Δε θα μπορούσαν να είναι όλα τέλεια. Χτες το βράδυ ολοκλήρωσα την αναβάθμιση στο πρώτο από τα μηχανήματά μου που έχει κάρτα nvidia, οπότε και διαπίστωσα ότι unity και 3d καπούτ.
Για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου επιλογή για ενεργοποίηση των effects και αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι από το additional drivers βγάζει το μήνυμα σχετικά με τον nvidia-current ότι είναι activated but not currently in use. Δοκίμασα :
1) Να ενεργοποιήσω τον παλιότερο
2) Νσ επανενεργοποιήσω τον current.
3) Nα τον απεγκαταστήσω και να τον επανεγκαταστήσω από το synaptic.
4) Να τον απομακρύνω τελείως και να δουλέψω με τον experimental.
5) Nα τον ρυθμίσω με τα παρακάτω :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-alternatives --config gl_conf
sudo ldconfig
sudo update-initramfs -u
sudo nvidia-xconfig
Τελικά με τίποτα δεν έχω αποτέλεσμα. Με τους μεν κλειστούς drivers πάντα παραμένει η κατάσταση <<activated but not currently in use>>, οπότε μπορώ να μπουτάρω μόνο gnome (χωρίς επιλογή για effects και 3d) και KDE, αλλά όχι unity όπου προσπαθεί να το ανοίξει αλλά εν τέλει δεν εμφανίζεται καμιά μπάρα , με το δε experimental δεν αφήνει καν να προχωρήσεις στο unity, αυτομάτως σε γυρνάει σε gnome (εννοείται χωρίς 3d και effects. Αν εγκαταστήσω τα 2d πακέτα του unity υπάρχει επιλογή στη login screen για unity 2d αλλά φορτώνει αυτό με την καρφωμένη μπάρα η οποία δεν κρύβεται και είναι άκρως εκνευριστική και ουδεμία σχέση έχει με το unity που φόρτωσε από μόνο του στο δικό μου laptop όπου είναι μεν 2d, λόγω μη υποστήριξης 3d από την κάρτα, αλλά η μπάρα ανοιγοκλείνει κανονικά).
Κάποιος έκανε το σχετικό bug report και απ' όσο διαβάζω πιθανότατα έχει να κάνει με το jockey.
O τύπος συγκεκριμένα ενώ αρχικώς του δούλευε σωστά απέκτησε το πρόβλημα μετά από updates.
Eγώ τουλάχιστον δεν ξέρω να δοκιμάσω κάτι άλλο, οπότε περιμένω να δω αν θα λυθεί. Άλλος με nvidia έχει ανάλογο πρόβλημα ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.