Καταρχην ευχαριστώ για τις απαντησεις. Τα σχόλια μου:
1. Το apport και να το ενεργοποιησω νομιζω δεν θα με βοηθησει στο να δηλωσω το bug με τη φωτεινοτητα, επειδη τα shortcut κουμπιά απλά δεν κανουν τιποτα. ή κανω λάθος..? (Παντως ειναι σπαστικό να κανει αυτα τα freezes. Το apport το ειχα βγαλει και στην 12.04 και στην 13.04 για τον ιδιο λογο).
2. Τον installer της intel θα τον εβαζα πιο πολυ για να δω αν θα διορθωνόταν το θεμα με τα κουμπιά και τη φωτεινοτητα. Αλλιως μια χαρα ειναι οι drivers της GPU. Η φωτεινότητα μια χαρα αυξομειώνεται απο τις ρυθμίσεις.
3. Αυτο με το mouse και την μπαταρία τωρα το συνειδητοποίησα που μου το ειπες. Επειδη ηθελα να εγκαταστησω την 14.04 εβαλα και την μπαταρια στο λαπτοπ (συνηθως την εχω εκτός) ωστε να μη γινει καμια διακοπη κατα τη διάρκεια της εγκαταστασης και βαρέσει μπιέλα. Μολις διαβασα το ποστ σου εβγαλα το καλωδιο και εμεινε μονο με μπαταρια ο λαπτοπ, και αμεσως αλλαξε την ενδειξη στην μπαταρια του λαπτοπ. Οντως πολυ λογικό και παρα πολυ ωραιο. Δεν ηξερα οτι ειχε τετοια λειτουργια στην 14.04! Εντωμεταξυ επειδη το mouse που πηρα το πηρα συγκεκριμενα επειδη υποστηριζοταν απο linux, το εχει αναγνωρισει 100%. Μαρκα, μοντέλο, κτλπ κτλπ. Απίθανο.
4. Δλδ google earth δεν μπορω να εγκαταστησω??? Το εχω ανάγκη γμτ!
EDIT: Βρηκα και θα δοκιμασω αυριο αυτο (και θα ενημερωσω):
http://askubuntu.com/questions/366438/h ... ency-error5. Οσον αφορα τα shortcut keys, θα κανω καμια δοκιμη με το grub και θα ενημερωσω.
EDIT: Δοκιμασα τα παντα (Μεχρι με ultrex λουστηκα, αλλα δεν γινεται τίποτα. Θα ανοιξω θεμα στο Q&A)
6. Με το gksudo nautilus??? Τι φταιει??
Και πάλι ευχαριστώ.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/