Elemental - Ελληνικό light Ubuntu

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Elemental - Ελληνικό light Ubuntu

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 03 Νοέμ 2009, 23:55

Καλησπέρα! Δημιούργησα με την βοήθεια του RemasterSys ένα iso με το Ubuntu έτσι όπως το έχω τροποποιήσει για τον μαθουσάλα υπολογιστή μου ;) και μετά την προσθήκη κάποιον γραφικών από ένα φίλο, είπα να το μοιραστώ μαζί σας... Όσοι θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε από το http://www.boom-bap.gr/iso/boombuntu.iso

Για να το τρέξετε live, γράψτε στο username "boombuntu" (χωρίς τα εισαγωγικά) και το password αφήστε το κενό.

Να σας προειδοποιήσω ότι δεν λέει πολλά από desktop effects εφόσον δημιουργήθηκε για pc-παππού! Παρ' όλ' αυτά έχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να κάνει την δουλειά του καθημερινά, εύκολα και γρήγορα!

Όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες, απλά έχετε κατά νου ότι δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό, ασχολήθηκα καθαρά για προσωπική χρήση και τελικά το έκανα χόμπι, είμαι φουλ αρχάριος και πληγώνομαι εύκολα απ' την κακή κριτική! :P

Καλή διασκέδαση! :D
Τελευταία επεξεργασία από koulaxizis και 28 Δεκ 2009, 01:24, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: BoomBuntu

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Νοέμ 2009, 01:40

Να ξέρεις όμως ότι τα iso φτιαγμένα για συγκεκριμένους υπολογιστές μπορεί να μην παίζουν αυτόματα στους περισσότερους :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 04 Νοέμ 2009, 11:24

Apopas έγραψε:Να ξέρεις όμως ότι τα iso φτιαγμένα για συγκεκριμένους υπολογιστές μπορεί να μην παίζουν αυτόματα στους περισσότερους :)

Έχεις δίκιο αλλά όπου το δοκίμασα (σε 4 διαφορετικούς υπολογιστές φίλων), έπαιξε μια χαρά! :) Αν θες ρίξε του μια ματιά να μου πεις γνώμη!
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 06 Νοέμ 2009, 19:25

Προσπαθώ να ρίξω το μέγεθος της διανομής στο μισό (350mb)! Πείτε ιδέες...
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 06 Νοέμ 2009, 21:33

για να δουμε τι θα δουμε
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 07 Νοέμ 2009, 08:31

Δεν ξέρω τί έχεις βάλει στο .iso,θα σου πώ όμως τί έκανα εγω για να χωρεσει το Ubuntu στο netbook μου.
Aφαίρεσα τελείως το Open Office,αφού βρίσκω αρκετό τον συνδυασμό abiword+google docs.
Αφαίρεσα επίσης τα gnome-games (δε μ'αρεσουν) και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιώ (π.χ. Xsane,Brasero,transmission) μαζί με τις εξαρτήσεις τους.
Μια πιο ριζική λύση είναι να αφαιρέσεις τελείως το gnome και να το αντικαταστήσεις με κάτι μικρότερο και ελαφρύτερο.
Για μένα ο συνδυασμός fluxbox (window manager) + pcmanfm (file manager) + wicd (network manager) δουλεύει μια χαρά.
Δεν ξέρω πόσο χρηστικό θα είναι για σένα κάτι τέτοιο,όπως και να έχει όμως το linux προσφέρεται για πειραματισμούς,το μόνο όριο είναι η φαντασία σου. :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 14 Νοέμ 2009, 15:31

Λόγω παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων της Canonical (στο όνομα και στο λογότυπο), η διανομή μετονομάστηκε σε "Elemental", το λογότυπο αφαιρέθηκε, άλλαξε εντελώς η εμφάνιση και άλλαξε λίγο και ο προσανατολισμός...

Αν και η διανομή τρέχει ικανοποιητικά με 128mb ram, έχουν μπει κάποιες εφαρμογές που -ενώ θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με πιο ελαφριές και μικρές- τις θεωρώ απαραίτητες (επί του παρόντος τουλάχιστον) για να κάνει ο χρήστης πιο εύκολα και ποιοτικά την δουλειά του, με κόστος στην κατανάλωση μνήμης και στον χώρο στο δίσκο. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί και κάποια παιχνίδια.

Το όριο του μεγέθους έπεσε απ' τα 700mb που ήταν αρχικά στα 500mb (440mb η beta A) και θα προσπαθήσω σταδιακά να το ρίξω στα 350, ολοκληρώνοντας τις δοκιμές μου πάνω σε εναλλακτικές εφαρμογές για να αντικαταστήσω τις υπάρχουσες και με αφαίρεση κάποιων περιττών στοιχείων. Ήδη υπάρχουν κάποιες ιδέες από ανθρώπους που δοκίμασαν την πρώτη εκδοχή της διανομής (boombuntu) και έχω ήδη μπει στην διαδικασία της υλοποίησης.

Κατεβάστε και δοκιμάστε την διανομή απ' το http://www.boom-bap.gr/iso/elemental.iso και βοηθήστε με λέγοντας την γνώμη σας και τις προτάσεις σας να την κάνω καλύτερη.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
(κατά εντολή για εκκίνηση εφαρμογής - οι εφαρμογές μπορούν επίσης να ανοίξουν γράφοντας τα πρώτα γράμματα του ονόματος, πχ για gnome-app-install, ξεκινήστε να γράψετε την λέξη "προσθαφαίρεση" - χωρίς τα εισαγωγικά)

Ήχος & Βίντεο:
alsamixergui [κονσόλα ήχου]
asunder [μετατροπή cd ήχου σε mp3]
gnomebaker [εγγραφή cd / dvd]
gpodder [λήψη podcast & vidcast]
soundconverter [μετατροπή αρχείων ήχου από ένα φορμά σε άλλο]
totem [αναπαραγωγή ήχου & βίντεο]

Εργαλεία Γραφείου:
abiword [κειμενογράφος]
evince [προβολή αρχείων pdf]

Εικόνα:
gimp [επεξεργασία εικόνας]
mirage [προβολή εικόνων, λήψη στιγμιότυπων]

Βοηθήματα:
gcalctool [αριθμομηχανή]
gdebi [γραφική εγκατάσταση αρχείων deb]
lxtask [διαχείριση διεργασιών]
pcmanfm-find [αναζήτηση αρχείων & φακέλων]
xarchiver [διαχείριση συμπιεσμένων αρχείων]
xterm [τερματικό]

Διαδίκτυο:
emesene [ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων]
firefox [περιηγητής ιστοσελίδων]
thunderbird [αποστολή & λήψη email, ανάγνωση rss]
transmission [διαχείριση αρχείων torrent]

Εργαλεία Συστήματος:
gmount-iso [εικονικό drive]
gnome-app-install [προσθαφαίρεση εφαρμογών]
jockey-gtk [εύρεση οδηγών υλικού]
language-selector [γλωσσική υποστήριξη]
lxappearance [επιλογές εμφάνισης]
lxinput [ρυθμίσεις πληκτρολογίου & mouse]
lxde-logout [αποσύνδεση, επανεκκίνηση, τερματισμός]
lxde-screenlock [κλείδωμα συστήματος]
lxrandr [ρυθμίσεις οθόνης]
obconf [ρυθμίσεις διαχειριστή παραθύρων]
remastersys [δημιουργία backup]
synaptic [διαχειριστής πακέτων εφαρμογών]
xscreensaver [ρυθμίσεις προφύλαξης οθόνης]

Παιχνίδια:
gnometris [τέτρις]
same-gnome [ίδια gnome]
iagno [ιάγνος]
gnotski [κλότσκι]
mahjongg [ματζόνγκ]
blackjack [μπλάκτζακ]
gnomine [ναρκαλιευτής]
gnibbles [νίμπουλς]
glines [πέντε ή περισσότερα]
sol [πασιέντζα aisleriot]
freecell [πασιέντζα freecell]
gnobots2 [ρομπότ]
glchess [σκάκι]
gnome-sudoku [σουντόκου]
gtali [τάλι]
gnect [τέσσερα στη σειρά]
gnotravex [τετραβέξ]

Περισσότερες λεπτομέρειες (όπως το ακριβές όνομα προβολής αντί της εντολής για εκκίνηση της εφαρμογής) στον φάκελο /usr/share/applications

Οι εφαρμογές xterm, pcmanfm, obconf, lxde-logout και firefox ανοίγουν και με "δεξί κλικ" στην επιφάνεια εργασίας.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την μέχρι τώρα βοήθεια...
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 17 Νοέμ 2009, 14:30

Ok. για αρχή βγάλε όλα τα παιχνίδια. Το Gimp δεν χρειάζεται νομίζω. Επισης αντί του firefox βάλε το NetSurf η το SRWare Iron (κλόνος του chrome). Ισος άμα έχω χρόνο να το ρίξο μια ματιά γιατί εχο και εγώ κατι παπουδες pcs.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

Laptop ⇛ sony vaio VGN-FS215S ┃ openSUSE 11.3 (32bit) ┃ backtrack4

my blog

το κάψιμο είναι επιλογή! ...skoliX
Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

IRC: skoliX
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 27 Νοέμ 2009, 23:23

Καταρχήν συγχαρητήρια. Εξαιρετική δουλειά. Θα χαρώ να το δώ και στο distrowatch!!!
Πρώτα απ'όλα η εμπειρία από το boombuntu: Υπερταχύτατο!!!Το δοκίμασα σ'ένα Celeron 766MHz, με 256MB RAM και 32 MB κάρτα γραφικών (ως livecd, έτσι) και πετούσε!
Δεύτερον: Πολύ ωραίο το όνομα elemental. Υπάρχει βέβαια το υπο ανάπτυξη elementOS, αλλά δε νομίζω να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Άλλωστε υπάρχουν τόσες διανομές με παραπλήσια ονόματα.
Τρίτον:Θα μου επιτρέψεις κι εμένα προτάσεις για τα προγράμματα!;

Ήχος & Βίντεο:
alsamixergui
mplayer (για αναπαραγωγή όλων των πολυμέσων. Ίσως αν θες και κάποιο ελαφρύ πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, πχ audacious, quodlibet, xfmedia)
xfburn (Πανάλαφρο πρόγραμμα του xfce για εγγραφή δίσκων που έχει κάτι από k3b)

Γραφείο:
Abiword και Gnumeric (για ppt και pps υπάρχουν και τα online googledocs)
epdfview ή xpdf (πολύ πιο ελαφρυά από το evince)

Εικόνα: Mirage ή ίσως το gthumb (που κάνει και ένα είδος βασικής επεξεργασίας)

Διαδίκτυο
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ emesene χρησιμοποιώ, αλλά υποστηρίζει μόνο msn. Υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν gtalk, yahoo!messenger κλπ, οπότε θα πρότεινα pidgin.
firefox(Απαραίτητος!Δυστυχώς για τη μνήμη ή ευτυχώς γιατί είναι ο καλύτερος μακραν) αλλά αν θες βάλε και τον midori που είναι πανάλαφρος και έχει εξαιρετική λειτουργικότητα (για συστήματα με λιγη μνήμη)
Για e-mail claws. βέβαια αν θες να εντυπωσιάσεις: spicebird(αλλά με κόστος στη ram)
Transmission και gwget ή d4x (Για torrent και κατέβασμα από http ή ftp, αν και θα μπορούσες να τα παραλείψεις, ένεκα χώρου, αφού υπάρχουν επεκτάσεις στον firefox που τα αντικαθιστούν πλήρως)

Παιχνίδια: Απλά πιάνουν χώρο στο δισκάκι. Άσε να κατεβάσει καθένας ότι θέλει. Εξάλλου όσα αναφέρεις είναι στο πακέτο gnome-games!
Ή ως έλληνας θα μπορούσες να πρωτοτυπήσεις: βάλε μόνο το gnubg (τάβλι) :lol: (πλάκα κάνω).

Βοηθήματα και Εργαλεία συστήματος, συμφωνώ (εκτός του remastersys->πλεονασμός).
Αν θες βάλε και τα αποθετήρια του ubuntu-tweak και του medibuntu για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν κάτι επιπλέον.

Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά.
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 28 Νοέμ 2009, 01:57

Επίσης μπορείς να δεις κι αυτό: http://projects.gnome.org/agnubis
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων