Το θέμα διασπάστηκε. Δεν χρειάζεται σε κάθε θέμα να λέμε αν μας αρέσει το unity ή όχι. Υπάρχουν θέματα που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό, για τον σχολιασμό του unity.
Συντονιστής: Geochr
Το θέμα διασπάστηκε. Δεν χρειάζεται σε κάθε θέμα να λέμε αν μας αρέσει το unity ή όχι. Υπάρχουν θέματα που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό, για τον σχολιασμό του unity.

VeRDe έγραψε:Καλησπέρα.
Είμαι νέο μέλος και ασχολούμαι κανά 6μηνο με τα (για κάποιους "το") linux. Μου αρέσει η όλη ιδέα και μου αρέσει γενικά η ιδέα του open source. Να μην ξεφεύγω από το θέμα, είχα τα 11.10 (Oneiric) και αποφάσισα να μην περιμένω και να βάλω τα final Beta στο PC μου, (αφού καιρό παρακολουθούσα τα Beta 1 από VMware στα Windows) με απευθείας upgrade όπως προτείνει και το site της canonical (press Alt+F2 and type in "update-manager -d").
Όλα πήγαν καλά (δεν είχα errors) αλλά μετά το reboot δεν μου αναγνώριζε τους drivers της Nvidia (έχω μια GTX 460) 295.33.
Ενώ έβρισκα την εφαρμογή nvidia X server settings, ούτε άνοιγε και ούτε εμφανιζόταν εγκατεστημένη στο synaptic. Όταν απ εγκαθιστούσα οτιδήποτε είχε να κάνει με nvidia στο synaptic όλα ήταν οκ. όταν ξανά δοκίμαζα να βάλω κάποιον driver της nvidia η οθόνη έτρεχε σε ανάλυση 800x600, οι ρυθμίσεις οθόνης εντόπιζαν....laptop και δεν έβρισκα λύση.
Ήμουν έτοιμος για clean install μέχρι που δοκίμασα μια εντολή που βρήκα τυχαία (αν θυμάμαι είναι αυτή sudo apt-get install ubuntu-desktop) και όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά τους αφού τρέχω τον driver της nvidia και όλα είναι οκ.
Δε ξέρω αν είναι feature της 12.04 αλλά τώρα η αριστερή μπάρα (unity) δεν κρύβεται αυτόματα. Αυτό συμβαίνει όταν τρέχω driver proprietary γραφικών. όταν δεν τρέχει με driver και δεν έχει 2D acceleration, αποκρύπτεται. Προσωπικά μου αρέσει έτσι να μην κρύβεται αλλά ξέρει κανείς αν είναι feature ή bug;;

VeRDe έγραψε: Δε ξέρω αν είναι feature της 12.04 αλλά τώρα η αριστερή μπάρα (unity) δεν κρύβεται αυτόματα. Αυτό συμβαίνει όταν τρέχω driver proprietary γραφικών. όταν δεν τρέχει με driver και δεν έχει 2D acceleration, αποκρύπτεται. Προσωπικά μου αρέσει έτσι να μην κρύβεται αλλά ξέρει κανείς αν είναι feature ή bug;;

VeRDe έγραψε:Την βρήκα την ρύθμιση και όντως υπάρχει. Δε θυμάμαι αν υπήρχε στο 11.10. Σωστά δουλεύει και μου αρέσει έτσι μόνιμα ανοιχτή.
VeRDe έγραψε:ασχολούμαι κανά 6μηνο με τα (για κάποιους "το") linux