anagno έγραψε:Σήμερα το πρωί δοκίμασα να εγκαταστήσω την Ubuntu 12.04 την beta έκδοση σε έναν υπολογιστή Pentium 4 στα 1,9 με μνήμη RAM 512. Αλλά πριν καν φορτώσει μου έβγαλε το εξής μνμ :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
This kernel requires an X86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU
Από τα λίγο που καταλαβαίνω είναι ότι ή έχω κατεβάσει την λάθος έκδοση (αν ναι δώστε μου ένα λινκ με την σωστή έκδοση) ή δεν υπάρχει υποστήριξη πια για τόσο παλιά μηχανήματα. Αν ισχύει το δεύτερο υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εγκαταστήσω στο μηχάνημα ???
Υπάρχουν επεξεργαστές 32-bit (όπως οι Pentium) αλλά υπάρχουν και οι νεότεροι που είναι 64-bit (και μπορούν να λειτουργήσουν σε κατάσταση συμβατότητας και σε κατάσταση 32-bit).
Στην περίπτωσή σου έχεις επεξεργαστή 32-bit οπότε πρέπει να πάρεις το ISO του Ubuntu που είναι αποκλειστικά 32-bit.
Έτσι, από τη σελίδα ftp://ftp.otenet.gr/pub/linux/ubuntu-re ... EADER.html
λαμβάνεις το ISO «PC (Intel x86) desktop CD», δηλαδή το
ftp://ftp.otenet.gr/pub/linux/ubuntu-re ... p-i386.iso
(είναι το «i386» που θέλεις).
Όπως καταλαβαίνεις με τη εγκατάσταση του 12.04 Beta βοηθάς στην πιθανή εύρεση σφαλμάτων, και μιας και μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα στη χρήση, σε βοηθάει να μάθεις περισσότερα για Ubuntu (αφού πιθανώς να αναγκαστείς να χρειαστεί να σκεφτείς πως να τα επιλύσεις).
Αν νομίζεις ότι δε θέλεις να μπεις στη διαδικασία αυτή ακόμα, μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Απρίλιο.
Εγώ έχω το Ubuntu 12.04 Beta1, και έκανα μερικές δοκιμές με τον κλειστό οδηγό. Γινόταν μια αναβάθμιση πακέτων, μαζί με τον πυρήνα, και σε εκείνο το σημείο κόλλησα το σύστημα καθώς έκανα κάτι με τα γραφικά. Και το Ubuntu μου κόλλησε καθώς αναβάθμιζε τον πυρήνα... Στην επόμενη αναβάθμιση δεν έμπαινε. Στην αρχή ο Grub κολλούσε διότι η αναβάθμιση του πυρήνα σταμάτησε στο σημείο που ενημερώνει τον πυρήνα εκκίνησης.
Βάζω ένα LiveUSB για να διορθώσω το πρόβλημα (κλασσική διαδικασία που έχουμε ξανακάνει), τρέχω το chroot /mnt και λέει κάτι για λάθος αρχιτεκτονική. Αυτό που συνέβει είναι ότι έβαλα 64-bit Ubuntu ενώ το LiveUSB που έτυχε να έχω ήταν 32-bit. Έφτιαξα νέο LiveUSB με 64-bit Ubuntu, έκανα την ίδια διαδικασία και διόρθωσα το πρόβλημα! (τώρα έχω τον ανοιχτό οδηγό για την κάρτα γραφικών).