Συντονιστής: konnn
Mokou έγραψε:Όσο για το φόρουμ μας ,μπορεί να μην υπάρχει leader αλλά υπάρχουν διαχειριστές και συντονιστές
καιilpara έγραψε:1. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Οι διαχειριστές (administrators) και συντονιστές (moderators) του φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu έχουν την αρμοδιότητα της διατήρησης του φόρουμ σε καλό λειτουργικό επίπεδο με εποικοδομητικό και θετικό κλίμα. Συγκεκριμένα:
* Οι συντονιστές μεριμνούν για την υποστήριξη των χρηστών ως προς τον τρόπο συμμετοχής και συμπεριφοράς εντός του φόρουμ, την ενθάρρυνση των μελών να συμμετέχουν & να προσφέρουν, την συμμόρφωση με τους κανόνες λειτουργίας και την διατήρηση του περιεχομένου (ενότητες & συζητήσεις) σε όσο το δυνατόν πιο χρηστικό επίπεδο.
* Οι διαχειριστές μεριμνούν για τεχνικά θέματα (πλατφόρμα υλοποίησης) που αφορούν την λειτουργία του φόρουμ. Επιπροσθέτως έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως συντονιστές. Αλλαγές που αφορούν θέματα λειτουργίας (π.χ. αλλαγές nickname, επίβλεψη μελών, κλπ) θα συζητούνται πρώτα στην ομάδα και αν είναι σοβαρό θέμα (π.χ. πιθανή διαγραφή μέλους) στην κοινότητα.
Η άποψη διαχειριστών και συντονιστών έχει ίση αξία και βαρύτητα και άπαντες οφείλουν να σέβονται τη γνώμη του καθένα και την πλειοψηφία.
ilpara έγραψε:...σημειώνεται αφενός ότι η άποψη όλων των μελών της κοινότητας, ανεξαρτήτως του ρόλου/καθηκόντων έκαστου, έχει ίση αξία και βαρύτητα...
linuxman έγραψε:@dimitrak η καλύτερη σκέψη που διάβασα .
Off topic:
Μπορεί να μην είμαστε νομική οντότητα άλλα μπορεί να έχουμε όλα αυτά που υπάρχουν σε ένα Σύλλογο , ΔΣ κτλ. και απλά να κάνουμε ότι κάνει ένας Σύλλογος με τα βήματα που πρέπει να κάνει προώθηση αυτό που μας ενώνει το ΕΛΛΑΚ / GNU /Linux .
Ξαναερχόμαστε στο Άτυπο Συμβούλιο .![]()
@Mokou άναψες φωτιές τώρα ξέρεις , ίσος και για καλό .
Αν δεν είναι ξεκάθαρο από τους κανόνες λειτουργίας πρέπει να το συζητάμε και να αποφασίζουμε δημοκρατικά. Αν είναι κάτι επείγον (π.χ. κάποιος σπαμάρει ασύστολα) παίρνω προσωρινά μέτρα και το συζητάμε μετά.Mokou έγραψε:Όταν προκύπτει ένα θέμα που εσύ πιστεύεις ότι δεν είναι σωστό (ηθικά,...) τι κάνεις,ρωτάς και πράττεις ή απλως πράττεις?
αναφέρεται εδώ viewtopic.php?f=2&t=4385 και εδώ viewtopic.php?f=2&t=4410linuxman έγραψε:Ξαναερχόμαστε στο Άτυπο Συμβούλιο