@sokoban4ever
Συμφωνώ, για το opengl μιλούσα κι εγώ. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτάσουμε τους drivers της ATI σε ένα καλό επίπεδο ως κοινότητα και αυτό μας στοιχίζει αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι η αδυναμία των διανομών να ρυθμίζουν αυτόματα την κάρτα σε περίπτωση αλλαγής της. Για παράδειγμα έχεις μια nvidia πάνω, κλείνεις τον υπολογιστή, την βγάζεις και κοτσάρεις μια Radeon. Ε μόλις ανοίξει ο υπολογιστής τί θα δεις; Γραμμή εντολών. Δεν είναι τπτ, σίγουρα. Πας στο /etc/X11.xorg.conf και του αλλάζεις τη γραμμή του driver. Αλλά ο απλός χρήστης δεν πρέπει να ασχοληθεί ποτέ με xorg.xonf εάν δεν θέλει, ειδικά μέσω γραμμής εντολών. Όλα αυτά τρομάζουν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που με βασανίζει χρόνια τώρα

Ακόμη, πρέπει να υπάρχει 3d acceleration με το που μπάινεις για πρώτη φορά στο σύστημά σου. Αυτό γενικά λειτουργεί με τις κάρτες της Intel και πολλές φορές και με τις ATI αλλά όχι με τις Nvidia, με την οποία είναι και πάλι εύκολο να ρυθμιστεί. Αλλά θα έπρεπε να λειτουργεί και με αυτές. Εδώ εναποθέτω τις ελπίδες μου στον nouveau driver που θα έχει 3D acceleration καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσω του Gallium3D.
Επίσης, η ανερχόμενη έκδοση του SDl αναμένεται να έχει μεγάλες αλλαγές. Και σ'αυτήν έχω εναποθέσει πολλές ελπίδες