Εξάρτηση ψυχική και επαγγελματική

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Εξάρτηση ψυχική και επαγγελματική

Δημοσίευσηαπό themhz » 12 Οκτ 2009, 18:08

Είναι πραγματικά εκπληκτικό που βρίσκω τόσο κόσμο σε αυτήν την κοινότητα την Ελληνική .
Η επανάσταση αρχίζει να παίρνει διαστάσεις.

Φανατικός των windows , και μάλιστα ενισχύθηκε η τάση μου αυτή όταν έβαλα το πρώτο μου suse, το οποίο όταν το εγκατέστησα και μπήκα στο περιβάλλον εργασίας , ένιωσα πολύ άβολα.
Μετά δοκίμασα το redhat, τα ίδια.
Δεν ξανά άλλαξα λειτουργικό από τότε , παρέμεινα σταθερός με τα windows.
Κάποια μέρα έπεσε στα χέρια μου το mandrake , το οποίο ήταν αρκετά καλό και λειτουργικό.
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά τότε υπήρχε και το open office.
Εγκατέστησα και eclipse για να δω και την java στην jsp έκδοση.

Και σκέπτομαι για μια στιγμή «γιατί να μην αλλάξω λειτουργικό και να παίζω με mandrake»
Η απάντηση ήρθε αργότερα όταν διαπίστωσα πως είμαι δεμένος χειροπόδαρα.
Όλη μου η γνώση είναι βασισμένη πάνω στα προϊόντα της Microsoft.
Δηλαδή ουσιαστικά , αν η Microsoft κλείσει κάποια μέρα, και ο bill τα μαζέψει , ότι γνώσεις έχω πάνω στο visual studio στον sql server δεν θα έχει ισχύ πια.
Δηλαδή είμαι ένας developer που ουσιαστικά εξαρτάμε από τα φρύδια τις Microsoft.
Και φαίνετε, μόλις αρχίζω να μαθαίνω κάτι τρέχει η Microsoft αγοράζω και διαβάζω εγώ για να την προφτάσω, και να πω πως κάνει κάτι σημαντικό τεχνολογικά? Κλεμμένα είναι από άλλες εταιρίες .
Μόλις λοιπών συνειδητοποιώ την σημαντικότητα τις κατάστασης, αρχίζω να κάνω simulate στο κεφάλι μου εμένα με την οικογένεια μου να ζούμε από αυτό που κάνω, και ξαφνικά το open source τρώει την Microsoft και εγώ μένω χωρίς δουλειά.

Εκεί λοιπόν , σκέφτηκα πως θα ήταν συνετό να δώσω μια ευκαιρία στον εαυτό μου να εργαστώ πάνω σε άλλες γλώσσες όπως είναι η php η javascript και η java και η jsp. Mysql oracle κλπ.

Και το έκανα.
Παρόλα αυτά συνέχιζα να εργάζομαι με τα windows και κρυφά έπαιζα με την php, mysql.

Μόλις προχτές έβαλα Ubuntu me gnome περιβάλλον.
Είμαι κατά ενθουσιασμένος.
Όλα δουλεύουνε ρολόι πλην της κάρτας ήχου που το έλυσα το πρόβλημα με μία μικρή ψακτική στο Altavista και στο Google.

Σκέπτομαι λοιπόν να πάω στο pc της μάνας μου και να εγκαταστήσω ubuntu
Και το έκανα.
Η μάνα μου αφενός δεν έχει καταλάβει καμία διαφορά.
Και με παίρνει σήμερα να μου πει « θέμη το pc είναι πολύ γρήγορο και έχουν αλλάξει κάποια πράγματα από την τελευταία φορά που έκατσες, σε ευχαριστώ που το έφτιαξες ».
Πραγματικά έμεινα άφωνος.
Πως μπόρεσε η μάνα μου και άλλαξε περιβάλλον και εγώ δεν μπορούσα?
Είναι θέμα εξάρτησης. Εξάρτηση ψυχική και επαγγελματική?.
Η μάνα μου όταν αγόρασε το pc της , δεν την ρωτήσανε αν ήθελε windows η Linux στο pc της, παρά την βάλανε και πλήρωσε κάτι που δεν γνώριζε .
Δηλαδή το κέρδος το επιπλέων του πολίτη ως αναφορά το λειτουργικό ήταν η άγνοια της.

Και τι ήθελε? Να στέλνει κανένα mail να μπαίνει στο face book να ψάχνει 2 πράματα στο internet και να γράφει στο word.

Τώρα εξετάζω την πιθανότητα να αλλάξω το περιβάλλον μου. Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία μόλις στήσω το laptop δίπλα στο pc . Linux Vs Windows κατηγορία web developer.
MotherBoard: P6T Asus
CPU: Intel i7 920@2.67GHZx8
GPU: PCI Express N-MSI 260 GTX
RAM: Corsair XMS 6GB 1333 MHZ DDR3
HDD: WD 500GB SATA
themhz
babeTUX
babeTUX

IRC: themhz
Εκτύπωση

Re: Εξάρτηση ψυχική και επαγγελματική

Δημοσίευσηαπό ftso » 12 Οκτ 2009, 18:46

themhz έγραψε:Δηλαδή ουσιαστικά , αν η Microsoft κλείσει κάποια μέρα, και ο bill τα μαζέψει , ότι γνώσεις έχω πάνω στο visual studio στον sql server δεν θα έχει ισχύ πια.

Αυτό δεν είναι απαραίτητο...
Αν κάτι πάψει να πουλάει επειδή δεν το συμπαθεί ο κόσμος (βλέπε εκδόσεις .NET μετά την 2) τότε δεν νομίζω να το έχει για πολύ να το πετάξει στα σκουπίδια και να λανσάρει κάτι νέο.
Βέβαια μια υπόθεση κάνω με βάση το δείγμα που έχει δώσει μέχρι τώρα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 12 Οκτ 2009, 19:30

themhz έγραψε:Σκέπτομαι λοιπόν να πάω στο pc της μάνας μου και να εγκαταστήσω ubuntu
Και το έκανα.
Η μάνα μου αφενός δεν έχει καταλάβει καμία διαφορά.

Απόφθεγμα η θέσφατο.
Όσο λιγότερο ψαγμένος είναι κανείς σχετικά με τη χρήση των υπολογιστών, τόσο ευκολότερα και αβίαστα περνάει σε πλήρεις και χρηστικές εκδόσεις του linux όπως το ubuntu. Αυτοί που είναι εξοικιωμένοι με τα διάφορα μικροτερτίπια των windows δυσκολεύονται και το αποφασίζουν πιο δύσκολα.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Οκτ 2009, 00:51

Πολύ ωραία δημοσίευση! :thumbup:

Κάτι τέτοια θέλουμε να βάλουμε και στην πρώτη σελίδα του www.ubuntu-gr.org, ως μέρος των ανακοινώσεων...
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων