Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, rc)

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, r

Δημοσίευσηαπό Th P » 09 Δεκ 2010, 13:52

@aldaperan
Σκέψου ότι η Canonical τής οποίας το λογισμικό χρησιμοποιείς έχει ~400 υπαλλήλους άν δέν κάνω λάθος.
Άν υπάρχει η προεραιτική επιλογή τών επιπληρωμή αλλά ανοικτού κώδικα εφαρμογών,
εκτός τού γεγονότος ότι έχει όλο το δικαίωμα να το κάνει, είναι καί ένας ακόμα τρόπος συντήρησης τής εταιρείας
Γιά μένα αυτό πού ενδιαφέρει είναι η παραμονή στά πλαίσια τού ΕΛ/ΛΑΚ καί η απόδοση στό κοινό ποιοτικού καί εύχρηστου λογισμικού

Εμένα προσωπικά δέν θά μέ πείραζε η επί πληρωμή ύπαρξη ποιοτικών επαγγελματικών εφαρμογών,
πού θά μού έλυναν τά χέρια ώστε νά μήν είμαι αναγκασμένος νά χρησιμοποιώ κλειστού κώδικα λειτουργικό καί εφαρμογές στο περιβάλλον εργασίας

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 09 Δεκ 2010, 14:02

ALdaperan έγραψε:
κακο δεν ειναι αλλα δειχνει μια γενικοτερη πολιτικη

ταυτόχρονα προσπαθει να ανεξαρτητοποιηθει η κανονικαλ απο gnome και βάζει τώρα και εφαρμογες προς πληρωμη..μήπως δεν ειναι συμπτωση όλο αυτο?

αυτο θέλω να πω..μήπως αποσκοπει στο κέρδος?...ξερω γω
Φιλικά,
Στέλιος Ν.

Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τις δημοσιεύσεις που αναφέρει ο s.dalas, ίσως σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις ότι το ελεύθερο λογισμικό δεν σημαίνει και δωρεάν λογισμικό απαραίτητα.
Και φυσικά αποσκοπεί στο κέρδος, γιατί άλλο θα έβαζε εφαρμογές επί πληρωμή;
Ακόμα κι ο ίδιος ο πυρήνας του Linux αναπτύσσεται σε συντριπτικό ποσοστό από εταιρίες (που φυσικά σκοπό τους έχουν το κέρδος), γιατί θα πρέπει η canonical να μην το επιδιώκει και κυρίως, πως θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της αν δεν είναι βιώσιμη σαν επιχείρηση;
(ρητορικά τα ερωτήματα, παρακαλώ να μην απαντηθούν εδώ για να μην ξεφύγουμε από το θέμα εντελώς.

Πάντως από μια πρώτη ματιά που του έριξα, τρέχει ικανοποιητικά σε ένα από τα μηχανήματα μου.
Και λέω ικανοποιητικά γιατί εφόσον δουλεύει το δίκτυο τα υπόλοιπα είναι ήσσονος σημασίας για μια άλφα έκδοση.
Ομολογώ βέβαια ότι μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνηθίσω το νέο περιβάλλον αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει πιο πολύ με το γεγονός ότι ελάχιστες αλλαγές έχω αφήσει να περάσουν στο γραφικό περιβάλλον από την εποχή του 7.04 και τώρα προσπαθώ να εξοικειωθώ.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 09 Δεκ 2010, 14:05

έγραψε:Εμένα προσωπικά δέν θά μέ πείραζε η επί πληρωμή ύπαρξη ποιοτικών επαγγελματικών εφαρμογών,
πού θά μού έλυναν τά χέρια ώστε νά μήν είμαι αναγκασμένος νά χρησιμοποιώ κλειστού κώδικα λειτουργικό καί εφαρμογές στο περιβάλλον εργασίας

Αναφέρομαι σε εξειδικευμένα διαγνωστικά-απεικονιστικά-παρεμβατικά μηχανήματα, αξίας αρκετών χιλιάδων euro το καθένα,
στήν τιμή τών οποίων συμβάλλει καί το γεγονός ότι συνοδεύονται από `μονοπωλειακό` λογισμικό κλειστού κώδικα.

Φιλικά
Θανάσης Π
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 09 Δεκ 2010, 14:19

@Γίωγος Φιωτάκης
O Στέλιος Ν. είμαι εγώ και όχι ο Aldaperan.

@The P
Θανάση και κλειστού κώδικα να είναι οι εφαρμογές τι να κάνουμε ? Μπορούμε να μην τις επιλέξουμε. Αλλά το γεγονός οτι ενα AutoCad ας πούμε native για να τρέχει πιο καλά σε λινουξ μπορεί να τραβήξει νέους χρήστες, πρέπει να το παραδεχτούμε...
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Δεκ 2010, 00:11

Πλάκα μας κάνει η Canonical ;
CD ISO του Natty 717 MB !!!
και το altenative 707 ΜΒ !!!

Πώς θα καούνε σε δισκάκια :) ;
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 14 Δεκ 2010, 01:06

usb? Δεν είναι πιο εύκολο; Και φυσικά πάντα υπάρχει ένα dvd... Τις προάλλες πήρα μια 50άδα από το super market 10 ευρώ, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί έχω να πάρω χρόνια: Είναι πιο φθηνά τα cd των 700;;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Δεκ 2010, 01:11

Δεν είναι αυτό το θέμα. Φυσικά και γράφονται σε usb αλλά είναι κουφό να κάνεις cd iso τα οποία δεν χωράνε σε cd.

http://cdimage.ubuntu.com/releases/natty/alpha-1/

έγραψε:Select an image

Ubuntu is distributed on four types of images described below.
Desktop CD

The desktop CD allows you to try Ubuntu without changing your computer at all, and at your option to install it permanently later. This type of CD is what most people will want to use. You will need at least 256MB of RAM to install from this CD.

There are two images available, each for a different type of computer:

PC (Intel x86) desktop CD
For almost all PCs. This includes most machines with Intel/AMD/etc type processors and almost all computers that run Microsoft Windows, as well as newer Apple Macintosh systems based on Intel processors. Choose this if you are at all unsure.
64-bit PC (AMD64) desktop CD
Choose this to take full advantage of computers based on the AMD64 or EM64T architecture (e.g., Athlon64, Opteron, EM64T Xeon, Core 2). If you have a non-64-bit processor made by AMD, or if you need full support for 32-bit code, use the Intel x86 images instead.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 14 Δεκ 2010, 07:16

the_eye έγραψε:Πλάκα μας κάνει η Canonical ;
CD ISO του Natty 717 MB !!!
και το altenative 707 ΜΒ !!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα στα daily build...
Από την άλλη αφού είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, δεν είναι σοβαρό το ζήτημα.

http://cdimage.ubuntu.com/daily/current/
έγραψε:64-bit PC (AMD64) alternate install CD
Choose this to take full advantage of computers based on the AMD64 or EM64T architecture (e.g., Athlon64, Opteron, EM64T Xeon, Core 2). If you have a non-64-bit processor made by AMD, or if you need full support for 32-bit code, use the Intel x86 images instead.
Warning: This image is oversized (which is a bug) and will not fit onto a standard 700MB CD. However, you may still test it using a DVD, a USB drive, or a virtual machine.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 14 Δεκ 2010, 11:42

παιδιά απο που μπορώ να βρώ Live cd του 11,04 για να του ρίξω μια ματια?

υπάρχει αυτη η δυνατοτητα?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 14 Δεκ 2010, 12:44

έχει λινκ στο πόστ ακριβώς από πανω σου... -.-
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ