Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha, beta, rc

Δημοσίευσηαπό vista killer » 26 Απρ 2010, 13:46

Σήμερα ανέβασαν ένα update για το plymouth δεν γνωρίζω αν διορθώνει το πρόβλημα γιατί δεν έχω κάνει restart ακόμα.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/551290

οσό για τους γκρινιάριδες να πω ότι παραδοσιακά η κάθε νέα έκδοση του ubuntu ακόμα και η lts θέλει κανά δύο βδομάδες τουλάχιστον μετά την επίσημη κυκλοφορία της για να σταθεροποιηθεί. Αν κάποιος δεν έχει υπομονή να αντιμετωπίσει μικρά προβληματάκια καλό είναι να μην κάνει upgrade με την μια αλλά να περιμένει. Κατά τα άλλα η διανομή είναι αρκετά σταθερή πλέον για κυκλοφορία.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 26 Απρ 2010, 13:51

_sleeper έγραψε:
sneferu έγραψε:Τωρα τι σοι LTS εκδοση ειναι αυτη δεν εχω καταλαβει, πολλα λαθη και bugs

Φαινεται οτι εκει στην Canonical ισχυει το ρητο " το πολυ το τακα τακα κανει το παιδι ..... "

Μεχρι στιγμης απογοητευτικη η νεα εκδοση του UBUNTU, η 9.10 ειναι σαφως ανωτερη

Θα διαφωνήσω - αν και χρήστης Kubuntu, οπότε δεν ξέρω πόσο μεγάλες διαφορές μπορεί να υπάρχουν.

Υ.Γ. παρά το οτι κι εσύ Kubuntu user είσαι απ'ότι βλέπω.

Ναι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν δοκιμαζω και το ubuntu
Ακομα δεν εχω πειστει οτι η νεα εκδοση ειναι καλυτερη
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 26 Απρ 2010, 13:53

the_eye έγραψε:
sneferu έγραψε:Τωρα τι σοι LTS εκδοση ειναι αυτη δεν εχω καταλαβει, πολλα λαθη και bugs

Φαινεται οτι εκει στην Canonical ισχυει το ρητο " το πολυ το τακα τακα κανει το παιδι ..... "

Μεχρι στιγμης απογοητευτικη η νεα εκδοση του UBUNTU, η 9.10 ειναι σαφως ανωτερη
:twisted:

Καλά θέλετε και τα γράφετε αυτά ; ή σας ξεφεύγουν ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ, Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ RC ΑΚΟΜΑ !!!
Άμα γράφατε τόσο κώδικα όσο γκρινιάζετε θα είχε λιγότερα bugs.

θελουμε και τα γραφουμε
ΠΟΤΕ ? σε δυο μερες βγαινει η κανονικη και δε βλεπω φως στο τουνελ
Ιδιως αυτη η πατατα με το plymouth ειναι απιστευτη
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 26 Απρ 2010, 13:56

vista killer έγραψε:Σήμερα ανέβασαν ένα update για το plymouth δεν γνωρίζω αν διορθώνει το πρόβλημα γιατί δεν έχω κάνει restart ακόμα.

οσό για τους γκρινιάριδες να πω ότι παραδοσιακά η κάθε νέα έκδοση του ubuntu ακόμα και η lts θέλει κανά δύο βδομάδες τουλάχιστον μετά την επίσημη κυκλοφορία της για να σταθεροποιηθεί. Αν κάποιος δεν έχει υπομονή να αντιμετωπίσει μικρά προβληματάκια καλό είναι να μην κάνει upgrade με την μια αλλά να περιμένει. Κατά τα άλλα η διανομή είναι αρκετά σταθερή πλέον για κυκλοφορία.

To Update γινεται αυτοματα ή θελει να κανουμε τιποτε αλχημειες ?
Αλλο μικρα προβληματακια και αλλο κατι τοσο τρανταχτο οπως το plymouth και kernel crashes
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 26 Απρ 2010, 14:00

sneferu έγραψε:... Μεχρι στιγμης απογοητευτικη η νεα εκδοση του UBUNTU, η 9.10 ειναι σαφως ανωτερη

(Φίλε sneferu παίρνω απλώς αφορμή για σχόλιο από την παραπάνω φράση, όσα ακολουθούν είναι γενικά και ΔΕΝ είναι σχόλιο για όσα εσύ γράφεις)

Με κοινωνιολογική περιέργεια, κάθε φορά που είναι η ώρα της κυκλοφορίας νέων εκδόσεων παρακολουθώ το εξής φαινόμενο : Πάντα υπάρχουν νήματα, κυρίως στο διεθνές φόρουμ, χρηστών που υποστηρίζουν ότι η νέα έκδοση είναι η χειρότερη από όσες έχουν δει/δοκιμάσει κλπ (φυσικά ο sneferu δεν έγραψε κάτι τέτοιο, το ξαναλέω κάνω γενικό σχόλιο παίρνοντας αφορμή από το σχόλιό του). Αν βρω χρόνο θα μαζέψω τα σχετικά links, πάντως είναι σταθερό φαινόμενο από την 7.10 και μετά (μπορεί και πριν αλλά δεν ήμουν εγώ πριν).

Συνήθως ο κόσμος αποδοκιμάζει αλλαγές που αφορούν στο look and feel και όχι τόσο στα ενδότερα του συστήματος (πάλι παίρνω αποστάσεις από το σχόλιο του sneferu γιατί αφορά θέμα που δεν είναι οπτικό και μόνο). Δείτε πχ το θέμα με τα κουμπιά, που έχει ανακύψει, το οποίο μας απασχόλησε όλους αλλά διαμορφώνεται όπως το θέλει ο καθένας με μερικά κλικς...

Τελικά πιστεύω ότι πάνω που κανείς συνηθίζει την κάθε έκδοση τσουπ έρχεται η επόμενη και θέλει τη δική της ρύθμιση, αλλιώς πρέπει να πιστέψουμε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα, μολονότι το λογισμικό είναι κάθε πέρσι και... παλιότερο!!! Εχουμε γίνει λίγο πλεονέκτες ή μου φαίνεται ;
Τελευταία επεξεργασία από kzlazy και 26 Απρ 2010, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 26 Απρ 2010, 14:01

sneferu έγραψε:ΠΟΤΕ ? σε δυο μερες βγαινει η κανονικη και δε βλεπω φως στο τουνελ

Α ! Έχεις πληροφορίες δηλαδή μέσα από την canonical ότι μαμακίζονται και δεν φτιάχνουν το bug σου ε!

Αφού δεν σου αρέσουν όλα αυτά και έχουν πολλά bugs, γιατί έκανες αναβάθμιση σε δοκιμαστική έκδοση ; :eh:
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 26 Απρ 2010, 14:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Απρ 2010, 14:02

sneferu έγραψε:
vista killer έγραψε:Σήμερα ανέβασαν ένα update για το plymouth δεν γνωρίζω αν διορθώνει το πρόβλημα γιατί δεν έχω κάνει restart ακόμα.

Αλλο μικρα προβληματακια και αλλο κατι τοσο τρανταχτο οπως το plymouth και kernel crashes

Δεν ξέρω γιατί σε σένα υπάρχουν αυτά προβλήματα εγώ το έχω από την beta2 στο φορητό τις; υπογραφής μου και απλά πετά , ούτε κιχ δεν έβγαλε :think:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 26 Απρ 2010, 14:22

kzlazy έγραψε:
sneferu έγραψε:... Μεχρι στιγμης απογοητευτικη η νεα εκδοση του UBUNTU, η 9.10 ειναι σαφως ανωτερη

(Φίλε sneferu παίρνω απλώς αφορμή για σχόλιο από την παραπάνω φράση, όσα ακολουθούν είναι γενικά και ΔΕΝ είναι σχόλιο για όσα εσύ γράφεις)

Με κοινωνιολογική περιέργεια, κάθε φορά που είναι η ώρα της κυκλοφορίας νέων εκδόσεων παρακολουθώ το εξής φαινόμενο : Πάντα υπάρχουν νήματα, κυρίως στο διεθνές φόρουμ, χρηστών που υποστηρίζουν ότι η νέα έκδοση είναι η χειρότερη από όσες έχουν δει/δοκιμάσει κλπ (φυσικά ο sneferu δεν έγραψε κάτι τέτοιο, το ξαναλέω κάνω γενικό σχόλιο παίρνοντας αφορμή από το σχόλιό του). Αν βρω χρόνο θα μαζέψω τα σχετικά links, πάντως είναι σταθερό φαινόμενο από την 7.10 και μετά (μπορεί και πριν αλλά δεν ήμουν εγώ πριν).

Συνήθως ο κόσμος αποδοκιμάζει αλλαγές που αφορούν στο look and feel και όχι τόσο στα ενδότερα του συστήματος (πάλι παίρνω αποστάσεις από το σχόλιο του sneferu γιατί αφορά θέμα που δεν είναι οπτικό και μόνο). Δείτε πχ το θέμα με τα κουμπιά, που έχει ανακύψει, το οποίο μας απασχόλησε όλους αλλά διαμορφώνεται όπως το θέλει ο καθένας με μερικά κλικς...

Τελικά πιστεύω ότι πάνω που κανείς συνηθίζει την κάθε έκδοση τσουπ έρχεται η επόμενη και θέλει τη δική της ρύθμιση, αλλιώς πρέπει να πιστέψουμε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα, μολονότι το λογισμικό είναι κάθε πέρσι και... παλιότερο!!! Εχουμε γίνει λίγο πλεονέκτες ή μου φαίνεται ;

και κάποια links πολύ πρόχειρα και με ένα στοιχειώδες googlάρισμα

http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org ... ?p=4954615
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org ... p?t=978935
http://jaket.is-a-geek.com/blog/linux/k ... ubuntu-yet
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1432732
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 26 Απρ 2010, 14:45

linuxman έγραψε:
sneferu έγραψε:

Δεν ξέρω γιατί σε σένα υπάρχουν αυτά προβλήματα εγώ το έχω από την beta2 στο φορητό τις; υπογραφής μου και απλά πετά , ούτε κιχ δεν έβγαλε :think:

τι drivers εχεις εγκαταστησει ? αυτο ειναι για το θεμα
στο laptop με τους ανοιχτους της ATI δεν εχω προβλημα
στο desktop με τους κλειστους της nvidia υπαρχει
και το ωραιο της υποθεσης, πρωτη φορα δεν μπορεσα να εγκαταστησω λειτουργικο στο desktop, κανω εγκατασταση το 10.04 RC (ubuntu, kbubuntu, 32 bit, 64 bit) και με πεταει εξω στο 95 %
για να γινει η εγκατασταση πρεπει να εγκαταστησω πρωτα το 10.04 beta 2 και μετα να κανω τα update (το cd δε φταιει γιατι με τα ιδια cd κανω την εγκατασταση κανονικα στο laptop)
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 26 Απρ 2010, 14:52

the_eye έγραψε:
sneferu έγραψε:ΠΟΤΕ ? σε δυο μερες βγαινει η κανονικη και δε βλεπω φως στο τουνελ

Α ! Έχεις πληροφορίες δηλαδή μέσα από την canonical ότι μαμακίζονται και δεν φτιάχνουν το bug σου ε!

Αφού δεν σου αρέσουν όλα αυτά και έχουν πολλά bugs, γιατί έκανες αναβάθμιση σε δοκιμαστική έκδοση ; :eh:

NAI,παιζουν μπιριμπα ολη μερα, και μερικοι, κατι λιγοι, βιδα
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1