Learner έγραψε:@mad το πρόβλημα σου το έχει εκατομμύρια κόσμος. Σε μένα δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ η αλλαγή φωτεινότητας χωρίς παράμετρο στον grub. Μπορείς να συμπληρώσεις ένα bug για τον πυρήνα αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα πάει "άπατο"
Αν το συμπληρώσεις μην ξεχάσεις να βάλεις το tag "regression" (βάλε το και στον τίτλο αν θες). Με μια παράμετρο στον grub π.χ acpi_osi= πιστεύω θα είσαι εντάξει αν και θα εξαφανιστεί το indicator, η φωτεινότητα θα αλλάζει πάντως. Υπάρχει και άλλος τρόπος μέσω του acpi και κάποιων scripts αν θέλεις. Εκεί θα έχεις και indicator και αλλαγή φωτεινότητας μαζί.
Off topic:Σήμερα θα κάνω το ντου μάλλον για απευθείας αναβάθμιση από 13.04 σε 14.04 (με 5 γραφικά περιβάλλοντα) ..χαχαχα, να δούμε πως θα πάει.
Εσενα δεν σου εχει δουλεψει ποτέ αλλά εμενα δουλευει μια χαρα με 12.04 και 13.04 χωρις να βαλω ουτε μισή παράμετρο στο grub.
Την φωτεινοτητα την αλλαζω μια χαρα και απο την μπαρα στα brightness settings (ακόμα και στην 14.04). Τα function keys της φωτεινότητας είναι που δεν αντιδρουν στην 14.04. (πχ τα function keys του ηχου δουλευουν μια χαρα).
Επισης σε αλλο λαπτοπ (αυτο με την AMD καρτα) δουλευουν τα keys της φωτεινότητας με την 14.04.
Μου φαινεται περιεργο παντως γιατι το λαπτοπ της υπογραφης εχει και καρτα intel και περιμενα καλυτερη υποστηριξη σε τετοια θεματα.
Βεβαια, για να ειμαι ξεκαθαρος, δεν εχω κανει κανονικη εγκατασταση. Μπορει αν κανω να δουλευει. Επισης δεν ειναι ακομα final release. Μπορει μεχρι τοτε να εχει διορθωθει. Απλα θα ηθελα να το αναφερω για να το ξερουν (εφοσον δουλευε σε παλιοτερες εκδοσεις).
Τί παραμετρους μου προτεινεις να δοκιμάσω?
Επισης καλη τυχη με την αναβαθμιση! Πες μας πως πηγε!
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/