Συντονιστής: Geochr

madvinegar έγραψε:Σωτηρη το mouse που εχεις εσυ ειναι πιστοποιημενο για linux? Στο εχει αναγνωρίσει σωστα δλδ (μαρκα, μοντελο κτλπ?)

Ubuntu Trusty Tahr (development branch) - 3.13.0-5-generic:~$ apt-cache search marble |grep marble-qt
marble-qt - globe and map widget (no KDE dependencies)
fkol k4 έγραψε:Ok, κατάλαβα στο περίπου...
Τότενεςνα προτείνω το marble;
Είναι έργο του KDE education, είναι ελεύθερο λογισμικό και εγκαθίσταται και παίζει άψογα (το google earth δεν εγκαθίσταται στον υπολογιστή μου από το 2011 και μετά με κανέναν τρόπο).
Μόλις το έβαλα για δοκιμή:
Από ότι γράφει κιόλας, το marble-qt δεν τραβάει όλο το KDE μαζί,
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Ubuntu Trusty Tahr (development branch) - 3.13.0-5-generic:~$ apt-cache search marble |grep marble-qt
marble-qt - globe and map widget (no KDE dependencies)
Έβαλα τα πακέτα marble-qt και marble-plugins.

madvinegar έγραψε:Μπορεις να βγαλεις άκρη...? https://git.reviewboard.kde.org/r/114156/diff/1-2/
ή ειναι μονο για τα κινητα...?

fkol k4 έγραψε:
Άλλη λύση θα ήταν η μεταγλώττιση της τελευταίας έκδοσης από το git: http://docs.kde.org/development/en/kdeedu/marble/compilation.html

madvinegar έγραψε:Το σκεφτομαι γιατι δοκίμασα σε live USB την 12.04.3 και δουλευει μια χαρά η αυξομειωση φωτεινότητας απο τα κουμπιά F... Μπορει να το κανω έτσι και αν περασει καποιος καιρός και εχει πια δοκιμαστει και δουλευει σε ολα σωστα η 14.04, να περάσω τοτε σε αυτην. Τί λέτε...?

sotos21 έγραψε:Όποιος του απαντήσει να του καεί η κάρτα γραφικών.
madvinegar έγραψε:Εγκω ντεν καταλαβένει απο μεταφράσεις...
Πραγματικά, ουτε και ξέρω τι εννοείται οταν λετε "μεταφραση". Ντρεπομαι που το λέω γιατι εχω πλεον αποκτήσει κάποια σχετική γνώση και εμπειρία στο linux, αλλά απο "μεταφράσεις"... νιέτ...
cat όνομα_αρχείουmadvinegar έγραψε:Αν οχι, τί θα γινει με τον πυρηνα (saucy) που θα φοράει οταν θα ληξει η υποστήριξη του? Θα περάσει στον 3.13 της 14.04...?
madvinegar έγραψε:Υ.Γ. Αν δω τα πολύ σκουρα σκεφτομαι να εγκαταστήσω την 12.04.4. Θα βγει στις 6/2 αν διαβασα σωστά. Γνωρίζετε αν θα βγει και αλλο point release μετά την 12.04.4?

fkol k4 έγραψε: Έχω μια καμμένη 9800GTX στο ράφι, οπότε το διακινδυνεύω...![]()