Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 22 Νοέμ 2009, 22:17

Off topic:
Atlantios έγραψε:Εγώ επαγγελματικά σκέφτηκα όλα τα αρχεία του γραφείου μου να τα τοποθετήσω στον αέρα, ώστε να είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε, έτσι η εργασία να μπορεί να γίνεται από οποιοδήποτε σημείο αρκεί να υπάρχει Η/Υ και μια σύνδεση.

Κατά τη δική μου άποψη δεν είναι πολύ καλή ιδέα.
"να τα τοποθετήσω στον αέρα" - ο "αέρας" (νομίζω το "σύννεφο" είναι ο επικρατέστερος όρος) είναι στην πραγματικότητα ένας (ή και περισσότεροι) server(s) κάπου στο δίκτυο. Αν πάθει κάτι αυτός ο server (π.χ. μηχανική βλάβη) λογικά (αλλά όχι και σίγουρα) θα υπάρχει backup server που θα πάρει τη θέση του. Αν όμως πάθει κάτι το backbone δίκτυο που συνδέει την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης με την περιοχή που βρίσκεται ο server τί γίνεται; (Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έγινε το 2008 και άφησε μεγάλο ποσοστό της Ινδίας και την Αιγύπτου εκτός συνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο για μέρες).
Άρα δεν είναι πολύ καλή ιδέα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επαγγελματικά έγγραφα στα οποία βασίζεται μία επιχείρηση για τη λειτουργία της.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 23 Νοέμ 2009, 00:41

Αν και βρίσκομαι σε κίνδυνο να βγω εκτός θέματος αναγκάζομαι να απαντήσω.

Ο κίνδυνος για τα δεδομένα είναι ο ίδιος ή και περισσότερος στον χώρο σου, μια που δεν διαθέτεις τον ανάλογο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία που διαθέτει ο απομακρυσμένος server με το προσωπικό που τον συντηρεί. Όταν μιλούσα για αέρα ασφαλώς και δεν κυριολεκτούσα. Επίσης αν τα δεδομένα είναι στο διαδίκτυο ποιος σου απαγορεύει να κρατάς backup για αυτά στο γραφείο σου και όχι μόνο εκεί αλλά και στο σπίτι σου, στο χωριό κλπ, πλέον πολύ πιο εύκολα.

Πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις όχι αυτές εμάς, ας ξεφύγουμε απ' τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης και εργασίας.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 23 Νοέμ 2009, 01:31

cyberpython έγραψε:Φυσικά, το GIMP θα είναι στα αποθετήρια του Lucid .

Το αυτό.

Πιο ειναι το προβλημα της αφαιρεσης αυτης για τους χρηστες ;
Θα σχηματισουν κακη εντυπωση οι νεοι μην εχοντας στην διαθεση τους επαγγελματικο εργαλειο επεξεργασιας ;
Θα λειψει απο αυτους που τον ξερουν ;

Αφου ο GIMP ειναι τοσο πανμεγιστος θα ειναι η πρωτη εφαρμογη που θα βαζουν/προτεινουν οι χρηστες.

Απο κει και περα δεν απογορευσα την κριση κανενος.
Κριση, με γνωμονα την γνωση.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 26 Νοέμ 2009, 01:14

ξέρει κανείς γιατί δεν έχουν περάσει τη διανομή σε DVD? Οι παλιοί υπολογιστές που έχουν CD-rom πρέπει να είναι ελάχιστοι ποια και αν υπάρχουν θα προτιμούσαν άλλες ελαφρύτερες διανομές. Θα λυνόταν και το πρόβλημα του χώρου :)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 26 Νοέμ 2009, 08:28

stavrosLinux έγραψε:ξέρει κανείς γιατί δεν έχουν περάσει τη διανομή σε DVD? Οι παλιοί υπολογιστές που έχουν CD-rom πρέπει να είναι ελάχιστοι ποια και αν υπάρχουν θα προτιμούσαν άλλες ελαφρύτερες διανομές. Θα λυνόταν και το πρόβλημα του χώρου :)

Αν ρωτάς εαν υπάρχει dvd με το 9.10,η απάντηση είναι φυσικά υπάρχει.
ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu-rele ... 0/release/
Αν ρωτάς γιατί δεν υπάρχει μόνο dvd,η απάντηση είναι οτι πλέον όλοι έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Για ποιό λόγο να κατεβάσεις language files 100 γλωσσών και 2000 applications που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 26 Νοέμ 2009, 12:50

ο stavrosLinux ρωτάει ενα πολύ απλό πράγμα που είναι και δικία μου απορία. Γιατί το liveCD δε γινεται livedvd μεγέθους πχ 1,5 gb και να έχει μεσα και το gimp και ο,τι αλλο κρίνουν σκόπιμο, πιο πλούσια βασική εγκατάσταση δηλαδή. Έτσι δε θα υπήρχε το θέμα πχ με το gimp θα χωρούσαν όλα μια χαρά. Παντως κι εγώ διαφωνώ με την απομάκρυνση του gimp και το επιχείρημα που καπoυ πήρε το μάτι μου εκτός φόρουμ οτι ουτε τα παράθυρα έχουν κατι αντίστοιχο στη βασική εγκατάσταση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ηταν έτσι τοτε να πετάξουμε έξω και το openoffice
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 26 Νοέμ 2009, 16:49

ubuntunoid έγραψε:ο stavrosLinux ρωτάει ενα πολύ απλό πράγμα που είναι και δικία μου απορία. Γιατί το liveCD δε γινεται livedvd μεγέθους πχ 1,5 gb και να έχει μεσα και το gimp και ο,τι αλλο κρίνουν σκόπιμο, πιο πλούσια βασική εγκατάσταση δηλαδή. Έτσι δε θα υπήρχε το θέμα πχ με το gimp θα χωρούσαν όλα μια χαρά. Παντως κι εγώ διαφωνώ με την απομάκρυνση του gimp και το επιχείρημα που καπoυ πήρε το μάτι μου εκτός φόρουμ οτι ουτε τα παράθυρα έχουν κατι αντίστοιχο στη βασική εγκατάσταση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ηταν έτσι τοτε να πετάξουμε έξω και το openoffice

καλά εσύ διάβασες τη σκέψη μου :D
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 26 Νοέμ 2009, 20:10

ubuntunoid έγραψε:ο stavrosLinux ρωτάει ενα πολύ απλό πράγμα που είναι και δικία μου απορία. Γιατί το liveCD δε γινεται livedvd μεγέθους πχ 1,5 gb και να έχει μεσα και το gimp και ο,τι αλλο κρίνουν σκόπιμο, πιο πλούσια βασική εγκατάσταση δηλαδή. Έτσι δε θα υπήρχε το θέμα πχ με το gimp θα χωρούσαν όλα μια χαρά. Παντως κι εγώ διαφωνώ με την απομάκρυνση του gimp και το επιχείρημα που καπoυ πήρε το μάτι μου εκτός φόρουμ οτι ουτε τα παράθυρα έχουν κατι αντίστοιχο στη βασική εγκατάσταση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ηταν έτσι τοτε να πετάξουμε έξω και το openoffice

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Άλλωστε to Ubuntu δεν υπάρχει για να γίνει ένας ελεύθερος κλώνος των παραθύρων, υπάρχει για να προσφέρει ότι υπηρεσίες παρέχουν τα παράθυρα και ακόμα περισσότερα και μάλιστα δωρεάν συνεισφέροντας στην γενική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί κάτι από το πακέτο του Ubuntu. Εγώ πιστεύω πως θα ήταν καλό να υπάρχει
1) ένα cd Ubuntu με μερικές βασικές και πολύ ελαφριές εφαρμογές (ακόμα και διαφορετικές από τις ως τώρα καθιερωμένες) που να προορίζεται για όχι και τόσο ισχυρούς υπολογιστές.
2) Ένα dvd που να περιέχει το Ubuntu μαζί με τις πιο εξελιγμένες ελεύθερες (και σταθερές) εφαρμογές για πολλούς και διάφορους τομείς, να υπάρχουν ακόμα περισσότερα προεγκατεστημένα προγράμματα δηλαδή. Θα μπορούσαν μάλιστα να βάζουν τα πιο διαδεδομένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται (compiz fuzzion manager). Αυτό είναι κάτι εύκολο αφού μαζεύουν στατιστικά στοιχεία για το πόσο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα από τον κάθε ένα από εμάς!!!

Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να είχες την δυνατότητα να επιλέξεις ποιες εφαρμογές να περαστούν κατά την εγκατάσταση (οι περισσότερο δημοφιλές εφαρμογές να υπάρχουν στο dvd και όσες δεν υπάρχουν να τις κατεβάζει αυτόματα),και να τις περνάει αυτόματα, ώστε να έχουμε με την πρώτη εκκίνηση του υπολογιστή μας τα προγράμματα που θέλουμε.

Για να πάει μπροστά κάτι πρέπει να εξελίσσεται ώστε να επιτυγχάνει περισσότερα πράγματα κάθε φορά....
Το να αφαιρείς δυνατότητες από κάτι το μόνο που καταφέρνεις είναι να το πας πίσω..... εκεί που ξεκίνησε, μη ολοκληρωμένο και αδύναμο.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 28 Νοέμ 2009, 20:29

Στις 28-Nov-2009 08:08 ανεβηκε το πρωτο .iso του Lucid Lynx 10.04!! :mrgreen:

Απο εδω http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/
μπορειτε να κατεβασετε το πρωτο .iso του Lucid Lynx 10.04

Οπως αναφερει και στην σελιδα
έγραψε:Warning: This image is oversized (which is a bug) and will not fit onto a standard 700MB CD. However, you may still test it using a DVD, a USB drive, or a virtual machine.

Δεν ειναι ακομα ετοιμο για καθαρη εγκατασταση! :idea:
Για δοκιμη μπορειτε να το χρησιμοποιησετε σαν livecd, live usb ή απο vbox.
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 29 Νοέμ 2009, 00:21

Μιλαμε για παρα-alpha κατασταση. Ουτε καν για μικρους testers.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1