Ubuntu Intrepid Ibex 8.10 Alpha,rc,beta-συζητησεις

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu Intrepid Ibex 8.10 Alpha,rc,beta-συζητησεις

Δημοσίευσηαπό vista killer » 22 Αύγ 2008, 13:08

Aπό τι διάβασα μόλις τώρα το ibex θα έρθει τελικά με τον 2.6.27 kernel.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... &px=NjY2Nw

H έκδοση αυτή φέρνει αρκετές βελτιώσεις όπως

έγραψε:The Linux 2.6.27-rc4 kernel has a new USB driver and an old USB driver being replaced by a new libusb version, which makes up more than half of the changes. There's also an update to the XFS file-system, IA64 architecture, and various other changes.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... &px=NjY2Ng

Από τι γράφει το phoronix η αιτία αυτής της αλλαγής τόσο αργά στον κύκλο ανάπτυξης της διανομής είναι η ακόλουθη

έγραψε:The reasons for this expected switch so late in the development cycle is the updated mac80211, updated to ALSA 1.0.17 codecs, obtain Xen 64 para-virtualization, and use an updated version of the Kernel-based Virtual Machine. Of course, the Linux 2.6.27 kernel has quite a few other updates and features too.

Το μόνο κακό είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα ati,nvidia driver που να είναι συμβατοί με αυτήν την έκδοση του πυρήνα.
Τελευταία επεξεργασία από vista killer και 22 Αύγ 2008, 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 22 Αύγ 2008, 13:15

vista killer διόρθωσε λίγο εκέι που γράφεις
έγραψε:Aπό τι διάβασα μόλις τώρα το ibex θα έρθει τελικά με τον 2.6.26 kernel.

και βάλε 2.6.27

υ.γ Αλληλούια για το XFS, επιτέλους ! :D
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 24 Αύγ 2008, 14:28

Στο kubuntu έχουμε μια νέα έκδοση του adept που αντικαθιστά την παλιά έκδοση που υπήρχε στο kde 3.5. H έκδοση αυτή είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια και δεν τις λείπουν τα προβλήματα. Εδώ μερικές pic από το add/remove programmes

Εικόνα

από το gui για τις ενημερώσεις

Εικόνα

και εδώ μια από τον ίδιο τον adept

Εικόνα

Εχω την εντύπωση ότι έγινε ακόμα πιο περίπλοκος από τι ήταν και δεν ξέρω αν κάποιος αρχάριος θα μπορεί να χειριστεί τα πακέτα μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Μετά σε συγκρηση με τον synaptic έχει τουλάχιστον τις μισές δυνατότητες. Ποτέ πάντως δεν έχω καταλάβει τον λόγο ύπαρξης του και πάντα χρησιμοποιώ τον synaptic σαν package manager
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 24 Αύγ 2008, 16:10

Χμ... το KDE4, έχει ανέβει πολύ στα μάτια μου (btw, πάντα μου άρεσε το KDE, αλλά είχα κακές εμπειρίες απο το SuSe :P)! Ίσως το δοκιμάσω απο Οκτώβρη...
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 29 Αύγ 2008, 02:29

Πλέον περάσαμε και επίσημα σε kernel 2.6.27. Συμαντικό update και απόφαση από την ομάδα ανάπτυξης του ubuntu καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη συμβατότητα με υπολογιστές που τρέχουν καινούργιο hardware. Mετά το σημερινό γενικό update στις διανομές είδα μερικές μικρές βελτιώσεις. Στο ubuntu πλέον έχουμε ένα μενού διαχείρισης των user. Δείτε εδώ

Εικόνα

Στο kubuntu πλέον έχει προστεθεί ένας περιηγητής των βασικών φακέλων του home μας. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έλειπε από το kubuntu kde 4. Δείτε εδώ

Εικόνα

Nα προσθέσω ότι η νέα έκδοση του adept έχει αρχίσει και μου αρέσει κάπως σαν διαχειριστής πακέτων του kubuntu. Αρκετά σταθερός και αποτελεσματικός αν και έχει λίγο geek εμφάνιση και θα φοβίσει τους νέους χρήστες. Πάντως ακόμα του λείπουν σημαντικές δυνατότητες που βρίσκεις στο synaptic.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 29 Αύγ 2008, 03:01

Κάτι άσχετο...
Αυτό το plasmaτικό desktop του kde4 πολύ μου την δίνει!
Το desktop δεν το χρησιμοποιώ ως σημείο αποθήκευσης δεδομένων, αλλά όταν θέλω να προγραμματίσω ή να δουλέψω πάνω σε κάτι το κάνω στο Dektop. Αυτή είναι η δουλειά και ο λόγος ύπαρξης του desktop που τώρα τον κάνανε βιτρίνα.
Τέσπα, όταν περάσω μόνιμα σε kde4 όλο και καμιά πατέντα θα κάνω για να συμβαδίσω με την νεα πραγματικότητα. :lol:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 29 Αύγ 2008, 03:08

ftso και για μένα αυτό είναι το μεγαλήτερο πρόβλημα στο kde4. Υπάρχει βέβαια και το widget με το folder όπου εκεί μπορείς να ανοίξεις ενα παράθυρο στο desktop μέσα στο plasmoid desktop και να βάζεις τα αρχεία σου όπως θα έκανες στο παλιό desktop φάκελο του 3.5. Χάος ε?! :o :P
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 29 Αύγ 2008, 11:36

παιδιά, προσωπικά μου αρέσει το KDE4 και το desktop του. Απλά, θα συνεχίσω με το gnome μέχρι να αισθανθώ έτοιμος για το switch.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 30 Αύγ 2008, 22:56

Εμένα μ' εκνευρίζει το δεξί κλικ που πρέπει ντε και καλά πρώτα να ξεκλειδώσεις τα widget και μετά να κάνεις αυτό που θέλεις. Για να δούμε αν θα το συνηθίσω τελικά.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 01 Σεπ 2008, 13:20

Στο xubuntu έχουμε πλέον τα πακέτα της 4.6 beta έκδοση του xfce. Τα πακέτα ακόμα είναι για δοκιμές και σύντομα θα περάσουν σε κανονικό update

έγραψε:Ubuntu new Xubuntu developer, Michael Casadevall, has been working to package Xfce 4.6-beta (4.5.80) for Intrepid. He feels it has reached the point where its worth announcing an open beta test, both to find Xubuntu bugs, and any Xfce release issues. It has been a fairly massive rewrite of some major sections of Xfce, so now is a good time for a shakedown cruise to find any issues with this release, and work towards filing the bugs upstream. In addition, the team has used this opportunity to port some of the Xubuntu specific patches such as the unified logout screen.

It should be stressed that these packages are still extremely experimental, and are not recommended for day-to-day use yet, or by non-developers. If you are running Intrepid, you can install Xfce 4.6-beta by adding the following line to your sources.list: deb http://ppa.launchpad.net/xubuntu-dev/ubuntu intrepid main

https://lists.ubuntu.com/archives/xubun ... 06494.html
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1