Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, rc)

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, r

Δημοσίευσηαπό simosx » 21 Απρ 2011, 15:47

mangelasakis έγραψε:Αντίθετα γκρινιάζω για τις επιλογές μιας εταιρείας που δυσαρεστούν τους πελάτες τους και την κοινότητα τους...

Για την περίπτωσή σου, θα ήθελα να εντοπίσω την πηγή της αντίδρασης. Η αντίδραση προκύπτει επειδή νιώθεις ότι μια εταιρία, η Canonical, έχει τον πλήρη έλεγχο του Unity;

Αν είναι έτσι, τότε πρόκειται για το παράδειγμα με την κάλυψη του κινητού σου στον Παράδειδο.
Μπορείς να συνεισφέρεις στο έργο Ayatana του Ubuntu καθώς και στον προγραμματισμό για το Unity. Ως Ubuntu-gr συμμετέχουμε με τη μετάφραση του Unity, και το έχουμε ολοκληρώσει.
Για θέματα αλλαγών UI και μακροπρόθεσμη πολιτική θέλει γεναίες αποφάσεις που δυστυχώς δεν μπορούμε να τις κάνουμε με ψηφοφορίες ή συζήτηση που θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
Το ίδιο συνέβει με το GNOME Shell, όπου έγιναν μια σειρά από αλλαγές τη τελευταία στιγμή, επειδή οι συντελεστές έκριναν ότι έτσι πρέπει.
Αν είναι να θεωρήσεις ότι το Ubuntu είναι της Canonical, είναι σα να θεωρείς το GNOME Shell να είναι της Red Hat.
Μιλάμε πολύ για ΕΛ/ΛΑΚ και συμμετοχή, για θέματα UI που είναι βαρετά στο τέλος τα κάνουν ελάχιστοι.
Προσωπικά δεν κατέχω από UI, το δηλώνω, και επιστεύομαι τα άτομα που ξέρουν. Και το ποντίκι μου θα πάει εκεί που χρειάζεται για να ανοίξω την εφαρμογή. Δε βλέπω καν πρόβλημα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Απρ 2011, 18:37

@simosx
Μου φαινεται εχεις μπερδευτει αρκετα. Το οτι δεν μου αρεσει το Unity δεν εχω βγαλει το συμπερασμα αυτο απο την συντριπτικη αρνητικη πλειοψηφια χρηστων,
αλλα απο δικη μου χρηση. Σιγουρα εγω προσωπικα δεν εχω προσφερει τιποτα σημαντικο, ουτε στο forum, ουτε γενικα στο Ubuntu! Αυτο ομως δεν λεει κατι.
Γνωμη μπορω να εχω και εγω για το Unity, και ο καθε νεος χρηστης, οπου δεν εχει καθολου γνωσεις! Δεν μπορει να εχει γνωμη μονο ο προγραμματιστης,
ή αυτος που διορθωνει bug, ή αυτος που κανει μεταφρασεις! Γνωμη για το αν τους αρεσει ή οχι κατι, εχουν ολοι οι χρηστες!
Τωρα αν καποιους δεν τους αρεσει αυτο, ή δεν τους συμφερει, αυτο σιγουρα δεν ειναι δικο μου προβλημα! :thumbup:

Να εισαι σιγουρος, οτι, αν δεν υπηρχαμε και εμεις οι απλοι χρηστες οπου δεν προσφερουμε τιποτα, και δεν γνωριζουμε τιποτα απο το Ubuntu, :geek:
τωρα ισως και να μην υπηρχε ολη αυτη η αναπτυξη του....
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 21 Απρ 2011, 18:59

vagrale13 έγραψε:
Να εισαι σιγουρος, οτι, αν δεν υπηρχαμε και εμεις οι απλοι χρηστες οπου δεν προσφερουμε τιποτα, και δεν γνωριζουμε τιποτα απο το Ubuntu, :geek:
τωρα ισως και να μην υπηρχε ολη αυτη η αναπτυξη του....

Παρακάμπτω τη νύξη ότι δήθεν αυτοί που δε προσφέρουν κάτι έχουν μικρότερο λόγο στο Ubuntu (έχεις τις διπλάσιες δημοσιεύσεις από μένα στο φόρουμ).

Μέχρι στιγμής η Canonical δεν έχει βγάλει χρήματα από τους έλληνες χρήστες Ubuntu. Έχει δώσει αρκετά χρήματα για τα δωρεάν CD.
Πιστεύω ότι η Canonical θα αρχίσει να είναι κερδοφόρα όταν έχουμε τους πρώτους υπολογιστές γενικής χρήσης με προεγκατεστημένο Ubuntu, οπότε αυτό γίνει.
Εμείς ως Ελλάδα όμως, εκμεταλλευόμαστε το Ubuntu ώστε να μάθουμε για ΕΛ/ΛΑΚ, και να απεξαρτηθούμε από Windows. Είμαστε στο 1% οι χρήστες Linux Desktop στην Ελλάδα, με σημαντικό ποσοστό από το Ubuntu.

Και με το Firefox, που τον χρησιμοποιεί το 43% των χρηστών διαδικτύου, ως Ελλάδα δεν έχουμε δώσει χρήματα, και οι χρήστες δεν πλήρωσαν κάτι.
Για το Firefox όμως η Google δίνει γύρω στα $70εκ το χρόνο στο Mozilla Foundation για να είναι προεπιλογή το Google στη μηχανή αναζήτησης.
(Υπάρχει κάποιος από Ελλάδα που έχει προσφέρει/πληρώσει με τον ελεύθερο χρόνο του, και είναι ο Κώστας Παπαδήμας που συντηρεί την ελληνική έκδοση του Firefox τα τελευταία κοντά δέκα χρόνια).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Απρ 2011, 19:15

Λοιπόν εγώ ανήκω στην κατηγορία που συνήθως γκρινιάζει για τις δραστικές αλλαγές, μιας και η δύναμη της συνήθειας είναι πάντα μεγάλη.
Προχώρησα σε upgrade από τη 10.10 στην 11.04 beta και καταρχήν οφείλω να παρατηρήσω ότι όλα πήγαν καλά και για πρώτη φορά μετά από upgrade μπούταρε σωστά και το KDE για το οποίο συνήθως μετά από αναβάθμιση έπρεπε να μπω και να σβήσω το .config για να ανοίξει το γραφικό περιβάλλον σωστά. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα.
Επίσης στη login screen υπάρχει επιλογή να μπουτάρει κανονικά το γνωστό gnome, το οποίο φαίνεται και λειτουργεί κατά τα έως τώρα συνηθισμένα, οπότε για την ώρα για όποιον το θέλει δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Περί unity τώρα. Υποθέτω ότι μου έχει φορτώσει κάποια 2d εκδοχή, μιας και η κάρτα γραφικών στο laptop μου είναι μια Sis, για την οποία δεν υπάρχει by default κλειστός driver (υπάρχει λύση την οποία αν δε με απατάει η μνήμη μου έχει προτείνει ο vagrale13) και έτσι ποτέ δεν έτρεχε τα effects. Τη συγκεκριμένη την τρέχει κανονικά αν και μου δίνει την αίσθηση ότι ψιλοζορίζεται (τα 128 mb shared της κάρτας σίγουρα δε βοηθούν).
Όσον αφορά την εμφάνιση θα το χαρακτήριζα άρμα μάχης. Τουλάχιστον για τα γούστα μου το βρίσκω εντυπωσιακό και αν ο σκοπός είναι να προσελκύσει χρήστες με όπλο το eye candy τότε μάλλον ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Θα έπρεπε όμως εκτός από τα πανέμορφα μενού να υπάρχει προεγκατεστημένο και κάποιο πιο δουλεμένο θέμα το οποίο να δένει καλύτερα με την όλη αισθητική του unity.
H ενσωμάτωση του μενού των εφαρμογών στην πάνω μπάρα και μου άρεσε και τη βρήκα βολική, αφού απελευθερώνει χώρο.
Η ελαχιστοποίηση πάνω στη μπάρα του unity είναι λίγο παράξενη, μιας και πάντα εξακολουθώ να ψάχνω την κάτω μπάρα. Είναι βέβαια κάτι που συνηθίζεται, μου άρεσε όμως η δημιουργία προεπισκόπησης στο desktop όταν πας για μεγιστοποίηση και έχεις πάνω από ένα παράθυρο της ίδιας εφαρμογής ανοιχτά.
Η περιήγηση στα μενού είναι σαφώς πιο αργή, χρειάζεσαι μια σειρά από κλικ ή πληκτρολόγηση του ονόματος στη search bar, και σε αυτόν τον τομέα της γρήγορης πρόσβασης νομίζω ότι οι αναδιπλούμενες καρτέλες του κλασσικού gnome είναι ανυπέρβλητες.
Στη δική μου τουλάχιστον εκδοχή δε βρήκα αν και θα τό 'θελα κάποιο δεξί κλικ πάνω στη μπάρα του unity για ρυθμίσεις, δεν ξέρω αν σε άλλες (3d ; ) εκδόσεις υπάρχει και αν ρυθμίζεται. Δε μου άρεσε καθόλου που για να προσθέσω συντόμευση εφαρμογής στη μπάρα έπρεπε πρώτα να τρέξω την εφαρμογή και μετά με δεξί κλικ στο δημιουργηθέν εικονίδιο να επιλέξω την παραμονή του στη μπάρα, θα προτιμούσα με δεξί κλικ στη μπάρα να άνοιγε μενού να το επιλέξω-προσθέσω.
Είπαμε όμως, ακόμα στη beta είμαστε θα δούμε στο μέλλον τι θα τροποποιηθεί και πιθανώς βελτιωθεί.
Εν κατακλείδι η αρχική μου πρόθεση είναι να το χρησιμοπoιήσω για να δω πως μου <<κάθεται>> αν και πάντα υπάρχει ο πειρασμός να μπουτάρω στο κλασσικό gnome ή στο KDE. H προσπάθεια είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα και επιφυλάσσομαι.
Είναι γεγονός όμως ότι όσοι το έχουν δει έχουν ψαρώσει. Το ξανάγραψα <<eye candy άρμα μάχης>>.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 23 Απρ 2011, 01:13

Eπανέρχομαι γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω πως ένα εντεκάχρονο αντιμετώπισε το unity.
Λοιπόν ενθουσιάστηκε ! Εκτός του ότι η κόρη μου δεν αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα στη χρήση του, ούτε και χρειάστηκε να της εξηγήσω κάτι (ναι, σιγά μη μάσαγε, εδώ βγάζει μπίλιες τα άκρως δυσνόητα για μένα παιχνίδια που παίζει στις επίσης άκρως δυσνόητες για μένα portable και μη παιχνιδομηχανές της, στο unity θα κόλλαγε -μάλλον εμείς γερνάμε- ), παρατηρώ ότι το μπουτάρει συχνά, ενώ πριν είχε σαφή προτίμηση στο kde έναντι του gnome, προφανώς λόγω <<τζουρτζουλίων>>.
Μπορεί εγώ να έχω τις όποιες επιφυλάξεις μου, όπως τις ανέφερα παραπάνω, αλλά μάλλον ο Μάρκος έπιασε καλύτερα τον παλμό όχι της ακριβώς επόμενης γενιάς, αλλά και περαιτέρω (προφανώς γι αυτό είναι δισεκατομμυριούχος ενώ εγώ παλεύω με τα δάνεια) .
Για να δούμε ...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Γιατί δεν εμφανίζεται το Unity;

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 23 Απρ 2011, 12:47

έκανα καθαρή εγκατάσταση σε ένα μηχάνημα μου (όχι αυτο της υπογραφής μου) το 11.04 και τώρα είμαι μέσα με το περιβάλλον ubuntu classic διότι όταν επιλέγω να μπω με το unity δεν μου εμφανίζει καμία μπάρα. Ούτε την μπάρα του unity ούτε την πάνω μπάρα του gnome !!!! Μήπως γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό ?

Να σημειώσω ότι στο μηχάνημα που είμαι τωρα και έβαλα το 11.04 προηγουμένως είχα 10.10 με home και root σε ξεχωριστά partitions και απλά έκανα εγκατασταση το 11,04 στο root διατηρώντας ανέπαφο το home έτσι ώστε να μη χάσω τις ρυθμίσεις και τα αρχεία μου !! Απλά το αναφέρω για να γνωρίζετε μήπως παίζει ρόλο στο παραπάνω πρόβλημα . Το μηχανημα είναι :
Κώδικας: Επιλογή όλων
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 3x AMD Phenom II X3 720 Processor ‖ RAM 2011 MiB ‖ ASUS M4A78 - System manufacturer System Product Name
4 Κάρτες γραφικών: ATI Technologies Inc RV770 LE [Radeon HD 4800 Series] ⎨1002:944c⎬
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 01)

καμία ιδέα λοιπόν γιατί δεν εμφανίζει το περιβάλλον του unity όταν επιλέξω την αντίστοιχη συνεδρία για να κάνω login ? :problem:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 23 Απρ 2011, 13:48

Χρησιμοποιώντας το παλιό /home, κατά πάσα πιθανότητα διατηρήθηκαν και οι παλιές ρυθμίσεις του compiz...
Αν δεν έχεις εγκατεστημένο τον Διαχειριστή ρυθμίσεων του Compiz (ccsm), εγκατέστησε τον και ενεργοποίησε το πρόσθετο unity.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 23 Απρ 2011, 15:18

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά θα γραφτούνε για το unity (εγώ βάζω μέσα και το gnome shell)
Για μένα τα πράγματα είναι πιο απλά, και το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή που διάβασα και για τα δύο (unity & gnome shell)
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ!
Καλή και σεβαστή είναι η γνώμη των χρηστών ότι είναι πιο δύσχρηστο γιατί:
1. Γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς
2. Γιατί σε κάποιους θυμίζει MacOS (για το unity), με την παραλλαγή της μπάρας στο πλάι (μεγάλη πρωτοτυπία... :thumbdown: )
3. Γιατί για να περιηγηθείς στο μενού των εφαρμογών θέλεις 15 κλικ
4. Γιατί θέλεις επιταχυντή γραφικών
5. Γιατί σε μεγάλες οθόνες δείχνει σαν smart phone 17 ιντσών
6. και χίλια δύο
ΑΛΛΑ δίκιο έχουν και οι προγραμματιστές, γιατί το μέλλον των ηλεκτρονικών συσκευών στην πλειοψηφία τους θα είναι φορητοί με μικρές οθόνες, άρα πιο χρηστικά θα είναι τα καινούρια UI :thumbup: . Αν και εμένα δεν μου αρέσουν, πιστεύω ότι έχουν δίκιο και στο μέλλον θα προσαρμοστούμε. Ένα προσωπικό παράδειγμα είναι ότι δεν χρησιμοποιούσα ποτέ συντόμευση πληκτρολογίου για τα εφέ του compiz, αλλά για να δω πια ανοιχτά παράθυρα έχω ή τις επιφάνειες εργασίας ενεργοποιούσα την λειτουργία με το ποντίκι στις ακμές. Αφού την πάλευα με το unity (μήπως και το αγαπήσω) ανακάλυψα :idea: ότι είναι το ίδιο λειτουργικό χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου (super+E, super+W, super+S).
Εγώ ελπίζω ότι θα μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το κλασικό gnome, αν όχι για πάντα έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ Το mint :D που επίσης χρησιμοποιώ έχει ένα καταπληκτικό menu που κάνει και για μικρές οθόνες...
Υ.Γ2 Αυτό που λείπει από το gnome είναι ένας πίνακας ελέγχου όπως του KDE, πουν να περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις (όπως compiz), στο ίδιο παράθυρο, ;)
Υ.Γ3 και δεν θα ήταν κακό στο πίνακα ελέγχου να περιλάμβανε κουμπί για "προηγμένες ρυθμίσεις" με το ubuntu tweak... :bow:
Υ.Γ4 και όσοι δεν μπορείτε με το unity ή to gnome shell μην κάνετε έτσι υπάρχει και το KDE που είναι απλά φοβερό και θα χρησιμοποιήσετε το μελλοντικό UI των windows χαχαχαχαχα! (ποιος είπε ότι το KDE μοιάζει με 7αρια μάλλον το ανάποδο συμβαίνει).
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 23 Απρ 2011, 16:20

nbagi έγραψε:
Υ.Γ2 Αυτό που λείπει από το gnome είναι ένας πίνακας ελέγχου όπως του KDE, πουν να περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις (όπως compiz), στο ίδιο παράθυρο, ;)

Off topic:
Πάτα Alt+F2 και γράψε
Κώδικας: Επιλογή όλων
gnome-control-center
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 23 Απρ 2011, 16:39

Συμφωνα με το

https://wiki.ubuntu.com/NattyReleaseSchedule

επρεπε απο τις 20/04 να υπαρχουν ολα τα πακετα για την γλωσσικη υποστηρηξη

LanguagePackTranslationDeadline

https://wiki.ubuntu.com/LanguagePackTranslationDeadline

Στο 11.04 εχω μονο Αγγλικα.Πως γινεται να προσθεσω σε ολοκληρο το συστημα την γλωσσα που θελω;

Ευχαριστω.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1