Τι έγινε ρε παιδιά; Έπεσε σιωπή με το 10.10 στο φόρουμ; Αυτό είναι κάθε φορά το αγαπημένο μου τόπικ, αφού μου αρέσει να διαβάζω τα νέα από τα καλά παιδιά που δοκιμάζουν τις προ-εκδόσεις (οκ, είμαι από αυτούς που δεν αποπειρώνται κάτι τέτοιο) και θα ήθελα να το δω να ζωντανεύει.
Η δική μου συνεισφορά είναι νέα από κάποια άρθρα στο ίντερνετ:
α) Αν και κάποια στιγμή αναφερόταν δεξιά αριστερά μικρή πιθανότητα το btrfs να είναι όχι απλά επιλογή αλλά default file system στο 10.10,
τελικά η πλήρης υποστήριξη μετατίθεται για το 11.04. Για το btrfs έχω βρει αντικρουόμενα benchmarks, κάποια από αυτά πάντως το θέλουν ως και 4Χ ταχύτερο των ext
β) Το 10.10 διαθέτει
multitouch υποστήριξη, στο δρόμο για πλήρη λειτουργικότητα με τις δεκάδες ταμπλέτες που αναμένονται
γ) Το shotwell αντικαθιστά το fspot ως κύριο πρόγραμμα για εικόνες
δ) Ομορφαίνουν τα ρυθμιστικά του ήχου
ε) Στο software center θα έχουμε τη δυνατότητα ιστορικού εγκαταστάσεων
στ) Το λειτουργικό μας
παύει να υποστηρίζει επεξεργαστές ως i586, δηλ. αυτούς που γνωρίζουμε ως pentium με διάφορα επιθέματα. Δεν γνωρίζω τι αντιστοιχία υπάρχει με τους ΑΜD της εποχής...
Σημείωση: Όπως το καταλαβαίνω εγώ, «παύει να υποστηρίζει» σημαίνει ότι δεν θα διορθώνονται bugs, όχι ότι αν έχετε pentium δεν θα ξεκινά το σύστημα
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3