζητείται προγραμματιστής

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 02 Ιουν 2012, 13:52

Καλημέρα,
θα ήθελα να στήσω ένα eshop και επειδή δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ, ψάχνω για έναν προγραμματιστή να με βοηθήσει, φυσικά με αμοιβή.

Επειδή έψαξα λίγο τις ελεύθερες εναλλακτικές, είδα ότι οι περισσότερες είναι σε php, οπότε αποκλείονται μιας και δεν έχω ιδέα. Θα προτιμούσα ένα ecommerce συστημα το οποίο θα είναι γραμμένο σε ruby, python, perl (με αυτή τη σειρά προτιμησης). Σε ruby βρήκα το spree και μου άρεσε. Αλλά δεν υπάρχουν μεταφρασεις στα ελληνικά (οπότε θα πρέπει να γίνουν) και το eshop χρειάζεται να είναι multilingual, δηλαδή τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά (αλλα να υποστηριζει και προσθηκη 3ης+ γλωσσας). Σε python υπάρχουν διαφορες εναλλακτικές γραμμενες με το django. Για perl δεν έψαξα, αλλά σίγουρα όλο και κάτι θα υπάρχει.

Ένα άλλο ζήτημα στα eshop είναι οι τρόποι πληρωμής. Το σύστημα πρέπει να υποστηρίζει, κατά τη γνώμη, στην τοπική αγορά την αντικαταβολή, (ίσως κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και για τη διεθνή αγορά paypal, και κάρτες.

Θα χρειαστεί επίσης κι ένα πακετο και οδηγος εγκατάστασης (για debian) όσο γίνεται πιο πλήρη, για να γίνεται η εγκατάσταση με μια εντολή.

Τέλος, αν γίνεται, η εμφανιση του eshop θα πρέπει να ταιριάζει όσο γίνεται περισσότερο με την υπόλοιπη ιστοσελίδα.

Φυσικά όλες οι αλλαγές θα διατεθούν μετά υπό την ίδια άδεια όπως το αρχικό πακέτο.

Ανακεφαλαιώνοντας απαιτούνται τα εξης:
1. Eshop γραμμένο σε ruby, python, perl (με αυτή τη σειρά προτίμησης)
2. Multilingual eshop με μεταφράσεις στα ελληνικά & αγγλικα
3. Ποικιλία τρόπων πληρωμής
4. Πακέτο και οδηγός εγκατάστασης
5. Μορφοποίηση εμφάνισης (αν γίνεται)

Τέλος, για φορολογικούς λόγους θα προτιμούσα κάποιον που να μπορεί να κόψει τιμολογιο παροχής υπηρεσιών (δεν είναι δυσκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε έναρξη επαγγελματος ακόμη κι αν δεν έχει πτυχιο, μη μπερδεύεστε).

Οποίος ενδιαφερεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα για περισσότερες λεπτομέριες.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Ζητείται προγραμματιστής

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 02 Ιουν 2012, 14:35

Off topic:
Μωρέ δύσκολο δεν είναι να κάνεις έναρξη δίχως πτυχίο, δεν την ενδιαφέρει την εφορία αν έχεις πτυχίο ή όχι, αλλά δεν την κάνεις για μια δουλειά μόνο, γιατί είναι αρκετά τα έξοδα, βάλε ΤΕΒΕ βάλε παράβολα, δεν συμφέρει εκτός κι κάποιος έχει σκοπό να κάνει το χόμπι του επάγγελμα που δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιουν 2012, 00:02

Off topic:
Dimitris έγραψε:Τέλος, για φορολογικούς λόγους θα προτιμούσα κάποιον που να μπορεί να κόψει τιμολογιο παροχής υπηρεσιών (δεν είναι δυσκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε έναρξη επαγγελματος ακόμη κι αν δεν έχει πτυχιο, μη μπερδεύεστε).

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μαι τόσο απλή και λογική απαίτηση μας δείχνει γιατί δεν έχουμε πολλές ελπίδες στην Ελλάδα, αν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα. Και δεν εννοώ, να σκοτώσει ο Αι-Γιώργης* το τέρας του μνημονίου...

• Έναρξη: 100-500 €, ανάλογα με την εφορία, τον Λογιστή και το επιμελητήριο στο οποίο πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφείτε.
  • Τέλος επιτηδεύματος: 500 € ετησίως
  • ΤΕΒΕ: Ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά 1ης κατηγορίας 150x12=1800 ετησίως
    (Ανά διετία, περνάς στην επόμενη κλάση υποχρεωτικά)
    1 ή 2 μηνιάτικα σαν δικαίωμα εγγραφής
  • Μηνιαίο κόστος συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις του ΚΒΣ
    (Υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, συγκεντρωτικών καταστάσεων και ότι άλλο σκαρφιστεί
    ο εκάστοτε χαρτοσμπρώχτης) = Αμοιβή Λογιστή = 50 € κατ' ελάχιστον. Ήτοι 600 € ετησίως
  • ΤΠΥ: Παρακράτηση φόρου 20 % από το ποσό της αμοιβής.
    Επιστρέφεται (;) εφόσον ο φορολογούμενος, είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο
    τον επόμενο χρόνο...

* Μπορείτε να βάλετε το όνομα του αγαπημένου σας σωτήρα.

Και μην ξεχνάτε! Σαν ελεύθεροι επαγγελματίες είστε εργαζόμενοι που έχουν μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα! Αν δεν πληρώσετε για παράδειγμα τις εισφορές σας στο ΤΕΒΕ, γιατί απλά δεν έχετε, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 03 Ιουν 2012, 17:19

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι δικαιολογίες για να μην κάνουμε ποτέ την αρχή και να μην αλλάζουμε ποτέ τίποτε υπάρχουν άφθονες. Βλέπω συνέχεια έναν αρνητισμό που δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά. Γιατί πάντα σε μία πρωτοβουλία βλέπουμε τα αρνητικά της και δεν οραματιζόμαστε για τα θετικά που μπορεί να έχει αυτή; Εγώ κίνητρα προσπαθώ να δώσω σε όποιους νέους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ελευθερο λογισμικό και τον προγραμματισμό. Και τι είναι καλύτερο να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνεις 600€ το μήνα και να μη ξέρεις αν θα σε απολύσουν ή θα σου κάνουν μείωση μισθού;

Δε μπορώ άλλο αυτή τη μεμψιμοιρία. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Σταματήστε όμως να γκρινιάζετε.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιουν 2012, 18:58

Off topic:
Το ότι η κατάσταση είναι τραγική για όποιον θέλει να δραστηριοποιηθεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, όσο είμαστε ακόμη στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Ειδικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, μέσω του διαδικτύου.
Αν ήμουν προγραμματιστής και ενδιαφερόμουν για την συγκεκριμένη αγγελία, θα έβλεπα κάτι τέτοιο σαν λύση... http://www.pipitup.co.uk/non_uk_residen ... ckage.html
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Ιουν 2012, 19:10

Dimitris έγραψε:Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι δικαιολογίες για να μην κάνουμε ποτέ την αρχή και να μην αλλάζουμε ποτέ τίποτε υπάρχουν άφθονες.

Αν τα παραπάνω ποσά είναι πραγματικά, θα ήθελα να δω ένα προσεγγιστικό ετήσιο σύνολο για αυτά τα «λειτουργικά έξοδα», ώστε να βγάλουμε το μηνιαίο έξοδο που πρέπει να καλύψει ο νέος επαγγελματίας.

@Dimitris: ενδέχεται να σε ενδιαφέρουν άτομα που είναι ήδη επαγγελματίες και έχουν φτιάξει παρόμοιους δικτυακούς τόπους.
Στη περίπτωση αυτή, μπορείς να δεις και το φόρουμ της ελληνικής κοινότητας Joomla, http://www.joomla.gr, όπου δουλεύουν ακριβώς σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Για e-shop, επιλέγεις κάποιο κατάλληλο πρόσθετο της Joomla.

έγραψε:1. Eshop γραμμένο σε ruby, python, perl (με αυτή τη σειρά προτίμησης)

Αυτή η προτίμηση πρέπει να είναι πολύ κάτω στη λίστα σου. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδέα για CMS σε Ruby, και για Python ξέρω μόνο το Django. Αν θέλεις να μειώσεις το κόστος σου, πας για PHP.

Ουσιαστικά πιστεύω ότι θέλεις να βρεις ένα ποιοτικό πρόσθετο για κάποιο CMS, να βρεις άτομο που μπορεί να υποστηρίξει και να ξεκινήσετε μαζί.
Θα βοηθήσει πολύ να βρεις άτομο κοντά στην περιοχή σου, ώστε να υπάρξουν οι σημαντικές αρχικές συναντήσεις.
(για Joomla υπάρχει και το http://www.joomlafans.gr/ που νομίζω ότι έχει αρκετά άτομα από Θεσσαλονίκη).

tl;dr: Έλα σε επαφή με τις ελληνικές κοινότητες των CMS, και βρες άτομα που έχουν ήδη εμπειρία.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιουν 2012, 19:19

simosx έγραψε:Αν τα παραπάνω ποσά είναι πραγματικά,

Μπορεί να ξεχνάω και κάτι...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Ιουν 2012, 01:36

Dimitris έγραψε:Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι δικαιολογίες για να μην κάνουμε ποτέ την αρχή και να μην αλλάζουμε ποτέ τίποτε υπάρχουν άφθονες. Βλέπω συνέχεια έναν αρνητισμό που δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά. Γιατί πάντα σε μία πρωτοβουλία βλέπουμε τα αρνητικά της και δεν οραματιζόμαστε για τα θετικά που μπορεί να έχει αυτή; Εγώ κίνητρα προσπαθώ να δώσω σε όποιους νέους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ελευθερο λογισμικό και τον προγραμματισμό. Και τι είναι καλύτερο να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνεις 600€ το μήνα και να μη ξέρεις αν θα σε απολύσουν ή θα σου κάνουν μείωση μισθού;

Δε μπορώ άλλο αυτή τη μεμψιμοιρία. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Σταματήστε όμως να γκρινιάζετε.

Off topic:
Πλάκα με κάνεις; :?: :? :wtf: Καταρχήν η κλάψα και η μίρλα είναι στο DNA μας. :P :lol: Αλλά και να μην ήταν, στην κατάσταση που ήμαστε με την κρίση και την ανεργία στο κατακόρυφο κι εσύ θέλεις να σταματήσουμε την μίρλα; Σου φαίνεται λογικό αυτό; Άστο το λογικό. Σου φαίνεται ανθρώπινο; Εδώ με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί τι κάνω κι εγώ τους απαντάω: "Αυτά που τρώω!" Κι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Μην το παίρνεις τόσο προσωπικά και μην απελπίζεσαι με τις απαντήσεις που παίρνεις. Εγώ σου εξήγησα ήδη ότι για να σε αναλάβει κάποιος πρέπει να είναι είτε ήδη ελεύθερος επαγγελματίας ή να σκοπεύει να κάνει έναρξη ούτως ή άλλως κι να έχει τον τρόπο να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο που σου εξήγησε αναλυτικά ο pros τι ποσά απαιτούνται. Έχω δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας όπου το χειμώνα έκανα μεταφράσεις και δακτυλογραφήσεις και το καλοκαίρι τον οδηγό σε πεζοπορίες στα Ζαγόρια. Ε, τον χειμώνα ζοριζόμουν χοντρά να πληρώσω το ΤΕΒΕ και συνήθως πάντα καθυστερούσα ένα-δύο μήνες και τους πλήρωνα προσαυξημένου το καλοκαίρι. Ευτυχώς έπαθα το έμφραγμα από το πολύ άγχος και στρες κι ησύχασα. :angel: :angel: :lol:
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 04 Ιουν 2012, 01:58

Epirotes έγραψε:Πλάκα με κάνεις; :?: :? :wtf: Καταρχήν η κλάψα και η μίρλα είναι στο DNA μας. :P :lol: Αλλά και να μην ήταν, στην κατάσταση που ήμαστε με την κρίση και την ανεργία στο κατακόρυφο κι εσύ θέλεις να σταματήσουμε την μίρλα;

Στο φόρουμ προσπαθούμε να δίνουμε εποικοδομητικές απαντήσεις, οπότε αν η γενικότερη αντιμετώπιση είναι μαύρη, είναι καλό να συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί.
Ένας τρόπος για να αποφευχθεί στην αρχή το μεγάλο κόστος είναι να συσταθεί η επιχείριση ως start up, οπότε οι μέτοχοι είναι ισοδύναμοι μεταξύ τους.
Για τον παραδοσιακό τρόπο ανάπτυξης που αναφέρεις Δημήτρη και παραπάνω , είναι σημαντικό να βρεις άτομα με εμπειρία, και τέτοια άτομα θα βρεις στα ελληνικά φόρουμ για Joomla, Drupal ή αλλού. Για τη μείωση του κόστους, επιλέγεις όλα τα αρθρώματα να είναι ελεύθερα διαθέσιμα.
Στο Joomladay.gr υπήρξε μια παρουσίαση από δανέζικη επιχείρηση όπου παράγει άρθρωμα για e-commerce, και έγινε και λεπτομερής εγκατάσταση/ρύθμιση του λογισμικού. Οπότε, μπορείς να αναμένεις λίγες μέρες μέχρι τα βίντεο αναρτηθούν και να δεις αν σε βολεύει το λογισμικό.
Αν δεν βρεις ανταπόκριση από αυτό το φόρουμ, είναι εντάξει, και δες στα ειδικότερα φόρουμ της Joomla ή του Drupal (ή αν υπάρχει και άλλο τρίτο).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Ιουν 2012, 03:17

Off topic:
Αυτό προσπάθησα κι εγώ να κάνω αρχικά Σίμο. Μετά ανέλυσε κι ο πρώτος πρόχειρα το κόστος για έναρξη επαγγέλματος κι ο Δημήτρης απογοητευμένος προφανώς που οι μόνοι που απαντάνε είναι άσχετοι με τον προγραμματισμό τα πήρε στο κρανίο. Τα πήρα κι εγώ κι έγραψα ότι έγραψα και δεν το διαγράφω, άλλωστε ούτε έβρισα ούτε χυδαίος έγινα και στην συνέχεια πήρα και ξανά την στροφή προς το εποικοδομητικό που λες κι εσύ.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων