madvinegar έγραψε:Θέλουμε LTS εκδόσεις που θα γίνονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ (μεσω updates) backport οι πυρήνες, τα Xorg, τα mesa και γενικά ό,τι άλλα καλούδια θα βγαίνουν στις non-LTS...
Not going to happen...ever!
Για τα desktop πιθανώς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά οι μόνοι που πληρώνουν την Canonical για το Ubuntu είναι οι server-cloud πελάτες και αυτοί δεν γίνεται να ρισκάρουν κάποιο πιθανό regresion που θα υπάρχει σε κάποιο HWE. Στην ουσία, ένα HWE είναι εντελώς άχρηστο αν ο υπολογιστής σου δουλεύει με το προηγούμενο stack.
Ο μόνος λόγος που βγαίνουν τα HWE είναι για να μπορείς να εγκαταστήσεις σε υλικό που έχει κυκλοφορήσει μετά την κυκλοφορία της έκδοσης.
Για παράδειγμα, αν εγώ πάω να εγκαταστήσω elementaryOS ή 12.04.0, δεν υποστηρίζεται
η κάρτα γραφικών μου και χρειάζομαι είτε το HWE της 13.04 είτε κλειστούς οδηγούς.
Μέχρι τότε, αν έχω καν εικόνα τότε έχω λάθος ανάλυση ή/και αναβοσβήνει η οθόνη. Συνήθως δεν έχω καν εικόνα, οπότε περνάω το HWE από live cd μέσω chroot. Εκεί είναι που το HWE έχει νόημα.
madvinegar έγραψε:Και φυσικά να διατηρείται η σταθερότητα του συστήματος.
Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το Ubuntu, είναι και κάποιος κύριος Linus Torvalds που μάλλον ο λόγος του μετράει κάτι παραπάνω...
madvinegar έγραψε: Επίσης να γινεται αυτοματα αναβαθμιση απο τη μία LTS στην άλλη LTS.
Μωρ' δεν 'πα να ζητάτε...