Είναι σπαμ;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Είναι σπαμ;

Δημοσίευσηαπό jennie » 11 Οκτ 2012, 20:43

Έλαβα αυτό το μέιλ πριν από λίγο:

έγραψε:d@google.com to me

Hi Jennie,

I'm a recruiter for the engineering function at Google in EMEA. I came across your details on a recent Ubuntu list whilst searching for engineers to join us, to work on some of the largest scale systems in the world.

Though I realize you may not be actively searching or considering prospects outside of your current situation at the moment, I would be keen to see what it would take for you to consider a position at Google?

I am happy to have an informal chat with you to assure mutual fit and tell you about some of the exciting work we are doing here. Although if this just isn't the right timing for you, let me know and hopefully we can keep in touch for the future.

I look forward to hearing from you.

Αν δεν είναι σπαμ, είναι απίστευτα κουφό!! (Για όσους δεν γνωρίζουν, το 99% της συνεισφοράς μου στο Ubuntu είναι μεταφράσεις, προγραμματισμό δεν ξέρω σχεδόν καθόλου)
Τελευταία επεξεργασία από jennie και 12 Οκτ 2012, 17:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Είναι σπαμ;

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 11 Οκτ 2012, 20:55

Ψάχνοντας στο Google βρήκα πως τουλάχιστον ο αποστολέας του μηνύματος είναι πραγματικό πρόσωπο και όντως δουλευει στη google, από εκεί και πέρα βέβαια δεν ξέρω κάτι παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από fkol k4 και 12 Οκτ 2012, 18:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Οκτ 2012, 21:10

jennie έγραψε:
Αν δεν είναι σπαμ, είναι απίστευτα κουφό!! (Για όσους δεν γνωρίζουν, το 99% της συνεισφοράς μου στο Ubuntu είναι μεταφράσεις, προγραμματισμό δεν ξέρω σχεδόν καθόλου)

Δεν είναι σπαμ. Απάντησε και ρώτησέ τους τι ζητούν. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει σαφή εικόνα για το έργο σου, και να ζητάει πράγματι προγραμματιστές.
Ωστόσο, μπορεί να ζητάει και έμπειρους μεταφραστές, για τη βελτίωση της υποστήριξης για την ελληνική γλώσσα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 11 Οκτ 2012, 21:30

Η Google σίγουρα ψάχνει άτομα για την βελτίωση τής υποστήριξης τής ελληνικής γλώσσας. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι ζητάνε αλλά μού φαίνεται (θα μπορούσε και να είναι σπαμ) ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην είναι σπαμ, και μάλιστα να μην τούς ενδιαφέρουν hardcore ικανότητες προγραμματισμού.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 11 Οκτ 2012, 22:56

lucinos έγραψε:Η Google σίγουρα ψάχνει άτομα για την βελτίωση τής υποστήριξης τής ελληνικής γλώσσας

Πάντως, στο μέιλ γράφει σαφώς "searching for engineers".

Υπάρχει και η άλλη διάσταση βέβαια. Ή να ψάχνουν απεγνωσμένα για γυναίκες προγραμματιστές, ή να χρησιμοποιεί τις λίστες του ubuntu αντί για σάιτ γνωριμιών (ελπίζω όχι).
Είναι ή δεν είναι περίεργο να μου ζητάει να συζητήσουμε, αλλά να μη μου ζητάει βιογραφικό;

Σκέφτομαι να του απαντήσω και να του πω ότι ξαφνιάστηκα, αλλά αν ενδιαφέρεται για την υποστήριξη ελληνικών, καλώς.
Ίσως όμως είναι καλύτερα να μη δώσω καμία άλλη πληροφορία για εμένα πέρα από το ότι έχω κάνει μεταφράσεις για το ubuntu στα Ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 11 Οκτ 2012, 23:47

σίγουρα αν είναι απλώς θα συζητήσεις μαζί του να καταλάβεις τι παίζει. Δεν θα αρχίσεις να δίνεις στοιχεία ταυτότητας, τόπους διαμονής ή αριθμούς πιστωτικής για να πάρεις εκείνη την κληρονομιά από την Νιγηρία. Οπωσδήποτε έτσι απλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, αλλά δεν μού μοιάζει για συνηθισμένο σπαμ. Δεν μπορεί και να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι σπαμ. Δεν ξέρω για τι ψάχνουν, αλλά αν ψάχνανε hardcore προγραμματιστές σίγουρα δεν θα ψάχνανε έτσι, αυτό τουλάχιστον εγώ το αποκλείω. Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω διάφορες άλλες ανάγκες καθώς ίσως και κάποιο άλλο είδος έρευνας.
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asvos » 12 Οκτ 2012, 00:07

jennie έγραψε:

(Για όσους δεν γνωρίζουν, το 99% της συνεισφοράς μου στο Ubuntu είναι μεταφράσεις,

Off topic:
Ψέμα. :shh:
Εγώ δεν σε γνωρίζω και Sorry που παρεμβάλλω αλλά....
Έχεις κάνει,και κάτι πολύ καλούς οδηγούς γιά λεξικά, :clap:
και δυστυχώς χρειάζονται ενημέρωση μετά απ'τη στραβή του stardict.

Αν βρεις λίγο χρόνο ...Please!!!! :bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγες ┃ Αγγλικά: Μέτρια.
NetBook
Linux Lite σε Netbook Aser Aspireone.

Desktop
Ubuntu 19.04
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz ‖ RAM 11,7 GiB ‖ Gigabyte EX58-UD3R
nVidia GK107 [GeForce GT 630] {}
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller)
Άβαταρ μέλους
asvos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Οκτ 2012, 01:05

jennie έγραψε:
Υπάρχει και η άλλη διάσταση βέβαια. Ή να ψάχνουν απεγνωσμένα για γυναίκες προγραμματιστές, ή να χρησιμοποιεί τις λίστες του ubuntu αντί για σάιτ γνωριμιών (ελπίζω όχι).
Είναι ή δεν είναι περίεργο να μου ζητάει να συζητήσουμε, αλλά να μη μου ζητάει βιογραφικό;

Σκέφτομαι να του απαντήσω και να του πω ότι ξαφνιάστηκα, αλλά αν ενδιαφέρεται για την υποστήριξη ελληνικών, καλώς.
Ίσως όμως είναι καλύτερα να μη δώσω καμία άλλη πληροφορία για εμένα πέρα από το ότι έχω κάνει μεταφράσεις για το ubuntu στα Ελληνικά.

Ο τύπος αυτός είναι headhunter, και πληρώνεται όταν καταφέρνει και φέρνει κόσμο προς τη διαδικασία πρόσληψης της Google.
Για να πιάσεις δουλειά με τη Google ή άλλη μεγάλη τεχνολογική εταιρία, περνάς από μια σειρά από συνεντεύξεις. Με το Google οι αρχικές συνεντεύξεις γίνονται τηλεφωνικά, και έχουν μάλλον αμελητέο κόστος στη Google.

Έχω την εντύπωση ότι θέλει να καταγράψει τον χώρο στην Ελλάδα με τα διαθέσιμα άτομα, και το τι μπορούν να κάνουν. Οπότε, σωστά αναφέρεις παραπάνω να δώσεις μόνο όσες πληροφορίες χρειάζονται, και να δεις πως θα προχωρήσει.

Αν πάντως κάποιος άλλος θέλει να περάσει στη διαδικασία, τότε μπορεί να στείλει μήνυμα κατευθείαν στον τύπο, με περιεχόμενο π.χ.
έγραψε:
Hi,
I am interested in applying for a job with Google.
My skills include xyz, ...
Could you please guide me through the process?

Thanks,
xxxx

Για δουλειές προγραμματισμού, η Google σε περνάει από διαδικασία όπου επιλύεις μικρά προβλήματα προγραμματισμού σε σχέση με «Δομές δεδομένων».
Οπότε, αν κάποιος ενδιαφέρεται, είναι σημαντικό να ξεσκονίσει κάποιο βιβλίο για δομές δεδομένων. Δεν έχει σημασία η γλώσσα προγραμματισμού.
Απλά δοκιμάζεις ξανά και ξανά την υλοποίηση αλγορίθμων ώστε να γίνουν δεύτερη φύση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 12 Οκτ 2012, 17:35

Τελικά του απάντησα και του είπα ότι θα με ενδιέφερε να μάθω τι ευκαιρίες υπάρχουν για μετάφραση.
Ως απάντηση έλαβα ένα μέιλ που έλεγε μόνο
έγραψε:Thanks for letting me know Jennie

:wtf: Δηλαδή να καταλάβω ότι σοβαρή εταιρεία στέλνει επιστολές σε τυχαία άτομα από μία λίστα (ο ορισμός του σπαμ, παρεμπιπτόντως) και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σου απαντήσουν όταν τους κάνεις επιπλέον ερωτήσεις; Ως επαγγελματίας περιμένω διαφορετική αντιμετώπιση, ακόμη και από κυνηγούς κεφαλών που στέλνουν 1000 μέιλ τη μέρα. :thumbdown:

asvos έγραψε:Έχεις κάνει,και κάτι πολύ καλούς οδηγούς γιά λεξικά, :clap:
και δυστυχώς χρειάζονται ενημέρωση μετά απ'τη στραβή του stardict.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!!
Μπορώ να ελπίζω ότι από τις αρχές του 2013 θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με λίνουξ, γιατί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχω εξαφανιστεί από τα πάντα. Πάντως, ο οδηγός για το goldendict δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ξεπερασμένος. Το stardict δυστυχώς έχει σταματήσει να αναπτύσσεται εδώ και κάποια χρόνια, οπότε όλο και περισσότερα προβλήματα θα προκύπτουν.
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 12 Οκτ 2012, 21:34

Δες μήπως έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Email_spoofing
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων