ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ UBUNTU TECHNICAL SUPPORT TEAM

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ UBUNTU TECHNICAL SUPPORT TEAM

Δημοσίευσηαπό SAROUMAN » 15 Οκτ 2009, 00:06

Παιδιά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα αλλά θεωρώ οτι θα ήταν μια καλή ιδέα να δημιουργήθεί απο τους ειδικούς του site μια τέτοια ομαδα ανάλογα με τον γεωγραφικό προσδιορισμό πχ. Αθήνα -Θεσσαλονίκη με σκοπό να βοηθήσουν νέα μέλη της Ubuntu και τους αρχάριους του linux (όπως εγώ..) κατ'οικον... Η ιδέα είναι λίγο τραβηγμένοι αλλά όχι ανέφικτη... Φαντάστείτε οτι αν ενας εμπειρος ερθει σε επαφή με έναν αρχάριο στον χώρο του θα λυθούν σχεδόν το 70-80% των αποριών μας... Ο καφές κερασμένος εννοείται... :D και άλλωστε θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την κοινότητα αγοράζοντας καποια μικροπροιοντα όπως στηλούς μπρελόκ που όλοι μας θα ήθελαν... Ξέρω οτι ένα μεγάλο μέρος των αποριων λύνεται μέσω του site αλλά φανταστείτε οτι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ανταποδοτικά κάποιος που θα έρθει να μου μάθει καποια πράγματα θα με κάνει σίγουρα να μάθω και να αγαπήσω πιο γρήγορα τον κόσμο του Ubuntu έτσι και εγώ εκτιμώντας την προσφορά θα προσπάθήσω στο βαθμό που μπορώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου σε κάποιον άλλο και έτσι τελικά δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση να κάνουμε γνωστή την κοινοτητα στο ευρύ κοινό...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Βασικα C/visual basic/java/z80┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 64bit σε desktp
Προδιαγραφές ⇛ AMD PHENOM II 810 X4 2.6│ 8GB │2XSAPHIRE ATI 4800 IGHz│70GB HDD WESTERN DIGITAL PARTITION FOR UBUNTU│
SAROUMAN
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ UBUNTU TECHNICAL SUPPORT TEAM

Δημοσίευσηαπό GeorgeVita » 15 Οκτ 2009, 09:57

Γειά σας,
για να είμαι εντός θέματος, ρώτησα και παραθέτω την γνώμη "ειδικού" στο Open Source:

έγραψε:Πολύ ωραία ιδέα η "Ubuntu Technical Support Team", πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με Ubuntu/Linux το κάνουν ερασιτεχνικά/εθελοντικά. θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα με παράλληλο σεβασμό στο χρόνο αυτών που προσφέρουν με την εξής παραλλαγή: Οι κατά τόπους υποστηρικτές να ορίσουν τόπο και χρόνο (π.χ. μία φορά την εβδομάδα) ώστε όσοι έχουν προβλήματα να πηγαίνουν με τους υπολογιστές τους για τεχνική υποστήριξη. Εναλλακτικά παραδείγματα τέτοιας υποστήριξης είναι τα "Installfest" που γίνονται σε εκδηλώσεις όπως στο Athens Digital Week.

Φιλικά,
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
GeorgeVita
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 15 Οκτ 2009, 11:41

Αυτό που πιστεύω ότι θα θέλαμε όλοι είναι να έχουμε μέλη που να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παροχή υποστήριξης κατ'οίκον.
Δηλαδή, να υπάρξουν άτομα του χώρου που θα επιλέξουν να παρέχουν την υπηρεσία της υποστήριξης χρηστών Linux.

Από την πλευρά του φόρουμ δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να πιστοποιήσουμε μέλη για την ποιότητα της εργασίας τους.
Ο τελικός πελάτης πρέπει να διαπιστώσει ο ίδιος για την καταλληλότητα του συνεργάτη.

Για τα άτομα που έχουν το ενδιαφέρον να βοηθήσουν επαγγελματικά με την παροχή υποστήριξης ΕΛ/ΛΑΚ θα ήθελα να προτείνω
1. Είναι σημαντικό να αποκτήσετε φήμη (καλή φήμη), και ένας τρόπος είναι μέσω της βοήθειας στο φόρουμ.
2. Η κοινότητα Ubuntu-gr δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει μέλη που θα παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες, οπότε είναι σημαντικό να εξηγείτε ότι δεν αντιπροσωπεύετε το Ubuntu-gr αλλά είστε ανεξάρτητος ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορείτε να υποδείξετε το προφίλ σας στο forum.ubuntu-gr.org όπου οι πιθανοί πελάτες μπορούν να δουν τι έχετε απαντήσει σε ερωτήματα στο φόρουμ.
3. Υπάρχει το ζήτημα της ποιότητας της εργασίας, όπως για παράδειγμα οι επιλογές κατά την υποστήριξη (έκδοση, πακέτα, πρόσθετα, κτλ). Θέλει αρκετή συμμετοχή στο φόρουμ και στις άλλες υπηρεσίες της κοινότητας Ubuntu-gr για βελτίωση της ποιότητας.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 15 Οκτ 2009, 11:44

Εγω παντως οταν λεω σε καποιον για το ubuntu, απο την στιγμη που τον καταφερνω να τα χρησιμοποιησει τοτε του παρεχω κ τεχνικη υποστηριξη... :D
Οσο μπορω δηλαδη...Κ βεβαια του λεω οτι σε περιπτωση που τα βρει δυσκολα το forum μας ειναι παντα στην διαθεση του!!!

Αυτο προς το παρον νομιζω οτι ειναι εφικτο απο ολους μας...Για παραπανω λεπτομεριες θα μπορουσε ισως στο forum να υπαρχει σε καποιο σημειο στο οποιο να υπαρχει μια λιστα με τα ονοματα, τοποθεσια, τροπο επικοινωνιας οσων θελουν να βοηθησουν...
Φυσικα ομως αυτο δεν μπορει να ειναι free...

Οπως κ να εχει εγω συμφωνω με το ολο consert...!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 15 Οκτ 2009, 13:25

Η λύση είναι να δραστηριοποιηθούν οι χρήστες στα τοπικά LUG, εκεί όπου μπορούν να βρουν βοήθεια και τεχνική υποστήριξη...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό SAROUMAN » 16 Οκτ 2009, 00:14

Παιδια δεν ειναι θέμα πιστοποίησης της εργασίας δεν θέλουμε κατι επίσημο... απλά πράγματα θέλουμε έναν πάνω απο ολα φίλο ο οποίος θα ερθει σπίτι μας γιατι δεν έχουμε και όλοι laptop θα μασ στήσει τα λινουξ θα μασ μάθει τρικ θα μασ μάθει καποια γενικά πράγματα ακόμα και να αντάλλαξουμε software υλικο που ολοι μασ έχουμε.. θα κεράσουμε καφέ και πολυ απλά μπορούμε να ενισχύσουμε την κοινότητα του UBu αγοράζοντασ μπιχλιμπίδια.. συμφωνώ με τον Alexanadros_ εμείσ θα προσπαθήσουμε να μάθουμε ένα πιο αρχάριο... και το πράγμα θα παει αλυσιδωτα... στην τελικη ασ πληρώσουμε κιολασ...το μονο επισημο που υπαρχει στο linux το red hat certification εκει έξω υπάρχουν χιλιάδεσ ατομα που ξέρουν απο λίνουξ και δεν εχουν πιστοποίηση... εμένα δεν με ενδιαφερει να ειναι επισημα απο το φορουμ η απο την ubuntu... απλά μπορει να "τελεσει υπο την αιγίδα"...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Βασικα C/visual basic/java/z80┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 64bit σε desktp
Προδιαγραφές ⇛ AMD PHENOM II 810 X4 2.6│ 8GB │2XSAPHIRE ATI 4800 IGHz│70GB HDD WESTERN DIGITAL PARTITION FOR UBUNTU│
SAROUMAN
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Οκτ 2009, 00:22

bullgr έγραψε:Η λύση είναι να δραστηριοποιηθούν οι χρήστες στα τοπικά LUG, εκεί όπου μπορούν να βρουν βοήθεια και τεχνική υποστήριξη...

Όντως αυτό θα ήταν ευθύνη των τοπικών LUG και όχι δική μας.
Δηλαδή η ιδέα του να πηγαίνω σε ξένα σπίτι ( έστω και καλεσμένος...) δεν μου ακούγεται και πολύ καλή.
Αλλά το να πηγαίνει το μέλος σε ένα τοπικό LUG και να βρίσκει κάποιον εκεί ... είναι μάλλον καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 16 Οκτ 2009, 00:26

SAROUMAN έγραψε:Παιδια δεν ειναι θέμα πιστοποίησης της εργασίας δεν θέλουμε κατι επίσημο... απλά πράγματα θέλουμε έναν πάνω απο ολα φίλο ο οποίος θα ερθει σπίτι μας γιατι δεν έχουμε και όλοι laptop θα μασ στήσει τα λινουξ θα μασ μάθει τρικ θα μασ μάθει καποια γενικά πράγματα ακόμα και να αντάλλαξουμε software υλικο που ολοι μασ έχουμε..

Πιο ευκολο και πιο απλο ειναι να δεις απο μονος σου τους οδηγους του forum - να κατσεις απο μονος σου να καταλαβεις τι ακριβως κανει το καθε τι (αυτο δεν ειναι να στο μαθει καποιος αλλα να κατσεις απο μονος σου και να ασχοληθεις)
Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
SAROUMAN έγραψε:στην τελικη ασ πληρώσουμε κιολασ...

Δεν ειναι θεμα χρηματτων, κανεις απο εδω δεν πληρονετε για την βοηθεια που προσφερει, οπως και δεν πληρωσε οταν βοηθηθηκε, και παει λεγοντας...
SAROUMAN έγραψε:το μονο επισημο που υπαρχει στο linux το red hat certification εκει έξω υπάρχουν χιλιάδεσ ατομα που ξέρουν απο λίνουξ και δεν εχουν πιστοποίηση... εμένα δεν με ενδιαφερει να ειναι επισημα απο το φορουμ η απο την ubuntu... απλά μπορει να "τελεσει υπο την αιγίδα"...

Δες εδω http://www.ubuntu.com/support/services
:thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 16 Οκτ 2009, 10:20

Επίσης να τονίσω ότι μερικοί έχουν μπερδέψει την έννοια του ΕΛΛΑΚ με την τεχνική βοήθεια... Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Το ΕΛΛΑΚ διατίθεται δωρεάν και ελεύθερο με βοήθημα την όποια τεκμηρίωση έχει... Από εκεί και πέρα εάν θέλουμε δωρεάν τεχνική υποστήριξη, εγγραφόμαστε σε λίστες και forum, καταθέτουμε το ερώτημά μας και ελπίζουμε κάποιος να μας δώσει τη λύση.

Το να δημιουργηθεί ένα support team και μάλιστα να πηγαίνει και στα σπίτια των χρηστών, δεν μπορεί να είναι δωρεάν!!! Πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Στην ουσία ζητάμε έναν τεχνικό τζάμπα να έρχεται στο σπίτι μας και να μας λύνει τα προβλήματα!!!

Αυτός ο φουκαράς δεν θα έχει έξοδα μετακίνησης; Δεν θα έχει προσωπικές ανάγκες; Δεν θα χάνει χρήματα από αλλού όταν θα τρέχει σαν τον "χαμάλη" από σπίτι σε σπίτι; Πως είναι δυνατόν να εργάζεται τζάμπα (γιατί στην ουσία για εργασία πρόκειται, ξεφεύγει από την έννοια του χόμπι); Εμείς δηλαδή εργαζόμαστε τζάμπα;

Το μοντέλο ΕΛΛΑΚ λέει "σου δίνουμε δωρεάν/ελεύθερο λογισμικό, αλλά εάν απαιτείς τεχνική υποστήριξη θα πρέπει να πληρώσεις"... Έτσι επιβιώνουν οι εταιρικές διανομές linux όπως redhat, suse, ubuntu...

Στην ουσία αυτό ζητάς... Τεχνική υποστήριξη με εταιρική συνέπεια... Αυτό δεν μπορεί να στο προσφέρει η κοινότητα... Και δεν πρόκειται να το βρεις πουθενά τζάμπα...

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πέραν της βοήθειας που λαμβάνεις στη λίστα και στο forum, να αναζητήσεις κάποιο LUG κοντά στην περιοχή σου... Εκεί θα βρίσκεις σίγουρα κάποιον κάθε φορά που θα χρειαστείς βοήθεια σε κάτι... Και εσύ με την σειρά σου θα προσφέρεις με κάποιον άλλο τρόπο στο LUG... Αυτή είναι και η έννοια των κοινοτήτων... Ο καθένας να βοηθά με τον τρόπο που μπορεί...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 20 Οκτ 2009, 17:24

αν μου επιτρεπετε παρεμβαση επι του θεματος....
αναφερθηκε η παρουσια των τοπικων LUG's και η συνεισφορα τους....

μιας λοιπον κι εγω ειμαι :
πρωτα απ'ολα αρχαριος στο λινουξ (μολις 6 μηνων....) αλλα γενικα "μαμουνι" και ψαχνω πολλα...για διαφορα σχετικα..

και καποιος που ξεκινησε μια ακομαπροσπαθεια να συνενωσει τους φιλους της Αθηνας και των γυρω περιοχων υπο μια κοινη στεγη - λεγε με αθηναικο συλλογο φιλων λινουξ - εχω να προτεινω την συμμετοχη οσων κατεχουν καποια πραγματα,
και οσων ενδιαφερονται να στηθει ενας κοινος χωρος για παρομοιους σκοπους....
οσοι ενδιαφερεστε...αφησατε σημειωμα....
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων