Καλές προθέσεις στον κόσμο των Windows

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Καλές προθέσεις στον κόσμο των Windows

Δημοσίευσηαπό george0 » 17 Δεκ 2008, 05:33

O ιδρυτής της διανομής Linux HeliOS, Ken Stark, απολογήθηκε στην δασκάλα που τιμώρησε μαθητή της για τη χρήση Linux, εξαιτίας της υπερβολικής δημοσιότητας που απέκτησε το θέμα μετά τη δημοσίευση της περίπτωσης αυτής από τον ίδιο.

Η δασκάλα, γνωστή με το όνομα Κάρεν, από το Austin του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, τιμώρησε ένα μαθητή της ενώ προειδοποίησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, μόλις «συνέλαβε» τον εν λόγω μαθητή να μοιράζει στους συμμαθητές του, αντίγραφα του HeliOS distro.

Τότε ο Stark ανέλαβε δράση ενημερώνοντας το blog του σχετικά με την συμπεριφορά και την απαράδεκτη αντίδραση της δασκάλας, προκαλώντας μία θύελλα διαμαρτυριών και πολλές φορές υβριστικών σχολιων απέναντι στο πρόσωπο της δασκάλας από το Τέξας.

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο πολιόρκησαν τον Stark προκειμένου να τους διαθέσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν, ενώ αρκετοί πρόσφεραν χρήματα με αντάλλαγμα το ονοματεπώνυμο της δασκάλας ώστε να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες και φυσικά δημοσιότητα για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σε αντίθεση με τις προθέσεις των δημοσιογράφων, ο Stark προχώρησε σε προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία με την Κάρεν, με την οποία μίλησε για αρκετές ώρες στο τηλέφωνο ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με το θέμα και όχι μόνο. Ο Stark αναφέρει επίσης ότι μετά από τις συνομιλίες αυτές κατάλαβε ο ένας περισσότερα πράγματα για τον άλλο και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, η Κάρεν του είπε πως έμαθε περισσότερα πράγματα για την πληροφορική μέσα σε λίγες μέρες απ’ότι στα 5 τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με χαρακτηριστική δήλωση του Stark, στους ανθρώπους που είναι «παγιδευμένοι» στον κόσμο των Windows!

πηγη pcw.gr
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ubuntu 8.10
Η/Υ_ intel pentium 4-30gh/ram 512 mb ddr/nx6200ax nvidia 512mb ddr2.(desktop)
george0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Καλές προθέσεις στον κόσμο των Windows

Δημοσίευσηαπό chazisop » 17 Δεκ 2008, 10:42

Ένα ακόμα δείγμα του πως υπάρχει ένα κατεστημένο πως τα Windows είναι η μοναδική επιλογή , πράγμα που προωθούν συνέχεια και τα μεγάλα καταστήματα ...

Και το ότι ο κόσμος του Linux , "καθαρός" από σχεδόν κάθε αθέμιτο ανταγωνισμό , δεν φέρεται εγωιστικά και υπερπροστατευτικά αλλά "αρπάζει" την ευκαιρία να μορφώσει ακόμα και τα άτομα που τον κατηγορούν μέσα στην άγνοια τους...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dexter_ax » 17 Δεκ 2008, 12:07

chazisop έγραψε:Ένα ακόμα δείγμα του πως υπάρχει ένα κατεστημένο πως τα Windows είναι η μοναδική επιλογή , πράγμα που προωθούν συνέχεια και τα μεγάλα καταστήματα ...

Και το ότι ο κόσμος του Linux , "καθαρός" από σχεδόν κάθε αθέμιτο ανταγωνισμό , δεν φέρεται εγωιστικά και υπερπροστατευτικά αλλά "αρπάζει" την ευκαιρία να μορφώσει ακόμα και τα άτομα που τον κατηγορούν μέσα στην άγνοια τους...

+1
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64bit σε Desktop με: Intel i3 @2.93GHz │ 4GB Ram│ ATI HD4300/4500 | mobo: gigabyte p55m-ud2
dexter_ax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 17 Δεκ 2008, 13:24

Το ωραίο θα ήταν να έβγαινε αυτός ο διάλογς στον αέρα, ώστε να μάθουν και οι άλλοι αυτά που έμαθε η Κάρεν (και φαντάσου πως είναι και δασκάλα πληροφορικής) ώστε να ξυπνήσουν κάποιοι που άθελά τους είναι παγιδευμένοι εν αγνοία τους σε μονοπωλιακές πολιτικές.
Γιατί αυτό είναι το θέμα και όχι κάποιοι να μην πληρώνονται για την δουλειά τους και για ένα πρόγραμμα που δημιούργησαν. Απλώς πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dyrer » 18 Δεκ 2008, 01:20

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη δασκάλα πληροφορικής άσχετη, αλλά πάρα μα πάρα πολλοί. Και όχι μόνο δάσκαλοι (δημόσιοι υπάλληλοι), αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι σε καταστήματα τεχνολογίας και τηλεφωνίας.
Πρόσφατα είπα να αγοράσω adsm μου λέει η υπάλληλος μέχρι 3.7 MB/S οκ μια χαρά μέχρι εδώ. Στην πράξη κατέβαζα με 10-15 kb/s. Τελικά ζητησα να επιστρέψω τον εξοπλισμό και την σύνδεση κλπ μου λέει πρέπει να ελέγξω τον εξοπλισμό η ίδια. Ανοίγει το laptop με windows XP και μου λέει τι antivirus εχετε; NOD32 της λέω αααα δεν έχετε norton γιατί αυτό ξέρω μηπως επηρεάζει την ταχύτητα, μετά ψάχνει τον Ιnternet Explorer που δεν εχω καν εικονίδο εχω Firefox της λέω. Εϊναι συμβατό με το ιντερνετ αυτό μου λέει για να ρωτήσω την τεχνική υποστήριξη. Προσπαθούσε να αποδείξει ότι φταίει το antivirus και o Firefox.
Και στο τέλος μου λεει εγώ δεν ξερω το youtube αλλά μόνο το facebook :lol:
H συγκεκριμένη υπάλληλος πουλάει κινητά και ιντερνετ !!!! Καλά που να πήγαινε με το κανενα laptop με Ubuntu εκει θα εβλεπα πανηγύρια
Άβαταρ μέλους
dyrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 18 Δεκ 2008, 12:54

Και μετά λένε για κρίση στην αγορά. Βέβαια , εάν αυτοί είναι άσχετοι θα πάει ο κοσμος αλλού που το κατέχουν το αντικείμενο και μετά αναρωτιούντια γιατί αυτοί δεν έχουν δουλειά και κάποιοι πνίγονται. Ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Διότι δεν μιλάμε για ψιλικατζίδικο που δεν θέλει γνώσεις, αλλά για πληροφορική που οι εξελίξεις τρέχουν με τρελλούς ρυθμούς. Χρειάζεται διάβασμα και ενημέρωση καθημερινή.
Εικόνα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 18 Δεκ 2008, 13:23

giannis12a έγραψε:Διότι δεν μιλάμε για ψιλικατζίδικο που δεν θέλει γνώσεις, αλλά για πληροφορική που οι εξελίξεις τρέχουν με τρελλούς ρυθμούς.

Δίκιο έχεις μεν, αλλά έχω δει ψιλικατζίδικα και ψιλικατζίδικα. Είναι εκείνα που ένας τύπος κάθεται βαριεστημένα στο ταμείο και περιμένει να εισπράξει και είναι κι εκείνα που με το που μπαίνεις μέσα σου η γιαγιάκα σου λέει καλημέρα και πετάγεται να σε εξυπηρετήσει παρόλο που θα μπορούσες να πάρεις εκείνη την εφημερίδα μόνος σου. Έτσι και με την πληροφορική, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και το βλέπεις σαν αγγαρεία τότε είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 18 Δεκ 2008, 18:46

Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, αλλά φαντάσου πως μιλάμε για έναν τομέα που καθημερινά αλλάζουν τα πράγματα και πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις τα νέα. Καθε μήνα βγαίνουν ένα σωρό νέα μοντέλα υπολογιστών με νέους πηρύνες και πάει λέγοντας. Δεν είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζει το μαγαζί έστω, δεν είπα να τα έχει όλα διότι είναι αδύνατον αυτό.

Τεσπα, καθηγήτρια πληροφορικής και να μην γνωρίζει από λίνουξ, άϊντε-άϊντε. Σαν να λέμε ποδοσφαιριστής και να μην γνωρίζει πως υπάρχει και μπάσκετ :D
Εικόνα
pleiades place
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό DarkFire21 » 22 Δεκ 2008, 00:02

Τωρα ειδα το θεμα....
Και καλα να μην ξερει για linux η καθηγητρια,σαμπως της τα εμαθε και κανεις?Εγω εχω πεσει σε καθηγητη που μου εκανε προγραμματισμο και αγνοουσε βασικες αρχες του,σε αλλον που αντιγραφει κωδικα απο το χαρτι το οποιο εχει μπροστα του(για τα ματια του κοσμου ρε φιλε,κατσε μαθε τον απεξω) και φανταζομαι εχετε και σεις καμποσα παραδειγματα.

Δεν μιλαμε για δημοσιες υπηρεσιες και για ατομα που κανουν φασαρια στους τεχνικους επειδη το γουορντ τους αλλαξε μονο του θεση στο desktop και δυσκολευτηκε να το ανοιξει.Πραγματικα με κατι τετοια που βλεπω πραγματικα απογοητευομαι :?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο/Προγραμματισμός:Ναι:Αγγλικά:Μέτρια
Ubuntu 8.04 32bit
Intel Celeron 2.4/2x1024/Nvidia 7600 GeForce/IBM 1024x768
DarkFire21
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων