Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, rc)

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, r

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 23 Απρ 2011, 16:58

pros έγραψε:Χρησιμοποιώντας το παλιό /home, κατά πάσα πιθανότητα διατηρήθηκαν και οι παλιές ρυθμίσεις του compiz...
Αν δεν έχεις εγκατεστημένο τον Διαχειριστή ρυθμίσεων του Compiz (ccsm), εγκατέστησε τον και ενεργοποίησε το πρόσθετο unity.

Ευχαριστώ . Αυτο ήταν , το έφτιαξα !!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 23 Απρ 2011, 19:40

Δε θα μπορούσαν να είναι όλα τέλεια. Χτες το βράδυ ολοκλήρωσα την αναβάθμιση στο πρώτο από τα μηχανήματά μου που έχει κάρτα nvidia, οπότε και διαπίστωσα ότι unity και 3d καπούτ.
Για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου επιλογή για ενεργοποίηση των effects και αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι από το additional drivers βγάζει το μήνυμα σχετικά με τον nvidia-current ότι είναι activated but not currently in use. Δοκίμασα :
1) Να ενεργοποιήσω τον παλιότερο
2) Νσ επανενεργοποιήσω τον current.
3) Nα τον απεγκαταστήσω και να τον επανεγκαταστήσω από το synaptic.
4) Να τον απομακρύνω τελείως και να δουλέψω με τον experimental.
5) Nα τον ρυθμίσω με τα παρακάτω :
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-alternatives --config gl_conf
sudo ldconfig
sudo update-initramfs -u
sudo nvidia-xconfig

Τελικά με τίποτα δεν έχω αποτέλεσμα. Με τους μεν κλειστούς drivers πάντα παραμένει η κατάσταση <<activated but not currently in use>>, οπότε μπορώ να μπουτάρω μόνο gnome (χωρίς επιλογή για effects και 3d) και KDE, αλλά όχι unity όπου προσπαθεί να το ανοίξει αλλά εν τέλει δεν εμφανίζεται καμιά μπάρα , με το δε experimental δεν αφήνει καν να προχωρήσεις στο unity, αυτομάτως σε γυρνάει σε gnome (εννοείται χωρίς 3d και effects. Αν εγκαταστήσω τα 2d πακέτα του unity υπάρχει επιλογή στη login screen για unity 2d αλλά φορτώνει αυτό με την καρφωμένη μπάρα η οποία δεν κρύβεται και είναι άκρως εκνευριστική και ουδεμία σχέση έχει με το unity που φόρτωσε από μόνο του στο δικό μου laptop όπου είναι μεν 2d, λόγω μη υποστήριξης 3d από την κάρτα, αλλά η μπάρα ανοιγοκλείνει κανονικά).
Κάποιος έκανε το σχετικό bug report και απ' όσο διαβάζω πιθανότατα έχει να κάνει με το jockey.
O τύπος συγκεκριμένα ενώ αρχικώς του δούλευε σωστά απέκτησε το πρόβλημα μετά από updates.
Eγώ τουλάχιστον δεν ξέρω να δοκιμάσω κάτι άλλο, οπότε περιμένω να δω αν θα λυθεί. Άλλος με nvidia έχει ανάλογο πρόβλημα ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Εντυπώσεις απο το unity

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 23 Απρ 2011, 20:12

Δοκίμασα και εγω το unity . Πρώτη εντύπωση ασχήμη !! Μου δημιουργησε και εμενα την εντυπωση ότι απευθυνεται κυριως για οθόνες αφής . Παρόμοιο πιστεύω ότι θα είναι και το gnome 3 χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει κρίνοντας απο αυτα που βλέπω και διαβάζω και το gnome 3 δεν πρέπει να είναι δυσλειτουργικό για σταθερούς υπολογιστες

Αυτή τη στιγμή είμαι με ubuntu classic (2.32 gnome) διότι με κουρασε λίγο το unity αυτο το μικρο διαστημα που "επαιξα" μαζί του. Αυτά που με ξενισαν είναι :

• Το μενου που θέλει ενα κάρο κλικς για να ανοίξεις την εφαρμογή που θέλεις
  • Η μπάρα του unity δεν είναι παραμετροποιήσημη όσο θα ήθελα . Για παράδειγμα δεν μπορώ πατώντας πάνω σε ενα εικονίδιο της μπάρας να κάνω ελαχιστοποίηση της αντιστοιχης εφαρμογης
  • Με το compiz γίνεται πραγματικά ένας αχταρμάς. Κάθε φορά που θα ενεργοποιούσα κάποιο εφφε τότε γινόταν η συντέλεια στην επιφάνεια εργασίας , χανόταν το unity κλπ και έπρεπε να κάνω επανεκκινηση
  • Δεν μπορείς να βάλεις τη μπάρα όπου εσυ θέλεις ( πχ κατω )
  • Δεν μπορεις να κάνεις δεξι κλικ στην πάνω μπαρα για να βάλεις κάποιο widget όπως στο κλασικό gnome

Aν κάτσω θα βρω και άλλα ενα σωρρο . Ισως και να είναι και θέμα συνηθειας δε ξέρω . Το σίγουρο είναι οτι θα βελτιωθεί αρκετά με updates αλλά και στις επόμενες εκδόσεις που θα βγουνε . Μέχρι τότε όμως είναι πολύ δυσχρηστο :(
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2010 » 23 Απρ 2011, 20:38

@dim459:
Κι εμενα δεν μου εβγαζε Unity 3d στο laptop 1 της υπογραφής μου (εχει καρτα γραφικων NVIDIA), αλλα μου ειπε ο pros πώς να το διορθωσω:
pros έγραψε:
2010 έγραψε:Μου εβγαλε κλασικο Gnome περιβαλλον!
Πώς εγινε αυτο;
Με τον οδηγό nouveau που είναι ενεργοποιημένος για τις κάρτες nvidia από προεπιλογή, δεν δουλεύει το 3d.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις το unity χρειάζεσαι τον κλειστό οδηγό, ή πρέπει να εγκαταστήσεις τo πακέτο libgl1-mesa-dri-experimental για να δουλέψει το unity με τον ανοιχτό οδηγό nouveau.
Δοκιμασε το και μαλλον θα πιασει και στην περιπτωση τη δικη σου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 23 Απρ 2011, 21:26

@headless
έχω mint δεν χρειάζομαι να δώσω εντολή, απλά menu>Κέντρο Ελέγχου
nbagi έγραψε:Υ.Γ2 Αυτό που λείπει από το gnome είναι ένας πίνακας ελέγχου όπως του KDE, πουν να περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις (όπως compiz), στο ίδιο παράθυρο,

sorry δεν το διατύπωσα σωστά, εννοώ να γίνονται οι ρυθμίσεις χωρίς να ανοίγουν νέα παράθυρα.
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 23 Απρ 2011, 21:50

nbagi έγραψε:@headless

Μπορείς από την πάνω μπάρα,το έχει ενσωματωμένο,μπορείς αν θες να το προσθέσεις και στην κάθετη αριστερά!

:P ;)

Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 23 Απρ 2011, 22:44

Έβαλα κι εγώ το natty, μιας που απ'ότι κατάλαβα δεν προβλέπεται να αλλάξει το τελικό iso σε σχέση με το σημερινό daily image.
Νταξ, λίγο συνήθεια θέλει το unity. Η μπάρα φαίνεται να έχει τσακωθεί με τις συντομεύσεις, πχ το pidgin δεν μου το δείχνει όταν πατάω "close" (και τρέχει στο παρασκήνιο), παρόλο που έχω επιλέξει τη σχετική ρύθμιση από το μενου του pidgin.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 24 Απρ 2011, 01:49

Μπορείς από την πάνω μπάρα,το έχει ενσωματωμένο,μπορείς αν θες να το προσθέσεις και στην κάθετη αριστερά!

Σωστόοος...
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 24 Απρ 2011, 03:12

Macedon έγραψε:
nbagi έγραψε:@headless

Off topic:
Τελείως άκυρο, αλλά ο πιγκουΐνος στο background του menu πώς μπήκε;
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 24 Απρ 2011, 19:20

@2010
Σε μένα την εν λόγω βιβλιοθήκη την είχε εγκατεστημένη, αλλά και πάλι δεν δουλεύει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1