simosx έγραψε:Αν κατά την εγκατάσταση επιλέξεις Ελληνικά και μόνο ελληνικά, τότε ο εγκαταστάτης θα ρυθμίσει Αγγλικά (ΗΠΑ)+Ελληνικά, με εναλλαγή μέσω Alt+Shift.
Μπορείς να επιλέξεις δύο διατάξεις πληκτρολογίου κατά την εγκατάσταση;
Δεν γνωρίζω, αλλά αυτό που λες έκανα.
Επέλεξα μόνο Ελληνικά κατά την εγκατάσταση και μετά είχα την δυνατότητα εναλλαγής Ελληνικά / Αγγλικά, στη διάταξη πληκτρολογίου.
Τα Αγγλικά είναι standard, κατά την εγκατάσταση επιλέγεις διάταξη πληκτρολογίου εκτός των Αγγλικών, που θα είναι προεγκατεστημένη.
Αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση με το πρόβλημα. Πιστεύω η υπόθεση του
fkol k4 είναι σωστή:
fkol k4 έγραψε:Φαντάστηκα (χωρίς να κάτσω να το επιβεβαιώσω) πως έχει να κάνει με το ότι κατά την εγκατάσταση δήλωσα ως τοποθεσία Αθήνα, οπότε προσπαθούσε να μου δείξει Ελληνική ώρα χωρίς την απαραίτητη υποδομή.
Αφού με την εγκατάσταση των Ελληνικών από το
Language Support διορθώθηκε το πρόβλημα στο Ubuntu 13.04, είπα να δω τι γίνεται με το Ubuntu GNOME που το έχω απείραχτο και δεν λειτουργούσε.
Μπήκα λοιπόν στην κονσόλα, έκανα login και έδωσα
startx.
Η επιφάνεια εργασίας φόρτωσε αλλά όχι το GNOME Shell και έτσι, όπως και πριν, άνοιξα το τερματικό με την συντόμευση
ctrl + alt + t και στην συνέχεια εκτέλεσα
gnome-shell -r. Tα αποτελέσματα της εντολής ήταν τα ίδια όπως και στο Ubuntu 13.04.
Άνοιξα το gnome-control-center και αυτό από το τερματικό, για να κάνω εγκατάσταση των Ελληνικών και εκεί, για να διορθωθεί το πρόβλημα, όμως δεν υπάρχει το εικονίδιο για το Language Support σε αυτή την έκδοση (Ubuntu GNOME), παρά μόνο το
Language & Region.
Άνοιξα το
Language & Region και είδα πως, η μόνη γλώσσα εγκατεστημένη στον υπολογιστή για το σύστημα, ήτα τα Αγγλικά (όπως είχα επιλέξει στην εγκατάσταση), αλλά το Format για την Ώρα & Ημερομηνία ήταν στα Ελληνικά, χωρίς όμως να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή!
Οπότε ο
fkol k4 μάλλον έχει δίκαιο στην υπόθεσή του.
Ο εγκαταστάστης κάνει εγκατάσταση του Ubuntu στα Αγγλικά, αλλά επειδή είχε γίνει επιλογή της περιοχής η Αθήνα (Ελλάδα), ρύθμιζε την ώρα και την ημερομηνία να φαίνονται στα Ελληνικά, χωρίς όμως να κάνει εγκατάσταση της γνώσσας. Και αυτό πρέπει να είναι το bug που πρέπει να διορθωθεί.