Μην ενεργοποιήτε το A / C μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο!

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Μην ενεργοποιήτε το A / C μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο!

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 19 Ιούλ 2009, 11:16

Ανοίξτε τα παράθυρα όταν μπειτε στο αυτοκίνητό σας και να μην ενεργοποιήσετε τον κλιματισμού αμέσως.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν, το ταμπλό του αυτοκινήτου, τα καθίσματα, ο αέρας δρόσισης εκπέμπει Βενζόλιο, μια τοξίνη που προκαλεί τον Καρκίνο (καρκινογόνο - δώσε σημασία στη μυρωδιά του ζεστού πλαστικού μυρωδιά του αυτοκινήτου σας). Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, είναι δηλητηριώδες για τα οστά σας, προκαλεί αναιμία και μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια. Η παρατεταμένη έκθεση προκαλεί λευχαιμία, αυξάνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου μπορεί επίσης να προκαλέσει αποβολή σε εγκύους. Το βενζόλιο είναι μια τοξίνη που επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, και είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σας να απομακρύνει αυτό το τοξικό υλικό.

Αποδεκτό επίπεδο βενζολίου σε εσωτερικούς χώρους είναι 50 mg ανά τετραγωνικό πόδι (929 cm²).

Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο σε κλειστό χώρο με τα παράθυρα κλειστά θα περιέχει 400-800 mg του Βενζόλιο. Αν είναι σταθμευμένο στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασία πάνω από 16° C, το επίπεδο βενζολίου ανεβαίνει στα 2000-4000 mg, 40 φορές περισσότερο απο το αποδεκτό επίπεδο ... και τα άτομα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπόφευκτα θα εισπνεύσουν υπερβολική ποσότητα των τοξινών.

Πριν μπείτε στο αυτοκίνητο, συνιστάται να ανοίξετε τις πόρτες και τα παράθυρα για να δοθεί χρόνος στον εσωτερικό αέρα να βγει.

ΕΠΙΣΗΣ:
Μια χρήσιμη πληροφορία είναι για το a/c του σπιτιού. Οι μικροβιολόγοι/ανοσολογοι καθηγητές/τριες μου στη σχολή είπαν στο μάθημα ότι πριν την 1η χρήση κάθε καλοκαίρι πρέπει να ενεργοποιούμε στο ζεστό το a/c για μια ωρίτσα (με ανοικτά παράθυρα εννοείται) για να καταστρέψει ότι μικρόβια έχουν συσσωρευτεί.
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Μην ενεργοποιήτε το A / C μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο!

Δημοσίευσηαπό c7p » 19 Ιούλ 2009, 12:36

:thumbup: :thumbup: :clap: :clap:
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 19 Ιούλ 2009, 12:59

Πλέον χρησιμοποιώ σπάνια και το a/c στο αυτοκίνητο. Εδώ και χρόνια το έχω πετάξει και από το σπίτι. Η ζεστη είναι κάτι που δεν με ενοχλεί καθόλου.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsianos1 » 19 Ιούλ 2009, 14:42

μετά απο 5 λεπτά το ανοίγω εγώ. :clap: diamond_gr
Άβαταρ μέλους
tsianos1
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 20 Ιούλ 2009, 11:13

Πράγματι το Βενζολιο σαν κυκλικός (αρωματικός) υδρογονάνθρακας είναι άκρως καρκινογόνος. Πάντως οι ποσότητες αυτές είναι μηδαμηνές & αμελητέες μπροστά σε αυτές που ρουφάνε οι καπνιστές κάθε μέρα μόνο από το κάπνισμα. :thumbdown:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 20 Ιούλ 2009, 11:58

Πολυ χρησημη πληροφορεια δεν το ηξερα αυτο.... :thumbup:
Off topic:
Εγω παντως το εχω ξηλωσει το Α/C γιατι......μονο κακο μου εκανε στο car μου, :thumbdown:
για αυτα που θελω να κανει.... :silent:
οποτε δεν κυνδινευω,απο αυτο τουλαχιστον!! :P :lol: :lol:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 20 Ιούλ 2009, 12:55

diamond_gr έγραψε:Η παρατεταμένη έκθεση
[...]
Αποδεκτό επίπεδο βενζολίου σε εσωτερικούς χώρους είναι 50 mg ανά τετραγωνικό πόδι (929 cm²).

Ωραίο το αποδεκτό επίπεδο, αλλά δε λες πόσο ακριβώς εκπέμπει όταν ο αλλος κάτσει στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. Η υποψία μου είναι πως η ποσότητα είναι λιγότερη από την ποσότητα καυσαερίων που αναπνέεις σε μια πόλη. :)
Επίσης, τα μοντέρνα κλιματικά αυτοκινήτων έχουν επιλογή για «ανακύκλωση» του αέρα που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και νομίζω αντικαθιστά τον αέρα που ήδη βρίσκεται με αφαιρώντας τον προς την ατμόσφαιρα.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 20 Ιούλ 2009, 19:45

κάτι ποιο σημαντικό είναι να αλλάζετε το φίλτρο του κλιματιστικού του αυτοκινήτου που βρίσκεται μπροστά κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες, κάθε δύο τρία χρόνια, θα το δείτε να είναι κατάμαυρο από τα καυσαέρια. Προσωπικά μέσα στη πόλη βάζω το κλιματιστικό ώστε να μην παίρνει αέρα από έξω (δηλαδή τα καυσαέρια).
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alekoman » 21 Ιούλ 2009, 12:37

stavrosLinux έγραψε:κάτι ποιο σημαντικό είναι να αλλάζετε το φίλτρο του κλιματιστικού του αυτοκινήτου που βρίσκεται μπροστά κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες, κάθε δύο τρία χρόνια, θα το δείτε να είναι κατάμαυρο από τα καυσαέρια. Προσωπικά μέσα στη πόλη βάζω το κλιματιστικό ώστε να μην παίρνει αέρα από έξω (δηλαδή τα καυσαέρια).

Αυτό είναι πολυ σημαντικό.... Αλλά όχι κάθε 2-3 χρόνια, είναι πολύ! Αν το αφήσεις 3 χρόνια δε θα περνάει αέρας.
Εξάλλου δεν έχει πάνω από 10 ευρώ... Λίγο κόστος για αλλαγή κάθε 9 μήνες με ένα χρόνο το πολύ, από τη στιγμή που πρόκειται και για την υγεία μας! :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Alekoman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 21 Ιούλ 2009, 15:41

Πολύ καλό post φίλε μου!

Εγώ άνοιγα τα παραθυρα για κανα 5λεπτο και μετα άνοιγα air condition, αλλά και πάλι άφηνα τα παράθυρα λίγο ανοιχτά για να μπαίνει καθαρός αέρας! :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων