καλησπερα...ειπα ετσι να πω δυο λεξεις γενικες,χωρις να θελω να θιξω προσωπα,καταστασεις η' πραγματα...
Απλα σκεφτομαι οτι ειμαστε αρκετοι χρηστες και φιλοι του open source αλλα ειμαστε (παρα τις οποιες προσπαθειες κατα καιρους...) ουσιαστικα σκορπιο χωριο....
Εχω κατα καιρους γνωρισει ατομα που πραγματικα λατρυουν το λινουξ κι ολη την ιδεα του open source,αλλα ειναι ενας εδω κι αλλος εκει....Το αποτελεσμα; δεν μπορουμε να "χτυπησουμε" την αγορα η' τους χρηστες με ενα αξιοπρεπη τροπο....
Συμμετειχα περισυ στο software freedom day ως μελος του hellug,με περρισο παθος,αλλα παλι κατι ελειπε που θα κανει τον καθενα να σταθει και να ακουσει η' να δει τι επιτελους ειναι αυτο το λινουξ....
Ευελπιστω οτι οι επιμερους κοινοτητες θα μαζευτουν υπο μια κοινη σκεπη και επιτελους θα προβαλουμε ενα οργανωμενο προσωπο στην ελληνικη κοινωνια....
Μονο ετσι μπορει να μας παρουν στα σοβαρα...οταν δειξουμε οτι δεν ειμαστε 5 νοματαιοι κουζουλοι με κατι αλλοκοτο,αλλα μια σφιχτη ομαδα που διεκδικει στα ισια ενα διαφορετικο τροπο σκεψης....
Για μενα αυτο ειναι το λινουξ..ενας διαφορετικος τροπος σκεψης....
Δεν αμφιβαλω για τις καλες προθεσεις ορισμενων συλλογων....(ονοματα δεν θα αναφερω....)...αλλα με ποναει οταν πχ εγω κι αλλοι δεκα τρεχουμε απο το πρωι ενος σαββατου για να δειξουμε οτι υπαρχουμε κι αλλοι να ειναι στο ζεστο τους κρεβατακι...αν και οτι τραβαει το κορμι, η κεφαλη τα φταιει....
Ισως μας χρειαζεται μια ηγετικη μορφη που θα μαζεψει επιτελους ολο τον κοσμο υπο μια κοινη δομη και ολοι μαζι να δωσουμε την μαχη μας για να κερδισουμε αυτο που λαχταραμε....
Ως εκεινη την ημερα,εγω θα ονειροπολω......
Φιλικα,machinakias