το λινουξ στην ελλαδα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

το λινουξ στην ελλαδα

Δημοσίευσηαπό machinakias » 14 Μαρ 2009, 23:02

καλησπερα...ειπα ετσι να πω δυο λεξεις γενικες,χωρις να θελω να θιξω προσωπα,καταστασεις η' πραγματα...

Απλα σκεφτομαι οτι ειμαστε αρκετοι χρηστες και φιλοι του open source αλλα ειμαστε (παρα τις οποιες προσπαθειες κατα καιρους...) ουσιαστικα σκορπιο χωριο....

Εχω κατα καιρους γνωρισει ατομα που πραγματικα λατρυουν το λινουξ κι ολη την ιδεα του open source,αλλα ειναι ενας εδω κι αλλος εκει....Το αποτελεσμα; δεν μπορουμε να "χτυπησουμε" την αγορα η' τους χρηστες με ενα αξιοπρεπη τροπο....

Συμμετειχα περισυ στο software freedom day ως μελος του hellug,με περρισο παθος,αλλα παλι κατι ελειπε που θα κανει τον καθενα να σταθει και να ακουσει η' να δει τι επιτελους ειναι αυτο το λινουξ....

Ευελπιστω οτι οι επιμερους κοινοτητες θα μαζευτουν υπο μια κοινη σκεπη και επιτελους θα προβαλουμε ενα οργανωμενο προσωπο στην ελληνικη κοινωνια....

Μονο ετσι μπορει να μας παρουν στα σοβαρα...οταν δειξουμε οτι δεν ειμαστε 5 νοματαιοι κουζουλοι με κατι αλλοκοτο,αλλα μια σφιχτη ομαδα που διεκδικει στα ισια ενα διαφορετικο τροπο σκεψης....

Για μενα αυτο ειναι το λινουξ..ενας διαφορετικος τροπος σκεψης....

Δεν αμφιβαλω για τις καλες προθεσεις ορισμενων συλλογων....(ονοματα δεν θα αναφερω....)...αλλα με ποναει οταν πχ εγω κι αλλοι δεκα τρεχουμε απο το πρωι ενος σαββατου για να δειξουμε οτι υπαρχουμε κι αλλοι να ειναι στο ζεστο τους κρεβατακι...αν και οτι τραβαει το κορμι, η κεφαλη τα φταιει....

Ισως μας χρειαζεται μια ηγετικη μορφη που θα μαζεψει επιτελους ολο τον κοσμο υπο μια κοινη δομη και ολοι μαζι να δωσουμε την μαχη μας για να κερδισουμε αυτο που λαχταραμε....

Ως εκεινη την ημερα,εγω θα ονειροπολω......

Φιλικα,machinakias
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: το λινουξ στην ελλαδα

Δημοσίευσηαπό alexandros.deb » 24 Μαρ 2009, 23:26

Μια φορά πληκτρολόγησα στο trends.google.com τη λέξη ubuntu και είδα ότι η Ελλάδα ήταν 5η στην κατάταξη! :) :) :) :) Αλλά τώρα δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει στη λίστα :cry: :cry: :cry: :cry:
Νόμος 43 της πληροφορικής: Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβ
Segmentation fault - Core dumped
alexandros.deb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrisk » 25 Μαρ 2009, 13:25

Εικόνα Ubuntu Greece - Win Greece

Εικόνα Ubuntu Worldwide - Win Worldwide

Εικόνα Linux Greece - Win Greece

Εικόνα Linux WorldWide - Win WorldWide

Με μια απλή αναζήτηση στο trends.google.com (Για την Ελλάδα), και συγκριτική γραφική αναπαράσταση μπορούμε να δούμε πως σιγά σιγά η αυτοκρατορία WinDows αρχίζει να υποχωρεί ενώ σημειώνετε μια αργά αναπτυσσόμενη άνοδο μικρής κλίμακας για Ubuntu. Οι αριθμού αναφέρονται σε "search terms" και "news references".

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια πτώση της αναζήτησης για λειτουργικό σύστημα και αυτό διότι έχει επέλθει το τέλος των λειτουργικών συστημάτων και του Desktop.
Ρίξε και μια ματιά έδω οπού το θέτω πιο αναλυτικά.
Dimitrisk.gr
It's not a problem -- it's a learning opportunity.
Άβαταρ μέλους
dimitrisk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 25 Μαρ 2009, 16:42

Τα πάντα ρέουν! :P Όσο η πειρατεία και τα σπασμένα πειρατικά του κάπταιν Τζίμυ οργιάζε στην Ελλάδα, το Λίνουξ παρέμεινε ένα λειτουργικό για λίγους κι εκλεκτούς, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα. ;) Τώρα που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις καθαρό πειρατικό του κάπταιν Τζίμυ κτλ. (όχι η MS κάνει κι έκανε πάντα ότι μπορούσε για να αποτρέψει το πειρατικό και την πειρατεία, αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.) , και που το Λίνουξ απέκτησε κι αυτό επιτέλους παράθυρα κι ένα περιβάλλον που μοιάζει κάπως σε MS περιβάλλον λειτουργικού ανεβαίνουν κι οι χρήστες του Λίνουξ.

Εάν, όταν αγόρασα σε μια παλιότερη αναβάθμιση τα ΧΡ, ενώ ο πωλητής επέμεινε να μου το βάλει πειρατικό, όπως και τα 95 και τα 98 και τσακονόμασταν κάμποση ώρα, εάν λοιπόν λέω τότε υπήρχε ένα εύχρηστο και ελεύθερο (πως λέμε τζάμπα;) λειτουργικό ανοικτού ή κλειστού κώδικα που να πληρούσε τις απαιτήσεις που θέτω εγώ σ' ένα λειτουργικό ή σε μία διανομή λειτουργικού, καλή ώρα σαν το Ουμπούντου σήμερα, θα το είχα βάλει με κλειστά τα μάτια. Αλλά εδώ δεν πήρα τα ΧΡ 64-μπιτ, γιατί ο ***** (αυτολογοκρισία) ο πωλητής δεν ήξερε να μου πει αν παιχνίδια που θέλουν DirectX θα παίζουν εξίσου καλά ... Αυτά τα λίγα για τους πωλητής και την πειρατεία και πως αυτή διαδόθηκε στην Ελλάδα.

Και μη μου πει κανένας για wine και vbox λύσεις, τουλάχιστον όχι μέχρι να λυθούν κάποια προβληματάκια (λακούβες τεράστιες μάλλον, λέγε με Σέκουρομ π.χ. *γκουχ* *γκουχ*). Πάντως, δοκιμάζοντας διάφορα έμαθα πολλά και εντυπωσιάστηκα πως γίνεται σε vbox τα παράθυρα της MS να τρέχουν καλύτερα απ' ότι σε κανονική εγκατάσταση, τουλάχιστον σε απλές εφαρμογές. Τα (Σ)Βίστα σερνόταν σε κανονική ntfs εγκατάσταση ακόμα και με 4 GB RAM. :shock: :o :lol: :geek: :ugeek: :mrgreen:

Το λινκ δεν δουλεύει, μάστορα. ή μάλλον δουλεύει αλλά εμφανίζει μια άδεια κατά τ' άλλα σελίδα.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alexandros.deb » 27 Μαρ 2009, 17:58

http://www.google.com/trends?q=ubuntu+8.10
Δοκίμασα τον όρο αναζήτησης "ubuntu 8.10" και η Ελλάδα είναι 4η! :D
Νόμος 43 της πληροφορικής: Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβ
Segmentation fault - Core dumped
alexandros.deb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 28 Μαρ 2009, 23:11

εγω απλα ανεφερα την προσωπικη μου εμειρια...ειπα οτι ειμαστε σκορπιοι και αρα μη υπολογισιμη δυναμη....
οχι οτι δεν εχει περαση το λινουξ....ελπιζω σε καλητερη οργανωση των επι μερους κοινοτητων υπο μια κοινη σκεπη με ενα κοινο σκοπο....σας χαιρετω! ;)
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 29 Μαρ 2009, 00:09

machinakias έγραψε:....ελπιζω σε καλητερη οργανωση των επι μερους κοινοτητων υπο μια κοινη σκεπη με ενα κοινο σκοπο....σας χαιρετω! ;)

χμμμ, παλιά θα συμφωνούσα, πλέον όχι
η πολυφωνία είναι η ουσία του ΕΛΛΑΚ και η κοινή σκεπή συχνά τείνει να ρέπει προς το καπέλωμα, από την άλλη ο κοινός σκοπός υπάρχει ανεξαρτήτως σκέπης, και όποτε μια ομάδα ανακοινώνει μια ενέργεια συμμετέχουν σχεδόν πάντα και άτομα από άλλες ομάδες, άλλωστε πολλοί ανήκουν σε περισσότερες ομάδες συγχρόνως

ΥΓ: μην γίνει flame παρακαλώ, ο καθένας έχει δικαίωμα στην δική του άποψη
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 30 Μαρ 2009, 22:22

Γεια σου κοντογειτονα! Συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου...απλα σκεφτομαι μηπως η κοινη δραση βοηθουσε περισσοτερο...

προς θεου,αν καποιος (πχ εταιριες) επιχειρησει να μας βαλει σε πολυ στενη φορμα,θα φαει σουταρισμα.... απο ολη την κοινοτητα! :D

τωρα,περιπτωση flame απο μενα δεν υπαρχει! αποψεις ανταλλασουμε,οχι υβρεις,κλωτσιες και μπουνιες!!!! ! ;)

αντε,σας χαιρετω! καλο βραδυ....

ΥΓ. Η τουρτιτσα στο πλαι πολυ με συγκινησε βρε παιδια....βλεπετε ειναι και τα γενεθλια μου σημερα!

Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Μαρ 2009, 22:27

machinakias έγραψε:Γεια σου κοντογειτονα! Συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου...απλα σκεφτομαι μηπως η κοινη δραση βοηθουσε περισσοτερο...

προς θεου,αν καποιος (πχ εταιριες) επιχειρησει να μας βαλει σε πολυ στενη φορμα,θα φαει σουταρισμα.... απο ολη την κοινοτητα! :D

τωρα,περιπτωση flame απο μενα δεν υπαρχει! αποψεις ανταλλασουμε,οχι υβρεις,κλωτσιες και μπουνιες!!!! ! ;)

αντε,σας χαιρετω! καλο βραδυ....

ΥΓ. Η τουρτιτσα στο πλαι πολυ με συγκινησε βρε παιδια....βλεπετε ειναι και τα γενεθλια μου σημερα!

Off topic:
Χρόνια πολλά φίλε , τούρτα θα φάμε :D
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 30 Μαρ 2009, 23:30

linuxman έγραψε:
Off topic:
Χρόνια πολλά φίλε , τούρτα θα φάμε :D

Spoiler: show
Off topic:
Όλο τούρτες τρώμε τελευταία :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων