Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 16 Μαρ 2010, 02:08

Το βασικότερο πρόβλημα είναι οι drivers που υπάρχουν στον .33 και όχι στον .32. Αλλά απ'ότι λέτε κι εσείς και στο phoronix τους έκαναν backport στον .32, οπότε no problem.

Εγώ μάλλον είμαι από τους λίγους που ξέρασα μόλις είδα το νέο theme :mrgreen: Το θέμα dust υπάρχει ακόμα στα διαθέσιμα; :)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 16 Μαρ 2010, 15:27

Εχουμε ένα μήνα ακόμα μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της διανομής. Πιστεύω τα περισσότερα προβλήματα να τα διορθώσουν μέχρι τότε. Πάντως για alpha έκδοση είναι φοβερά σταθερή και δεν έχει καθόλου συμαντικά προβλήματα. Επειδή γενικά κάνω αναβαθμίσεις σε alpha έχω δει εκδόσεις που απορούς αν μπορέσουν ποτέ να τους διορθώσουν τα προβλήματα.
Ετσι και αλλιώς σε αυτή την έκδοση το βασικό είναι η σταθερότητα και όχι τόσο να προσθέσουν στην διανομή πολλά νέα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 17 Μαρ 2010, 14:58

παιδιά μήπως ξέρετε πως μπορώ να μετακινήσω το "κλείσιμο, ελαχιστοποίηση, μεγιστοποίηση" απο τα αριστερά στα δεξιά?
επίσης αν πάτε στο system (σύστημα) τα εικονίδια λυπούν απο τις λέξεις. κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο youtube πως εμφανίζονται αλλά δεν θυμάμαι πως λεγόταν το βίντεο... το έψαξα λίγο αλλά τζίφος.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 17 Μαρ 2010, 15:23

ntinos_ έγραψε:παιδιά μήπως ξέρετε πως μπορώ να μετακινήσω το "κλείσιμο, ελαχιστοποίηση, μεγιστοποίηση" απο τα αριστερά στα δεξιά?
επίσης αν πάτε στο system (σύστημα) τα εικονίδια λυπούν απο τις λέξεις. κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο youtube πως εμφανίζονται αλλά δεν θυμάμαι πως λεγόταν το βίντεο... το έψαξα λίγο αλλά τζίφος.

Πατάς Alt+F2 και στο παραθυράκι του terminal που θα εμφανιστεί γράφεις gconf-editor.
Θα ανοίξει ενα νέο παράθυρο
Από το μενού που θα δεις στα αριστερά πηγαίνεις :
apps-->metacity--general
εκεί θα ψάξεις στα δεξιά να βρείς το button_layout
Θα κάνεις δεξί κλίκ πάνω του και θα επιλέξεις edit key
Στο μικρό παραθυράκι που θα ανοίξει θα γράψεις στο πεδίο value το κείμενο menu:minimize,maximize,close

Πατάς ΟΚ κλείνεις τα παράθυρα και είσαι οκ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 17 Μαρ 2010, 17:12

Το ubuntu μέχρι στιγμής είναι αρκετά σταθερό και καλογυαλισμένο. Το πρόβλημα είναι στο kubuntu και συγκεκριμένα στην KDE έκδοση του 4.4.1. Εκεί στο KDE νομίζω έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα. Τώρα σε αυτή την έκδοση σπάσανε τελείως και το kmail και όλη την λειτουργικότητα που είχε μέχρι στιγμής χωρίς κανένα προφανή λόγο. Εχούν βάλει και έναν akonadi service που πρέπει αν τρέχει για να δουλέψεις με βασικά και απλά πράγματα όπως το adressbook και γενικά τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο.
Υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας με το KDE και τους developer και νομίζω έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από την κοινότητα και πλέον να δουλεύουν μόνο για τα συμφέροντα της ΝΟΚΙΑ. Ποτέ το KDE δεν ήταν έτσι.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 17 Μαρ 2010, 17:31

@ntonius ευχαριστώ, το έκανα.

vista killer δεν κατάλαβα τη σχέση έχει η Nokia με όλο αυτό :(
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 17 Μαρ 2010, 18:41

το KDE χρηματοδοτείτε και η Qt χρηματοδοτείτε εδώ και δύο χρόνια από την ΝΟΚΙΑ
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 17 Μαρ 2010, 18:49

@vista killer
Χμμμμ ... σκληρή κριτική για ένα σύστημα ( που και σε εμένα έμεινε στα χέρια πριν από λίγες μέρες και γύρισα πίσω)
αλλά προσφέρει πράγματα που δεν προσφέρει κανένα άλλο... και ξέρεις τι εννοώ.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 17 Μαρ 2010, 19:39

vista killer έγραψε:το KDE χρηματοδοτείτε και η Qt χρηματοδοτείτε εδώ και δύο χρόνια από την ΝΟΚΙΑ

:wtf: :silent: :silent: :silent: :silent:
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 17 Μαρ 2010, 20:08

vista killer έγραψε:Το ubuntu μέχρι στιγμής είναι αρκετά σταθερό και καλογυαλισμένο. Το πρόβλημα είναι στο kubuntu και συγκεκριμένα στην KDE έκδοση του 4.4.1. Εκεί στο KDE νομίζω έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα. Τώρα σε αυτή την έκδοση σπάσανε τελείως και το kmail και όλη την λειτουργικότητα που είχε μέχρι στιγμής χωρίς κανένα προφανή λόγο. Εχούν βάλει και έναν akonadi service που πρέπει αν τρέχει για να δουλέψεις με βασικά και απλά πράγματα όπως το adressbook και γενικά τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο.
Υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας με το KDE και τους developer και νομίζω έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από την κοινότητα και πλέον να δουλεύουν μόνο για τα συμφέροντα της ΝΟΚΙΑ. Ποτέ το KDE δεν ήταν έτσι.

Και δυστυχώς μαζί με αυτούς θα αρχίσουν ν' απομακρύνονται και άλλοι από το kubuntu, είτε προς πατούσα μεριά ( καλά λέμε τώρα :lol: ) είτε προς άλλη διανομή.
Άν δεις πως παίζει το 4 στο Sabayon θα τα πάρεις σου λέω. Και που να δεις που με το upgrade γίνεται με ανοιχτό υπολογιστή και υλοποιείται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια σου. :o
Αλλά πολύ φασαρία να στηθεί σωστά , λόγω gentoo πάντα έτσι? Με τα mask & unmask package κλπ και περίεργες εγγραφές + του ότι θέλει προσοχή λόγω 2 διαχειριστών πακέτων.
Αυτά από εμένα, που κρατάω ακόμη το kubuntu μόνο στον φορητό πλέον και βλέπουμε πως θα το συνεχίσουν , γιατί με το 4.4 τρελλάθηκε στα κρασαρίσματα το πλάσμα , κάτι που έχω να το δω καιρό και δη όχι σε άλλη διανομή που χρησιμοποιώ τουλάχιστον ( Sabayon-gentoo, Archlinux ). :thumbdown:
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1