Πήγα με έναν φίλο μου μαζί με ένα γρουπ εδώ από το Κιλκίς στην Ζάκυνθο. Επειδή πήγαμε με το γρουπ τα εισιτήρια δεν ήταν πολύ ακριβά, αλλά για όσους μένουν στην Μακεδονία θα ταλαιπωρηθούν από την απόσταση του ταξιδιού (αν πάνε με λεωφορείο μέχρι την Πελοπόννησο). Όσο ήμουν στην Ζάκυνθο δεν μπήκα καθόλου στο διαδίκτυο, χαλάρωνα. Wifi είχε αν θυμάμαι καλά στο Τσιλιβί εκεί στο μαγαζάκι που έχει αναψυκτικά κτλ. μπροστά από την παραλία. Δεν είδα πολλά Internet cafe εκεί όμως, μόνο ένα είδα E-Global... αλλά εντάξει σίγουρα μπορεί να έχει και άλλα (δεν έψαξα κιόλας). Το νησί είναι όμορφο, εμένα μου άρεσε αρκετά... δηλαδή δεν θα είχα πρόβλημα να ξανά πάω. Τα κτήρια έχουν ωραίο σχεδιασμό, ίσως να είναι Ιταλικού τύπου... νομίζω. Οι παραλίες είναι μια χαρά, σε όσες πήγα μου έκανε εντύπωση ότι μπροστά μπροστά μόλις μπεις στην θάλασσα είχε πέτρες... και στο βάθος δεν είχε πέτρες και ήταν ρηχά. Αφού πήγαινα όλο και πιο βαθιά για να δω σε ποιο σημείο δεν θα πατάω και δεν είμαι πολύ ψηλός.

Κάτι άλλο... εκεί προφανώς επειδή τα μαγαζιά τους δουλεύουν μόνο τα καλοκαίρια σχεδόν, όταν περνάς έξω από τα ταβέρνες μόνο που δεν σε πιάνουν από τα μανίκια για να σε βάλουν μέσα στις ταβέρνες τους ή στο κατάστημα τους. Χμ.. α... εκεί το χταπόδι το τρώνε για ορεκτικό, ενώ εγώ έχω μάθει να το τρώω σαν ολόκληρη κανονική μερίδα. Δηλαδή αν τους πείτε να σας φέρουν χταπόδι θα σας το φέρουν μισή σταλιά, ίσως επειδή αυτοί έχουν την θάλασσα δίπλα και βαρέθηκαν να τρώνε χταπόδι. Πήγα και στον Λαγανά... εκεί είδα τις όμορφες γυναίκες μαζεμένες στην ζωή μου, έπαθα πλάκα. Κοιτούσα από την μια μεριά και έβλεπα τις Αγγλίδες, μπροστά μου είχε κάτι Ιταλίδες, στα δεξιά είχε κάτι κοπέλες από Σκανδιναβία. Αλλά δεν είναι ότι ήταν πολλά άτομα από διαφορετικές χώρες, ήταν και πανέμορφες. Εκεί στον Λαγανά είδα και μεγάλες χελώνες. 5 μέρες έκατσα εκεί... μια χαρά πέρασα, μου άρεσε και δεν είδα προβλήματα. Στο οικονομικό κομμάτι πιστεύω είναι όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, βέβαια δεν πήγα σε όλες τις ταβέρνες, καταστήματα κτλ. για να πω με ακρίβεια. Α... τι θυμήθηκα, θέλαμε φαρμακείο και ήταν βράδυ.. βρήκαμε αυτό που διανυκτέρευε... χτυπούσαμε την πόρτα κτλ. αλλά τίποτα... δεν άνοιγαν. Πάλι καλά που δεν ήταν τίποτα σοβαρό.