Blacknight έγραψε:Γίνεται να περάσω το Gnome 3.2;
Δεν ξέρω αν τα έχεις μπερδέψει όπως κι εγώ και πολλοί άλλοι στην αρχή. Το Gnome 3 είναι το Gnome που έγινε porting στις "βιβλιοθήκες" gtk3. Είναι και οι gtk εφαρμογές που μεταφέρφηκαν(port) στην 3η έκδοση. Δλδ ο Nautilus 3.x, το gnome-terminal 3.x, το Gedit 3.x, το evolution 3.χ. Αν πας στην καθεμία (gtk) από αυτές στο μενού Βοήθεια > Περί θα δεις αριθμούς έκδοσεις 3.χ. Κάποιες έχουν και 3.2. Επίση και το Gnome είναι γραμμένο σε GTK!
Το Gnome shell είναι απλά ένα GUI για το Gnome. Το default για την ακρίβεια. Όπως περίπου είναι και το Unity (3D). Τα GS και Unity είναι απλά plugins.
Τα πακέτα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gnome gnome-core gnome-desktop-environment
στην ουσία δεν είναι πακέτα αλλά μετα-πακέτα που εγκαθιστούν ένα σετ από "κανονικά" πακέτα/προγράμματα. Δες τα descriptions και τις εξαρτήσεις του καθενός για να δεις τι θεωρεί πραγματικά το Ubuntu ως gnome, με...
apt-cache show gnome gnome-core gnome-desktop-environment
Το κάθε προγραμματάκι έχει ξεχωριστή ανάπτυξη. Άλλο πιο αργή άλλο γρήγορη. Όταν όλα τα βασικά πακέτα του Gnome (αυτό το σύνολο που θεωρούμε Gnome) επαναγραφτήκαν σε GTK 3.2 τότε το βγάλαμε Gnome 3.2. Απλά το Ubuntu δεν πρόλαβε όταν έγινε αυτό. Ή και το αντίστροφο. Αυτή μάλιστα ήταν και μια "διαμάχη" που είχε το Ubuntu με το Gnome-project (ότι το 2ο είχε πιο αργό κύκλο ανάπτυξης) και έτσι το Ubuntu αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί με το δικό του GUI το Unity.
Τώρα αν θέλεις εγκαταστήσεις το Gnome-Shell (3.2), το πακέτο gnome-shell, υπάρχει στα αποθετήρια και το βάζεις με το γνωστό τρόπο. Logout και Login σε GNOME.
υ.γ. Όποιος γνωρίζει τα παραπάνω και δει ότι έχω γράψει κάτι λάθος ας το αναφέρει.

--------------------
@Fedil
Για το 2) για δες με
ls -la /home/$USER
... αν όλα τα κρυφά αρχεία ανήκουν σε σένα (όπως είναι το σωστό) και όχι στον root..??

Αν είναι έτσι δώσε και ένα
sudo chown -R $USER:$USER /home/$USER
... για να κάνεις όλα τα αρχεία δικά σου μέσα στο home σου. Και μετά δες αν κρατάει τις ρυθμίσεις. Αυτή η εντολή δεν θα βλάψει τίποτα, το πολύ-πολύ να φτιάξει κάτι.