windows or ubuntu

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

windows or ubuntu

Δημοσίευσηαπό costasem » 21 Ιαν 2010, 14:50

Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω λειτουργικό ubuntu και συνέχεια αναθεμάτιζα το λειτουργικό για λόγους ευχρηστίας και προγραμμάτων που δεν είναι όπως θέλω. Τελικά όμως τι συμβαίνει πραγματικά.????
Νομίζω τελικά ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας και συνήθειας.
Ευχρηστία : σίγουρα εάν χρησιμοποιείς ένα λειτουργικό για 20 χρόνια και είσαι system administrator σε προιόντα microsoft είναι δεδομένο ότι οτιδήποτε διαφορετικό θα σου φανεί δύσχρηστο.
Πoικιλία προγραμμάτων: ίσως τελικά να είναι ο μόνος συμβιβασμός αλλά με καλή θέληση και θετική διάθεση μπορείς να κάνεις το ίδιο καλά την δουλειά σου με αυτά των windows.
Δεν υπάρχει αντίστοιχο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο ubuntu ??? Την λύση ίσως μετά από πολύ προσπάθεια να την βρείς με το wine. (Εγώ ο άσχετος κατάφερα και τρέχει το Photoshop cs4 στο wine).

Σημείωστε ότι εάν κάνετε για μερικού μήνες απεξάρτηση από τα windows ίσως τελικά δεν ξαναεπιστρέψετε σε αυτά.
Μου αρέσει το Linux αν και με παιδεύει - Dell 1564 3GB Ram -Ubuntu 10.10
Άβαταρ μέλους
costasem
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: windows or ubuntu

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 21 Ιαν 2010, 15:12

costasem έγραψε:Σημείωστε ότι εάν κάνετε για μερικού μήνες απεξάρτηση από τα windows ίσως τελικά δεν ξαναεπιστρέψετε σε αυτά.

Εγω δεν ξαναεπιστρεφω στα windows για κανενα λογο!!!
Δεν εχουν να μου δωσουν τπτ περισσοτερο απ'οτι μου δινουν το linux...!!!
THINK LINUX BE FREE!!!

costasem έγραψε:Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω λειτουργικό ubuntu και συνέχεια αναθεμάτιζα το λειτουργικό για λόγους ευχρηστίας και προγραμμάτων που δεν είναι όπως θέλω. Τελικά όμως τι συμβαίνει πραγματικά.????
Νομίζω τελικά ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας και συνήθειας.
Ευχρηστία : σίγουρα εάν χρησιμοποιείς ένα λειτουργικό για 20 χρόνια και είσαι system administrator σε προιόντα microsoft είναι δεδομένο ότι οτιδήποτε διαφορετικό θα σου φανεί δύσχρηστο.
Πoικιλία προγραμμάτων: ίσως τελικά να είναι ο μόνος συμβιβασμός αλλά με καλή θέληση και θετική διάθεση μπορείς να κάνεις το ίδιο καλά την δουλειά σου με αυτά των windows.
Δεν υπάρχει αντίστοιχο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο ubuntu ??? Την λύση ίσως μετά από πολύ προσπάθεια να την βρείς με το wine. (Εγώ ο άσχετος κατάφερα και τρέχει το Photoshop cs4 στο wine).

Εγω αν ειχα ενα προγραμμα που δεν παιζει με ΤΠΤ στο linux τοτε...Θα εβαζα windows για να τρεχω το προγραμμα μου κ μετα σε ενα αλλο partition που βλεπουν κ τα 2 λειτουργικα θα αποθηκευα την δουλεια μου!!!

Off topic:
costasem έγραψε:με καλή θέληση και θετική διάθεση μπορείς να κάνεις το ίδιο καλά την δουλειά σου με αυτά των windows.

Ποση καλη διαθεση πια? :lol: :lol: :lol:
Να σου πω την αληθεια εγω τα δικα μου τα windows (xp) τα "θαυμαζω" γιατι τα εβαλα μονο κ μονο για να τρεχω ενα προγραμμα
(που οσο κ αν το εψαξα δεν ετρεχε στο linux ουτε μεσω wine)
κ δεν εχουν τπτ αλλο εκτος απο αυτο...Ουτε ιντερνετ μπαινω απο εκει ουτε τπτ...Με αποτελεσμα να λειτουργουν κανονικα!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasem » 21 Ιαν 2010, 15:34

Ποιό πρόγραμμα??
Μου αρέσει το Linux αν και με παιδεύει - Dell 1564 3GB Ram -Ubuntu 10.10
Άβαταρ μέλους
costasem
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 21 Ιαν 2010, 15:45

Εγώ δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία στη μετάβαση. Όλως περιέργως τα ίδια προγράμματα χρησιμοποιούσα και στα windows :mrgreen: (η μόνη αλλαγή ήταν από ashampoo burning studio σε k3b και από utorrent σε deluge).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό silvestros » 21 Ιαν 2010, 17:31

Εγω ημουν μονο με Linux 3 μηνες αλλα μετα παλι επεστρεψα στο dual boot. Βαρεθηκα να τρεχω τα XΡ σε virtual machine για να κανω την δουλεια μου.
Οπως και να'χει, οσον αφορα την μεταβαση, οπως ειπες, τα παντα ειναι θεμα συνηθειας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.10 σε Lenovo G550
Προδιαγραφές ⇛ Pentium Dual-Core T4300 2.10GHz │ 2 Gb RAM │ Intel GMA X4500M │ Broadcom BCM4312 802.11b/g │ 15.6" 1366x768
Άβαταρ μέλους
silvestros
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 21 Ιαν 2010, 17:47

εγω dual boot μονο και μονο επειδη ο αδερφος μου χρησιμοποιηει τα win αλλιως θα ειχα μονο ubuntu!
τα βρισκω πολυ καλυτερα!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 21 Ιαν 2010, 18:30

Ubuntu και ξερό ψωμί λέμε....

Τα παράθυρα τα βλέπω μόνο στο γραφείο (σε virtualbox) λόγω μερικών εφαρμογών που είναι πάνω σε αυτά και δεν έχω καταφέρει να τα περάσω στο wine.

Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.... στο γραφείο τα έγγραφα απλά ανοίγουν στο φτερό μέσω Openoffice spreadsheet και ξέρεις οτι κατεβάζεις email και είσαι στο internet με ασφάλεια... :bow:

Στο σπίτι πάλι με Ubuntu μπαίνω internet, βλέπω τις ταινίες μου, κάνω επεξεργασία εικόνες κτλ. ΠΑΝΤΑ με ασφάλεια και ταχύτητα!

Γιατί να πάω σε παράθυρα είπαμε? :crazy:

:thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 21 Ιαν 2010, 21:45

pc games μπορούν να περάσουν μέσω wine ή virtualbox?Ποιό είναι το καλύτερο και τί απόδοση θα είχε σε linux?
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 21 Ιαν 2010, 21:51

Mitsakos έγραψε:Γιατί να πάω σε παράθυρα είπαμε? :crazy:

Ξεχασιάρη για να πάρεις αέρα είπαμε αφού πάντα μπάζουν . :angel:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 22 Ιαν 2010, 00:08

εγω εβαλα dual boot προχθες για να κανω εργασια στο frontpage αλλιως δεν την δεχονταν ο καθηγητης (το υπογειο βασικα το λεει αυτο)

clepto έγραψε:εγω dual boot μονο και μονο επειδη ο αδερφος μου χρησιμοποιηει τα win αλλιως θα ειχα μονο ubuntu!
τα βρισκω πολυ καλυτερα!

μπα εγω clepto εγω τα διεγραψα μια και καλη οταν αρχισαν να τραβαν κολλήματα και θελανε format και απο τοτε το δουλευουν και τα δυο μου τα αδελφια χωρις κανενα προβλημα :D

Off topic:
μαλιστα μια φορα που ο μικρος εκανε εργασια στο writer του openoffice του ειπαν να την ξανακανει σε word γιατι δεν διαβαζε την κωδικοποιηση του writer το word (το αντιθετο ομως γινεται!) τους ειπε οτι τον δασκαλεψα:

-βαλε windows
-δεν θελω να πληρωσω για windows
-βαλτα σπασμενα
-δεν σκοπευω να κλεψω

τους αποστομωσε και τελικα την δεχτηκαν :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

Laptop ⇛ sony vaio VGN-FS215S ┃ openSUSE 11.3 (32bit) ┃ backtrack4

my blog

το κάψιμο είναι επιλογή! ...skoliX
Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

IRC: skoliX
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ