ubuntunoid έγραψε:ο stavrosLinux ρωτάει ενα πολύ απλό πράγμα που είναι και δικία μου απορία. Γιατί το liveCD δε γινεται livedvd μεγέθους πχ 1,5 gb και να έχει μεσα και το gimp και ο,τι αλλο κρίνουν σκόπιμο, πιο πλούσια βασική εγκατάσταση δηλαδή. Έτσι δε θα υπήρχε το θέμα πχ με το gimp θα χωρούσαν όλα μια χαρά. Παντως κι εγώ διαφωνώ με την απομάκρυνση του gimp και το επιχείρημα που καπoυ πήρε το μάτι μου εκτός φόρουμ οτι ουτε τα παράθυρα έχουν κατι αντίστοιχο στη βασική εγκατάσταση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ηταν έτσι τοτε να πετάξουμε έξω και το openoffice
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Άλλωστε to Ubuntu δεν υπάρχει για να γίνει ένας ελεύθερος κλώνος των παραθύρων, υπάρχει για να προσφέρει ότι υπηρεσίες παρέχουν τα παράθυρα και ακόμα περισσότερα και μάλιστα δωρεάν συνεισφέροντας στην γενική πρόοδο της ανθρωπότητας.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί κάτι από το πακέτο του Ubuntu. Εγώ πιστεύω πως θα ήταν καλό να υπάρχει
1) ένα cd Ubuntu με μερικές βασικές και πολύ ελαφριές εφαρμογές (ακόμα και διαφορετικές από τις ως τώρα καθιερωμένες) που να προορίζεται για όχι και τόσο ισχυρούς υπολογιστές.
2) Ένα dvd που να περιέχει το Ubuntu μαζί με τις πιο εξελιγμένες ελεύθερες (και σταθερές) εφαρμογές για πολλούς και διάφορους τομείς, να υπάρχουν ακόμα περισσότερα προεγκατεστημένα προγράμματα δηλαδή. Θα μπορούσαν μάλιστα να βάζουν τα πιο διαδεδομένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται (compiz fuzzion manager). Αυτό είναι κάτι εύκολο αφού μαζεύουν στατιστικά στοιχεία για το πόσο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα από τον κάθε ένα από εμάς!!!
Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να είχες την δυνατότητα να επιλέξεις ποιες εφαρμογές να περαστούν κατά την εγκατάσταση (οι περισσότερο δημοφιλές εφαρμογές να υπάρχουν στο dvd και όσες δεν υπάρχουν να τις κατεβάζει αυτόματα),και να τις περνάει αυτόματα, ώστε να έχουμε με την πρώτη εκκίνηση του υπολογιστή μας τα προγράμματα που θέλουμε.
Για να πάει μπροστά κάτι πρέπει να εξελίσσεται ώστε να επιτυγχάνει περισσότερα πράγματα κάθε φορά....
Το να αφαιρείς δυνατότητες από κάτι το μόνο που καταφέρνεις είναι να το πας πίσω..... εκεί που ξεκίνησε, μη ολοκληρωμένο και αδύναμο.